Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 217/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 10.11.2020
  • Značka:
  • X041629
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo Zn. 226/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel LINEAS s.r.o., Budovateľská 14, 080 01 Prešov, miestnosť "Salónik I."
D. Dátum konania dražby 29. 10. 2020
E. Čas konania dražby 10:20 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 397, katastrálne územie: Nižná Šebastová, Okresný úrad Prešov - katastrálny odbor, obec Prešov, okres Prešov a to:
 

Pozemky - parcely registra "C"

• parcelné číslo: 643, výmera: 177 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

• parcelné číslo: 644, výmera: 16 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

• parcelné číslo: 645, výmera: 579 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

 

Stavby: 

• súpisné číslo: 6784, na parcele č. 643, popis stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na liste vlastníctva, najmä: Plot uličný na parc.č. 645, Plot murovaný na parc.č. 645, Studňa kopaná na parc. č. 645, Vodovodná prípojka na parc.č. 645, Vodomerná šachta na parc.č. 645, Plynová prípojka na parc.č. 645, Elektrická prípojka na parc.č. 645, Kanalizačná prípojka na parc.č. 645, Kanalizačná šachta na parc.č. 645, Spevnené plochy zo zámkovej dlažby na parc.č. 645, Spevnené plochy z betónovej dlažby na parc.č. 645, Spevnené plochy štrkové na parc.č. 645, Altánok na parc.č. 645, Pergola na parc.č. 645,  Podzemná pivnica na parc.č. 644, Bazén v prístavbe rodinného domu na parc.č. 643, Technológia bazénu na parc.č. 643, Predsadené schody na parc.č. 645 a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele: 1/1

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom č.s. 6784, ul. Slánska č.p. 70, k.ú. Prešov – Nižná Šebastová

Rodinný dom v Prešove, v k.ú. Nižná Šebastová č.s. 6784, postavený na parc.č. 643, je samostatne stojaci, s prístupom po verejných spevnených komunikáciách, umiestnený v rovinatom teréne, v zastavanom území mesta, v okrajovej časti. Dom je trojpodlažný, s pultovou strechou. Podľa predloženého kolaudačného rozhodnutia (v prílohe tohto posudku) bol rodinný dom kolaudovaný v roku 1987. Rodinný dom bol kompletne rekonštruovaný v roku 2004, a v roku 2004 bola aj postavená prístavba - prekrytie bazéna, k čomu znalcovi neboli predložené žiadne doklady. Rekonštrukcia predstavovala kompletnú modernizáciu a výmenu strešnej krytiny, klampiarskych konštrukcií, zateplenie fasády polystyrénom s novou omietkou, výmena výplňových konštrukcií, výmena všetkých rozvodov, kúrenia, vnútorných povrchov a podláh, výmena konštrukcií a zariadení kuchyne a kúpeľní, sauna a rekonštrukcia bazéna s kompletnou technológiou, nové ploty a terénne úpravy. Dom je napojený na verejný rozvod vody, elektrickej energie, plynu a kanalizácie.

 

POPIS PODLAŽÍ

1. Podzemné podlažie

Dispozícia 1. podzemného podlažia: garáž, kotolňa, chodba so schodiskom, predsieň, sauna, kúpeľňa, WC, práčovňa, sušiareň. Podzemné podlažie (suterén) je zapustené 1,3 m pod úrovňou terénu. Steny sú betónové monolitické, so zvislou izoláciou, strop je železobetónový monolitický, schodisko je železobetónové s povrchom z keramickej dlažby. Okná sú drevené eurookná (porovnateľná položka okná zdvojené hliníkové). Dvere sú hladké. Vnútorné omietky sú vápenné hladké, obklady sú keramické. Podlahy betónové

s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. V kotolni je nový kondenzačný kotol na plyn a zásobníkový ohrievač teplej vody. V kúpeľni je samostatný sprchový kút s pákovou vodovodnou batériou, v samostatnom WC je splachovací záchod kombi, v práčovni je umývadlo a plastová vanička s pákovými vodovodnými batériami. V dome je zabezpečovacie zariadenie.

1. Nadzemné podlažie Dispozícia 1. nadzemného podlažia

závetrie, zádverie, chodba, 2 malé izby, kúpeľňa s WC, spálňa, schodisko, kuchyňa, jedáleň, špajza, obývacia izba, v prístavbe je bazén. Dom je postavený na základových pásoch betónových. Zvislé nosné a obvodové konštrukcie sú murované z tehál metrického formátu CDm hrúbky 400 mm, zateplené kontaktným zatepľovacím systémom z polystyrénu. Priečky sú murované z tehál hrúbky 150 mm. Stropná konštrukcia je železobetónová monolitická s rovným podhľadom. Strecha je pultová, s krytinou z ťažkej betónovej škridle Bramac. Klampiarske konštrukcie strechy sú z plechové. Vonkajšia omietka stien je na báze umelých hmôt. Soklové murivo je z opracovaného kameňa, obklad z drevených dosiek je vo zvislej línii okien z troch strán domu. Vnútorné omietky stien a stropov sú vápenné, keramický obklad je v kúpeľni s WC po strop, a za kuchynskou linkou. Povrchy podláh: v obytných miestnostiach je laminátová plávajúca podlaha, v zádverí, kuchyni, špajze, kúpeľni s WC a pri bazéne je keramická dlažba. Podstupnice i nástupnice schodov sú obložené tvrdým drevom. Okná sú drevené eurookná (porovnateľná položka okná zdvojené hliníkové), s hliníkovými vnútornými žalúziami, vonkajšie dvere hlavného vstupu sú drevené, vnútorné dvere sú drevené s obložkami, plné a čiastočne zasklené. Vykurovanie domu je ústredné s medenými rúrkami, s kondenzačným kotlom na plyn, v izbách sú oceľové panelové radiátory s regulačnými ventilmi. Elektrická energia je svetelná i motorická. V rodinnom dome je rozvod studenej a teplej vody. V dome je zabezpečovacie zariadenie. V kuchyni sa nachádza nová linka v dĺžke 3,5 m s granitovým drezom s pákovou vodovodnou batériou, zabudované spotrebiče (elektrická varná doska, elektrická rúra, umývačka riadu, odsávač pár, zabudovaná chladnička s mrazničkou), v kúpeľni je plastová vaňa, keramické umývadlo, záchod so zabudovanou nádržou, bidet, bežné vodovodné batérie. V obývacej izbe je krb na drevo s otvoreným ohniskom, uzavreté dvierkami.

2. Nadzemné podlažie

Dispozícia 2. nadzemného podlažia:

2 izby, chodba so schodiskom, kúpelňa, WC, loggia. Zvislé nosné a obvodové konštrukcie sú murované z tehál metrického formátu CDm hrúbky 400 mm, zateplené kontaktným zatepľovacím systémom z polystyrénu. Priečky sú murované z tehál hrúbky 150 mm. Stropná konštrukcia je železobetónová monolitická s rovným podhľadom. Vonkajšia omietka stien je na báze umelých hmôt. Vnútorné omietky stien a stropov sú vápenné, keramický obklad je v kúpeľni a WC po strop. Povrchy podláh: v obytných miestnostiach je laminátová plávajúca podlaha, v kúpeľni a WC je keramická dlažba. Okná sú drevené eurookná (porovnateľná položka okná zdvojené hliníkové), s hliníkovými vnútornými žalúziami, vnútorné dvere sú drevené s obložkami, plné a čiastočne zasklené. Vykurovanie domu je ústredné s medenými rúrkami, v izbách sú oceľové panelové radiátory s regulačnými ventilmi. Elektrická energia je svetelná. V rodinnom dome je rozvod studenej a teplej vody. V kúpeľni je plastová vaňa, 2 keramické umývadlá, pákové vodovodné batérie. V samostatnom WC je záchod so zabudovanou nádržou. Na chodbe je vstavaná skriňa.

 

PRÍSLUŠENSTVO

 

Plot uličný na parc.č. 645

Uličný plot, ktorý bol postavený pri komplexnej rekonštrukcii domu v roku 2004, je realizovaný na betónovom základe, s kamennou podmurovkou, s výplňou z oceľových kovaných profilov v rámoch, pohľadovej výšky 0,8m, s plotovými vrátami a vrátkami.

 

Plot murovaný na parc.č. 645

Plot murovaný s kamenným obkladom je umiestnený na východnej a južnej strane pozemku, pod altánkom, pohľadovej výšky 2,5 m, realizovaný v roku 2004.

 

Studňa kopaná na parc. č. 645

Studňa kopaná je umiestnená medzi rodinným domom a bazénom, je zhotovená z betónových skruží s

priemerom DN 1000 mm, hĺbky 10,5m, realizovaná v roku 1987.

 

Vodovodná prípojka na parc.č. 645

Rodinný dom je napojený na verejný vodovod PVC prípojkou, cez dvor k severnej strane domu. Realizované v roku 2004.

 

Vodomerná šachta na parc.č. 645

Vodomerná šachta je vyrobená z polypropylénových dosiek hr. 6 - 8 mm ako prefabrikát, s priemerom DN = 1,0m, výšky 1,3m, osadená vo dvore za uličným plotom v roku 2004.

 

Plynová prípojka na parc.č. 645

Prípojka plynu je realizovaná k čelnej fasáde domu. Realizované v roku 1992, podľa predloženého

stavebného povolenia plynofikácie a plynovej prípojky rodinného domu.

 

Elektrická prípojka na parc.č. 645

Elektrická prípojka je privedená k domu od stĺpa v rohu predzáhradky, vedená v zemi . Realizovaná v roku 2004.

 

Kanalizačná prípojka na parc.č. 645

Kanalizácia je zapojená do verejnej siete cez dvor, realizovaná z plastových rúr, v roku 2004.

 

Kanalizačná šachta na parc.č. 645

Kanalizačná šachta s čistiacou tvarovkou je umiestnená za uličným plotom v predzáhradke, je betónovej

prefabrikovanej konštrukcie, realizované v roku 2004.

 

Spevnené plochy zo zámkovej dlažby na parc.č. 645

Plocha pred garážou a chodník do domu je zo zámkovej dlažby kladenej do piesku, realizované v roku 2004.

 

Spevnené plochy z betónovej dlažby na parc.č. 645

Plocha pred vonkajším vstupom do bazénu vedľa altánku je z betónových dlaždíc kladených na podkladný

betón, realizovaná v roku 2004.

 

Spevnené plochy štrkové na parc.č. 645

Plocha okapových chodníkov okolo domu je štrková do hrúbky 150 mm, realizovaná v roku 2004

 

Altánok na parc.č. 645

Za domom v juhovýchodnom rohu záhrady je postavený altánok s drevenou konštrukciou, so sedlovou

strechou, s krytinou z drevených šindľov, s podlahou z betónovej dlažby. Realizované v roku 2004.

 

Pergola na parc.č. 645

Pergola plynule prechádza za altánkom na južnej strane pozemku, je drevenej konštrukcie, s podlahou z

betónovej dlažby. Realizované v roku 2004.

 

Podzemná pivnica na parc.č. 644

Podzemná pivnica bola realizovaná ešte s pôvodným domom v roku 1960, jedná sa o murovanú pivnicu a

klenbou.

 

Bazén v prístavbe rodinného domu na parc.č. 643

Betónový monolitický bazén s objemom 40 m3 bol postavený v roku 1998. V roku 2004 bol rekonštruovaný, je umiestnený v prístavbe rodinného domu, so všetkou bazénovou technológiou, ktorá je hodnotená samostatne.

 

Technológia bazénu na parc.č. 643

Technológia bazénu, ktorá zahŕňa úpravu vody, protiprúd, perličkové a masážne trysky, odvlhčovače vzduchu a ohrev vody solárnymi kolektormi. Realizované v roku 2004. Pri hodnotení bol použitý ekvivalent

malej čistiarne odpadových vôd.

 

Predsadené schody na parc.č. 645

Vstup do domu zabezpečujú predsadené schody oceľovej nosníkovej konštrukcie, s povrchom z keramickej

dlažby, realizované v roku 2004.

 

POZEMKY

Predmetom ohodnotenia sú pozemky v zastavanom území krajského mesta Prešov, v miestnej časti Nižná Šebastová, v okrajovej časti, zastavané rodinným domom s príslušenstvom. Jedná sa o obytnú zónu miest nad 100 000 obyvateľov. Dopravná dostupnosť v meste - autobusovou, železničnou dopravou a MHD. Funkčné využitie pozemku podľa platného Územného plánu mesta Prešov, je to lokalita s obytnými plochami rodinných domov. Pozemok je priamo napojený na inžinierske siete: elektrická energia, voda, plyn, kanalizácia. Povyšujúcim faktorom sú terénne úpravy pozemkov.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

viď opis predmetu

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

V-657/12-Zmluva o zriadení záložného práva č.40/223/12 pre Prima banku Slovensko, a.s., Hodžova 11, 010 11 Žilina, IČO: 31575951 na pozemky reg. C KN parc.č.643,644,645 a rodinný dom sč. 6784 na pozemku reg. C KNparc.č. 643;

V-4569/12-Zmluva o zriadení záložného práva č.40/017/12 pre Prima banku Slovensko, a.s., Hodžova 11, 010 11 Žilina, IČO: 31575951 na pozemky reg. C KN parc.č.643,644,645 a rodinný dom sč. 6784 na pozemku reg. C KN parc.č. 643;

V-2646/2018-Zmluva o zriadení záložného práva pre ANAM, s.r.o., IČO: 31674429, Slovenská 65, Prešov, 080 01 na pozemky registra C KN parcela č. 643, 644, 645 a rodinný dom súpisné číslo 6784 na pozemku registra C KN parcela č. 643, vklad povolený 02.07.2018 - číslo zmeny 307/2018

Z 2637/2019 - Exekučný príkaz 290EX 286/18 na zriadenie exekučného záložného práva, od: Mgr. Viera Lesňáková, Nám. sv. Egídia 95, 058 01 Poprad, na rodinný dom s.č. 6784 na parcele CKN 643, parcely CKN 643, 644, 645 v podiele 1/1 vlastníka pod B1, zo dňa 30.04.2019 - číslo zmeny 232/2019

Z 5333/2019 - Exekučný príkaz 290EX 478/18 na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 09.09.2019, od: Mgr. Viera Lesňáková, Nám. sv. Egídia 95, 058 01 Poprad, na rodinný dom, súp. č. 6784 na parcele CKN 643 a parcely CKN 643, 644, 645 v podiele 1/1 vlastníka pod B1 - číslo zmeny 446/2019
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 220.000,00 € (slovom: dvestodvadsaťtisíc eur)
K. Najnižšie podanie 250.000,00 € (slovom: dvestopäťdesiattisíc eur)
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Dušan Dičér
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxxxx
c) Názov obce xxxxx d) PSČ xxxxx
e) Štát xxxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 17/2020, ktorý vypracovala Ing. Emília Hasíková, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Odhad hodnoty nehnuteľností a Pozemné Stavby zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 914096. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 21.06.2020.
Suma ohodnotenia: 294.000,00 € (slovom: dvestodeväťdesiatštyritisíc eur)