Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 226/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 24.11.2020
  • Značka:
  • X043308
Žilinská dražobná, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 2953/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Žilinská dražobná, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Vysokoškolákov8421/4101008 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Vysokoškolákov
b) Orientačné/súpisné číslo 8421/41
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01008
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 16233/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36430714
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Michal Miho, správca, Mariánske námestie 20, 010 01 Žilina, IČO: 42068070, Značka správcu: S 1279 Správca úpadcu: Viera Zupková, Nar.: 03.10.1952, Bytom: Nováková 549/2, 036 01 Martin
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mariánske námestie
b) Orientačné/súpisné číslo 20
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 42068070
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Zuzany Kolembusovej, Moyzesova 31, 010 01 Žilina
D. Dátum konania dražby 22. 12. 2020
E. Čas konania dražby 15:00 hod.
F. Kolo dražby Prvé
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti v nasledovnej špecifikácii:

 

  • Byt č.12, vchod č.2, 3.p., v dome J. Nováka 2 súp. č. 549, výška spoluvlastníckeho podielu 1/3
  • spoluvlastnícky podiel k pozemku Parcela reg. „C“ č. 1141/5, zastavaná plocha a nádvorie, o výmere 456 m2 vo výške 84/1785,
  • Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve vo výške 84/1785

zapísaného na LV č. 4877 pre obec Martin, katastrálne územie Martin, Okresný úrad Martin, katastrálny odbor (vo vlastníctve: Viera Zupková, Nar.: 03.10.1952, Bytom: Nováková 549/2, 036 01 Martin)

H. Opis predmetu dražby

Byt č. 12 na 3. poschodí bytového domu č.s. 549 vrátane spoluvlastníckeho podielu na spoločných častiach a zariadeniach domu

Popis bytového domu č.s. 549:

Umiestnenie stavby:

Objekt je postavený ako samostatne stojaci bytový dom, začlenený do mestskej časti Stred v Martine na ulici

Novákova. Prístup k objektu je vytvorený z čelnej juhovýchodnej alebo zadnej severozápadnej strany domu -z oboch strán sú vedené pešie aj cestné komunikácie.

Dispozičné riešenie:

Bytový dom má päť nadzemných podlaží a podzemné podlažie (technický suterén) čiastočne zapustené do terénu (podlažia riešené medzi úrovňovo). Dom má dva vchody s osobným výťahom. V podzemnom podlaží sú umiestnené pivničné kobky a spoločné priestory domu - práčovňa, sušiareň, kočikáreň, v úrovni terénu sú umiestnené nebytové priestory - garáže (celkom 6 garáží). Na ostatných nadzemných podlažiach sú umiestnené bytové jednotky (celkom 20 bytov vo vchode) - na každom podlaží štyri bytové jednotky. Objekt je zastrešený plochou strechou.

Spoločné časti:

Základy - železobetónové základové pásy izolované proti zemnej vlhkosti.

Zvislé nosné konštrukcie - železobetónové panely s izoláciou vonkajšieho obvodového muriva kontaktným zatepľovacím systémom na báze polystyrénu (realizácia v roku 2014). Deliace konštrukcie a medzibytové priečky panelové.

 

 

Vodorovné konštrukcie - železobetónové prefabrikované stropné dosky, balkónové dosky. Železobetónové prefabrikované schodiská s povrchom z PVC.

Zastrešenie bez krytiny - plochá strecha jednoplášťová.

Krytina strechy - z asfaltových natavovaných pásov (oprava a výmena strešnej krytiny realizovaná v roku

2014).

Klampiarske konštrukcie - z pozinkovaného plechu (vyhotovenie v roku 2014).

Úpravy vnútorných povrchov - hladké omietky stien.

Úpravy vonkajších povrchov - tenko vrstvová ušľachtilá omietka na báze umelých látok, soklové murivo a murivo 1. PP upravené mozaikovou omietkou (vyhotovenie v roku 2014).

Vnútorné keramické obklady - v spoločných priestoroch sa nevyskytujú.

Dvere - v spoločných priestoroch sú osadené prevažne dvere hladké osadené do oceľových zárubní, vchodové dvere hliníkové rámové, garážové vráta sekcionárne alebo oceľové dvojkrídlové otváravé.

 

Okná - v celom objekte (v bytových aj spoločných priestoroch) sú okná plastové zasklené s izolačným termosklom.

Povrchy podláh - v spoločných priestoroch z PVC alebo z cementového poteru.

 

Spoločné zariadenia:

Vykurovanie - teplovodné ústredné napojené na horúcovod mestskej teplárne s osadeným meraním a reguláciou. Stúpacie a hlavné rozvody k jednotlivým priestorom sú z oceľových rúr.

Elektroinštalácia - na jednotlivých podlažiach sú osadené rozvádzače s istením a meraním spotreby pre jednotlivé bytové priestory.

Bleskozvod - podľa normy.

Vnútorný vodovod - rozvod studenej a teplej vody, hlavné rozvody z polyetylénových rúr s tepelnou izoláciou, meranie spotreby teplej aj studenej vody pre jednotlivé byty (výmena rozvodov v stúpačkách realizovaná v roku 2014).

Vnútorná kanalizácia - kompletné rozvody splaškovej a dažďovej kanalizácie z plastových zvislých rúr (výmena rozvodov v stúpačkách realizovaná v roku 2014).

Vnútorný plynovod - rozvod z medených rúr (výmena rozvodov v stúpačkách realizovaná v roku 2014).

Ohrev teplej vody - centrálna príprava teplej úžitkovej vody.

Výťahy - osobný.

Ostatné - rozvody slaboprúdu (telefón, káblová televízia).

 

Popis bytu :

Byt č. 12 sa nachádza na 3. poschodí bytového domu, pozostáva z troch obytných miestností a

príslušenstva bytu, t.j. kuchyne, kúpeľne, WC, chodby a pivnice, ktorá sa nachádza v technickom suteréne.

Byt bol len čiastočne rekonštruovaný - s vymurovaním bytového jadra bola realizovaná výmena vybavenia kuchyne a hygienických zariadení a čiastočná výmena podlahových krytín. Dvere vchodové do bytu bezpečnostné, odolné voči vlámaniu, dvere interiérové hladké plné alebo čiastočne presklené osadené do oceľovej zárubne, dvere balkónové plastové výbava detto ako okná. Úpravy povrchov vnútorných stien a stropov - jednovrstvové vápenno-cementové omietky. Podlaha z keramickej dlažby v kuchyni, chodbe a v hygienických zariadeniach, podlahy drevené vlysové v izbách, v jedálni (súčasť kuchyne) podlaha laminátová. Zdravotechnika : kúpeľňa - rohový sprchový kút, sprchová vodovodná batéria, keramické umývadlo, páková vodovodná batéria, WC splachovacie kombi s nádržkou na vodu, kuchyňa – kuchynská linka na báze dyhy, kuchynský nerezový drez, páková vodovodná batéria, kombinovaný sporák a odsávač pár.

 

 Zariadzovacie predmety sú súčasťou murovaného bytového jadra. Elektroinštalácia : silnoprúd – rozvody pre osvetlenie v byte ukončené štandardne na stred miestnosti vrátane svietidiel, slaboprúd - rozvod tel. prípojky v predsieni, televízny rozvod, domové dorozumievacie zariadenie ukončené v chodbe a prepojené s jednotkou s kontaktom na elektro zámok vo vstupných dverách do domu.

 

 Vykurovanie – ústredné teplovodné, vykurovacie telesá - oceľové doskové radiátory. Súčasťou vybavenia bytu je vstavaná skriňa na báze dreva umiestnená v chodbe a súčasťou úžitkovej plochy bytu je lodžia o výmere 6,71 m2 (zohľadnené vo výpočte v položke ostatné).

S vlastníctvom bytu je spojené spoluvlastníctvo spoločných častí (základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, vchody, schodištia, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie), zariadení domu (práčovňa, sušiareň, kočikáreň, komíny, bleskozvod, ventilačná šachta, vodovodné, kanalizačné, elektrické, plynové a telefónne prípojky) vo výške príslušných spoluvlastníckych podielov.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Analýza polohy nehnuteľností:

Stavba bytového domu je postavená ako súčasť panelovej výstavby objektov hromadnej bytovej výstavby na ulici Novákova v okresnom meste Martin - mestská časť Stred. Mesto Martin leží na

severe Turčianskej kotliny obklopený Malou a Veľkou Fatrou v doline rieky Turiec. V súčasnosti je mesto Martin významným priemyselným centrom so širokou škálou občianskej vybavenosti a zároveň významným centrom kultúry a histórie slovenského národa. Je sídlom okresných

úradov so sústredeným školstvom, vedou, kultúrou, výrobou, službami a podnikateľskými aktivitami. Mestská časť Stred v sebe zahŕňa centrum mesta a jeho bezprostredné okolie. Susedí s mestskou časťou Ľadoveň – Jahodníky – Tomčany a Severom. Miera evidovanej nezamestnanosti

v mesiaci 09/2020 v okrese Martin je v úrovni 5,41 %. Stavba bytového domu má päť nadzemných podlaží a jedno podzemné podlažie. Prístup k objektu je vytvorený z uličnej komunikácie vedenej z juhovýchodnej i severozápadnej strany. Pred objektom sú vytvorené parkovacie miesta. Dopravné spojenie s centrom mesta je mestskou hromadnou dopravou, v pešej dostupnosti sa nachádza autobusová a železničná stanica. V okolí domu sú prevažne situované objekty hromadnej bytovej výstavby štandardnej úrovne. V dosahu objektu je stredná škola Obchodná akadémia, nákupné centrum OC GALÉRIA Martin, kompletná občianska vybavenosť mesta, Univerzitná nemocnica,

ostatné obchody a služby, banky, pošty sú k dispozícii v širšom centre mesta. V mieste je možnosť

pripojenia na miestne rozvody vody, elektriny, kanalizácie, tepla, oznamovacie rozvody, zemného plynu a káblovej televízie. Hodnotený byt sa nachádza na 4. nadzemnom podlaží stavby v krajnej sekcii stavby, prístupný je centrálnym schodiskom a výťahom. Obytné miestnosti bytu sú orientované na severozápad a juhozápad. Negatívnym faktorom je situovanie bytového domu v blízkosti železničnej trate.

Analýza využitia nehnuteľností:

Byt je možné využívať na projektovaný účel - na bývanie. Iné využitie sa nedá predpokladať.

Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností:

· Predmetom posúdenia (dobrovoľnej dražby) je spoluvlastnícky podiel vo výške 1/3.

Riziká spojené s užívaním nehnuteľnosti nie sú známe.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
ZÁLOŽNÉ PRÁVO ZO ZÁKONA Č. 182/93 Z.z. NA BYT A NEBYTOVÉ PRIESTORY V PROSPECH SPOLOČENSTVA VLASTNÍKOV BYTOV A NEBYTOVÝCH PRIESTOROV.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znaleckým posudkom Ing. Kataríny Brezániovej č. 316/2020 na sumu 30.700,- €.
K. Najnižšie podanie 30.700,- EUR
L. Minimálne prihodenie 1.000,- EUR.
M. Dražobná zábezpeka a) výška 9.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky - na účet dražobníka vedený vo VÚB, a.s.
IBAN: SK66 0200 0000 0043 0088 1856
- formou notárskej úschovy
- prostredníctvom bankovej záruky


- v hotovosti v sídle dražobníka, v deň konania dražby v mieste
konania dražby
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom
ani zmenkou ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky originál príkazu na úhradu zápisnica o notárskej úschove záručná listina oprávňujúcej k prevzatiu peňažných prostriedkov z bankovej záruky dražobníkovi Zloženie dražobnej zábezpeky je splnené: - bezhotovostným prevodom momentom pripísania peňažných prostriedkov zodpovedajúcich výške dražobnej zábezpeky na účet dražobníka - zložením peňažných prostriedkov zodpovedajúcich výške dražobnej zábezpeky na účet dražobníka - zriadením notárskej úschovy k peňažným prostriedkom zodpovedajúcim výške dražobnej zábezpeky v prospech dražobníka a odovzdanie listín
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do začatia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky bezodkladne, najneskôr do troch pracovných dní
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením ihneď po skončení dražby, ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 EUR. V opačnom prípade do 15 dní od skončenia dražby na účet dražobníka.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 08.12.2020 o 16:00 hod. 15.12.2020 o 16:00 hod.
Miesto obhliadky Na mieste samom
Organizačné opatrenia Účasť na obhliadke je potrebné dohodnúť telefonicky najneskôr deň vopred do 16:00 hod na tel. č. 00421 948 486 148
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Príklep je samostatný právny titul nadobudnutia vlastníckeho práva k nehnuteľnosti v zmysle § 27 zákona č. 527/2002 Z. z.. V tomto prípade, za predpokladu zaplatenia úplnej ceny dosiahnutej vydražením, môže vydražiteľ využívať všetky práva vlastníka vydraženej veci, pričom primerane platia ust. § 29 ods. 6 zákona č. 527/2002 Z. z..
V zmysle § 167k ods. 4 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii: Speňažením zaťaženého majetku zanikajú iba zabezpečovacie práva prihláseného zabezpečeného veriteľa a všetky neskoršie zabezpečovacie práva.“
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby po úhrade úplnej sumy dosiahnutej vydražením na základe zápisnice o odovzdaní predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Zuzana
c) priezvisko Kolembusová
d) sídlo Moyzesova 31, 01001 Žilina