Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 192/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 6.10.2020
  • Značka:
  • X036923
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 034/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Kongresová sála I. na prízemí hotela DIXON Resort Congress Hotel & Aqualand na Švermovej 32 v Banskej Bystrici
D. Dátum konania dražby 30. 09. 2020
E. Čas konania dražby 15:01 hod. – 15:20 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Poltár, obec: Poltár, katastrálne územie: Poltár, zapísané v evidencii Okresného úradu Poltár, katastrálny odbor na liste vlastníctva č. 514, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 621 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 1279 o výmere 168 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1278 o výmere 296 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1279 o výmere 168 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1286 o výmere 88 m2, druh pozemku: záhrada (ďalej len ako „predmet opakovanej dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 621, katastrálne územie Poltár

Predmetom opakovanej dražby je rodinný dom nachádzajúci sa na rovinatom pozemku v zastavanom území obce Poltár s prístupom po miestnej asfaltovej komunikácii v lokalite s bežným hlukom. Dom sa nachádza mimo stredu obce a je súčasťou zástavby samostatne stojacích rodinných domov. Rodinný dom bol daný do užívania v roku 1983. Je dvojpodlažný, bez obytného podkrovia a podzemného podlažia.

 

Dispozičné riešenie:

1. NP pozostáva zo zádveria, obývacej haly, chodby so schodiskom do 2.NP, kuchyne, kúpeľne s WC a kotolne s prechodom do prístavby domu, v ktorej sú umiestnené tri miestnosti - dva sklady a letná kuchyňa. V prízemí domu sa nachádza aj garáž samostatne prístupná garážovými plechovými otváracími dverami z čelnej južnej strany dvora.

Zastavaná plocha 1. NP je 167,18 m2.

 

2. NP pozostáva z chodby, troch izieb s východom na loggiu z každej izby (bočná loggia v čase obhliadky bez zábradlia), kúpeľne s WC a kuchyne s východom na krytú terasu umiestnenú nad prístavbou k domu.

Zastavaná plocha 2. NP je 141,82 m2.

 

Technicko - konštrukčné riešenie:

Základy domu sú betónové monolitické pásy s izoláciou proti vode. Obvodové steny sú vybudované z pórobetónových kvádrov skladobnej hr. do 42 cm, z vonkajšej strany s povrchovou úpravou zo striekaného brizolitu. Vnútorné priečky domu sú murované z tehál, strop nad 1.a 2. NP je z keramických vložiek Miako so zálievkou z monolitického betónu s rovným podhľadom a nalepeným podhľadom s polystyrénových kaziet, ktoré boli v čase obhliadky čiastočne poškodené (odlepené a odpadnuté). Schody z prízemia do poschodia domu sú železobetónové monolitické s povrchovou úpravou z laminátovej podlahy s olištovaním. Strecha na dome je plochá jednoplášťová, pokrytá plechovou krytinou z pozinkovaného plechu so zateplením. Klampiarske konštrukcie strechy (oplechovanie atiky, okolo komína) a parapety okien sú z pozinkovaného plechu. Podlahy obytných miestností na 2.NP sú laminátové plávajúce podlahy, obytná hala, kuchyňa a ostatné miestnosti v 1.NP sú z keramickej dlažby. Okná v celom dome sú vymenené drevené EURO s izolačným dvojsklom, vstupné dvere sú plastové s presklením izolačným dvojsklom (vymenené). Vnútorné dvere sú plné a presklené, dyhované na báze dreva, rekonštruované do kovových zárubní. ELI v dome je svetelná a motorická v 1.NP, v 2.NP je elektroinštalácia 220 V. Kúrenie v dome je ústredné s plechovými rebrovými radiátormi a plynovým stacionárnym kotlom umiestneným v kotolni v 1.NP domu. Ohrev TÚV je riešený prietokovým plynovým ohrievačom zaveseným na stene medzi kotolňou a skladom umiestneným v prístavbe domu. Kúpeľňa v 1.NP bola v roku 2015 rekonštruovaná a je vybavená sprchovacím kútom, rohovou vaňou s masážnymi tryskami, umývadlom so skrinkou na báze dreva zaveseným na stene a WC misou kombi. Povrchové úpravy stien kúpeľne sú z keramických obkladov do výšky stropu a podlaha je z keramickej dlažby. Kúpeľňa v 2.NP bola v roku 2015 rekonštruovaná a je vybavená sprchovacím kútom, umývadlom a WC misou kombi. Povrchové úpravy stien kúpeľne sú z keramických obkladov do výšky stropu a podlaha je z keramickej dlažby. Rozvod vody v dome je z pozinkovaného potrubia z verejného vodovodu s vodomerom umiestneným pod schodiskom v 1.NP. Kuchyňa v 1.NP bola v čase obhliadky bez zariadenia kuchynskou linkou s keramickým obkladom steny a s uvažovanou kuchynskou linkou. Kuchyňa v 2.NP je s osadeným kuchynským drezom s kuchynskou stojankovou batériou bez ďalšieho vybavenia. V 1.NP je v obytnej hale umiestnený teplovzdušný kozub s krbovou vložkou s vývodom teplého vzduchu do schodiskového priestoru a do prízemia domu s vymurovaným samostatným komínom z vonkajšej strany okolo fasády. Predmet opakovanej dražby bol v čase obhliadky bez zariadenia kuchýň a izieb. Dom je neobývaný.

 

Príslušenstvo predmetu opakovanej dražby tvorí najmä:

Krytá terasa

Krytá terasa je umiestnená nad prístavbou v zadnej časti dvora na úrovni 2.NP. Terasa je z drevenej konštrukcie z hranolov, prestrešená pultovou strechou s krytinou z polykarbonátových dosák Lexan. Podlahu tvorí železobetónová doska nad prístavbou domu. Krytá terasa bola vybudovaná v roku 2015.

Zastavaná plocha krytej terasy je 39,43 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľnosti č. 367EX 4/20 (súdny exekútor Mgr. Jozef Deák),
b) Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby Československá obchodná banka, a. s., so sídlom Žižkova 11, 811 02 Bratislava, IČO: 36 854 140, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sa, Vložka č. 4314/B, podľa V 63/2015,
c) Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti č. 367EX 751/19 (súdny exekútor Mgr. Jozef Deák),
d) Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti č. 367EX 4/20 (súdny exekútor Mgr. Jozef Deák),
e) Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti č. 367EX 48/20 (súdny exekútor Mgr. Jozef Deák),
f) Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti č. 367EX 46/20 (súdny exekútor Mgr. Jozef Deák),
g) Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť č. 367EX 384/20 (súdny exekútor Mgr. Jozef Deák).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 65.200,- EUR (slovom: šesťdesiatpäťtisícdvesto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 30/2020 zo dňa 08.02.2020, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Pavlom Jurkom:
69.600,- EUR (slovom: šesťdesiatdeväťtisícšesťsto EURO)