Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 218/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 11.11.2020
  • Značka:
  • X041787
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 061/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko EOS KSI Slovensko, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Pajštúnska
b) Orientačné/súpisné číslo 5
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85102
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 35724803
C. Miesto konania dražby konferenčná miestnosť Aula A. Einsteina Hotela TeleDom, Timonova 27, 040 01 Košice
D. Dátum konania dražby 10. 12. 2020
E. Čas konania dražby 9:30 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Trebišov, obec: Malý Horeš, katastrálne územie: Malý Horeš, zapísané v evidencii Okresného úradu Trebišov, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 424, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 325 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 295 o výmere 113 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie a na pozemku parc. reg. „C“ č. 296 o výmere 44 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • rodinný dom so súpisným číslom 326 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 297/1 o výmere 64 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • sklad bez súpisného čísla s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 294/2 o výmere 76 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • garáž bez súpisného čísla s príslušenstvom, postavená na pozemku parc. reg. „C“ č. 297/2 o výmere 23 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 294/1 o výmere 1325 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 294/2 o výmere 76 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 295 o výmere 113 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 296 o výmere 44 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 297/1 o výmere 64 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 297/2 o výmere 23 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 299/1 o výmere 205 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 299/2 o výmere 205 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 299/3 o výmere 827 m2, druh pozemku: záhrada.
H. Opis predmetu dražby

1. Rodinný dom so súpisným číslom 325, kat. územie Malý Horeš

Jedná sa o čiastočne podpivničený rodinný dom v zástavbe rodinných domov s jedným nadzemným podlažím, ktorý bol postavený ako prístavba k pôvodnému rodinnému domu. Predná časť rodinného domu bola daná do užívania v roku 1966.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. podzemné podlažie tvorí: dve kotolne.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 22,92 m2.

1. nadzemné podlažie tvorí: predsieň, päť izieb, kuchyňa, kúpeľňa s WC, chodba, komora.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 156,87 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

1. podzemné podlažie tvoria dve miestnosti pivnice (kotolne) prístupné cez dvere od dvora. Je zapustená do terénu v hĺbke do 1,00 m. Základy sú kamenné s hrúbkou do 600 mm, obvodové murivo je kamenné s hrúbkou 500. Stropy sú železobetónové s rovným podhľadom, podlahy sú hlinené. Vnútorné deliace konštrukcie sú murované z tehál pálených s hrúbkou 150 mm. Úprava vnútorných priestorov je realizovaná s hladkou vápennou omietkou. V prvej pivnici je inštalovaný plynový kotol Modratherm PKM 25. V ďalšej miestnosti je inštalovaný kotol na tuhé palivo Dakon URS 29, pričom je tu umiestnená aj domáca vodáreň, ktorá však je už mimo prevádzky. Rodinný dom je napojený na verejný rozvod pitnej vody s vodomerom vo vodomernej šachte, vzdušný sekundárny NN rozvod el. energie a na rozvody zemného plynu. Cez pivnicu vchádza do rodinného domu hlavný prívod pitnej vody, ktorý je vedený pod stropom k jednotlivým zvislým rozvodom na 1. nadzemnom podlaží. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Vchod je uzatváraný drevenými zvlakovými dverami. Okno je oceľové s jednoduchým zasklením.

V 1. nadzemnom podlaží majú obvodové nosné konštrukcie murivo z pálených tehál s hrúbkou 450 mm a z tvárnic s hrúbkou 300 mm. Vnútorné deliace konštrukcie stavby majú murivo z pálených tehál hrúbky 300 a 150 mm. Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom. Konštrukcia krovu je drevená, manzardová a krytina je z pozinkovaného plechu na latovaní. Odkvapové žľaby a zvody sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšie omietky sú brizolitové škrabané. Vnútorné omietky sú vápenné hladké štukové. Podlahy v obytných miestnostiach prevládajú povlakové. PVC podlahová krytina na betónovom podklade prevláda v ostatných miestnostiach. Keramická dlažba je iba v kúpeľni s WC. Keramický obklad v kúpeľni s WC je do výšky 1350 mm. Vchodové dvere sú drevené dvojkrídlové hladké, plné zasklené, vnútorné drevené, hladké plné, alebo presklené. Zárubne sú drevené a oceľové. Okná sú drevené dvojité. Rozvody studenej a teplej vody sú z pozinkovaných rúr. TÚV sa pripravuje elektrickým zásobníkovým ohrievačom o objeme 120 l, ktorý je osadený v kúpeľni. Kuchyňa je bez linky, drezu a ostatného vybavenia. V kúpeľni je oceľová smaltovaná vaňa, umývadlo a splachovací záchod Kombi. Batérie sú obyčajné aj so sprchou. Vykurovanie je ústredné teplovodné kotlami inštalovanými v pivnici. Rozvody ústredného kúrenia sú z oceľových rúr, vykurovacie telesá sú liatinové článkové. Rozvody plynu sú z oceľových rúr, prebiehajú z vonkajšej strany po fasáde a v miestnostiach spotrebičov prechádzajú cez obvodový múr. Elektroinštalácia je svetelná. Elektrický rozvádzač s elektromerom a poistkami je umiestnený pri hlavnom vchode do rodinného domu. Kanalizácia je zvedená do vlastnej žumpy.

 

2. Rodinný dom so súpisným číslom 326, kat. územie Malý Horeš

Jedná sa o rodinný dom v radovej zástavbe rodinných domov s jedným nadzemným podlažím. Rodinný dom bol postavený v roku 1925.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. nadzemné podlažie tvorí: obytná kuchyňa, predsieň, komora.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 53,58 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Rodinný dom je prístupný k rodinnému domu súpisným číslom 325 z východnej strany. Obvodové nosné konštrukcie sú murované z lomového kameňa s hrúbkou 500 mm. Vnútorné deliace konštrukcie sú murované z pálených tehál s hrúbkou  150 mm. Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom. Konštrukcie krovu sú drvené, sedlové, hambálkové, pálená krytina z jednodrážkových pálených škridiel na latovaní. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšie omietky sú od dvora vápenné hladké a zdrsnené od suseda. Vnútorné omietky sú vápenné hladké štukové. Podlahy v miestnostiach sú povlakové z PVC na betónovom podklade. Vchodové dvere sú drevené dvojkrídlové hladké, plné, zasklené. Vnútorné drevené sú hladké plné alebo presklené. Zárubne sú drevené a oceľové. Okná sú drevené dvojité. V kuchyni je osadený plynový šporák kombinovaný s elektrickou rúrou. V predsieni je jeden výtokový ventil na studenú vodu. Rozvod studenej vody je z pozinkovaných rúr. Vykurovanie je zabezpečené jednými plynovými kachľami, ktoré sú umiestnené v obývacej kuchyni. Rozvody plynu sú z oceľových rúr, prebiehajú z vonkajšej strany po fasáde a v mieste spotrebiča prechádzajú cez obvodový múr. Elektroinštalácia je svetelná. Rodinný dom je napojený cez rodinný dom so súpisným číslom 325 na verejný rozvod pitnej vody, vzdušný sekundárny NN rozvod el. energie a na rozvod zemného plynu.   

 

3. Garáž na p.č. 297/2

Jedná sa o samostatne stojacu garáž vo dvore postavenú na pozemku parc. reg. „C“ č. 297/2. Garáž bola postavená v roku 1975.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. nadzemné podlažie tvorí: jedna miestnosť.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 23,20 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Garáž je jednoduchej murovanej konštrukcie. Je postavená na základoch bez podmurovky, iba so základovými pásmi. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z pálenej tehly, tehlobloky majú hrúbku nad 15 do 30 cm. Stropy sú trámčekové bez podhľadu. Sedlová strecha s obyčajnou jednodrážkovou pálenou krytinou má krov hambálkový. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Úprava vonkajších povrchov je prevedená striekaným brizolitom a vápennou štukovou omietkou. Úprava vnútorných povrchov je prevedená vápennou hladkou omietkou. Dvere sú rámové s výplňou, okná sú jednoduché drevené alebo oceľové. Podlahy sú dlaždice, palubovky, dosky, cementový poter. Vykurovanie je zabezpečené kotlom ústredného vykurovania a lokálnym vykurovaním na tuhé palivo obyčajné (CLUB a pod.).

 

4. Sklad na p.č. 294/2, kat. územie Malý Horeš

Jedná sa o samostatne stojacu jednopodlažnú stavbu postavenú na pozemku parc. reg. „C“ č. 294/2. Stavba bola postavená v roku 1925.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. nadzemné podlažie tvorí: dve skladovacie miestnosti poľnohospodárskych produktov.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 75,56 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy stavby sú kamenné. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z lomového plochého kameňu s hrúbkou 50 cm, bez stropu. Sedlová strecha má hambálkový krov s jednoduchou pálenou krytinou. Vonkajšia omietka je hladká. Vnútorná je hrubá. Dvere sú drevené rámové, vráta sú drevené. Podlahy sú hlinené.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby je prevzatý z dostupných dokladov a informácií.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V-947/2016.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 46/2020 zo dňa 01.09.2020, vyhotoveným znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
15.500,- EUR (slovom: pätnásťtisícpäťsto EURO)
K. Najnižšie podanie 15.500,- EUR (slovom: pätnásťtisícpäťsto EURO)
L. Minimálne prihodenie 200,- EUR (slovom: dvesto EURO)
M. Dražobná zábezpeka a) výška 4.000,- EUR (slovom: štyritisíc EURO)
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, alebo v mieste konania dražby,
b) vklad na bankový účet dražobníka (číslo účtu 2921855440/1100, vedený v Tatra banka, a.s., VS: 0612020, IBAN: SK44 1100 0000 0029 2185 5440 TATRSKBX), dokladom o úhrade je originál dokumentu „vklad v hotovosti na účet“ s označením, že ide o dražobnú zábezpeku ku konkrétnemu číslu dražby (nutnosť súčasného doloženia kópie takéhoto dokladu). V prípade akéhokoľvek bezhotovostného prevodu dražobnej zábezpeky musí byť táto k okamihu otvorenia dražby preukázateľne pripísaná na účet dražobníka,
c) banková záruka (jej originál alebo úradne overená kópia) v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom,
d) notárska úschova (originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu),
e) úhrada dražobnej zábezpeky nie je možná platobnou kartou alebo šekom.
Pozn.: iný spôsob úhrady dražobnej zábezpeky je vylúčený.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, alebo v mieste konania dražby, b) vklad na bankový účet dražobníka (číslo účtu 2921855440/1100, vedený v Tatra banka, a.s., VS: 0612020, IBAN: SK44 1100 0000 0029 2185 5440 TATRSKBX), dokladom o úhrade je originál dokumentu „vklad v hotovosti na účet“ s označením, že ide o dražobnú zábezpeku ku konkrétnemu číslu dražby (nutnosť súčasného doloženia kópie takéhoto dokladu). V prípade akéhokoľvek bezhotovostného prevodu dražobnej zábezpeky musí byť táto k okamihu otvorenia dražby preukázateľne pripísaná na účet dražobníka, c) banková záruka (jej originál alebo úradne overená kópia) v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom, d) notárska úschova (originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu), e) úhrada dražobnej zábezpeky nie je možná platobnou kartou alebo šekom. Pozn.: iný spôsob úhrady dražobnej zábezpeky je vylúčený.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky - lehota na úhradu dražobnej zábezpeky sa končí otvorením dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky - v zmysle ust. § 15 Zákona o DD alebo v zmysle ust. § 19 Zákona o DD
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby,
b) platba vkladom na účet dražobníka alebo bankovým prevodom na účet dražobníka (číslo účtu 2921855440/1100, vedený v Tatra banka, a.s., VS: 0612020, IBAN: SK44 1100 0000 0029 2185 5440 TATRSKBX), s označením čísla dražby, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Termín č. 1: 24.11.2020 o 13:45 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 325 na Hlavnej ulici 68 v obci Malý Horeš, okres Trebišov. Termín č. 2: 09.12.2020 o 13:45 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 325 na Hlavnej ulici 68 v obci Malý Horeš, okres Trebišov.
Miesto obhliadky Termín č. 1: 24.11.2020 o 13:45 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 325 na Hlavnej ulici 68 v obci Malý Horeš, okres Trebišov. Termín č. 2: 09.12.2020 o 13:45 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 325 na Hlavnej ulici 68 v obci Malý Horeš, okres Trebišov.
Organizačné opatrenia stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 325 na Hlavnej ulici 68 v obci Malý Horeš, okres Trebišov
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
V zmysle ust. § 27 ods. 1 Zákona o DD: „Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu (Zákon č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a doplnení niektorých zákonov), ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku dražby.“
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
a) zaplatenie ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 Zákona o DD,
b) osvedčený odpis notárskej zápisnice osvedčujúcej priebeh dražby podľa § 29 Zákona o DD.
• Po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľa k predmetu dražby (t.j. po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 Zákona o DD), je dražobník povinný odovzdať predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby, bez zbytočného odkladu vydražiteľovi; vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí,
• Ak ide o dražbu bytu, domu, inej nehnuteľnosti, podniku alebo jeho časti alebo ak najnižšie podanie hnuteľných vecí, práv a iných majetkových hodnôt presiahnu sumu 33.193,92 €, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe; o tom dražobník túto osobu poučí. Na ostatné náležitosti zápisnice o odovzdaní predmetu dražby sa použijú ust. § 29 ods. 2 Zákona o DD.

Pozn.: V zmysle ust. § 29 ods. 5 Zákona o DD všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ!
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Tomáš
c) priezvisko Trella
d) sídlo Mostová 2, 81102 Bratislava