Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 192/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 6.10.2020
  • Značka:
  • X036932
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 018/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby kongresová reštaurácia na 1. poschodí Hotela Mikado, Hollého 11, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 29. 09. 2020
E. Čas konania dražby 14:30 hod. – 14:35 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Levice, obec: Zbrojníky, katastrálne územie: Dolné Zbrojníky, zapísané v evidencii Okresného úradu Levice, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 419, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 156 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 218/4 o výmere 239 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 218/1 o výmere 1093 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 218/3 o výmere 962 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 218/4 o výmere 239 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súp. č. 156, kat. územie Dolné Zbrojníky

Nachádza sa na hlavnej ulici v zastavanej časti obce Zbrojníky v blízkosti centra. Ide o samostatne stojací rodinný dom postavený na rovinatom pozemku s predzáhradkou, priľahlým dvorom a záhradou. Jedná sa o jednopodlažnú, nepodpivničenú stavbu, ktorá bola daná do užívania v roku 1950 a v rokoch 2011 a 2012 bola zrekonštruovaná.

      

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. nadzemné podlažie tvorí: tri obytné miestnosti, dve kuchyne, novovybudovaná chodba, sklad, kúpeľňa a garáž.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 239,64 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Rodinný dom je murovaný z kameňa a pálených tehál, založený je na betónových základových pásoch s dodatočne vloženou izoláciou a izolovanými základmi. Obvodové murivo dosahuje hrúbku 50 cm, pričom v roku 2012 bolo dodatočne zateplené polystyrénom hrúbky 80 mm s novou štruktúrovanou omietkou na báze umelých hmôt. Stavba má polvalbový krov s klieštinami a dvojdrážkovou škridlovou strešnou krytinou. Vnútorné deliace konštrukcie sú murované z plných pálených tehál a z Yporu. Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom, prevažne so zníženým podľadom zo sadrokartónu, zatepleným minerálnou vlnou so vstavanými stropnými svetlami. Podlahy sú betónové s tepelnou izoláciou, v obytných miestnostiach sú plávajúce veľkoplošné laminátové podlahy, v ostatných miestnostiach a na chodbe je nová keramická dlažba. Rodinný dom má od roku 2011 nový rozvod teplej a studenej vody v plastovom potrubí. Vykurovanie objektu je lokálne plynovými gamatkami. Ohrev teplej vody je elektrickým zásobníkovým ohrievačom vody osadeným v kúpeľni. V rodinnom dome je rozvod elektriny s poistkovými automatmi a kanalizácia do malej čističky odpadových vôd osadenej na dvore. Plynová prípojka je vedená po zadnom múre rodinného domu k jednotlivým gamatkám a plynovým sporákom. Rodinný dom je vybavený novými plastovými oknami s izolačným dvojsklom a vnútornými hlinikovými žalúziami. Dvere sú prevažne nové rámové plné a zasklené s drevenými zárubňami. V rodinnom dome sú dve kuchyne, pričom predná nová kuchyňa je vybavená plynovým sporákom a kuchynskou linkou s dĺžkou 4,6 m na báze dreva, so smaltovaným drezom s teplou a studenou vodou. V kúpeľni je osadená rohová plastová vaňa s vírivkou, keramické umývadlo, samostatná sprcha, keramická WC kombi misa, elektrický bojler a keramický obklad vo výške v priemere 1,35 m. Všetky batérie v rodinnom dome sú jednopákové. Garáž má betónovú podlahu s poterom, svetelnou elektrinou a sekcionálne vráta.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

 

Altánok - prístrešok

Nachádza sa na dvore vedľa rodinného domu s rozlohou 23,49 m2. Ide o drevenú konštrukciu s drevenou zvislou nosnou konštrukciou z drevených hranolov osadených na betónovú podlahu s krokvami a záklopom s plechovou krytinou ROVA. Drevená krytina je ošetrená impregnačným náterom. Altánok bol daný do užívania v roku 2011.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby je prevzatý z dostupných dokladov a informácií.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa začatie súdneho konania o určenie neplatnosti dražby podľa § 39 zákona č. 162/1995 Z.z., podľa P-1661/2020 zo dňa 18.9.2020.
b) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V-4377/13;
c) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť č. 400EX 1556/18, Exekútorský úrad Nitra (JUDr. Paula Miššíková);
d) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť č. 400EX 1361/18, Exekútorský úrad Nitra (JUDr. Paula Miššíková).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,- EURO (slovom: nula EURO)
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 80/2020 zo dňa 01.07.2020, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Luciou Magulovou:
76.400,- EUR (slovom: sedemdesiatšesťtisícštyristo EURO)