Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 218/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 11.11.2020
  • Značka:
  • K081683
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Martin Junek
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Školská 1083/23, 909 01 Skalica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 10.01.1981
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Dagmar Macháčková
Sídlo správcu: Jarmočná 3, 92001 Hlohovec
Kotakt na správcu : 0915 972 611, machackovad@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 36OdK/224/2019S1700
Spisová značka súdneho spisu : 36OdK/224/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

DRUHÉ KOLO PONUKOVÉHO  KONANIA  A  VÝZVA  NA  PREDKLADANIE  PONÚK

Uznesením Okresného Trnava  č.k. 36OdK/224/2019 - 12,  zo dňa 19. júla 2019  bola ustanovená  do funkcie správcu Ing. Dagmar Macháčková , Jarmočná 3 , Hlohovec značka správcu S 1700 , na majetok  dlžníka:  Martin Junek, narodený 10.01.1981, trvale bytom Školská 1083/23, 909 01 Skalica . Uznesenie bolo doručené v zmysle § 167 ods. 3 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZKR") zverejnením v Obchodnom vestníku č. 142/2019 dňa 25.07. 2019.

Správca konkurznej podstaty dlžníka   zverejnil  v obchodnom vestníku dňa 17.10.2019, č. OV 201/2019, č. zverejnenia K092270 súpis majetku patriaceho do všeobecnej podstaty nasledovne  :

Penažné pohľadávky

 

 

 

Číslo súp. zložky

Dlžník

                Právny dôvod   vzniku

Súpisová hodnota v €

1

KOOPETÍVA poisťovňa a.s. VIG

Štefanovičova 4, 816 23 Bratislava 

Nevyplatené Poistné      plnenie , súdne konanie je vedené pod č..3C/124/2014 na OS  Skalica

                                              17.267,05

Podľa § 167q ZKR - Speňaženie pohľadávok a iných majetkových hodnôt

(1) Ak súčasťou konkurznej podstaty sú pohľadávky dlžníka, správca sa ich pokúsi vymôcť; žaloby o ich zaplatenie na súde alebo na inom príslušnom orgáne však nepodáva. Ak sa to správcovi nepodarí ani do šiestich mesiacov od vyhlásenia konkurzu, pohľadávky speňaží postúpením ako hnuteľné veci. Dojednaniami, ktoré zakazujú alebo obmedzujú postúpenie pohľadávky, správca nie je viazaný. Tieto obmedzenia postúpením pohľadávky zanikajú.

Podľa § 167p ZKR - Speňaženie hnuteľných vecí

1) Hnuteľné veci podliehajúce konkurzu správca speňaží ako jeden alebo viac súborov majetku v ponukovom konaní. Na tento účel správca zverejní v Obchodnom vestníku súbor majetku, ktorý ponúka na predaj a lehotu na predkladanie ponúk, ktorá nesmie byť kratšia ako desať kalendárnych dní od zverejnenia ponuky v Obchodnom vestníku. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.

(2) Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

Správca sa pokúsil sa pohľadávku od povinného vymôcť. Pohľadávku sa nepodarilo vymôcť .

Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti vyplývajúce zo ZKR a vzhľadom na uplynutie pol ročnej lehoty, počas ktorej sa nepodarilo pohľadávku vymôcť, správca zverejňuje v Obchodnom vestníku druhé kolo ponukového konania na odkúpenie tejto pohľadávky.

Správca týmto ponúka na odpredaj vyššie popísanú pohľadávku.

Záujemca môže uplatniť svoj záujem nasledovne :

  • Ponuka sa zasiela do 10 dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky na odpredaj v Obchodnom vestníku.
  • Za prvý deň lehoty sa počíta deň, ktorý nasleduje po dni zverejnenia toho ktorého kola ponukového konania v Obchodnom vestníku a posledný deň ponuky je desiaty deň vrátane.
  • Na ponuku doručenú po uplynutí lehoty sa neprihliada .
  • Ponuku na odkúpenie pohľadávky musí záujemca zaslať písomne na adresu správcu : Ing. Dagmar Macháčková, konkurzný správca, Jarmočná 3 , 920 01 Hlohovec, inak sa na ponuku neprihliada.
  • Ponuku záujemca zašle v zalepenej obálke s poznámkou „Konkurz Junek – ponuka neotvárať„ v opačnom prípade sa na ponuku neprihliada.
  • V ponuke musí byť uvedená identifikácia záujemcu tak, že u fyzickej osoby musí byť uvedené meno priezvisko alebo obchodné meno a IČO, bydlisko, alebo miesto podnikania a u právnickej osoby obchodné meno, sídlo a IČO. Inak sa na ponuku neprihliada.
  • Ponuka musí obsahovať cenovú ponuku, za akú záujemca pohľadávku odkúpi.  Inak sa na ponuku neprihliada.
  • V zmysle § 167p ods. 1 ZKR sa v ponukovom konaní prihliada iba na tie ponuky, pri ktorých je záujemcom zložená záloha na celú ponúkanú odplatu za postúpenie Pohľadávok v plnom rozsahu, a to na bankový účet  vedený v ČSOB a. s., IBAN: SK3075000000004024372851, pričom suma zálohy musí byť pripísaná najneskôr posledný deň lehoty na predkladanie ponúk . Do poznámky pre príjemcu  : „Záloha konkurz Junek “ ,  meno, priezvisko alebo obchodné meno záujemcu , ako variabilný symbol uveďte číslo konkurzného konania.
  • Písomná ponuka musí obsahovať aj číslo účtu na ktorý Správca vráti zálohu v prípade neúspešnej ponuky, čestné vyhlásenie záujemcu o tom, že záujemca súhlasí so všetkými podmienkami ponukového konania vyhláseného Správcom v Obchodnom vestníku a súhlas záujemcu so spracovaním osobných údajov na účely predmetného ponukového konania. záujemca je povinný pripojiť k ponuke doklad o uhradení zálohy a tiež. prehlásenie záujemcu, že sa zaväzuje znášať všetky náklady súvisiace s postúpením pohľadávky a že si je vedomí nasledovného :
    • správca neručí za to, že ponúkaná pohľadávka bude vymožená v prospech záujemcu,
    • správca nie je povinný uhradiť žiadne náklady súvisiace s prevodom pohľadávky, všetky náklady hradí záujemca v plnom rozsahu,
    • správca nie je povinný zadovážiť akékoľvek iné doklady k pohľadávke,
    • správca v súvislosti s prevodom nemá okrem vypracovania Zmluvy o prevode pohľadávky žiadne iné povinnosti.
  • Po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk správca všetky ponuky vyhodnotí do 10 dní odo dňa uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.
  • Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu.
  • V prípade, ak nebude doručená ani jedna ponuka, alebo bude ponuka zmarená, správca bez meškania vyhlási ďalšie kolo ponukového konania, v ktorom platia tie isté podmienky, ako je vyššie uvedené.
  • Ak sa pohľadávku nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestáva podliehať konkurzu. Správca v ďalšom bude postupovať podľa ZKR.

V zmysle § 167r ods. 2, ods. 4 a ods. 5 ZKR:

„(2) Oprávnená osoba podľa odseku 4 so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v dražbe, v ponukovom konaní alebo za cenu ponúknutú veriteľom, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom.

 (4) Oprávnenou osobou na účely uplatnenia práva vykúpiť majetok z konkurznej podstaty sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza.

(5) Ak sa poruší právo oprávnenej osoby podľa odseku 4 vykúpiť majetok z konkurznej podstaty, má táto osoba právo domáhať sa od nadobúdateľa, aby jej vec ponúkol na predaj. Toto právo zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov od speňaženia veci.“

Ing. Dagmar Macháčková , správca