Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 200/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 16.10.2020
  • Značka:
  • X038484
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 186/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel LINEAS s.r.o., Budovateľská 14, 080 01 Prešov, miestnosť "Salónik I."
D. Dátum konania dražby 30. 09. 2020
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 1609, katastrálne územie Župčany, Okresný úrad Prešov – katastrálny odbor, obec Zupčany, okres Prešov a to:

 

Pozemky parcely registra ‘‘C‘‘:

parc. č. 316/2, výmera 294 m2, druh pozemku: záhrada

parc. č. 317, výmera 706 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

 

Stavby:

Na parc. č. 317, súpis.č. 201, popis stavby: rodinný dom, druh stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV: letná kuchyňa, sklad, plot uličný, plot na parc.  č. 316/2, prípojka vody, prípojka kanalizácie, elektrická prípojka, vonkajšie schody pred vstupom do pôvodného rodinného domu, spevnená plocha z benatskej dlažby, vodomerná šachta, vonkajšie schody pred vstupom do prístavby rod. domu;

 

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom čs. 201 na parcele KN č.  317 je situovaný v severovýchodnej časti obce Župčany, po pravej (východnej ) strane miestnej komunikácie, na ktorú nehnuteľnosť bezprostredne nadväzuje. Jedná sa o samostatne stojací rodinný dom čiastočne podpivničený s jedným nadzemným podlažím. Pôvodný rodinný dom bol uvedený do užívania v roku 1960, prístavba a rekonštrukcia prízemia bola realizovaná v roku 1975. Pôvodný rodinný dom a prístavba boli realizované v rozdielnom časovom období, jedná sa o dva technicky uzatvorené byty, ktoré v čase ohodnotenia sú užívané oddelene. Rodinný dom v čase obhliadky je napojený na všetky inž.siete, ktoré sú v obci vybudované : verejný vodovod, verejná kanalizácia, el.sieť a zemný plyn.

 

Technické riešenie:

1. Suterén

Základy - betónové - objekt s podzemným podlažím bez izolácie

Zvislé nosné konštrukcie - z monolitického betónu; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky)

Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom betónové monolitické

Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - škrabaný a striekaný brizolit ; obklady fasád - obklady keramické (kabrinec)

Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové; vnútorné obklady žiadne

Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - dvojité drevené s doskovým ostením

Podlahy - dlažby a podlahy ost. miestností - cementový poter

Vykurovanie - ústredné vykurovanie - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. a vykurovacie panely; zdroj vykurovania - kotol ústredného vykurovania - značkový kotol zn. PROTHERM

Vnútorné rozvody vody - z pozinkovaného potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický, plynový (JOHN VOOD) kombinovaný s ústredným vykurovaním

Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové potrubie

Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - svetelná, motorická

Vnútorné rozvody plynu - rozvod svietiplynu alebo zemného plynu

 

1. Prízemie

Zvislé nosné konštrukcie - murované z iných materiálov (pórobetónové tvarnice) v skladobnej hrúbke do 30 cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky)

Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - s rovným podhľadom drevené trámové

Strecha - krovy - väznicové valbové; krytiny strechy na krove - azbestocementové šablóny na latách; klampiarske konštrukcie strechy - z pozinkovaného plechu úplné strechy (žľaby, zvody, komíny, prieniky)

Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - škrabaný brizolit a striekaný brizolit

Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové, vnútorné obklady - prevažnej časti kúpeľne min.nad 1,35 m výšky; - vane; - samostatnej sprchy; - kuchyne min. pri sporáku a dreze

Výplne otvorov - dvere - plné alebo zasklené z tvrdého dreva; okná - plastové s dvoj. s trojvrstvovým zasklením; okenné žalúzie - plastové

Podlahy - podlahy obytných miestností - plávajúce laminátové podlahy; dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby

Vybavenie kuchýň - sporák plynový s elektrickou rúrou; - odsávač pár; - drezové umývadlo oceľové smaltované; - drezové umývadlo nerezové ; - kuchynská linka z materiálov na báze dreva (za bežný meter rozvinutej šírky)

Vybavenie kúpeľní - vaňa plastová rohová ; - umývadlo; - samostatná sprcha - sprchovací box; vodovodné batérie - pákové nerezové so sprchou; - pákové nerezové; záchod - splachovací bez umývadla;

Vykurovanie - ústredné vykurovanie - teplovodné - oceľ. a vykurovacie panely; zdroj vykurovania - lokálne - stáložiarne kachle

Vnútorné rozvody vody - z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja; zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický (bojler)

Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové potrubie

Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia ( bez rozvádzačov) - svetelná; elektrický rozvádzač - s automatickým istením (spoločný pre obidva byty)

Vnútorné rozvody plynu - rozvod zemného plynu

 

1. Podkrovné podlažie

- Zvislé nosné konštrukcie - murované z iných materiálov (YPOR) v skladobnej hrúbke nad 30 do 40cm; deliace konštrukcie - tehlové (priečkovky)

- Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - drevené trámové s rovným a šikmým podhľadom zo sadrokartónových dosák

- Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky - omietky na báze umelých látok

- Úpravy vnútorných povrchov - vnútorné omietky - vápenné štukové a sadrové stierky;

- Výplne otvorov - dvere - plné alebo zasklené z tvrdého dreva; okná - drevené EURO s dvojvrstvovým zasklením   a strešné okná .

- Podlahy - podlahy obytných miestností -m plávajúce laminátové podlahy ; dlažby a podlahy ost. miestností - keramické dlažby

- Ostatné vybavenie - vstavané skrine

- Vykurovanie - ústredné vykurovanie - teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. a vykurovacie panely

- Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia (bez rozvádzačov) – svetelná

 

Príslušenstvo

 

Letná Kuchyňa na parc. KN č. 317 a 316/2 – . Jedná sa o murovanú stavbu so strechou pultovou podľa vyhlásenia vlastníka nehnuteľnosti v užívaní od roku 2000. Letná kuchyňa z je napojená iba na elektrickú sieť.

Základy - bez podmurovky, iba základové pásy

Zvislé nosné konštrukcie - murované z pórobetónových tvárnic hr. 30 cm

Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - trámčekové s podhľadom

Strecha - krov - pultové; krytina strechy na krove - plechová pozinkovaná; klampiarske konštrukcie - z pozinkovaného plechu (min. žľaby, zvody)

Úpravy vonkajších povrchov - brizolit

Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hladká omietka

Výplne otvorov - dvere - hladké plné, okná - drevené zdvojené

Podlahy - cementový poter

Vykurovanie - lokálne vykurovanie - stáložiarne kachle

Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - len svetelná - poistkové automaty

Objekt v čase obhliadky je užívaný, primerane udržiavaný. Životnosť 80 rokov.

 

Sklad na parc. KN č. 317 - Sklad je situovaný medzi rodinným domom a letnou kuchyňou. Jedná sa o čiastočne murovanú a drevenú stavbu zo severnej strany murivo z pórobetónových tvárnic, zo strany južnej drevená stĺpiková konštrukcia obitá doskami, strecha pultová, podľa vyhlásenia vlastníka nehnuteľnosti v užívaní od roku 2000. Sklad je napojený iba na elektrickú sieť.

 

Plot uličný na parcele KN č. 317 - Plot má betónovú podmurovku, výplň plotu tvorí oceľová tyč v ráme medzi oceľovými stĺpikmi osadenými v betónovej podmurovke. Dĺžka plotu 24,20 m, výška výplne 1,08 m. Základná životnosť vzhľadom na stavebno-technický stav stanovená na 50 rokov.

 

Plot na parc. KN č. 316/2 - Plot zo strojového pletiva na oceľ. stĺpikoch, základy okolo stĺpikov, výška výplne plotu 150 cm, dĺžka plotu 19,50 m. Základná životnosť stanovená na 40 rokov.

 

Prípojka vody na parcele KN č. 317 - Prípojka vody z verejného vodovodu - vedená od vodomernej šachty k rod. domu, dĺžka prípojky 5,00 m, potrubie PVC DN 25 mm. Prípojka v užívaní od roku 2000, Základná životnosť stanovená na 50 rokov.

 

Prípojka kanalizácie na parcele KN č. 317 - Prípojka kanalizácie od rodinného domu do verejnej kanalizácie plastovým potrubím DN 150 mm, dĺžka prípojky 4,00 m. Základná životnosť stanovená na 50 rokov.

 

Elektrická prípojka na parcele KN č. 317 - dĺžka prípojky 4,20 m. Prípojka v užívaní od roku 1975, Základná životnosť stanovená na 50 rokov.

 

Vonkajšie schody pred vstupom do pôvodného rod. Domu na parc. KN 317 - Vonkajšie schody pred vstupom na prízemie pôvodného rod. domu sú na železobetónovej doske s povrchom ker. dlažby. Schody v užívaní od roku 1962, Základná životnosť stanovená na 70 rokov.

 

Spevnená plocha z benátskej dlažby na parcele KN č. 317 - Spevnená plocha chodníka vo dvore rodinného domu prevedená z benátskej dlažby. Spevnená plocha v užívaní od roku 1975, Základná životnosť stanovená na 50 rokov.

 

Vodomerná šachta na parc. KN č. 317 - Vodomerná šachta je osadená v predzáhradke rod. domu pri západnej hranici pozemku. Vodomerná šachta typová (plastová) s oceľ. poklopom, v užívaní od roku 2000, Základná životnosť stanovená na 50 rokov.

 

Vonkajšie schody pred vstupom do prístavby rod. Domu na parc. KN č. 317 - Vonkajšie schody pred vstupom do prístavby v prízemí rod. domu na parc. KN č. 317 sú na železobetónovej doske s povrchom ker.dlažby. Schody v užívaní od roku 1975, Základná životnosť stanovená na 70 rokov.

 

Pozemky

Pozemky podľa LV č. 1609 k.ú. Župčany sú vedené ako zastavané plochy a nádvoria a záhrady, pozemky sú situované pri stavbe rodinného domu v zastavanom území obce. Pozemky sú ideálne rovinaté s orientáciou východ - západ. Pozemky je možné napojiť na všetky inž.siete, ktoré sú v obci vybudované - verejný vodovod, verejná kanalizácia, el.sieť a zemný plyn, káblový rozvod televízie

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby. 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
V 5887/2011 - Zmluva o zriadení záložného práva pre Československá obchodná banka, a.s., Michalská 18, 815 63 Bratislava, IČO: 36854140 na parcely C KN 316/2, 317 a rod.dom č.s. 201 na parc.317.

Por. č. 1: Z- 4711/2012 - Exekučný príkaz Ex 7560/2011u / JUDr., R. Krutý, Bratislava/ zriadením exekuč. záložného práva na nehn. na LV - podiel 1/2 z parc. C KN 316/2, 317 a stavbu č.s. 201 na parc. C KN 317 vlastníka pod B1.

Por. č. 2: Z 3654/2019 - Exekučný príkaz 121EX 183/19 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva, od: JUDr. Svätoslav Mruškovič, Kúpeľná 6, 080 01 Prešov, na parcely CKN 316/2, 317 a rodinný dom s.č. 201 na parcele CKN 317 v podiele 1/4 vlastníka pod B2, zo dňa 17.6.2019 - číslo zmeny 233/2019
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 66.510,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Szabolcs Dávid
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva 1111111
b) Orientačné/súpisné číslo 1111111
c) Názov obce 11111 d) PSČ 11111
e) Štát 111111
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota Predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 46/2020, ktorý vypracoval znalec Ing. arch. Ján Kimák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 911560.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 07.07.2020
Suma ohodnotenia: 73.900,- EUR (slovom: sedemdesiattritisícdeväťsto eur)