Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 216/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 9.11.2020
  • Značka:
  • K081021
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Kovács Richard
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Leľa 49, 94365 Leľa
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 19.06.1984
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Lukáš Reguli
Sídlo správcu: Štefánikova 9, 94901 Nitra
Kotakt na správcu : spravca@reguli.sk, 037/2852764
Spisová značka správcovského spisu : 27OdK/123/2020 S1897
Spisová značka súdneho spisu : 27OdK/123/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Mgr. Lukáš Reguli, so sídlom správcovskej kancelárie Štefánikova 9, 949 01 Nitra, správca zapísaný v zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR pod č. S1897 (ďalej len ,,Správca’’), správca dlžníka: Richard Kovács, nar. 19.06.1984, bytom Leľa 49, 94365 Leľa (ďalej len „Dlžník“) vyhlasuje v súlade s ust. § 167p ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov III. kolo verejného ponukového konania na predaj nasledovného nehnuteľného majetku, ktorého súpis bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 139/2020 zo dňa 21.07.2020 (K056330).

Pozemky:

Druh

Výmera v m2

Štát

Obec

Katastrálne územie

LV č.

Parcelné č.

Spoluvlastnícky podiel Dlžníka

Súpisová hodnota

Orná pôda

2165

SR

Leľa

Leľa

789

1782/1

1/6

2.525,- €

Orná pôda

968

SR

Leľa

Leľa

789

1783/1

1/6

1.129,- €

Trvalý trávny porast

21

SR

Leľa

Leľa

789

2032

1/6

25,- €

Orná pôda

651

SR

Leľa

Leľa

789

2033

1/6

760,- €

 (ďalej spolu len „Nehnuteľnosti“)

Nehnuteľnosti sa predávajú ako súbor vecí v stave v akom sa nachádzajú, t.j. v akom stoja a ležia. Správca nezodpovedá za prípadné vady Nehnuteľností, a to ani za právne vady. Predmetom verejného ponukového konania sú Nehnuteľnosti, a to ako súbor. Bližšie informácie, ako aj termín obhliadky je možné dohodnúť so správcom e-mailom na adrese: spravca@reguli-spravca.sk.

Záujemcovia sú povinní doručiť písomné cenové ponuky v zalepených neotvorených obálkach na adresu kancelárie správcu s označením: „PONUKOVÉ KONANIE – Richard Kovács – NEHNUTEĽNOSTI LV č. 789 - NEOTVÁRAŤ“. Lehota na predkladanie ponúk je 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia oznámenia o verejnom ponukovom konaní v Obchodnom vestníku SR, pričom končí desiatym kalendárnym dňom o 15:00 hod. V prípade, že koniec lehoty pripadne na deň pracovného pokoja alebo sviatok, predĺži sa koniec lehoty na najbližší pracovný deň o 15:00 hod. Ponuky, ktoré nebudú správcovi doručené do skončenia lehoty sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli odoslané Správcovi pred uplynutím lehoty. Správca takéto ponuky odmietne ako oneskorené. Podobne odmietne aj neúplné ponuky. Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku, pričom na neskoršie podané ponuky nebude správca prihliadať. Doručenú ponuku nie je možné vziať späť a je pre záujemcu záväzná.

Ponuka musí byť správcovi doručená (poštou alebo osobne) najneskôr v deň a hodinu určenú v tomto oznámení na adresu kancelárie správcu (Štefánikova 9, 949 01 Nitra) a súčasne s ponukou musí záujemca zložiť na účet správcu vedený v Slovenská sporiteľňa, a.s., IBAN: SK98 0900 0000 0051 4884 7091, BIC: GIBASKBX zálohu vo výške ponúkanej kúpnej ceny za Nehnuteľnosti (t.j. celú ponúkanú kúpnu cenu), o ktoré záujemca danou ponukou prejaví záujem. Záujemca je povinný pri zložení zálohy na účet uviesť v poznámke platby pri právnických osobách a fyzickej osobe podnikateľovi obchodné meno a pri fyzickej osobe nepodnikateľovi meno a priezvisko spolu s uvedením „ponúkaná kúpna cena za Nehnuteľnosti LV č. 789 - Richard Kovács“. Záloha vo výške ponúkanej kúpnej ceny musí byť v celom rozsahu pripísaná na účet Správcu najneskôr do skončenia lehoty na predkladanie ponúk, pričom v prípade, že ponúkaná kúpna cena nebude v tejto lehote pripísaná na účet Správcu, Správca takúto ponuku odmietne ako oneskorenú. Záväzná ponuka musí obsahovať:

  1. označenie záujemcu (pri právnických osobách a fyzických osobách podnikateľoch obchodné meno, sídlo / miesto podnikania, IČO; u fyzických osôb nepodnikateľov meno, priezvisko, trvalý pobyt, rodné číslo),
  2. doklad preukazujúci právnu subjektivitu záujemcu, pri právnických osobách originál alebo úradne overenú kópiu aktuálneho výpisu z obchodného registra, živnostenského registra alebo iného registra, v ktorom je záujemca zapísaný (nesmie byť starší ako 3 mesiace); fyzická osoba nepodnikateľ musí priložiť fotokópiu platného občianskeho preukazu alebo iného platného dokladu totožnosti,
  3. čestné vyhlásenie, že záujemca nemá záväzky voči Dlžníkovi,
  4. čestné vyhlásenie, že záujemca súhlasí so všetkými podmienkami tohto ponukového konania,
  5. označenie Nehnuteľností,
  6. písomný návrh dohody o zmluvnej pokute (ktorý správca pri otváraní ponúk záujemcov akceptuje): „záujemca pre prípad, kedy ním predložená cenová ponuka bude správcom vyhodnotená ako víťazná, následne v lehote 14 dní od výzvy správcu neuzavrie so správcom kúpnu zmluvu, čím poruší podmienky verejného ponukového konania, súhlasí so zmluvnou pokutou vo výške záujemcom zloženej ponúkanej kúpnej ceny za Nehnuteľnosti.“ Zmluvná pokuta bude za uvedených podmienok správcom započítaná so zloženou ponúkanou kúpnou cenou za Nehnuteľnosti. Návrh záujemcu nesmie obsahovať iné podmienky, výhrady ani zmluvné dojednania.
  7. návrh kúpnej ceny za Nehnuteľnosti v EUR,
  8. doklad preukazujúci zloženie ponúkanej kúpnej ceny za Nehnuteľnosti na účet Správcu,
  9. v prípade fyzickej osoby nepodnikateľa súhlas so spracovaním osobných údajov na účely tohto ponukového konania,
  10. číslo bankového účtu na ktorý ma byť záloha vrátená v prípade neúspešnej ponuky,
  11. ponuka musí byť podpísaná záujemcom, resp. osobou oprávnenou konať za záujemcu; pre prípad že ponuka bude podpísaná splnomocneným zástupcom, je záujemca povinný preukázať splnomocnenie doložením jeho originálu alebo úradne overenej kópie.

Ponuky, ktoré nebudú mať vyššie uvedené náležitosti Správca vyradí z ponukového konania. Jednotlivé ponuky budú otvorené a vyhodnotené bezodkladne po uplynutí lehoty na podávanie ponúk v kancelárii Správcu, pričom o otváraní a vyhodnotení ponúk Správca spíše zápisnicu. Rozhodujúcim kritériom pre vyhodnotenie cenových ponúk je najvyššia ponúknutá kúpna cena. V prípade, že viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb Správcu. Správca po vyhodnotení predložených cenových ponúk uzavrie kúpnu zmluvu s víťazom ponukového konania. Neúspešným záujemcom bude záloha vo výške ponúkanej kúpnej ceny vrátená v lehote 10 dní od vyhodnotenia predložených cenových ponúk.

Toto ponukové konanie sa nepovažuje za verejnú obchodnú súťaž v zmysle § 281 a nasl. Obchodného zákonníka ani za verejný návrh na uzavretie zmluvy v zmysle § 276 a nasl. Obchodného zákonníka.

Mgr. Lukáš Reguli, správca