Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 215/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 6.11.2020
  • Značka:
  • K080666
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Mária Žigmundová
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Martin mesto, 036 01 Martin
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 10.04.1979
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Imrich Šimulák
Sídlo správcu: ul. Slobody 43, 02201 Čadca
Kotakt na správcu : +421415665888, simulaki@centrum.sk
Spisová značka správcovského spisu : 2OdK/171/2020/S1546
Spisová značka súdneho spisu : 2OdK/171/2020
Druh podania : Výzva zahraničným veriteľom na prihlásenie pohľadávok

V súlade s Nariadením Rady (ES) č. 1346/2000 zo dňa 29. 5. 2000, ako správca úpadcu: Mária Žigmundová, nar. 10. 04. 1979, bytom 036 01  Martin (ďalej len „Úpadca“) Vám oznamujem, že uznesením Okresného súdu Žilina, č. k. 2dK/171/2020 zo dňa 27. 10. 2020 bol vyhlásený konkurz Úpadcu. Predmetné uznesenie bolo zverejnené v Obchodnom vestníku dňa 02. 11. 2020. Týmto dňom bol vyhlásený konkurz Úpadcu.

According to theDirectionoftheEuropeanCouncil No. 1346/2000 dated 29th ofMay 2000, asthebankruptcytrusteeofthedebtor, I am obligated to informyouthatwiththeresolutionoftheDistrictCourt in Žilina No. 2OdK/171/2020 dated 27th ofOctober 2020 bankruptcyprocedurewasdeclared on theDebtor – Mária Žigmundová, born 10th. ofApril 1979, withitsregisteredoffice: 036 01  Martin (hereinafteronlyas „theDebtor”).ThisresolutionoftheDistrictCourt in Žilina waspublished on 02th of November 2020. Thebankruptcyprocedurewasdeclaredasofthisdate.

V zmysle zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii (ďalej len "ZKR") veritelia úpadcu sú povinní v základnej prihlasovacej lehote 45 dní od vyhlásenia konkurzu prihlásiť svoje pohľadávky v jednom rovnopise u správcu na adrese: Mgr. Imrich Šimulák, ul. Slobody 43, 022 01 Čadca, Slovenská republika a v jednom rovnopise doručia prihlášku aj na Okresný súd Žilina, Hviezdoslavova 28, 010 59 Žilina, Slovenská republika, k číslu konania 2OdK/171/2020. Ak veriteľ doručí správcovi prihlášku neskôr, na prihlášku sa prihliada, veriteľ však nemôže vykonávať hlasovacie právo a ďalšie práva spojené s prihlásenou pohľadávkou. Právo na pomerné uspokojenie veriteľa tým nie je dotknuté; môže byť však uspokojený len z výťažku zaradeného do rozvrhu zo všeobecnej podstaty, ktorého zámer zostaviť bol oznámený v Obchodnom vestníku po doručení prihlášky správcovi. Prihláška musí byť podaná na predpísanom tlačive a musí obsahovať základné náležitosti, inak sa na prihlášku neprihliada. Základnými náležitosťami prihlášky sú: meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo veriteľa; meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo úpadcu; právny dôvod vzniku pohľadávky; poradie uspokojovania pohľadávky zo všeobecnej podstaty; celková suma pohľadávky (rozdelí sa na istinu a príslušenstvo, pričom príslušenstvo sa v prihláške rozdelí podľa právneho dôvodu vzniku); podpis. Pohľadávka sa uplatňuje v eurách. Ak sa pohľadávka neuplatní v eurách, sumu pohľadávky určí správca prepočtom podľa referenčného výmenného kurzu určeného a vyhláseného v deň vyhlásenia konkurzu Európskou centrálnou bankou alebo Národnou bankou Slovenska. Ak je pohľadávka uplatnená v mene, ktorej referenčný výmenný kurz Európska centrálna banka ani Národná banka Slovenska neurčuje a nevyhlasuje, sumu pohľadávky určí správca s odbornou starostlivosťou.

 

According to theAct No. 7/2005 Coll. Bankruptcy and RestructuringAct (hereinafteronlyas „the BRA”) thecreditorsofthedebtorhave to lodgetheirclaims in a basictimeperiodof 45 daysbeginningwiththedeclarationofthebankruptcyprocedure in oneoriginal to thebankruptcytrustee to theaddress: Mgr. Imrich Šimulák, ul. Slobody 43, 022 01 Čadca, Slovenská republika and in oneoriginal to the Okresný súd Žilina (DistrictCourt Žilina), Hviezdoslavova 28, 010 59 Žilina, Slovak Republic, to the No. 2OdK/171/2020. Shouldcreditor serve theapplication on trusteeafterperiodspecifiedherein, theapplicationshallbetakenintoconsideration, suchcreditor, however, maynotvote and exerciseanyotherrightspertaining to registeredreceivable. Theright to proportionalsatisfactionofthecreditorshallnotbetouched; hecanbesatisfiedonlyfromthegainsputintotheschedulefromthegeneralproperty, whoseaim to puttogetherwaspublished in theBusinessJournalafterthedeliveryoftheapplication to thetrustee. Theapplicationmustbesubmitted on a pre-printedform and mustincludebasicrequirements; otherwiseitwillnotbetakenintoconsideration. Thebasicrequirementsoftheapplication are: name, surname and residence or name and seatofthecreditor; name, surname and residence or name and seatofthebankrupt; thelegalreasonoftheestablishmentoftheclaim; orderofsatisfyingtheclaimfromthegeneralproperty; totalsumoftheclaim (shallbedivided in theapplication in theprincipal and fixtures, wherebythefixturesshallbedivided in theapplicationaccording to thelegalreasonoftheestablishment); signature. Theclaimshallbealleged in Euros. Iftheclaimisnotalleged in Euros, thesumoftheclaimshallbestated by thetrustee by theconversionaccording to theexchange rate determined and published on thedayofbankruptcydeclaration by theEuropeanCentral Bank or National Bank of Slovakia. Iftheclaimisalleged in currency, whosereferenceexchange rate isnotstated or published by theEuropeanCentral Bank or by theNational Bank of Slovakia, thesumoftheclaimshallbedetermined by thetrusteewithprofessionalcare.

Ak ide o zabezpečenú pohľadávku, v prihláške doručenej správcovi sa musí riadne a včas uplatniť aj zabezpečovacie právo, a to v základnej prihlasovacej lehote 45 dní od vyhlásenia konkurzu, inak zanikne. Pre každú zabezpečenú pohľadávku musí byť podaná samostatná prihláška s uvedením zabezpečenej sumy, druhu, poradia, predmetu a právneho dôvodu vzniku zabezpečovacieho práva.

Ifitisanassuredclaim, alsothesecurityrightmustbe duly and on timealleged in theapplicationdelivered to thetrustee in thebasicregistrationperiodwithin 45 daysfromdeclaringthebankruptcy, otherwiseitwilllapse. Foreachassuredclaimoneapplicationmustbesubmittedwithstatingtheassuredsum, type, order, subject and legalreasonofestablishmentofthesecurityright.

Prihláškou možno uplatniť aj budúcu pohľadávku alebo pohľadávku, ktorej vznik je viazaný na splnenie podmienky (ďalej len "podmienená pohľadávka"); práva spojené s podmienenou pohľadávkou je však podmienený veriteľ oprávnený uplatňovať, až keď správcovi preukáže vznik podmienenej pohľadávky. V prihláške podmienenej pohľadávky musí byť uvedená aj skutočnosť, na základe ktorej má pohľadávka vzniknúť alebo podmienka, od ktorej závisí vznik pohľadávky.

Alsothefutureclaim or claimcanbealleged by theapplication, whoseestablishmentisbound to thefulfilmentofthecondition (hereinafteronlyas „conditionalclaim”); therightsconnected to theconditionalclaimistheconditionalcreditorentitled to allegeonlythenasheproves to thetrusteetheestablishmentoftheconditionalclaim In theapplicationofconditionalclaimmustbestatedalsothefact on whichbasistheclaimshouldarise or thecondition, fromwhichtheestablishmentoftheclaimdepends.

V konkurze uplatňuje svoju pohľadávku prihláškou aj veriteľ, ktorý má pohľadávku voči inej osobe ako úpadcovi, ak je zabezpečená zabezpečovacím právom vzťahujúcim sa k majetku úpadcu. Takýto veriteľ môže byť v konkurze uspokojený iba z výťažku získaného speňažením majetku, ktorý zabezpečuje jeho pohľadávku, pričom hlasovacie práva na schôdzi veriteľov môže vykonávať iba v rozsahu, v akom jeho pohľadávka bude pravdepodobne uspokojená z majetku, ktorým je zabezpečená. Ak si takýto veriteľ svoju zabezpečenú pohľadávku v základnej prihlasovacej lehote neprihlási, na jeho zabezpečovacie právo sa v konkurze neprihliada, má však proti dotknutej podstate právo na vydanie toho, o čo sa dotknutá podstata v dôsledku toho obohatila, pričom takéto právo môže uplatniť proti dotknutej podstate ako pohľadávku proti podstate, ktorá sa však uspokojí až po uspokojení všetkých ostatných pohľadávok proti tejto podstate.

In thebankruptcyalsothecreditorallegeshisclaim by theapplication, who has theclaimtowardsother person asthebankrupt, ifitisassured by thesecurityrightreferring to thepropertyofthebankrupt. Suchcreditorcanbesatisfied in thebankruptcyonlyfromthegainsacquired by encashingtheproperty, whichensureshisclaim, wherebytherights to voteatthemeetingofthecreditorscanexerciseonly in thatextent, in whichhisclaimwillbeprobablysatisfiedfromtheproperty, by whichitisassured. Ifsuchcreditordoesnot register hisassuredclaim in thebasicregistrationperiod, hissecurityrightwillnotbetakenintoconsideration in thebankruptcy, buthe has therightagainsttheaffectedproperty to handing over that, whattheaffectedproperty in thisconsequencewasenriched, wherebysuchrightcanbeallegedagainstaffectedpropertyasclaimagainstproperty, whichwillbesatisfiedaftersatisfyingallotherclaimsagainstthisproperty.

K prihláške sa pripoja listiny preukazujúce v nej uvedené skutočnosti. Veriteľ, ktorý je účtovnou jednotkou, v prihláške uvedie vyhlásenie, či o pohľadávke účtuje v účtovníctve, v akom rozsahu, prípadne dôvody, prečo o pohľadávke v účtovníctve neúčtuje. K prihláške nepeňažnej pohľadávky musí byť pripojený znalecký posudok určujúci hodnotu nepeňažnej pohľadávky, inak sa na prihlášku neprihliada.

To theclaimshallbeattachedthedocuments, which prove thestatedfacts. Thecreditor, whoistheaccountingunit, determines in theapplication a statement, ifheaccountstheclaim in theaccountancy, in whichextent, or possiblereasons, whyhedoesnotaccountstheclaim in theaccountancy. To theapplicationofnon-monetaryclaimmustbeattachedan expert report determiningthesumofthenon-monetaryclaim, otherwisetheapplicationwillnotbetakenintoconsideration.

 

Veriteľ, ktorý nemá na území Slovenskej republiky bydlisko alebo sídlo alebo organizačnú zložku podniku, je povinný ustanoviť si zástupcu na doručovanie s bydliskom alebo sídlom na území Slovenskej republiky a ustanovenie zástupcu písomne oznámiť správcovi, inak sa mu budú písomnosti doručovať len zverejnením v Obchodnom vestníku.

Thecreditor, whodoesnothavetheresidence or seat or affiliationofthecompany in the Slovak republic, isobliged to determinehisrepresentativewithresidence or seat in the Slovak republicfordelivering and to announcethedeterminationoftherepresentative to thetrustee, otherwisethedocumentswillbedeliveredonly by publishingthem in theBusinessJournal.

Toto zverejnenie sa vzťahuje na veriteľov, ktorí majú trvalé bydlisko alebo registrované sídlo v iných členských štátoch európskej únie ako v Slovenskej republike.

Thisinformationisdesignedforcreditors, whoseplaceofresidence or registeredseatis in othermemberstatesoftheEuropenUnionthan in the Slovak Republic.

Mgr. Imrich Šimulák                                               v Čadci dňa 03. 11. 2020