Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 223/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 19.11.2020
  • Značka:
  • X042704
Finlegal services s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo N 79/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Finlegal services s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Štefánikova2381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Štefánikova
b) Orientačné/súpisné číslo 23
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 75232/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46283421
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Polyfunkčná budova IES s.r.o., Nová Rožňavská 136, 831 04 Bratislava, zasadacia miestnosť - 2.p.
D. Dátum konania dražby 13. 11. 2020
E. Čas konania dražby 12:30 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti, evidované Okresným úradom Dunajská Streda – katastrálnym odborom, na liste vlastníctva: 

 

  • č. 1003, okres: Dunajská Streda, obec: ZLATÉ KLASY, katastrálne územie: Rastice, a to:

 

Stavby:

Súpisné číslo

Parcelné číslo

Druh stavby/nebytový priestor č., vchod, poschodie

 

767

 

845

 

Byt č. 29, nachádzajúci sa na 5.p., vo vchode č. 2.

 

Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 767 je evidovaný na liste vlastníctva 832.

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu je 254/10000

H. Opis predmetu dražby

Oceňovaný 3 izbový byt č. 29 sa nachádza na 5. poschodí bytového domu betónovej plošnej montovanej konštrukcie postavenom v rámci komplexnej bytovej výstavby na ulici Sídlisko, súp. č. 767 v Zlatých klasoch -

Rastice. Objekt pozostáva z jedného bloku s troma samostatnými vchodmi. Bytový dom je situovaný v bloku

bytových domov s prístupovou cestou z hlavnej ulice Hlavná, odbočkou na miestnu obslužnú komunikáciu

Školská ul. a následne na ul. Sídlisko s parkovacími státiami pre miestnych obyvateľov. V blízkosti je ihrisko, predškolské zariadenia, základné školy, základné služby pre obyvateľov, COOP Jednota a iné. V pešej vzdialenosti do 5min sa nachádza zastávka MHD s dostupnosťou do centra Bratislavy cca 45min. Dochádzkové vzdialenosti sú dobré. Dom je podpivničený. Prvé poschodie je zvýšené a celkový počet poschodí je 6. Spoločnými časťami domu sú najmä základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, povaly, priečelia, vchody, schodištia, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie.

Spoločnými zariadeniami domu sú zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie, a to najmä miestnosti:

práčovňa, kočikáreň, STA, bleskozvody, komíny, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické telefónne a plynové domové prípojky a to aj v prípade ak sú umiestnené mimo domu a slúžia výlučne tomuto domu,

spoločné suterénne priestory. Zvislá nosná konštrukcia objektu je betónová plošná montovaná. Strecha je plochá so živičnou krytinou. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu sú úplné. Spoločné priestory bytového domu boli sprístupnené. Fasáda BD je nezateplená s povrchom brizolit. Okná sú plastové. Vchodové dvere do domu sú nové hliníkové s dvojitým zasklením opatrené magnetickým zámkom. V vstupnej časti na 1.NP sa nachádzajú schránky. 1. NP je zvýšené so schodmi z terazza. Vnútorné spoločné priestory sú s povrchom terazzo, rovnako aj podesty a schodisko. Do výšky 1,2m je náter olejový, ostatné sú VPC omietky v bielej farbe. Stropy sú VPC omietka v bielej farbe. Povrch v suteréne je betónová mazanina. Výťah je v pôvodnom stave, pravdepodobne iba na novo natretý farbou. Na každom podlaží s bytmi sa nachádzajú 2 byty. Dom je napojený na všetky inžinierske siete a rozvod

káblovej televízie. Vybavený je domovým telefónom.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Ohodnocovaný byt číslo 29, na 5.poschodí sa nachádza v stredovej sekcii BD na predposlednom poschodí.

Byt pozostáva z 3 obytných miestností a príslušenstva, ktorými je predsieň s chodbou, kuchyňa, WC, kúpeľňa

a pravdepodobne pivnica. Byt má lodžiu. Celková výmera podlahovej plochy bytu s príslušenstvom je 84,34m2 (vrátane pivnice). Súčasťou bytu je jeho vnútorné vybavenie a to vnútorná inštalácia (potrubné rozvody vody, plynu, ústredného kúrenia, elektroinštalácie, odpady, vrátane uzatváracích ventilov, kuchynská linka, vaňa, vodovodné batérie, poštová schránka, zvonček, domáci telefón. Vlastníctvo bytu je ohraničené vstupnými dverami do bytu a do príslušenstva umiestneného mimo byt (pivnica), vrátane zárubne a hlavnými uzavieracími ventilmi prívodu teplej a studenej vody, plynu a elektrickými poistkami pre byt. Byt nebol v čase obhliadky sprístupnený preto nebolo možné vykonať fotodokumentáciu a zameranie a rovnako aj zhodnotiť použité materiáli. Poprípade či byt prešiel rekonštrukciou. Byt hodnotím ako nezrekonštruovaný v pôvodnom stave a preto som hodnotil koeficient vybavenosti kv=1. Byt má rozlohu podľa LV aj s príslušenstvom 78,57m2.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Navrhovateľ má podľa predmetných LV zákonné záložné právo k predmetu dražby. Záložné právo vzniklo na základe ustanovenia § 15 ods. 1 zákona č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov z titulu neuhradených mesačných platieb za služby spojené s užívaním bytu a do fondu prevádzky, údržby a opráv, z ročných vyúčtovaní nákladov spojených s užívaním bytu a za výkon správy, na účel zabezpečenia pohľadávky záložného veriteľa. Záložné právo na zabezpečenie tejto pohľadávky záložného veriteľa vzniklo ako I. v poradí.

Okrem záložného práva navrhovateľa sú na aktuálnom predmetnom liste vlastníctva v časti C: Ťarchy zapísané ďalšie záložné práva 3. Osôb:
· Exekučné záložné právo na byt č. 29/na: V. podl. na zabezpečenie pohľadávky v prospech: Tibor Skuby, nar. 20.05.1964 a Mária Skubyová, nar.29.09.1974, bytom Tonkovce č. 667, 93038 Nový Život Z-5500/09-exekučný príkaz na zriadenie ex. zál. práva č. EX 684/09 zo dňa 21.10.2009, EÚ JUDr. Rudolf Varga, Dunajská Streda
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením -
K. Najnižšie podanie 45.200,00 €
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Mgr. Marek Perdík
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sobôtka
b) Orientačné/súpisné číslo 93
c) Názov obce Rimavská Sobota d) PSČ 97901
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 25.04.1983
V. Odhad ceny predmetu dražby 60.200,00 €