Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 221/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 16.11.2020
  • Značka:
  • K082948
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: LOKWOOD s.r.o. "v konkurze"
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Jesenského 1115, 96001 Zvolen
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 46165444
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Jaroslav Jakubčo PhD.
Sídlo správcu: Horné záhrady 2, 97401 Banská Bystrica
Kotakt na správcu : 0905883662, jaro.jakubco@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 2K/3/2020 S1680
Spisová značka súdneho spisu : 2K/3/2020
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

Z á p i s n i c a

o priebehu zasadnutia veriteľského výboru 

Sp. zn. :                             2K/3/2020 S1680

Dátum:                              10.11.2020

Miesto :                             kancelária správcu, na adrese Horné záhrady 2, 974 01 Banská Bystrica    

Čas:                                  13:00 hod.

Spôsob hlasovania:          Písomne

Úpadca:                            LOKWOOD, s.r.o. „v konkurze“

                                          so sídlom Jesenského 1115, 960 01 Zvolen

                                          IČO: 46 165 444

/ďalej aj „Úpadca“/

Správca:                            JUDr. Jaroslav Jakubčo, PhD.

so sídlom kancelárie : Horné záhrady 2, 974 01 Banská Bystrica

/ďalej aj „Správca“/

Zoznam členov veriteľského výboru, ktorí sa považujú za prítomných  :

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.

predseda veriteľského výboru

Slovenská sporiteľňa, a.s.

člen veriteľského výboru               

Všeobecná úverová banka, a.s.              

člen veriteľského výboru               

Správca bol na zasadnutí veriteľského výboru prítomný osobne a zapisoval jeho priebeh.

 

Opis Priebehu zasadnutia veriteľského výboru :

Zasadnutie veriteľského výboru bolo zvolané na návrh Správcu, ktorý zároveň určil aj program zasadnutia veriteľského výboru.

 

Program zasadnutia veriteľského výboru :

  1. Uloženie záväzného pokynu pre speňaženie hnuteľných vecí Úpadcu

Správca otvoril prvé zasadnutie veriteľského výboru a zistil, že všetci traja členovia veriteľského výboru využili možnosť písomného hlasovania podľa § 38 ods. 3 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“), preto sa považujú za prítomných na zasadnutí veriteľského výboru.

 

1.            Uloženie záväzného pokynu pre speňaženie hnuteľných vecí Úpadcu

Správca pred termínom zasadnutia zaslal každému členovi veriteľského výboru žiadosť o uloženie záväzného pokynu zo dňa 26.10.2020 (ďalej aj „Žiadosť“) s odôvodnením, v ktorej požiadal veriteľský výbor o uloženie záväzného pokynu na speňažene hnuteľných vecí Úpadcu.

Člen veriteľského výboru Všeobecná úverová banka, a.s., hlasoval za návrh na uloženie záväzného pokynu v znení podľa Žiadosti Správcu zo dňa 26.10.2020.

Členovia veriteľského výboru UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., a Slovenská sporiteľňa, a.s., obsahovo zhodnými podaniami modifikovali návrh Správcu na uloženie záväzného pokynu zo dňa 26.10.2020 tak, že znie nasledovne :

Správcovi sa záväzne ukladá vykonať speňažovanie hnuteľných vecí identifikovaných súpise všeobecnej podstaty Úpadcu, zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 103/2020 zo dňa 01.06.2020, zapísaných pod položkami por. č. 3, 4, 5, 6 a 7 súpisu, a to prostredníctvom ponukového konania, teda spôsobom  podľa  § 92 ods. 1 písm. d) ZKR, a to  za nasledovných podmienok :

1.  Hnuteľné veci budú speňažované jednotlivo. 

2. Účastníci ponukového konania predložia svoje ponuky písomne, v zalepenej obálke s označením „Hnuteľné veci LOKWOOD – neotvárať“. Miestom predkladania ponúk bude kancelária správcu. Lehota na podávanie ponúk bude 14 dní od zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku. 

3. Správca je oprávnený stanoviť ďalšie vhodné podmienky pre účasť v ponukovom konaní. Pri určovaní týchto podmienok bude postupovať tak aby nedošlo k neprimeranému obmedzeniu účasti na ponukovom konaní. Pre účasť na ponukovom konaní je potrebné zložiť zábezpeku vo výške 10 % ponúkanej kúpnej ceny.

4. Správca je oprávnený odmietnuť každú predloženú ponuku. V 1. kole verejného ponukového konania je správca oprávnený samostatne prijať len najvyššiu ponuku, pričom táto ponuka musí byť vyššia ako 90% súpisovej hodnoty v 1. kole verejného ponukového konania. Správca je oprávnený prijať aj najvyššiu ponuku, ktorá je nižšia ako 90% súpisovej hodnoty, ale len na základe osobitného schválenia veriteľským výborom. Ďalšie kolo verejného ponukového konania bude predmetom samostatného pokynu – vzhľadom na covid situáciu.“  

Za prijatie vyššie uvedeného návrh záväzného pokynu hlasovali členovia veriteľského výboru UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., a Slovenská sporiteľňa, a.s.. Člen veriteľského výboru Všeobecná úverová banka, a.s., o tomto návrhu nehlasoval, nakoľko písomne hlasoval za prijatie návrhu v znení obsiahnutom v Žiadosti Správcu zo dňa 26.10.2020.   

Na základe uvedeného výsledku hlasovania sa veriteľský výbor uzniesol o uložení záväzného pokynu pre hnuteľného majetku Úpadcu v tomto znení :   

                                                                    UZNESENIE 

„Správcovi sa záväzne ukladá vykonať speňažovanie hnuteľných vecí identifikovaných súpise všeobecnej podstaty Úpadcu, zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 103/2020 zo dňa 01.06.2020, zapísaných pod položkami por. č. 3, 4, 5, 6 a 7 súpisu, a to prostredníctvom ponukového konania, teda spôsobom  podľa  § 92 ods. 1 písm. d) ZKR, a to  za nasledovných podmienok :

1.  Hnuteľné veci budú speňažované jednotlivo. 

2. Účastníci ponukového konania predložia svoje ponuky písomne, v zalepenej obálke s označením „Hnuteľné veci LOKWOOD – neotvárať“. Miestom predkladania ponúk bude kancelária správcu. Lehota na podávanie ponúk bude 14 dní od zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku. 

3. Správca je oprávnený stanoviť ďalšie vhodné podmienky pre účasť v ponukovom konaní. Pri určovaní týchto podmienok bude postupovať tak aby nedošlo k neprimeranému obmedzeniu účasti na ponukovom konaní. Pre účasť na ponukovom konaní je potrebné zložiť zábezpeku vo výške 10 % ponúkanej kúpnej ceny.

4. Správca je oprávnený odmietnuť každú predloženú ponuku. V 1. kole verejného ponukového konania je správca oprávnený samostatne prijať len najvyššiu ponuku, pričom táto ponuka musí byť vyššia ako 90% súpisovej hodnoty v 1. kole verejného ponukového konania. Správca je oprávnený prijať aj najvyššiu ponuku, ktorá je nižšia ako 90% súpisovej hodnoty, ale len na základe osobitného schválenia veriteľským výborom. Ďalšie kolo verejného ponukového konania bude predmetom samostatného pokynu – vzhľadom na covid situáciu.“    

Po oboznámení výsledkov hlasovania a znenia prijatého uznesenia bolo zasadnutie veriteľského výboru ukončené.

Zápisnica skončená o 13.30  hod.

Zapisovateľ : JUDr. Jaroslav Jakubčo, PhD., správca 

V mene predsedu veriteľského výboru

vyhotovil a podpísal :

...............................................

Mgr. Michal Mihálik, PhD. advokát a konateľ

spoločnosti Nosko & Partners s.r.o.   

právny zástupca predsedu veriteľského výboru 

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.,

Prílohy:

Prezenčná listina

Písomné hlasovanie jednotlivých členov veriteľského výboru