Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 192/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 6.10.2020
  • Značka:
  • X036924
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 029/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby miestnosť kaviarne na 1. poschodí hotela Barbakan, Štefánikova ul. č. 11, 917 01 Trnava
D. Dátum konania dražby 30. 09. 2020
E. Čas konania dražby 09:00 hod. – 09:11 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

A/ nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Hlohovec, obec: Hlohovec, katastrálne územie: Hlohovec, zapísané v evidencii Okresného úradu Hlohovec, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 5515, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 3672 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 6422/15 o výmere 250 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 6422/3 o výmere 4135 m2, druh pozemku: orná pôda,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 6422/5 o výmere 105 m2, druh pozemku: orná pôda,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 6422/6 o výmere 108 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 6422/15 o výmere 250 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 6422/16 o výmere 47 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len ako „predmet opakovanej dražby 1“)  

 

a

 

B/ spoluvlastnícky podiel o veľkosti 2/4 na nehnuteľnostiach nachádzajúcich sa v okrese: Hlohovec, obec: Hlohovec, katastrálne územie: Hlohovec, zapísaných v evidencii Okresného úradu Hlohovec, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 7734, a to konkrétne na pozemku parc. reg. „C“ č. 6422/17 o výmere 212 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len ako „predmet opakovanej dražby 2“ a spolu s predmetom dražby 1 ďalej len ako „predmet opakovanej dražby“).

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súp. č. 3672, kat. územie Hlohovec

Je situovaný mimo zastavaného územia mesta Hlohovec. Nachádza sa v rovinatom teréne s úplne zapusteným suterénom pod časťou pôdorysu stavby. Dom má dve podlažia – suterén, prízemie a nad prízemím je v rámci súboru šikmých striech situovaný neobytný podstrešný priestor. Jedná sa o samostatne stojaci dom v rámci zástavby predmetnej lokality. Do užívania bol daný v roku 2004. Rodinný dom je pripojený na verejné inžinierske siete iba prípojkou NN z verejného rozvodu. Zásobovanie vodou je riešené z vybudovanej vlastnej vŕtanej studne. Rodinný dom je odkanalizovaný do prefabrikovanej žumpy na pozemku. S pripojením na verejný rozvod plynu sa z dôvodu absencie verejného rozvodu v rámci predmetnej lokality neuvažuje.

      

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. podzemné podlažie tvorí: kotolňa, posilňovňa – biliard, herňa.

Zastavaná plocha 1. podzemného podlažia je 109,68 m2.

1. nadzemné podlažie tvorí: závetrie, hala, chodba, kuchyňa dispozične spojená s jedálňou a obývacou izbou, dve kúpeľne, práčovňa, dvojgaráž, šatník a štyri obytné miestnosti.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 262,25 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

1. podzemné podlažie

Základy nepodpivničenej časti domu sú z monolitického betónu opatrené pri ukončení vodorovnou izoláciou. Nosné obvodové murivo suterénu je murované z keramických tvárnic Porotherm skladobnej hrúbky 450 mm opatrené z vonkajšej strany zvislou izoláciou. Ako nášľapná vrstva podlahových konštrukcií je použitá keramická dlažba v kotolni, v posilňovni a herni je nášľapná vrstva podlahy vo forme lepeného koberca. Vnútorné steny sú omietnuté sadrovou omietkou a sú vymaľované. Stropná konštrukcia je železobetónová s rovným podhľadom vytvorená sadrokartónovým podhľadom. Do dverných otvorov sú osadené drevené hladké dvere z masívu do drevených zárubní. Okná podlažia sú plastové s izolačným dvojsklom umiestnené v anglických dvorcoch. V kotolni je osadený elektrický kotol ako zdroj tepla pre ústredné vykurovanie. Vykurovanie podlažia je ústredné podlahové. V kotolni je osadený elektrický zásobníkový ohrievač TÚV. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s poistkovými automatmi. Schodisko do suterénu je doskové betónové s povrchovou úpravou z lepeného koberca. V rámci podlažia je umiestnená trojica vstavaných skríň typu roldor. Podlaha suterénu je osadená v hĺbke viac ako 2,0 m pod úrovňou okolitého upraveného terénu. 

 

1. nadzemné podlažie

Obvodové zvislé konštrukcie sú murované tradičným spôsobom z tehlových tvaroviek Porotherm s hrúbkou stien 400 mm a z vonkajšej strany zateplené kontaktným zatepľovacím systémom. Priečky sú murované zväčša v hrúbke 100 mm. Stropná konštrukcia nad prízemím sa nevyskytuje a je vybudovaný sadrokartónový podhľad umiestnený na rastri nesenom zbíjanými drevenými priehradovými väzníkmi zastrešenia. Strešná konštrukcia je členitá o nerovnakej výške hrebeňov s vrchnou krytinou z asfaltových šindľov. Do dverných otvorov sú osadené drevené dvere z masívu do drevených zárubní. Okná sú drevené Euro s izolačným dvojsklom. Fasádne omietky sú opatrené fasádnou štrukturovanou farebnou omietkou zo všetkých strán domu. Soklová časť je opatrená mramorovou omietkou. Klampiarske konštrukcie sú kompletné medené. Podlahy v obytných miestnostiach prízemia majú prevládajúcu nášľapnú vrstvu z veľkoplošných drevených parkiet. Ostatné podlahy sú opatrené nášľapnou vrstvou z rovnakého materiálu, v kúpeľniach a v práčovni je položená keramická dlažba. Vnútorné obklady podlažia sú zastúpené ako obklad kuchyne v priestore kuchynskej linky, obkladom kúpeľní s výškou po strop, vaní, spŕch a práčovne. V rámci vstupnej haly, obývacej izby a izby prístupnej z haly sú rozsiahle plochy stien obložené kamenným obkladom. Podlažie má vybudované ústredné vykurovanie s elektrickým kotlom umiestneným v kotolni v suteréne a na podlaží je vybudované podlahové teplovodné vykurovanie. Elektroinštalácia na podlaží je svetelná s poistkovými automatmi. Na prízemí je inštalovaný rozvod studenej vody zo studne a teplá voda sa pripravuje v elektrickom zásobníkovom ohrievači osadenom v kotolni. WC sú splachovacie so zabudovanou nádržkou umiestnené v jednotlivých kúpeľniach a v práčovni a sú odkanalizované spolu s kúpeľňami a kuchyňou do betónovej prefabrikovanej žumpy na pozemku. V kuchyni je osadená rozsiahla moderná drevená kuchynská linka v dĺžke 9,0 m s kompletne zabudovanými spotrebičmi, drezom z umelého kameňa a pákovou batériou. V kúpeľniach sú osadené plastová profilovaná vaňa resp. plastová vaňa s vírivkou, tri keramické umývadlá s pákovými vodovodnými batériami a samostatná sprcha. Jedno umývadlo je umiestnené v práčovni. V jedálni s obytnou časťou je osadený krb s výhrevnou krbovou vložkou. Pod omietkou v jednotlivých miestnostiach sú vybudované rozvody antény a telefónu. Objekt je chránený zabezpečovacím zariadením. Vo vstupnej hale a v dvoch detských izbách sú umiestnené vstavané skrine typu roldor. Do garáže sa vstupuje cez dvojicu drevených segmentových výsuvných brán s automatickým ovládaním.

 

Príslušenstvo predmetu opakovanej dražby tvorí najmä:

1. Sklad náradia

Nachádza sa na pozemku parc. č. 6422/3. Ide o murovaný sklad postavený v záhradnej časti a slúži ako sklad náradia, kosačky a pod. Do užívania bol daný v roku 2005.

Zastavaná plocha skladu náradia je 24,4 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy sú z monolitického betónu, podmurovka je z betónových debniacich tvárnic. Stenové konštrukcie sú vyhotovené z tehlových tvárnic skladobnej hrúbky 450 mm. Sklad má plastové okno s izolačným dvojklom a plastové vstupné dvere. Strop nad prízemím je iba vo forme sadrokartónového podhľadu. Strecha je valbová hambálková s vrchnou krytinou z asfaltových šindlov. Fasáda je opatrená štrukturovanou omietkou, vnútorné povrchy sú opatrené hladkou omietkou. Podlaha je z keramickej dlažby. Elektroinštalácia je svetelná. Klampiarske konštrukcie sú z medeného plechu.

 

2. Vonkajší bazén

Umiestnený je na pozemku parc. č. 6422/3. Konštrukcia dna, stien a schodíkov do bazéna je betónová monolitická s vrchnou hydroizolačnou vrstvou z modrej bazénovej fólie. Bazén je osvetlený a má vybudovanú technológiu bazéna (prečerpávanie a filtrovanie). Do užívania bol daný v roku 2005.

Objem bazéna je 50,4 m3.

 

3. Zavlažovací systém

Je podzemný a vybudovaný na pozemku parc. č. 6422/3. Systém závlahy tvorí kombinovaný systém v dvanástich samostatných okruhoch. Tráva je zavlažovaná lokálnymi tryskami, stromová a kerová výsadba je zavlažovaná kvapôčkovou závlahou. Dĺžka rozvodu je odhadnutá na 300 bm. Do užívania bol daný v roku 2004.

 

4. Záhradné jazierko

Nachádza sa na pozemku parc. č. 6422/3. Je vybudované z PVC jazierkovej fólie. Brehy a časť dna je obložená prírodným kameňom.  Do užívania bolo dané v roku 2005.

Objem záhradného jazierka je 103,34 m3.

 

5. Altánok

Je vybudovaný na pozemku parc. č. 6422/3 vedľa záhradného jazierka. Altánok má drevenú nosnú konštrukciu a stanovú strechu s vrchnou krytinou z asfaltového šindľa. Podlaha je z keramickej dlažby. V rámci altánku je vybudovaný záhradný krb. Do užívania bol daný v roku 2005.

Zastavaná plocha altánku je 34,23 m2.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu opakovanej dražby, opis predmetu opakovanej dražby je prevzatý z dostupných dokladov a informácií.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa exekučný príkaz na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľnosti č. EX 3214/2011, Exekútorský úrad Banská Bystrica – JUDr. Tomáš Boľoš, súdny exekútor.
b) Poznamenáva sa uznesenie Okresného súdu Trnava č. k. 1Cb/67/2012-142 zo dňa 02.05.2012 o nariadení predbežného opatrenia spočívajúceho v povinnosti nenakladať s nehnuteľnosťami, najmä ich predať, darovať, akokoľvek zaťažiť záložným alebo iným právom, alebo vložiť do základného imania inej spoločnosti, a to až do právoplatného rozhodnutia vo veci samej.
c) Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 440/11.
d) Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva č. EX 3214/2011, Exekútorský úrad Banská Bystrica – JUDr. Tomáš Boľoš, súdny exekútor.
e) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti č. EX 397/2015, Exekútorský úrad Nitra – JUDr. Miroslav Šupa, súdny exekútor.
f) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva k nehnuteľnosti č. 343EX 184/18, Exekútorský úrad Trnava – Mgr. Dušan Čerešňa, súdny exekútor.
g) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva k nehnuteľnosti č. 343EX 509/18, Exekútorský úrad Trnava – Mgr. Dušan Čerešňa, súdny exekútor.
h) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva k nehnuteľnosti č. 343EX 435/19, Exekútorský úrad Trnava – Mgr. Dušan Čerešňa, súdny exekútor.
i) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva k nehnuteľnosti č. 343EX 664/19, Exekútorský úrad Trnava – Mgr. Dušan Čerešňa, súdny exekútor.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 291.800,- EUR (slovom: dvestodeväťdesiatjedentisícosemsto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 2/2020 zo dňa 27.01.2020, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Róbertom Hirschom:
389.000,- EUR (slovom: tristoosemdesiatdeväťtisíc EURO)