Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 198/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 14.10.2020
  • Značka:
  • K074599
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Majerko Viliam
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Horovce 217, 02062 Horovce
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 28.02.1960
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Juraj Macík
Sídlo správcu: Palackého 85/5, 91101 Trenčín
Kotakt na správcu : spravca@maciklegal.sk, 0915 265 310
Spisová značka správcovského spisu : 40OdK/271/2020 S1707
Spisová značka súdneho spisu : 40OdK/271/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

VYHLÁSENIE PONUKOVÉHO KONANIA NA PREDAJ MAJETKU DLŽNÍKA

JUDr. Juraj Macík, správca so sídlom kancelárie Palackého 85/5, 911 01 Trenčín (ďalej len „správca“), správca konkurznej podstaty dlžníka: Viliam Majerko, nar. 28.2.1960, trvale bytom 020 62 Horovce, č. 217 (ďalej len „dlžník“) vyhlasuje v súlade s §167n ods. 1 v spojení s § 167p ods. 1 ZKR ponukové konanie na predaj majetku úpadcu podliehajúceho konkurzu.

Správca v tomto ponukovom konaní speňažuje nehnuteľné veci vo vlastníctve dlžníka.

I. Predmet predaja:

Spoluvlastnícky podiel dlžníka k nasledovným nehnuteľnostiam:

1. Nehnuteľnosti zapísané v LV č. 615 vedenom Okresným úradom Púchov, katastrálny odbor pre okres Púchov, obec Horovce, katastrálne územie Horovce:

Pozemky:

Por. č.

Parcelné číslo

Výmera v m²

Druh pozemku

Spoluvlastnícky podiel

1.

524/2

1320

Orná pôda

3/8

2. Nehnuteľnosti zapísané v LV č. 996 vedenom Okresným úradom Púchov, katastrálny odbor pre okres Púchov, obec Horovce, katastrálne územie Horovce:

Pozemky:

Por. č.

Parcelné číslo

Výmera v m²

Druh pozemku

Spoluvlastnícky podiel

2.

524/1

51907

Orná pôda

3/8

(ďalej spolu aj ako „Predmet speňaženia“)

II. Súťažné podmienky:

Text ponuky musí byť vyhotovený v slovenskom jazyku. Záujemcovia musia doručiť záväzné ponuky v písomnej forme v zalepenej obálke s výrazným označením „KONKURZ Viliam Majerko – ZÁVÄZNÁ PONUKA – NEOTVÁRAŤ“, a to na adresu kancelárie správcu: JUDr. Juraj Macík, Palackého 85/5, 911 01 Trenčín.

Ponuka musí obsahovať nasledovné náležitosti:

1. Presné označenie záujemcu (meno, priezvisko, dátum narodenia a adresu trvalého pobytu v prípade fyzických osôb; obchodné meno, IČO (ak bolo pridelené), miesto podnikania a označenie registra v ktorom sú zapísané v prípade fyzických osôb oprávnených podnikať; obchodné meno alebo názov, IČO (ak bolo pridelené), sídlo a označenie registra, v ktorom sú zapísané, v prípade právnických osôb,

2. Označenie predmetu kúpy, t.j. Predmetu speňaženia,

3. Návrh kúpnej ceny v eurách za odkúpenie Predmetu speňaženia,

4. V prípade registrovaného záujemcu musí byť prílohou ponuky aktuálny výpis z obchodného registra resp. živnostenského registra alebo z iného (osobitného) registra, v ktorom je záujemca zapísaný, ktorý v čase doručenia ponuky správcovi, nie je starší ako 3 mesiace. V prípade záujemcu ktorý je fyzickou osobou musí byť prílohou ponuky fotokópia občianskeho preukazu záujemcu,

5. Doklad o zaplatení zálohy na kúpnu cenu, ktorá sa musí rovnať sume celej ponúkanej kúpnej ceny,

6. Označenie bankového účtu, na ktorý správca v prípade neúspechu záujemcu vráti zloženú zálohu,

7. Súhlas so spracovaním osobných údajov správcom v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov,

8. Telefonický kontakt a e-mailovú adresu záujemcu, prostredníctvom ktorých bude správca so záujemcom komunikovať,

9. Vyhlásenie záujemcu, že v prípade úspechu v ponukovom konaní ako nadobúdateľ Predmetu speňažovania uhradí všetky náklady spojené s prevzatím Predmetu speňaženia, ako aj všetky náklady spojené  vykonaním zmien v evidencii vedenej na príslušnej správe katastra,

Na ponuku, ktorá nebude spĺňať všetky náležitosti uvedené v uvedených podmienkach ponukového konania, správca nebude prihliadať.

Záväznú ponuku doručenú správcovi osobne alebo poštou nemožno meniť, dopĺňať, ani vziať späť a záujemca je ňou viazaný až do skončenia ponukového konania. Každý záujemca môže predložiť len jednu záväznú ponuku na rovnaký predmet ponukového konania; v opačnom prípade správca nebude prihliadať na žiadnu z viacerých ponúk toho istého záujemcu.

III. Lehota na doručenie ponúk

Lehota na doručenie ponúk je 20 kalendárnych dní od zverejnenia tohto oznámenia o ponukovom konaní v Obchodnom vestníku SR.

IV. Otváranie a vyhodnotenie ponúk

Správca otvorí riadne doručené ponuky do 10 pracovných dní od uplynutia lehoty na doručovanie ponúk, pričom o výsledku informuje len záujemcu, ktorý bol úspešný.

Bezodkladne po vyhodnotení ponúk správca vyzve úspešného záujemcu na uzavretie kúpnej zmluvy.

Správca je oprávnený odmietnuť z dôvodu neprimeranosti všetky predložené ponuky.

V. Pravidlá pre vyhodnocovanie ponúk

Za najvýhodnejšiu ponuku sa bude považovať ponuka s najvyššou navrhovanou kúpnou cenou v súlade s podmienkami tohto ponukového konania.

Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké peňažné plnenie, rozhodne žreb správcu. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu uhradená.

Zálohu na kúpnu cenu, rovnajúcu sa celej výške ponúknutej kúpnej ceny, je potrebné zložiť na bankový účet správcu č. IBAN: SK18 8330 0000 0026 0175 4333, VS: 012, Poznámka: „PK Viliam Majerko“, v lehote na predkladanie ponúk.

Správca ďalšie informácie o Predmete speňaženia nemá, a preto si vyhradzuje právo na prípadné žiadosti o ďalšie informácie nereagovať.

VI. Zmluvná pokuta

V prípade, že záujemca bude vyhodnotený ako úspešný a napriek tomu odmietne uzavrieť so správcom kúpnu zmluvu, správca má nárok na zmluvnú pokutu vo výške zloženej zábezpeky, ktorá prepadá v prospech konkurznej podstaty.

JUDr. Juraj Macík, správca