Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 223/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 19.11.2020
  • Značka:
  • K083435
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: RETIA, a.s.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Cukrová 3 / 0, 81108 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36651893
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Jozef Maruniak
Sídlo správcu: Hviezdoslavovo námestie 14, 81102 Bratislava
Kotakt na správcu : maruniak@maruniak.sk, 0940/629 292
Spisová značka správcovského spisu : 8K/16/2019 S1364
Spisová značka súdneho spisu : 8K/16/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

OZNÁMENIE o ponukovom konaní

Mgr. Jozef Maruniak, správca konkurznej podstaty úpadcu RETIA, a.s., so sídlom Cukrová 3, 811 08 Bratislava, IČO: 36651893  (ďalej len „Úpadca“),  v súlade  so záväzným pokynom príslušného orgánu vyhlasuje v zmysle ustanovenia §92 ods. 1 písm. e) zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácií (ďalej len „ZKR“), verejné ponukové konanie na predaj súboru hnuteľného majetku Úpadcu, zapísaného do súpisu oddelenej podstaty veriteľa Všeobecná úverová banka, a.s. ako súpisová zložka č. 5:

Súpisové číslo

Typ majetku

Názov

Súpisová hodnota majetku

5

Hnuteľná vec

Súbor 900 kusov zdravotnej pomôcky BIONETTE (prístroj na svetelnú terapiu, zmiernenie prejavov alergickej rinitídy)

4 500,00 €

Písomné cenové ponuky sa doručujú na adresu: Mgr. Jozef Maruniak, správca, Hviezdoslavovo nám. 14, 811 02 Bratislava, v zalepených obálkach s označením: „Konkurz  RETIA, a.s. – OP záväzná ponuka NEOTVÁRAŤ“ v lehote na predkladanie ponúk, ktorá sa určuje v trvaní 14 (štrnásť) dní odo dňa zverejnenia tohto oznámenia v Obchodnom vestníku SR. Lehota začína plynúť nasledujúcim dňom po dni zverejnenia oznámenia a končí štrnástym dňom o 15:00 hod. Ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty, sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli odoslané pred uplynutím lehoty. Správca takéto ponuky odmietne ako oneskorené. Podobne odmietne aj neúplné ponuky. Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku na predmet predaja alebo jeho časť, inak sa všetky jeho podané ponuky odmietnu. Riadne doručená ponuka je záväzná do skončenia vyhodnotenia ponukového konania, nemožno ju meniť, dopĺňať ani vziať späť. Ponuka musí byť doručená (poštou, osobne) najneskôr v deň a hodinu určenú v tomto zverejnení na adresu kancelárie správcu. Záujemca musí pred podaním ponuky zložiť na bankový účet správcu vedený vo Všeobecnej úverovej banke, a. s., číslo účtu SK40 0200 0000 0042 7616 2359 peňažnú zábezpeku vo výške 50,00 €. Záujemcovi, ktorého ponuka bude označená ako víťazná, sa uhradená záloha započíta na kúpnu cenu v prípade podpisu kúpnej zmluvy. Ostatným neúspešným záujemcom bude záloha vrátená. V prípade, že úspešný záujemca odmietne uzavrieť kúpnu zmluvu, má správca voči takémuto záujemcovi nárok na zmluvnú pokutu vo výške zloženej zábezpeky.

Záväzná ponuka musí obsahovať najmä:

  1. nezameniteľné označenie záujemcu (u PO obchodné meno, sídlo, IČO, bankové spojenie, telefonické a emailové kontakty a označenie štatutárneho orgánu; u FO meno a priezvisko, adresu, dátum narodenia, bankové spojenie a telefonické a emailové kontakty),
  2. označenie predmetu speňaženia v ponukovom konaní,
  3. ponúkanú peňažnú sumu za predmet speňaženia,
  4. doklad o zložení kaucie na konkurzný účet úpadcu v sume 50.- €, 
  5. čestné vyhlásenie o tom, že záujemca sa dôkladne oboznámil a súhlasí s podmienkami predmetného verejného ponukového konania vyhláseného správcom.

Všetky predložené dokumenty musia byť napísané v slovenskom jazyku, alebo cudzom jazyku s úradne overeným prekladom do slovenského jazyka. Ponuka musí byť určitá a zrozumiteľná bez akýchkoľvek podmienok, podpísaná osobou oprávnenou konať v mene záujemcu.

Víťaznou ponukou bude vyhodnotená ponuka s najvyššou ponúknutou sumou za predmet speňaženia, ktorá však nesmie byť nižšia ako 80 % súpisovej hodnoty majetku a zároveň spĺňa všetky podmienky ponukového konania. V prípade rovnosti ponúk sa víťaznou ponukou stane ponuka vylosovaná konkurzným správcom.        

Schválenie víťaznej ponuky podlieha súhlasu zabezpečeného veriteľa VÚB a.s.

V prípade, že úspešný záujemca neuzavrie v stanovenej lehote kúpnu zmluvu, prípadne neuhradí kúpnu cenu v súlade s akceptovanými podmienkami, správca nebude na tohto záujemcu ďalej prihliadať.

Podstatné náležitosti kúpnej zmluvy:

Predmet predaja bude kupujúcemu prenechaný ako stojí a leží. Kupujúci je povinný prevziať predmet predaja do 3 dní od uzavretia kúpnej zmluvy. Miestom prevzatia majetku bude Bratislava. Náklady spojené s prevzatím majetku bude znášať kupujúci. Nebezpečenstvo náhodnej skazy a náhodného zhoršenia všetkých vecí prejde na kupujúceho súčasne s nadobudnutím vlastníctva. Kupujúci nadobudne vlastníctvo prevzatím majetku. Správca uzavrie s úspešným záujemcom kúpnu zmluvu až po zaplatení celej kúpnej ceny.