Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 217/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 10.11.2020
  • Značka:
  • X041626
Blackside, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo BAD20-03103
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Plynárenská7/A82109 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 6167/B
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 821 09
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
C. Miesto konania dražby Dražobná miestnosť č.518, na 4. poschodí, v budove Business Center Bratislava, a.s., Mlynské Nivy 4959/48, 821 09 Bratislava
D. Dátum konania dražby 07. 12. 2020
E. Čas konania dražby 09:30 hod.
F. Kolo dražby 1.kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

472

Senica

Senica

BORSKÝ MIKULÁŠ

Borský Mikuláš

 

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

1268/1

Zastavaná plocha a nádvorie

1166

 

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

2080

Senica

Senica

BORSKÝ MIKULÁŠ

Borský Mikuláš

Stavby:

Súpisné číslo

Na parcele číslo

Druh a popis stavby

746

1268/1

10 – Rodinný dom a hospodárska budova

Predmet dražby okrem vyššie uvedeného tvoria aj ďalšie stavby a úpravy, ktoré nie sú evidované na LV, ale tvoria príslušenstvo alebo súčasť veci: plot od ulice na parc.č. 1268/1, oplotenie záhrady na parc.č. 1268/1, studňa na parc.č. 1268/1, prípojka NN na parc.č. 1268/1, kanalizačná prípojka na parc.č. 1268/1, vodovodná prípojka na parc.č. 1268/1, vodomerná šachta na parc.č. 1268/1, altánok na parc.č. 1268/1, žumpa na parc.č. 1268/1, sprvnená plocha 1 a 2 na parcele č. 1268/1.

 

Spoluvlastnícky podiel 1/1.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom, súp. č. 749, parc. č. 1268/1, Borský Mikuláš                               

 

Rodinný dom súp. č. 746 je postavený na parc. č. 1268/1, v okrese Senica, obec Borský Mikuláš, k.ú. Borský Mikuláš. Doklady o veku stavby predložené neboli. Podľa údajov z predloženého znaleckého posudku bol rodinný dom daný do užívania v roku 1980. Uvedený údaj o veku stavby zodpovedá jeho stavebnotechnickému riešeniu a použitým materiálom. Rodinný dom je murovaný, dvojpodlažný, bez podpivničenia, zastrešený dvoma pultovými protistojacimi strechami.                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

Dispozičné riešenie:

Na prízemí sa nachádza závetrie, hala so schodiskom, dve izby, práčovňa a garáž. Na poschodí sa nachádza hala so schodiskom, obývacia izba, dve spálne, kuchyňa, kúpeľňa, WC, dve loggie.

 

Stavebnotechnické riešenie:

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové - objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál (tvárnice typu CD) v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie sú tehlové (priečkovky). Vodorovné nosné konštrukcie - stropy s rovným podhľadom betónové monolitické, prefabrikované a keramické. Schodisko je z tvrdého dreva - červený smrek. Úpravy vonkajších povrchov - obklady fasád sú keramické. Úpravy vnútorných povrchov - vápenné štukové; vnútorné obklady keramickým obkladom - prevažnej časti práčovne min. do 1,35 m výšky. Dvere - hladké plné; okná - zdvojené z tvrdého dreva s dvojvrstvovým zasklením. Podlahy obytných miestností sú z lino; dlažby a podlahy ostatných miestností tvoria keramické dlažby. Vybavenie práčovne - vaňa oceľová smaltovaná.

Vráta garážové rámové s výplňou. Vykurovanie ústredné kotlom na tuhé palivo - pravdepodobne nefunkčný - preteká. Vnútorné rozvody vody z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja.  Zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický. Vnútorné rozvody kanalizácie - liatinové potrubie. Vnútorné rozvody elektroinštalácie svetelná a motorická; elektrický rozvádzač s automatickým istením.

 

2. Nadzemné podlažie

Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál (tvárnice typu CD) v skladobnej hr. nad 30 do 40 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky). Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom betónové monolitické, prefabrikované a keramické. Strecha - krovy - pultové (so sklonom nad 10 stupňov ); krytiny strechy na krove - lepenkové lepenkový šindel; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu len žľaby a zvody, záveterné lišty. Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - škrabaný brizolit. Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min.do 1,35 m výšky;  - vane;  - WC min. do výšky 1 m. Výplne otvorov - dvere - plné alebo zasklené dyhované; okná - zdvojené z tvrdého dreva s dvojvrstv. zasklením; okenice a vonkajšie rolety - plastové. Podlahy - podlahy obytných miestností - parkety, vlysy (okrem bukových); dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby. Vybavenie kuchýň - odsávač pár;  - drezové umývadlo nerezové alebo plastové;  - kuchynská linka z materiálov na báze dreva. Vybavenie kúpeľní - vaňa oceľová smaltovaná;  - umývadlo; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou;  - pákové nerezové; záchod - splachovací s umývadlom. Kozub s otvoreným ohniskom. Vykurovanie - ústredné vykurovanie  - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľové vykurovacie panely; zdroj vykurovania - kotol ústredného vykurovania na tuhé palivá. Vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Vnútorné rozvody kanalizácie - liatinové potrubie. Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - svetelná.

 

Rodinný dom je zásobovaný pitnou vodou z verejného vodovodu vodovodnou prípojkou. Odpadové vody z rodinného domu sú odvádzané kanalizačnou prípojkou do izolovanej žumpy a následne verejnej kanalizácie. Rodinný dom je napojený na verené rozvody elektrickej energie.

 

Rodinný dom nie je niekoľko rokov obývaný ani udržiavaný a vykurovaný (najväčší problém s ohľadom na stav kotla a vykurovacieho potrubia). Vyžaduje rozsiahle opravy a rekonštrukciu. Z dôvodu zanedbaného stavebnotechnického stavu, ktorý v prípade nevykonania opráv a rekonštrukčných prác môže viesť k znehodnoteniu rodinného domu, základnú životnosť stanovil znalec na 80 rokov.

 

Hospodárska budova,  súp. č. 749, parc. č. 1268/1, Borský Mikuláš

 

Objekt hospodárskej budovy súp. č. 746 je postavený na parc. č. 1268/1, v okrese Senica, obec Borský Mikuláš, k.ú. Borský Mikuláš. Objekt je postavený za stavbou rodinného domu v dvorovej časti pozemku.

Doklady o veku stavby predložené neboli. Podľa údajov z predloženého znaleckého posudku bol objekt daný do užívania v roku 1975. Uvedený údaj o veku stavby zodpovedá jeho stavebnotechnickému riešeniu a použitým materiálom. Hospodárska budova je murovanej konštrukcie, prízemná, bez podpivničenia, zastrešená je sedlovou strechou. Objekt bol v minulosti adaptovaný na bývanie obsahuje dve izby, vstup, kuchyňu, kúpeľňu, WC a komoru.                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Stavebnotechnické riešenie:

Základy - bez podmurovky, iba základové pásy. Zvislé nosné konštrukcie - murované z pálenej tehly. Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - trámčekové s podhľadom. Strecha - krov - hambálkové; krytina strechy na krove - z cementových drážkoviek; klampiarske konštrukcie - z pozinkovaného plechu (žľaby, zvody, prieniky). Úpravy vonkajších povrchov - vápenná hladká omietka. Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hladká omietka. Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - zdvojené s dvojvrstvovým zasklením. Podlahy - lepené povlakové;  - vodorovná izolácia. Vnútorné vybavenie - elektrický zásobníkový ohrievač;  - vaňa s batériou;  - umývadlo s batériou;  - WC kombi;  - kuchynský sporák elektrický. Vykurovanie - ústredné vykurovanie  - radiátory; kotol ústredného vykurovania - lokálne vykurovanie na tuhé palivá obyčajné;  - kotol ústredného vykurovania elektrický. Vnútorné rozvody vody - studenej a teplej z centrálneho zdroja. Vnútorné rozvody kanalizácie - zo splachovacieho záchodu;  - z kúpeľne;  - z kuchyne. Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - len svetelná - poistkové automaty. Kuchynská linka. Objekt je v dobrom stavebnotechnickom stave, údržba je vykonávaná na primeranej úrovni, základnú životnosť stanovil na 70 rokov.

 

Plot od ulice, parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Oplotenie od ulice je založené na betónovom základe, podmurovka a stĺpiky sú murované z plotových tvárnic. Výplň je z ozdobných oceľových profilov. V oplotení je osadená vstupná brána a bránka z oceľových profilov. Oplotenie bolo vybudované v roku 1980, základnú životnosť odhadol znalec na 50 rokov.

 

Oplotenie záhrady, parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Oplotenie záhrady je z oceľového pletiva na oceľové stĺpiky založené na betónových pätkách. Oplotenie bolo vybudované v roku 1975, základnú životnosť odhadol znalec na 50 rokov.

 

Studňa, parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Kopaná studňa hĺbky 3 m má priemer 800 mm, opatrená je prefabrikovanými skružami. Vybudovaná bola v roku 1976, základnú životnosť odhadol znalec na 100 rokov.

 

Prípojka NN, parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Rodinný dom je napojený na elektrorozvod vzdušnou prípojkou NN. Vybudovaná bola v roku 1976. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

 

Kanalizačná prípojka, parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Rodinný dom je napojený na izolovanú žumpu kanalizačnou prípojkou z kameninových rúr DN 125. Vybudovaná bola v roku 1975. Základnú životnosť stanovi znalec na 50 rokov.

 

Vodovodná prípojka, parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Vodovodná prípojka od verejného vodovodu k rodinnému domu je vyhotovená z oceľových rúr. Vybudovaná bola v roku 1980. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

 

Vodomerná šachta, parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Vodovodná šachta je betónová s oceľovým poklopom s vodomernou súpravou. Vybudovaná bola v roku 1980. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

 

Altánok, parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Za rodinným domom sa nachádza altánok drevenej konštrukcie. Altánok bol vybudovaný v roku 1980, základnú životnosť stanovil znalec odborným odhadom na 45 rokov.

 

Žumpa, parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Rodinný dom je odakanalizovaný do verejnej kanalizácie cez izolovanú betónovú žumpu s oceľovým poklopom. Vybudovaná bola v roku 1975. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

 

Spevnená plocha 1,  parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Spevnená plocha z monolitického betónu tvorí prístupový chodník k rodinnému domu. Vybudovaná bola v roku 1980. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

 

Spevnená plocha 2, parc. č. 1268/1, k.ú. Borský Mikuláš

Spevnená plocha z keramickej mrazuvzdornej dlažby uloženej do betónu tvorí chodník okolo rodinného domu. Vybudovaná bola v roku 1980. Základnú životnosť stanovil znalec na 50 rokov.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v zanedbanom stave z dôvodu dlhodobého (niekoľkoročného) neudržiavania a nevykurovania, vyžaduje rozsiahlu opravu až rekonštrukciu.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV 472, k.ú. Borský Mikuláš

Poznámka:
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva formou dobrovoľnej dražby v prospech Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava k V-954/04 na nehnuteľnosti parc.č.1268/1, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 1166 m2 podľa P-473/2020, č.z.3038/20

Časť „C“ ŤARCHY:
Záložné právo v prospech Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515 podľa V - 954/04, vz.136/04 zo dňa 18.5.2004 na parcelu č.1268/1 o výmere 1166 m2, zast.pl., zmena veritaľa podľa oznámenia o postúpení pohľadávky Z - 1226/05, vz.166/05, Zmena veritaľa podľa oznámenia o postúpení pohľadávky Z- 2501/2017, č.z.614/17 Zmena podľa Zmluvy o postúpení pohľadávok, Z-1913/2020, č.z.2944/20

Iné údaje: Dom na LV č. 2080

LV 2080, k.ú. Borský Mikuláš

Poznámka:
Upovedomenie o začatí exekúcie č.EX 733/04-5 -súdny exekútor Viliam Kőnig na zriadenie exekučného záložného práva v prospech Všeobecnej zdravotnej poisťovne so sídlom v Bratislave, Skuteckého 22, P.O.Box 247, Banská Bystrica, IČO: 17 333 954 na rodinný dom a hospodársku budovu sč.746 podľa P1 - 122/04, vz.282/04

Upovedomenie č.1799/04-10 - súdny exekútor JUDr.Jozef Ďurica o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľnosti a zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť rodinný dom a hospodárska budova sč.746 na parc.č.1268/1 v prospech oprávneného Istrobanka, akciová spoločnosť, Laurinská č.1, Bratislava, IČO:31331491 podľa P1- 98/07, vz.59/07

Upovedomenie o spôsobe a začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva EX 733/2004-15 na nehnuteľnosť rodinný dom a hospodárska budova sč. 746 na parc. č. 1268/1 pre povinného Kostka Boris nar. 30.5.1971 v prospech oprávneného Všeobecná zdravotná poisťovňa, akciová spoločnosť so sídlom v Bratislave pobočka Banská Bystrica, Skuteckého 22, P.O.Box 247, Banská Bystrica, IČO 35937874 súdny exekútor Judr. Viliam König podľa P2-20/08 vz.132/08
Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva EX 1799/04-27 na nehnuteľnosti rodinný dom a hospodárská budova súp.č. 746 na parc.č. 1268/1 v prospech oprávneného: Istrobanka,a.s., Laurinská 1, 811 01 Bratislava, IČO:31331491, súdny exekútor JUDr.Jozef Ďurica podľa P1-339/05, vz.337/08

Upovedomenie č.EX 15996/09 o začatí exekúcie predajom nehnuteľností rodinný dom a hospodárska budova sč.746 na parc.č.1268/1 v prospech oprávneného: GE Money,a.s., IČO:17324220, Bottova 7, 811 09 Bratislava, súdny exekútor JUDr.Pavel Halás podľa P1 - 12/10, vz.24/10

Upovedomenie č.EX 4333/11-6 o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na rodinný dom a hospodársku budovu sč.746 na p.č.1268/1 v prospech oprávneného INKASO POHĹADÁVOK s.r.o., Jiráskova 12, 984 01 Lučenec, IČO:36039039, súdny exekútor JUDr.Štefan Šviderský podľa P - 4/12, zm.č.7/12

Vyhlásenie o prebiehajúcom konkurznom konaní sp.zn.5OdK/825/2019 vedenom na Okresnom súde Banská Bystrica na nehnuteľnosť: stavba-rodinný dom súp.číslo 746 postavená na parc.č.1268/1 podľa P-160/2020, č.z.222/20

Oznámenie o začatí výkonu záložného práva formou dobrovoľnej dražby v prospech Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava k V-953/04 na nehnuteľnosti parc.č.1268/1, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 1166 m2 podľa P-473/2020, č.z.3038/20

Časť „C“ ŤARCHY:
Exekučný príkaz EX 733/2004-16 na vykonanie ekekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť: stavby, rod. dom a hospodárska budova sč. 746 na p.č. 1268/1 v prospech oprávneného
Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. so sídlom v Bratislave, pobočka Banská Bystrica, Skuteckého 22, P.O.Box 247, Banská Bystrica, IČO 35937874, súdny exekútor Judr. Viliam König, podľa Z-1306/08 vz.147/08

Záložné právo v prospech Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515 podľa V - 953/04, vz.135/04 zo dňa 18.5.2004 na rodinný dom sč.746 a hospodársku budovu postavené na p.č.1268/1, zmena veritaľa podľa oznámenia o postúpení pohľadávky Z - 1226/05, vz.166/05, Zmena veritaľa podľa oznámenia o postúpení pohľadávky Z-2501/2017, č.z.614/17

Zmena podľa Zmluvy o postúpení pohľadávok, Z-1913/2020, č.z.2944/20 Exekučný príkaz EX 521/2010 na zriadenie záložného práva k nehnuteľnosti rodinný dom a hospodárska budova súp.č.746 postavená na parc.č.1268/1 v prospech oprávneného Wüstenrot stavebná sporiteľňa, a.s., Grösslingova 77, 824 68 Bratislava, IČO:31351026, súdny exekútor JUDr.Alena Szalayová podľa Z - 3065/2016, č.z.662/16

Iné údaje: bez zápisu
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok:349/2020,
Číslo znaleckého posudku: Meno znalca: Ing. Mgr. Jana Pecníková, Dátum vyhotovenia: 05.11.2020, Všeobecná cena odhadu [EUR]:
81 400,00 EUR
K. Najnižšie podanie 81400,- EUR
L. Minimálne prihodenie 1000,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobníkovi alebo do notárskej úschovy dražobnú zábezpeku v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v prospech účtu dražobníka, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka, zápisnica o notárskej úschove.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku možno zložiť do otvorenia dražby u dražobníka.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby; t.z. vydražiteľ neuhradí v stanovenej lehote cenu, dosiahnutú vydražením, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená; to platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka, IBAN: SK52 0900 0000 0051 1069 2581, SWIFT (BIC): GIBASKBX, vedený v Slovenská sporiteľňa, a.s., variabilný symbol (VS): 2003103 (uvedenie sa v referencii platiteľa).
Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 11.11.2020 o 09:00 hod. Obhliadka 2: 18.11.2020 o 11:00 hod.
Miesto obhliadky stretnutie záujemcov o obhliadku predmetu dražby sa uskutoční pred rodinným domom s.č. 746, obec Borský Mikuláš, okr. Senica. Lokalizácia predmetu dražby cez GPS: 48°38'00.5"N 17°12'18.4"E.
Organizačné opatrenia Bližšie informácie a pokyny na tel.: 0917 958 655, prípadne na email: vasko@blackside.sk.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením. Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa.
Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí.
Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu.
Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Erika
c) priezvisko Szórádová
d) sídlo Seberíniho 1, 82103 Bratislava