Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 219/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 12.11.2020
  • Značka:
  • X042055
Blackside, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo BS19-07181
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Plynárenská7/A82109 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 6167/B
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 821 09
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
C. Miesto konania dražby Dražobná miestnosť č.518, na 4. poschodí, v budove Business Center Bratislava, a.s., Mlynské Nivy 4959/48, 821 09 Bratislava
D. Dátum konania dražby 10. 12. 2020
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 1.kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

384

Dunajská Streda

Dunajská Streda

ROHOVCE

Rohovce

 

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

5/3

Zastavaná plocha a nádvorie

473

5/6

Záhrada

426

Stavby:

Súpisné číslo

Na parcele číslo

Druh a popis stavby

178

5/3

10 – rodinný dom

Predmet dražby okrem vyššie uvedeného tvoria aj ďalšie stavby a úpravy, ktoré nie sú evidované na LV, ale tvoria príslušenstvo alebo súčasť veci: uličný plot na parc.č. 5/3, plot zadný na parc.č. 5/3 a 5/6, studňa na parc.č. 5/3, prípojka vody na parc.č. 5/3, vodomerná šachta na parc.č. 5/3, prípojka kanalizácie na parc.č. 5/3, žumpa na parc.č. 5/3, prípojka NN na parc.č. 5/3, prípojka plynu na parc.č. 5/3, spevnená plocha na parc.č. 5/3.

 

Spoluvlastnícky podiel v 1/1-ine.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

 

UPOZORNENIE: predmetom dražby nie je kuchynská linka so vstavanými spotrebičmi, krbové kachle – piecka na tuhé palivo, plávajúce parkety vo všetkých miestnostiach.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s. č. 178, na p. č. 5/3, okres Dunajská Streda, obec ROHOVCE, k. ú. Rohovce

 

Dispozičné riešenie:

1. NP: 4 izby (1 izby označená ako jedáleň), jedáleň (na PD komora) prepojená s kuchyňou, špajza, predsieň, 2 kúpeľne, WC, garáž.

 

Technický stav:

Podľa predloženého čestného prehlásenia p. Agneši Horváthovej zo dňa 06.08.2020 (pri miestnej obhliadke znalcovi) bol rodinný dom postavený v roku 1945. Podľa informácie od vlastníka bola čiastočná rekonštrukcia rodinného domu uskutočnená v roku 1989.

 

Technické riešenie:

Objekt je založený na základových pásoch z prostého betónu bez izolácie, stavba zo spodnej časti v niektorých miestach vlhne. Zvislé obvodové konštrukcie rodinného domu sú murované z keramických tehál. Priečky sú murované. Strop nad prízemím je drevený trámový s rovným podhľadom. Strecha je sedlová, krov je drevený. Krytina strechy je z betónovej škridle. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia omietka je z vápennocementová, z časti nedokončená. Vnútorné omietky sú vápennocementové hladké, opatrené maľbou. Keramický obklad stien je v kúpeľniach a v priestore kuchynskej linky. Povrchy podláh obytných miestností sú z veľkoplošný laminátových parkiet – netvoria predmet dražby, v ostatných miestnostiach je keramická dlažba. Okná sú prevažne drevené zdvojené, v prednej časti domu boli dve okná vymenené za plastové s izolačným dvojsklom (z dôvodu predchádzajúceho požiaru). Dvere sú z materiálov na báze drevnej hmoty, fóliované, osadené do oceľových zárubní. Vstupné dvere sú drevené. Vykurovanie je lokálne plynovými akumulačnými kachľami - funkčné 4 ks. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s automatickým istením. V menšej kúpeľni je sprchovací kút, keramické umývadlo. WC misa s umývadlom. Vo väčšej kúpeľni je rohová plastová vaňa, keramické umývadlo, WC s umývadlom. Ohrev teplej vody je zabezpečený elektrický bojlerom umiestneným v komore. Vodovodné batérie sú pákové. Kuchyňa je vybavená kuchynskou linkou z materiálov na báze dreva vybavená elektrickým šporákom, digestorom, drezom – predmetné netvorí predmet dražby. V obývacej izbe je piecka na tuhé palivo – netvorí predmet dražby.

 

Uličný plot, parc. č. 5/3, k.ú. Rohovce

Z uličnej strany je pozemok ohradený plotom, ktorý je založený na betónovom základe, podmurovka je betónová, výplň plota je z betónových ozdobných stĺpikov. V oplotení je osadená bránka a brána z drevených latiek na oceľovej konštrukcii. Plot bol vybudovaný v roku 1997, základnú životnosť stanovil znalec odborným odhadom na 50 rokov.

 

Plot zadný, parc. č. 5/3, 6, k.ú. Rohovce

Zo zadnej strany je pozemok oddelený plotom z plotových tvárnic, vymurovaný do výšky 2 m. Plot bol vybudovaný v roku 1997, základnú životnosť stanovil znalec odborným odhadom na 50 rokov.

 

Studňa, 5/3, k.ú. Rohovce

Studňa je nefunkčná. Typ kopaná, hĺbka 6m, priemer 1000mm.

 

Prípojka vody, parc. č. 5/3, k.ú. Rohovce

Rodinný dom je zásobovaný vodou z verejného vodovodu prípojkou z oceľových rúr. Bola vybudovaná v roku 1978. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

 

Vodomerná šachta, parc. č. 5/3, k.ú. Rohovce

Vodomerná šachta je betónová s oceľovým poklopom s vodomernou súpravou.

 

Prípojka kanalizácie, parc. č. 5/3, k.ú. Rohovce

Rodinný dom je odkanalizovaný do žumpy kanalizačnou prípojkou. Vybudovaná bola v roku 1945, základnú životnosť stanovil znalec odborným odhadom na 70 rokov.

 

Žumpa, parc. č. 5/3, k.ú. Rohovce

Rodinný dom je odkanalizovaný do betónovej izolovanej žumpy. Vybudovaná bola v roku 1945, základnú životnosť stanovil znalec odborným odhadom na 80 rokov.

 

Prípojka NN, parc. č. 5/3, k.ú. Rohovce

RD je napojený na elektrickú rozvodnú sieť vzdušnou prípojkou NN. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov, prípojka bola vybudovaná v roku 1997.

 

Prípojka plynu, parc. č. 5/3, k.ú. Rohovce

RD je napojený na verejný plynovod prípojkou z oceľových rúr. Prípojka bola vybudovaná v roku 1997, základnú životnosť stanovil znalec odborným odhadom na 50 rokov.

 

Spevnená plocha, parc. č. 5/3, k.ú. Rohovce

Prístupový chodník k rodinnému domu je z monolitického betónu. Vybudovaný bol v roku 1997, základnú životnosť stanovil znalec odborným odhadom na 50 rokov.

 

Analýza polohy nehnuteľností: Rodinný dom sa nachádza v zóne zastavanej rodinnými domami. Obyvateľstvu je dispozícii úrad miestnej samosprávy, základná a materská škola, ambulancia, obchod, dom kultúry, kostol, pohostinstvo, pošta, obecná knižnica, a sieť ďalších služieb obyvateľstvu. Hustota obyvateľstva nie je v danom mieste vysoká. Ďalšia občiasnka vybavenosť je k dispozícii v hlavnom meste SR Bratislava, vzdialenom od obce cca 35 km reps. cca 40 min jazdy autom, v závislosti od dopravnej situácie. Prístup k objektu je po mestskej komunikácii, pred objektom je možnosť parkovania. V blízkosti objektu je umiestnená zastávka SAD. V obci je v dosahu vlaková a autobusová doprava. Konfliktné skupiny obyvateľstva neboli znalcom zaznamenané.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
P - 127/12 - Začatie výkonu záložného práva, záložným veriteľom Blackside, a.s. Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515, ( predtým OTP Faktoring Slovensko s.r.o., so sídlom Špitálska 61, 811 08 Bratislava, IČO:45 730 008 ), formou dobrovoľnej dražby - 42/12 - č.z.85/19

Časť „C“ ŤARCHY:
Záložné právo v prospech záložného veriteľa Blackside, a.s. Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515, (predtým OTP Faktoring Slovensko, s.r.o., so sídlom Špitálska 61, 811 08 Bratislava, IČO:45 730 008), V- 7390/08 - 115/08 na základe Z - 7105/11 - 10/12 - Z-1669/19 - č.z.85/19

Iné údaje: bez zápisu
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku: 41/2020, Meno znalca: Stavebná a znalecká organizácia, s.r.o., Dátum vyhotovenia: 08.08.2020, Všeobecná cena odhadu [EUR]: 87 100,00 EUR
K. Najnižšie podanie 87100,- EUR
L. Minimálne prihodenie 500,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobníkovi alebo do notárskej úschovy dražobnú zábezpeku v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v prospech účtu dražobníka, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka, zápisnica o notárskej úschove.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku možno zložiť do otvorenia dražby u dražobníka.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby; t.z. vydražiteľ neuhradí v stanovenej lehote cenu, dosiahnutú vydražením, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená; to platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka, IBAN: SK52 0900 0000 0051 1069 2581, SWIFT (BIC): GIBASKBX, vedený v Slovenská sporiteľňa, a.s., variabilný symbol (VS): 1907181 (uvedenie sa v referencii platiteľa).
Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 24.11.2020 o 10:00 hod. Obhliadka 2: 27.11.2020 o 10:00 hod.
Miesto obhliadky stretnutie záujemcov o obhliadku predmetu dražby sa uskutoční pred rodinným domom s.č. 178 obec ROHOVCE, okr. Dunajská Streda. Lokalizácia predmetu dražby cez GPS: 47°59'54.9"N 17°24'17.3"E.
Organizačné opatrenia Bližšie informácie a pokyny na tel.: 0917 958 655, prípadne na email: vasko@blackside.sk.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením. Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa.
Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí.
Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu.
Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Erika
c) priezvisko Szórádová
d) sídlo Seberíniho 1, 82103 Bratislava