Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 200/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 16.10.2020
  • Značka:
  • X038480
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 184/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby BOUTIQUE HOTEL MARATON, Strojárenská 11A, 040 01 Košice, salónik "Intro".
D. Dátum konania dražby 29. 09. 2020
E. Čas konania dražby 13:00 hod.
F. Kolo dražby 3. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 68, katastrálne územie Višňov, Okresný úrad Trebišov – katastrálny odbor, obec Višňov, okres Trebišov a to:

Pozemky parcely registra ‘‘C‘‘:

parc. č. 219, výmera 878 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parc. č. 220, výmera 340 m2, druh pozemku: záhrada

Stavby:

Na parc. č. 219, súpis.č. 13, popis stavby: rodinný dom, druh stavby: rodinný dom

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV: garáž + sklad, plot 1 - murovaný, plot 2 - plot zadný, plot 3 - plot zo strojového pletiva, prípojka vody, prípojka kanalizácie, elektrická prípojka, prípojka zemného plynu, spevnená plocha - zámková dlažba, 

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

Predmet dražby sa draži tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom čs. 13 na parcele č. 219

Rodinný dom čs. 13 osadený na parc. KN č. 219 je situovaný v severozápadnej okrajovej časti zastavaného územia obce Višňov v dostupnej vzdialenosti od centra obce. Jedná sa o samostatne stojací rodinný dom čiastočne podpivničený s jedným nadzemným podlažím - prízemie (1.np) a nadstavbou podkrovia. Vchod do rodinného domu je riešený v úrovni prízemia (1.np) zo strany východnej cez pristavanú krytú terasu. Rodinný dom je situovaný na rovinatom teréne s pomerne vhodným dispozičným riešením. Rodinný dom je napojený na všetky inžinierske siete, ktoré v obci a v danej lokalite sú vybudované (verejný vodovod, el. sieť a zemný plyn, odkanalizovanie je prevedené do betónovej žumpy. Pôvodný rodinný dom v užívaní od roku 1945, v roku 2004 rodinný dom prešiel komplexnou rekonštrukciou, bola prevedená prístavba krytej terasy v prízemí (1.np) a nadstavba podkrovia.

Technické riešenie:

1. Podzemné podlažie

- Zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná) v skladobnej hr. nad 40 do 50 cm

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom betónové monolitické

- Úpravy vonkajších povrchov - obklady fasád - umelý kameň (porovnateľ.pol. pieskovcový obklad)

- Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné hladké

- Výplne otvorov - dvere - rámové s výplňou

- Podlahy - dlažby a podlahy ost. miestností - cementový poter

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - svetelná

1. Nadzemné podlažie

- Základy - betónové - objekt s podzemným podlažím s vodorovnou izoláciou

- Zvislé nosné konštrukcie - murované z tehál (plná) v skladobnej hr. nad 40 do 50 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky)

- Vodorovné nosné konštrukcie - strop monolitický železobetónový s rovným podhľadom

- Schodisko - točité schodisko - tvrdé drevo, červený smrek

- Strecha - krovy - väznicové valbové; krytiny strechy na krove : lepenkové lepenkový šindel; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu úplné strechy (žľaby, zvody, komíny, prieniky)

- Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - omietky na báze umelých látok

- Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové; vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min.nad 1,35 m výšky 2*; - vane; - samostatnej sprchy 2*; - kuchyne min. pri sporáku a dreze

- Výplne otvorov - dvere - plné alebo zasklené z tvrdého dreva; okná - drevené EURO okná s dvojvrstvovým zasklením (porovnateľ. pol.)

- Podlahy - podlahy obytných miestností - plávajúce laminátové podlahy); dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby

1. Podkrovné podlažie

- Zvislé nosné konštrukcie - murované z iných materiálov (YPOR) v skladobnej hrúbke nad 30 do 40cm;  deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky) 

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - drevené trámové s rovným a šikmým podhľadom zo  sadrokartónových dosák 

- Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - omietky na báze umelých látok

- Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové a sadrové stierky;

- Výplne otvorov - dvere - plné alebo zasklené z tvrdého dreva; okná - drevené EURO s dvojvrstvovým  zasklením (porovnateľ.pol) a strešné okná . 

- Podlahy - podlahy obytných miestností -m plávajúce laminátové podlahy (porovnateľ.pol); dlažby a  podlahy ost. miestností - keramické dlažby 

- Ostatné vybavenie - vstavané skrine

- Vykurovanie - ústredné vykurovanie - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. a  vykurovacie panely 

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia (bez rozvádzačov) - svetelná

Podľa potvrdenia Obce Višňov zo dňa 1.4.2019 bol pôvodný rodinný dom v užívaní od roku 1945. Podľa predloženého kolaudačného rozhodnutia, vydaného dňa 27.4.2004 bolo povolené užívanie "Nadstavby rodinného domu" v roku 2004

 

Garáž + sklad na parcele KN č. 219

Garáž spolu so skladom osadená na parc. KN č. 219, na rodinný dom naväzujú zo strany severnej. Garáž spolu so skladom vznikli rekonštrukciou bývalého hospodárskeho objektu.  Jedná sa o murovaný objekt so strechou sedlovou, krov hambálkový. Obvodovú konštrukciu tvorí tehlové murivo hrúbky 45 cm. Podľa vyhlásenia vlastníka nehnuteľnosti garáž so skladom v užívaní po rekonštrukcii v roku 2004.

 

Plot 1  - plot murovaný

Plot v predzáhradke je prevedený ako múr prevedený zo šalovacích dielcov hr. 25 cm ukončený betónovou strieškou, základy betónové, dĺžka 2,00 m, výška plotu 150 cm. V mieste vjazdu do dvora sú osadené oceľové vráta a vrátka.

 

Plot 2 - plot zadný

Plot pozdĺž severnej hranice parc. KN č. 219 a 220 je prevedený z tvarovaného oceľ. pozink. plechu na oceľ. zvlakoch, osadených na oceľ. stlpikoch. Výška plotu 210 cm, celková dĺžka plotu 20,50 m. 

 

Plot 3 - plot zo strojového pletiva

Plot v predzáhradke je prevedený zo strojového pletiva na oceľ.stĺpikoch osadených v betóne, betónová podmurovka, výška plotu 200 cm, dĺžka plotu 9,50 m. V mieste vjazdu do dvora sú osadené oceľové vráta a vrátka.

 

Prípojka vody

Pôvodne bol rodinný dom napojený na vodovod z vlastnej studne (studňa bola osadená oproti rod. domu za miestnou komunikáciou), v roku 2010 bol rodinný dom napojený na verejný vodovod.

 

Prípojka kanalizácie

Prípojka kanalizácie vedie od rodinného domu (prípojka v úrovni kúpeľne) západne od rodinného domu do betónovej žumpy, osadenej pred rodinným domom, potrubie plastové DN 110 mm, dĺžka prípojky 13,00 m.

 

Elektrická prípojka

El. prípojka je vedená od betónového stožiara vzdušného el. vedenia (betónový stožiar osadený pred rod. domom) vzdušným káblom cez nástrešník do rozvodnej skrine.

 

Prípojka zemného plynu

Prípojka zemného plynu je vedená od skrinky HUP (v oplotení pri miestnej komunikácii) k rod. domu potrubím DN 25 mm, dĺžka prípojky 2,70 m.

Spevnená plocha - zámková dlažba

Spevnená plocha prístupového chodníka k rodinnému domu na parc. KN č. 219 je prevedená zo zámkovej dlažby ukladanej do piesku.

 

Vonkajšie schody pred vstupom do suterénu rod.domu

Schody na parc. KN č. 219 pred vstupom do suterénu rod.domu - betónové schody na teréne s povrchom cem. poteru. Počet a šírka stupňov: 4*1,10 m.

 

Žumpa

Žumpa je osadená na parc. KN č. 219 v priestore medzi rod.domom a priľahlou miestnou komunikáciou. Žumpa je betónová monolitická odhadom Op = 6,00 m3, ukončená oceľovým poklopom.

 

Vodomerná šachta

Vodomerná šachta je osadení južne od rodinného domu v juhovýchodnom nároží parcely KN č. 124. Šachta je betónová monolitická ukončená oceľovým poklopom.

 

Skleník

Skleník osadený severne od rodinného domu na parc. KN č. 219 a 220. Betónové základy, betónová podmurovka, konštrukcia skleníka z oceľ.profilov.

 

Podzemná pivnica

Podzemná pivnica osadená oproti rodinnému domu na parc. KN č. 220. Pivnica má betónové základy, obvodové steny sú prevedené zo šalovacích dielcov hr. 30 a 15 cm zaliatych betónom, strop železobetónový monolitický na obidvoch stranách mierne zošikmený. Celá pivnica je obsýpaná zeminou.

 

Spevnená plocha betónová

Spevnená plocha okapového chodníka na parc. KN č. 219 (pozdĺž východného priečelia rod.domu) je prevedená z monolitického betónu hr. 150 mm.

 

Pozemky

Pozemky podľa LV č. 68 k.ú. Višňov sú vedené ako zastavané plochy a nádvoria a záhrady, pozemky sú situované pri stavbe rodinného domu v zastavanej časti obce. Pozemky sú ideálne rovinaté s orientáciou sever - juh. Pozemky je možné napojiť na verejný vodovod, el.sieť a zemný plyn, v obci nie je vybudovaná verejná kanalizácia.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby. 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
C-1: Zriadenie záložného práva v prospech: Československá obchodní banka, a. s., Praha 1 - Nové Město, Na Příkopě 854/14, IČO: 00001350. na nehnuteľnosti: stavba s.č. 13 na parcele č. 219 a pozemky parcely č. 219, 220. V 682/04 - 5/04

C-11: Exekútorský úrad 040 01 Košice I. Krivá 23. EX 0608/05. JUDr. Molnár. Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 13 - rodinný dom na parcele č. 219 a pozemky parcely č. 219, 220. Zákaz nakladania s majetkom, ktorý podlieha exekúcií. P1 112/05 - 17/05

C-12: Exekútorský úrad Michalovce, súdny exekútor Mgr. Marcela Zummerová - Exekučný príkaz Ex 645/2004- 142 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: pozemky parc.č. 219, 220 a rodinný dom s.č. 13 na parc.č. 219. Z 1368/08 - 25/08.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 30.400,- Eur
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Szabolcs Dávid
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva 1111111
b) Orientačné/súpisné číslo 1111111
c) Názov obce 1111111 d) PSČ 11111
e) Štát 111111
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota Predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 45/2020 ktorý vypracoval znalec Ing. arch. Ján Kimák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 911560.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 05.07.2020
Suma ohodnotenia: 59.300,- EUR (slovom: päťdesiatdeväťtisíctristo eur)