Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 200/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 16.10.2020
  • Značka:
  • X038482
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 185/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby BOUTIQUE HOTEL MARATON, Strojárenská 11A, 040 01 Košice, salónik "Intro".
D. Dátum konania dražby 29. 09. 2020
E. Čas konania dražby 13:20 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 2328, katastrálne územie Nové Ťahanovce, Okresný úrad Košice - okolie – katastrálny odbor, obec Košice – Sídlisko Ťahanovce, okres Košice I a to:

Stavby:

Byt č. 10, 4. p., vchod č. 17, na Viedenskej ulici v bytovom dome so súp. č. 2645, popis stavby: obytný dom Viedenská 13,15,17, postavený na parc. č. 3346/103

(Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 2645 nie je evidovaný na liste vlastníctva.)

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV:  vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické a plynové bytové prípojky, prípojka STA okrem tých, ktoré sú určené na spoločné užívanie, poštová schránka, zvonček, kuchynská linka, plynový sporák, vodovodné batérie, vaňa a radiátory.

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na príslušenstve vo veľkosti: 1960/100000

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Byt č. 10, 4.p. bytového domu čs. 2645, k.ú. Nové Ťahanovce, Bytový dom súp. Č. 2645 s ohodnocovaným bytom č. 10 je postavený v severnej časti sídliska Ťahanovce na parcele KN č. 3346/103, na ulici Viedenská, v krajskom meste Košice, okres Košice I, katastrálne územie nové Ťahanovce. Podľa potvrdenia správcu bytov OSBD Košice je bytový dom v užívaní od roku 1997. Obytný dom pozostáva z jednej sekcie - vchod Viedenská 17, má celkom 9 nadzemných podlaží, nie je podpivničený.

 

Bytový dom je situovaný v časti mesta zastavanej bytovými domami a budovami obč. vybavenosti v lokalite vhodnej na bývanie v dostatočnej vzdialenosti od hlavných cestných komunikácií. Je to pomerne pokojná okrajová časť sídliska, vybudovaná z montovaných betónových plošných panelov podľa typových projektov bytových domov. Bytový dom je napojený na všetky inžinierske siete, ktoré sú v meste a v lokalite vybudované : vodovod, kanalizácia, elektrická sieť, zemný plyn a teplovod. Bytový dom postavený v rámci výstavby sídliska KBV Ťahanovce a podľa potvrdenia správcu bytov OSBD Košice bol bytový dom uvedený do užívania v roku 1997.

 

Dispozičné riešenie:

Bytový dom má 9 nadzemných podlaží, 1.np je vstupným podlažím. Vo vstupnom podlaží sa nachádza chodba, schodisko, pivnice, miestnosť pre bicykle a domové vybavenie. Na typickom podlaží sa nachádza chodba, 3 bytové jednotky, 1 výťah s nosnosťou 320 kg. Bytový dom je napojený na všetky mestské inžinierske siete. Prístup k bytovému domu je z ulice Viedenská s parkovisko pred bytovým domom. Vzdialenosť do centra mesta Košice je cca 7 km. Bytový dom nie je zateplený, v súčasnosti je v pomerne dobrom stavebno-technickom stave.

 

Dispozičné riešenie bytu :

Ohodnocovaný byt č.10 sa nachádza na 4.poschodí (5.nadz.podlažie) v strednej sekcii vo vchode č.17. Byt pozostáva z troch obytných miestností (obývacia izba, spálňa a detská izba) a príslušenstva (predsieň, kuchyňa, kúpeľňa s WC, loggia prístupná z kuchyne a pivnica nachádzajúca sa v 1.np (prízemie).

Skutočne nameraná podlahová plocha bytu, t.j. plocha obytných miestností a príslušenstva vrátane pivnice (pivnica je situovaná v 1.np) ale bez podlahovej plochy loggie je 78,18 m2.

 

TECHNICKÝ POPIS BYTOVÉHO DOMU a BYTU

 

Popis bytu č.10

Byt č.10 po komplexnej rekonštrukcii a modernizácii podľa vyhlásenia užívateľa bytu p. Šipoša realizovanej v roku 2013. Okná plastové s izolačným dvoj sklom vybavené plastovými žalúziami, v byte boli prevedené nové stierky, rekonštrukcia kúpeľne - nové podlahy z keramickej dlažby, steny kúpeľne WC sú obložené keramickým obkladom, nútené odsávanie kúpeľne je samostatnou vzduchotechnikou, vnútorné hygienické zariadenie kúpeľne so samostatnou sprchou s nerezovou stenovou batériou a keramickým umývadlom s pákovou stojankovou batériou, splachovacím záchodom so zabudovanou nádržkou v stene. Rozvody vody a kanalizácie sú prevedené z plastových rúr, rozvody elektroinštalácie sú realizované pod omietkou. V kúpeľni a v kuchyni boli prevedené znížené podhľady zo sadrokartónových dosiek s bodovými svetlami. Výmena vchodových dverí do bytu s bezpečnostným zámkom, vnútorné dvere dýhované plné do drevených obložkových zárubni, dvere do spálne sú riešené ako posuvné. Stena v obývacej izbe je obložená remienkovým obkladom z umelého kameňa. Ďalej boli vymenené všetky podlahy v obytných miestnostiach a v kuchyni za podlahy plávajúce laminátové. Bytové jadro je murované z pórobetónových tvárnic. V kuchyni bola prevedená kompletná sanitná a elektrická inštalácia s novou kuchynskou linkou z materiálov na báze dreva dĺžky 680 cm s ostrovčekom, vybaveným sklo keramickou doskou a digestorom. V kuchynskej linke je osadený granitový drez s pákovou batériou, zabudovaná el.rúra s mikrovlnkou a umývačka riadu. Spálňa je vybavená vstavanou šatníkovou skriňou. Vykurovanie bytu ústredné teplovodné, radiátory oceľové panely s osadenými meračmi tepla. Byt má vlastné meranie spotreby spotreby teplej a studenej vody, samostatné meranie spotreby elektrickej energie. Byt má vybudovaný rozvod káblovej televízie, domáci telefón s vrátnikom.

K bytu patrí aj pivnica o výmere 1,60 m2, situovaná v 1.np - ohraničená ľahkou drevenou deliacou priečkou, podlaha prevedená cem.poterom.

Rekonštrukciou prešla aj loggia, prístupná cez plastové dvere z kuchyne. Konštrukcia zábradlia bola zo strany exteriéru a interiéru obložená saidinkovými doskami, zasklenie je prevedené sklom v posuvnom hliníkovom ráme, podlaha je prevedená z keramickej dlažby.

 

Spoločné časti :

Základy - radový bytový dom panelovej konštrukcie je založený na betónových základových pásoch a pilotách .

Zvislé nosné konštrukcie - sú montované železobetónové prefabrikované panely. Deliace konštrukcie - priečky sú betónové panelové hr. 150 mm a 80 mm, svetlá výška bytu je 2 630 mm.

Vodorovné konštrukcie - stropy sú montované železobetónové hr. panelov 150 mm s rovným podhľadom.

Schodisko dvojramenné železobetónové - prefabrikované, povrchová úprava stupňov z liateho terazza Zastrešenie bez krytiny - železobetónové stropné dosky

Krytina strechy - plochá strecha dvojplášťová s izoláciou z ťažkých navarovaných pasov - oprava strechy v roku 2018

Klampiarske konštrukcie - z pozinkovaného plechu (atiky, rímsy, lemovania a pod.) - oprava klamp.konštrukcií v roku 2018

Úprava vonkajších povrchov - bez zateplenia s pôvodnou farebnou povrchovou úpravou

Úprava vnútorných povrchov - vápenné štukové omietky

Vnútorné keramické obklady - pôvodný keramický obklad steny na vstupnom podlaží

Dvere - v spoločných priestoroch sú osadené dvere plastové so schránkou na boku

Okná - na celom dome sú okná plastové s izolačným dvoj sklom

Povrchy podláh - v komunikačných priestoroch z bežnej keramickej dlažby, na schodiskách liate terazzo, na podestách linoleum

 

Spoločné zariadenia :

Vykurovanie - teplovodné ústredné, napojenie prostredníctvom vymenníkovej stanice na horúcovod s osadeným meraním a reguláciou, pričom v každom byte sú radiátory s pomerovými meračmi a termostatickými ventilmi.

Elektroinštalácia - rozvodná sústava 3 NPE, 230/400, 50 Hz, TN-S. Všetky elektromery sú realizované v káblových žľaboch, na jednotlivých podlažiach a spoločných priestoroch pod omietkou. Osvetlenie v spoločných priestoroch je ovládané vypínačmi s časovačom

Bleskozvod - s územňovaciou sústavou

Vnútorný vodovod - rozvod studenej a teplej vody, hlavné rozvody z plastových rúr.

Vnútorná kanalizácia - kompletné rozvody splaškovej a dažďovej kanalizácie z plastových rúr.

Ohrev teplej vody - centrálna príprava teplej úžitkovej vody v zásobníku vo výmenníkovej stanici s cirkulačným obehom

Vzduchotechnika - podtlakový systém vetrania priestorov kúpeľní a záchodov cez centrálne šachty, vzduchotechnické rozvody pre napojenie odsávačov pár v kuchyniach

Výťahy - 1 osobný výťah s nosnosťou do 320 kg

Ostatné - rozvody slaboprúdu

(telefón, káblová televízia, internet, domový telefón)

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby. 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
K pozemku podľa zákona č. 182/93 § 23 sa zriaďuje právo zodpovedajúce vecnému bremenu práva stavby .

Záložné právo k bytu v prospech vlastníkov bytov a nebytových priestorov obyt. domu podľa zákona č. 182/93 paragraf 15.
Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnosti reg.č. 460372/Zal/1 v prospech Československá obchodná banka, a.s., Michalská 18, 815 63 Bratislava, IČO: 36 854 140. Rozhodnutie o povolení vkladu záložnej zmluvy V 7118/2016 zo dňa 13.10.2016 - 1555/16

Zriadenie záložného práva v prospech Martina Hétharšiová (nar. 15.12.1990), Ľutina 166 k bytu č. 10 na 4. posch., vchod 17, za účelom zabezpečenia peňažnej pohľadávky žalobkyne, Uznesenie OS KE I č. 24C/33/2018, Z-9670/2018 - 126/19, Uznesenie Krajského súdu v Košiciach č. 1Co/105/2019 zo dňa 12.06.2019, Z-5534/2019 - 2014/19.

Zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, ktorým sa zakazuje nakladať s majetkom povinného, Sp.zn. Ex 379EX 109/20, Exekútorský úrad Banská Bystrica, 974 01, Komenského 3, súdny exekútor Mgr. Slavomír Nosko. Z-2499/2020 zo dňa 31.3.2020 č.z.519/20

J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie
K. Najnižšie podanie Nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Szabolcs Dávid
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva 1111111
b) Orientačné/súpisné číslo 1111111
c) Názov obce 1111111 d) PSČ 11111
e) Štát 111111
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota Predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 54/2020, ktorý vypracoval znalec Ing. arch. Ján Kimák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 911560.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 18.07.2020
Suma ohodnotenia: 112.000,- EUR (slovom: stodvanásťtisíc eur)