Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 203/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 21.10.2020
  • Značka:
  • K076072
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Čulák Jozef
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Hlavná 142 / 210, 07214 Pavlovce nad Uhom
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 22.07.1966
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Michael Medviď
Sídlo správcu: Wurmova 1131/4, 04001 Košice
Kotakt na správcu : medvid@medvid.sk, 0918/530 350
Spisová značka správcovského spisu : 31OdK/255/2020 S1566
Spisová značka súdneho spisu : 31OdK/255/2020
Druh podania : Oznam o zrušení konkurzu z dôvodu, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurzu

 

Vo vyššie uvedenej konkurznej veci oznamujem, že konkurz sa končí, nakoľko som zistil, že konkurzná podstata nepokryje ani náklady konkurzu.

 

Odôvodnenie:

Uznesenie o vyhlásení konkurzu na majetok vyššie uvedeného úpadcu bolo zverejnené v obchodnom vestníku č. 144/2020 dňa 28.07.2020. Následne som v Obchodnom vestníku zverejnil oznam o tom, kde a kedy môžu účastníci konania nahliadať do spisu a oznámil číslo účtu pre potreby popierania pohľadávok.

 

Veritelia

V základnej lehote na prihlasovanie pohľadávok prihlásil pohľadávku jeden veriteľ:
BENCONT COLLECTION, a.s. v celkovej sume 1.385,27 Eur.

Základná lehota na prihlasovanie uplynula dňa 12.09.2020.

V dodatočnej lehote až do zrušenia konkurzu neprihlásil pohľadávku žiadny veriteľ. Pohľadávky boli zapísané do zoznamu, incidenčné spory neboli.

 

Majetok

Do súpisu majetku som zapísal jednu súpisovú zložku majetku, ktorá bola speňažená takto:

 

Súpisová zložka majetku s poradovým číslom 1

Peňažná pohľadávka vo výške 500,- Eur voči dlžníkovi Okresný súd Košice I. Jedná sa o nárok na preddavok na úhradu paušálnej odmeny a výdavkov správcu. Centrum právnej pomoci poskytlo dlžníkovi preddavok na úhradu paušálnej odmeny správcu na účet súdu, ktorý má úpadca vrátiť Centru právnej pomoci.

Súpisová hodnota: 500,- Eur        

Dôvod zapísania majetku do súpisu: Majetok patril dlžníkovi ku dňu vyhlásenia konkurzu.

Deň zapísania 19.08.2020

Speňažená dňa 02.09.2020

Výťažok zo speňaženia: 500,- Eur

Spôsob speňaženia: Výzva na úhradu

 

Spolu som získal výťažok zo speňaženia konkurznej podstaty 500,- Eur.

 

Náklady konkurzu sú spolu 590,- Eur a pozostávajú z paušálnej odmeny správcu za konkurzné konanie 500,- Eur a paušálnej náhrady za vedenie kancelárie 8,9,10/2020 spolu 90,- Eur.

 

Šetrenia majetku

V zozname aktuálneho majetku dlžník uviedol, že vlastní 200 vozidiel, ktoré boli na jeho meno prihlásené na základe plnej moci, ale reálne ich nikdy nevidel, nakoľko sa tieto nachádzajú aj v iných krajinách, nepozná ani EČV. V zozname majetku väčšej hodnoty, ktorý dlžník vlastnil v posledných troch rokoch dlžník uviedol to isté. Dlžníka som vypočul na úvodnom stretnutí a k vozidlám mi uviedol, že istný ukrajinec Ulimates Serhiy nar. 12.11.21980 z Perečina, Ukrajinaza mu dal 50,- Eur, aby mohol na jeho meno úpadcu prihlasovať a odhlasovať vozidlá do evidencie na ODI a za tým účelom ho splnomocnil písomne na tieto úkony. Keď mu začali domov chodiť pokuty za rýchlosť atď, nevedel sa s ním skontaktovať a  potom na neho podal trestné oznámenie. Vozidlá nevie kde sa nachádzajú a ozrejmil, že vozidlá sú len na neho napísané v evidencii. Okrem toho uviedol, že vlastní  bankový účet vo VÚB, a.s.. Vyzval som na poskytnutie súčinnosti Ulimatesa Serhiya z Perečina, ale poštová zásielka sa mi vrátila späť nedoručená a nepodarilo sa mi s ním spojiť. Na moju žiadosť o súčinnosť ORPZ ODI oznámil, že úpadca je vlastníkom spomínaných 200 vozidiel. Lustráciou v katastri nehnuteľností cez celé územie SR som nezistil nehnuteľný majetok. Na moju žiadosť o súčinnosť súdny exekútor JUDr. Štefan Barilík oznámil, že exekúciu voči úpadcovi zastavil. Preverením v bankovom ústave VÚB, a.s. som nezistil sumu, ktorá by podliehala konkurzu.

 

Záver

Nakoľko evidencia vozidiel nie je orgánom, na základe ktorého by prihlásením do evidencie vzniklo vlastníctvo, alebo naopak odhlásením zaniklo vlastnícke právo k motorovým vozidlám a na prevod vlastníctva k vozidlu postačí  zmluva, nebolo efektívne zaisťovať motorové vozidlá, nakoľko na vyvrátenie vlastníctva stačila zmluva, ktorú by uzavrel vyššie spomínaný ukrajinec s plnou mocou, a uvedenú zmluvu by  by mohol aj antidatovať a túto skutočnosť by nebolo možno dokázať. Pretože náklady konkurzu prevýšili výťažok zo speňaženia konkurznej podstaty, iný majetok nebol zistený, bolo potrebné zrušiť konkurz z dôvodu, že konkurzná podstata nepokryje ani náklady konkurzu.

 

Správca JUDr. Michael Medviď