Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 198/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 14.10.2020
  • Značka:
  • X038018
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 049/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko BKS-Leasing s. r. o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Pribinova
b) Orientačné/súpisné číslo 4
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 811 09
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 31644333
C. Miesto konania dražby eventová miestnosť na prízemí, 365.labb, Lazovná 5, 974 01 Banská Bystrica
D. Dátum konania dražby 30. 10. 2020
E. Čas konania dražby 16:00 hod.
F. Kolo dražby tretie
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Zvolen, obec: Zvolen, katastrálne územie: Môťová, zapísané v evidencii Okresného úradu Zvolen, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 2194, a to konkrétne:

  • Sídlo firmy OAC XANTO so súpisným číslom 544 s príslušenstvom, postavené na pozemku parcely registra “C“ č. 126/3 o výmere 484 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 115 o výmere 113 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 116 o výmere 73 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 126/1 o výmere 67 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 126/2 o výmere 3 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 126/3 o výmere 484 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 132/1 o výmere 114 m2, druh pozemku: ostatná plocha,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 132/2 o výmere 4 m2, druh pozemku: ostatná plocha,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 132/3 o výmere 39 m2, druh pozemku: ostatná plocha,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 132/4 o výmere 29 m2, druh pozemku: ostatná plocha,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 133 o výmere 631 m2, druh pozemku: ostatná plocha.
H. Opis predmetu dražby

Jedná sa o budovu firmy OAC Xanto s. č. 544 vybudovanú na parcele č. 126/3 v k.ú. Môťová, obec Zvolen. Je to samostatne stojaca budova, pozostávajúca zo suterénu pod celou zastavanou plochou a dvomi nadzemnými podlažiami. Hlavný vstup do 1.NP budovy je z prednej južnej strany dvora od spevnenej plochy cez predložené schody a podestu žb. konštrukcie s povrchom z keramickej dlažby. 

Do 1.NP budovy je vstup aj cez zadný resp. bočný vstup zo severnej strany, kde sú umiestnené administratívne priestory                     a jednoizbový pohotovostný byt. 

Vek budovy je stanovený na základe predloženého kolaudačného rozhodnutia vydaného mestom Zvolen zo dňa 18.12.2007. Budova bola vybudovaná a daná do užívania v roku 2007. Budova je v súčasnosti nevyužívaná - mimo prevádzky. Okolie budovy je zanedbané, zarastené burinou s chýbajúcou údržbou.   

 

Dispozičné riešenie:

Budova pozostáva zo suterénu a z dvoch nadzemných podlaží.

V podzemnom podlaží (suterén) sa nachádzajú nasledovné miestnosti: schodišťový priestor so schodiskom, chodba, garáž, 2 x skladové priestory s výsuvnými garážovými bránami, 2x menší sklad a výťahová šachta. Suterén budovy je prístupný garážovými bránami z východnej vonkajšej spevnenej plochy dvora, severná časť suterénu je prepojená vnútorným schodiskom do 1. a 2. NP budovy.

Zastavaná plocha suterénu je 477,94 m2.

 

 V 1.NP sa nachádzajú tieto miestnosti:

    - v južnej časti budovy predajňa svietidiel a nábytku s oceľovým schodiskom do 2.NP a s rozostavanou nefunkčnou výťahovou šachtou; 

      - v severnej časti 1.NP budovy je umiestnený vstupný vestibul so schodišťom do 2. NP, chodba je prepojená do predajne,  sociálne zariadenie muži, soc. zariadenie ženy, samostatná sprcha, kuchynka a rokovacia miestnosť;

      - v severovýchodnom rohu 1.NP budovy je umiestnený služobný pohotovostný byt pozostávajúci z predsiene, obytnej haly, kuchyne, jednej izby s balkónom, kúpeľne a WC.

Zastavaná plocha I.NP je 484,15 m2.

 

 V  2.NP sú umiestnené nasledovné miestnosti: 

  - z južnej strany budovy je predajňa svietidiel a nábytku prístupná po vnútornom kovovom schodisku; 

  - v severnej časti budovy je schodisko a vstupný vestibul, chodba, WC muži, WC ženy, miestnosť pre upratovačku, plynová kotolňa s ohrevom TÚV, malý archív a 4 x kancelárie.

Zastavaná plocha II.NP je 484,15 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Budova je založená na železobetónových základových pásoch a pätkách s vodorovnou a zvislou izoláciou proti vode. Zvislé nosné konštrukcie podzemného podlažia budovy tvorí prefabrikovaná žb. stĺpová konštrukcia - skelet s obvodovými stenami murovanými z pálených tehál Porotherm, priečkami a výplňovým murivom z pálených tehál. Vodorovné nosné konštrukcie nad suterénom budovy sú zrealizované zo žb. prefabrikovaných panelov s monolitickými dobetonávkami. Vráta suterénnych skladových priestorov sú segmentové zateplené - výsuvné pod strop s ručným ovládaním.

Nadzemné podlažia budovy sú vybudované z nosnej oceľovej konštrukcie z valcovaných profilov.

Zvislé nosné konštrukcie sú z oceľových stĺpov z valcovaných profilov. Vodorovné nosné konštrukcie nad 1.NP sú                     z oceľových nosníkov s uloženým VSŽ trapézovým plechom, ktorý slúži ako podhľad a zároveň ako debnenie pre nosnú  žb. konštrukciu podlahy 2.NP. V 2.NP sú na oceľových stĺpoch uložené nosné kovové valcované profily sedlového tvaru, ktoré tvoria nosnú konštrukciu strechy budovy. Samotná strešná konštrukcia je tvorená zateplenými strešnými panelmi Izopan s povrchom z hliníkového plechu, ktorý zároveň tvorí strešnú krytinu na budove.

Strop nad 2.NP je zrealizovaný v časti nad kancelárskymi priestormi, zavesený je na nosnej kovovej konštrukcií   (sadrokartónový - kazetový so zateplením).

Obvodový plášť nadzemných podlaží budovy je montovaný z termoizolačných ľahkých panelov Izopan hr. 15 cm.

Predajne sú v južnej časti budovy na 1. a 2. NP od severnej časti budovy oddelené protipožiarnou murovanou stenou. Vonkajšia úprava suterénnej časti budovy je s povrchovou úpravou marmolit. Vnútorné povrchové úpravy stien a stropov  suterénu sú zo štukovej omietky, zrealizované sú čiastočne, v sklade s výťahovou šachtou omietky zrealizované nie sú.

Povrchové úpravy stien nadzemných podlaží sú riešené sadrokartónovými obkladmi. Stropy nad predajnou časťou budovy sú vytvorené trapézovým plechom s povrchovou úpravou syntetickým náterom. Vnútorné schodiská v budove sú zrealizované oceľové schodnicové. Výplňové konštrukcie - okná a vchodové dvere sú plastové EURO s izolačným dvojsklom s osadenými horizontálnymi ľahkými hliníkovými žalúziami z vnútornej strany. Vnútorné dvere v suteréne budovy sú hladké na báze dreva, v  nadzemných podlažiach budovy sú dvere dyhované plné a presklené na báze dreva   osadené do obložkových zárubní. Podlahy v budove sú s povrchovou úpravou prevažne z keramickej dlažby,                   v sociálnych zariadeniach sú podlahy z keramickej dlažby. Rozvody ELI v budove sú svetelné a motorické. Rozvody studenej a teplej vody sú v celej budove z plastového potrubia. V budove je riešený aj požiarny vodovod s hydrantami v predajniach na každom podlaží. Kanalizácia v budove je zrealizovaná z plastového potrubia, napojená je na verejnú kanalizáciu. Ohrev TÚV je riešený zásobníkovým ohrievačom TÚV v kombinácií s plynovým kotlom ÚVK. ÚVK je v budove riešené ako ústredné s rozvodmi z plastohlinníkového potrubia radiátormi plechovými - panelovými zn. Korad. Zdrojom tepla je závesný plynový kondenzačný kotol umiestnený v plynovej kotolni v 2.NP budovy. Kuchyne umiestnené v 1.NP  budovy boli v čase obhliadky bez vybavenia kuchynskou linkou a ostatných kuchynských zariadení (sporák, drez a pod.).

Vybavenie sociálnych zariadení v budove je so zvýšeným štandardným vyhotovením (hlavne čo sa týka WC - vo všetkých  soc. Zariadeniach - WC závesné Geberit s podomietkovým splachovačom).

V budove je umiestnená výťahová šachta betónovej monolitickej konštrukcie, ktorá však ku dňu obhliadky nie je ukončená a je mimo prevádzky bez osadenej technológie - bez výťahu. Budova je napojená na inžinierske siete: vodovod, kanalizácia, NN prípojka a plynová prípojka.

 

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave, nie je užívaný, no vstup je zabezpečený zabezpečovacím zariadením, pripravený k okamžitému užívaniu vydražiteľom.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave, nie je užívaný, no vstup je zabezpečený zabezpečovacím zariadením, pripravený k okamžitému užívaniu vydražiteľom.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
BEZ ZÁPISU
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 217/2020 zo dňa 25.08.2020, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Pavlom Jurkom:
653.000,- EUR (slovom: šesťstopäťdesiattritisíc EURO)
K. Najnižšie podanie 383.000,- EUR (slovom: tristoosemdesiattritisíc EURO) bez DPH
L. Minimálne prihodenie 500,-EUR (slovom päťsto EURO)
M. Dražobná zábezpeka a) výška 45.000,-EUR (slovom štyridsaťpäťtisíc EURO)
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky A. Spôsob zloženia dražobnej zábezpeky:
a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, alebo v mieste konania opakovanej dražby,
b) vklad na bankový účet dražobníka (číslo účtu 2921855440/1100, vedený v Tatra banka, a.s., VS: 0492018, IBAN: SK44 1100 0000 0029 2185 5440 TATRSKBX), dokladom o úhrade je originál dokumentu „vklad v hotovosti na účet“ s označením, že ide o dražobnú zábezpeku ku konkrétnemu číslu opakovanej dražby (nutnosť súčasného doloženia kópie takéhoto dokladu). Dražobná zábezpeka musí byť k okamihu otvorenia opakovanej dražby pripísaná na účet dražobníka,
c) banková záruka (jej originál alebo úradne overená kópia) v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní opakovanej dražby za predpokladu, že účastník opakovanej dražby sa stane vydražiteľom,
d) notárska úschova (originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu),
e) úhrada dražobnej zábezpeky nie je možná platobnou kartou alebo šekom.
Pozn.: iný spôsob úhrady dražobnej zábezpeky je vylúčený.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, alebo v mieste konania opakovanej dražby, b) vklad na bankový účet dražobníka (číslo účtu 2921855440/1100, vedený v Tatra banka, a.s., VS: 0492018, IBAN: SK44 1100 0000 0029 2185 5440 TATRSKBX), dokladom o úhrade je originál dokumentu „vklad v hotovosti na účet“ s označením, že ide o dražobnú zábezpeku ku konkrétnemu číslu opakovanej dražby (nutnosť súčasného doloženia kópie takéhoto dokladu). Dražobná zábezpeka musí byť k okamihu otvorenia opakovanej dražby pripísaná na účet dražobníka, c) banková záruka (jej originál alebo úradne overená kópia) v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní opakovanej dražby za predpokladu, že účastník opakovanej dražby sa stane vydražiteľom, d) notárska úschova (originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu), e) úhrada dražobnej zábezpeky nie je možná platobnou kartou alebo šekom.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky B. Lehota na zloženie dražobnej zábezpeky: - lehota na úhradu dražobnej zábezpeky sa končí otvorením opakovanej dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky - v zmysle ust. § 15 Zákona o DD alebo v zmysle ust. § 19 Zákona o DD
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia opakovanej dražby
b) platba vkladom na účet dražobníka alebo bankovým prevodom na účet dražobníka (číslo účtu 2921855440/1100, vedený v Tatra banka, a.s., VS: 0492018, IBAN: SK44 1100 0000 0029 2185 5440 TATRSKBX), s označením čísla opakovanej dražby, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia opakovanej dražby
Upozornenie: Vlastník predmetu opakovanej dražby - obchodná spoločnosť BKS Leasing s.r.o., IČO: 31 644 333, so sídlom Pribinova 4, 811 09 Bratislava, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel: Sro, Vložka č.: 92156/B, je platiteľom DPH.
Suma najnižšieho podania je stanovená vo výške 383.000,- EUR ako suma bez DPH. Z toho
- suma zodpovedajúca 1,01% predstavuje hodnotu pozemkov CKN č. 132/1 a č. 132/4, ktoré sú oslobodené od DPH;
- suma zodpovedajúca 6,6% zodpovedá hodnote stavebných pozemkov CKN č. 115, 116, 126/1, 126/2, 132/2, 132/3 a č. 133;
- suma zodpovedajúca 92,39% predstavuje hodnotu stavieb a pozemku CKN č. 126/3.

V prípade, ak predmet dražby vydraží subjekt, ktorý nie je platiteľom DPH, je tento povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením navýšenú o DPH zodpovedajúcu 98,99% sumy dosiahnutej vydražením (vo zvyšku bude cena dosiahnutá vydražením oslobodená od DPH) v zmysle Zákona NRSR č. 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov.

V prípade, ak predmet dražby vydraží subjekt, ktorý je platiteľom DPH, je tento povinný vysporiadať DPH zodpovedajúcu 98,99% sumy dosiahnutej vydražením (vo zvyšku bude cena dosiahnutá vydražením oslobodená od DPH) v zmysle Zákona NRSR č. 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov.

O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Termín č. 1: 15.10.2020 o 13:00 hod., stretnutie záujemcov je pred budovou OAC Xanto so súpisným číslom 544 na ul. Pribinova č. 3 vo Zvolene - Môťová, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa na tel. č.: +421 917 822 724, aspoň 1 deň vopred. Termín č. 2: 26.10.2020 o 12:00 hod., stretnutie záujemcov je pred budovou OAC Xanto so súpisným číslom 544 na ul. Pribinova č. 3 vo Zvolene - Môťová, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa na tel. č.: +421 917 822 724, aspoň 1 deň vopred.
Miesto obhliadky Termín č. 1: 15.10.2020 o 13:00 hod., stretnutie záujemcov je pred budovou OAC Xanto so súpisným číslom 544 na ul. Pribinova č. 3 vo Zvolene - Môťová, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa na tel. č.: +421 917 822 724, aspoň 1 deň vopred. Termín č. 2: 26.10.2020 o 12:00 hod., stretnutie záujemcov je pred budovou OAC Xanto so súpisným číslom 544 na ul. Pribinova č. 3 vo Zvolene - Môťová, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa na tel. č.: +421 917 822 724, aspoň 1 deň vopred.
Organizačné opatrenia stretnutie záujemcov je pred budovou OAC Xanto so súpisným číslom 544 na ul. Pribinova č. 3 vo Zvolene - Môťová, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa na tel. č.: +421 917 822 724, aspoň 1 deň vopred.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
V zmysle ust. § 27 ods. 1 Zákona o DD: „Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu (Zákon č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a doplnení niektorých zákonov), ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku dražby.“
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
a) zaplatenie ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 Zákona o DD,
b) osvedčený odpis notárskej zápisnice osvedčujúcej priebeh opakovanej dražby podľa § 29 Zákona o DD.
• Po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľa k predmetu opakovanej dražby (t.j. po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 Zákona o DD), je dražobník povinný odovzdať predmet opakovanej dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom opakovanej dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu opakovanej dražby, bez zbytočného odkladu vydražiteľovi; vydražiteľ prevzatie predmetu opakovanej dražby písomne potvrdí,
• Ak ide o dražbu bytu, domu, inej nehnuteľnosti, podniku alebo jeho časti alebo ak najnižšie podanie hnuteľných vecí, práv a iných majetkových hodnôt presiahnu sumu 33.193,92 €, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet opakovanej dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu opakovanej dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu opakovanej dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu opakovanej dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe; o tom dražobník túto osobu poučí. Na ostatné náležitosti zápisnice o odovzdaní predmetu opakovanej dražby sa použijú ust. § 29 ods. 2 Zákona o DD.

Pozn.: V zmysle ust. § 29 ods. 5 Zákona o DD všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu opakovanej dražby nesie vydražiteľ!
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Tomáš
c) priezvisko Trella
d) sídlo Mostová 2, 81102 Bratislava