Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 192/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 6.10.2020
  • Značka:
  • K073092
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Arvensisová Ivica
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Karpatské námestie 7770/10A, 83106 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 31.07.1960
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Juraj Bašnák
Sídlo správcu: Černyševského 10, 85101 Bratislava
Kotakt na správcu : juraj.basnak@akbasnak.sk, 0904 516 169
Spisová značka správcovského spisu : 6OdK/28/2017 S1451
Spisová značka súdneho spisu : 6OdK/28/2017
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

JUDr. Juraj Bašnák, správca konkurznej podstaty dlžníka Ivica Arvensisová, nar. 31.07.1960, Karpatské námestie 7770/10A, 831 06 Bratislava, št. občan SR,  týmto podľa ustanovenia § 167p, zákona č.7/2005 Z.z.,  o konkurze a reštrukturalizácii (ďalej len „ZKR“) vyhlasuje:

  1. kolo verejného ponukového konania na speňaženie majetku dlžníka podliehajúceho konkurzu za nasledujúcich podmienok.

V 1. kole verejného ponukového konania nižšie uvedené súpisové zložky majetku správca ponúka na predaj v súlade s ust. § 167p ods. 1 ZKR podľa kritéria NAJVYŠŠIA PONÚKNUTÁ KÚPNA CENA - Výška ponúkanej kúpnej ceny musí byť minimálne vo výške súpisovej hodnoty PREDMETU PONUKOVÉHO KONANIA.

  1. Predmet ponukového konania

Zapísaný do súpisu všeobecnej podstaty, ktorý bol zverejnený v obchodnom vestníku č. 176/2017 , zo dňa 14.09.2017, pričom súpisová hodnota bola aktualizovaná zverejnením v obchodnom vestníku č. 46/2018 , zo dňa 06.03.2018 :

Súpisová zložka majetku č.

Druh pozemku

Štát

Okres

Obec

Katastrálne územie

Parcela registra

Výmera v m2

Č. LV

Parcelné číslo

Spoluvlastnícky

podiel úpadcu

Súpisová hodnota

1.

Orná pôda

SR

Turčianske Teplice

Turčianske Teplice

Diviaky

„E“

693

339

723/49

1/1

570€

(Ďalej len ako „predmet ponukového konania“)

  1. Záväzná ponuka:

Záujemca môže vypracovať a doručiť správcovi písomnú záväznú ponuku. Obsahom záväznej ponuky musí byť označenie ponukového konania, označenie záujemcu – identifikačné údaje záujemcu (fyzická osoba – meno, priezvisko, dátum narodenia a adresa trvalého pobytu spolu s fotokópiou občianskeho preukazu, právnická osoba – obchodné meno, IČO a sídlo spoločnosti spolu s fotokópiou výpisu z obchodného alebo iného registra spolu s fotokópiou občianskeho preukazu osoby, ktorá koná v mene a na účet právnickej osoby) a ponúknutá kúpna cena vyjadrená aj slovom. Záujemca v záväznej ponuke uvedie tiež svoje kontaktné údaje ( e-mail a telefónne číslo) a údaje bankového spojenia pre vrátenie zálohy. Výška ponúkanej kúpnej ceny musí byť minimálne vo výške súpisovej hodnoty predmetu ponukového konania. Záloha na kúpnu cenu musí byť vo výške ponúknutej kúpnej ceny za predmet ponukového konania. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na ponúknutú kúpnu cenu záujemcom vcelku zložená na účet správcu uvedený nižšie pred doručením záväznej ponuky. Za riadne a včas uhradenú zálohu na celú ponúknutú kúpnu cenu sa považuje pripísanie peňažných prostriedkov na účet správcu najneskôr v posledný deň určený na doručovanie ponúk. Súčasťou záväznej ponuky je tiež doklad o zložení zálohy vo výške ponúknutej kúpnej ceny na účet správcu:

  • banka: VÚB, a.s.
  • číslo účtu: IBAN: SK35 0200 0000 0038 8560 4656
  • variabilný symbol: dátum narodenia/IČO záujemcu
  • Záujemca do správy pre prijímateľa uvedie svoje označenie spôsobom neumožňujúcim jeho zámenu s iným záujemcom – meno a priezvisko/obchodné meno a nasledujúci text: "6OdK/28/2017 S1451– záloha“
  1. Doručovanie záväznej ponuky:

Účastník doručí záväznú ponuku v pevne zalepenej a neporušenej obálke. Vedľa označenia adresáta musí byť uvedený nasledujúci text: „6OdK/28/2017 – Ponukové konanie – neotvárať!“. Obálku so záväznou ponukou musí účastník doručiť prostredníctvom poštovej doporučenej zásielky alebo osobne v úradných hodinách správcu, na adresu sídla kancelárie správcu: Černyševského 10, 851 01 Bratislava. V prípade doručovania obálky so záväznou ponukou osobne, záujemca musí termín doručenia obálky so záväznou ponukou dohodnúť so správcom prostredníctvom emailu: juraj.basnak@akbasnak.sk . Obálku so záväznou ponukou musí záujemca doručiť správcovi najneskôr do 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia tohto oznamu o ponukovom konaní v Obchodnom vestníku. Na obálky doručené po tejto lehote alebo porušené a nesprávne označené obálky nebude správca prihliadať. Účastník môže doručiť najviac jednu záväznú ponuku. Účastník nemôže už raz doručenú záväznú ponuku meniť ani dopĺňať.

  1. Vyhodnotenie ponukového konania

Otváranie obálok s ponukami sa uskutoční do 7 dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk za prítomnosti správcu alebo ním poverenej osoby a o tomto úkone sa spíše zápisnica. Za úspešného účastníka v ponukovom konaní sa považuje ten účastník, ktorého ponuka bola vyhodnotená ako úplná a ktorý ponúkol najvyššiu kúpnu cenu, ktorá bola ako záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. S úspešným účastníkom je správca povinný bezodkladne pripraviť a uzavrieť kúpnu zmluvu. Ak úspešný účastník ani po výzve správcu bezodkladne neuzavrie kúpnu zmluvu, správca vráti úspešnému účastníkovi zloženú zálohu a tohto účastníka z ďalšieho ponukového konania vyradí. Ak došlo k vyradeniu úspešného účastníka, vykoná sa bezodkladne opakované vyhodnotenie, v ktorom uspeje ten účastník, ktorý splnil podmienky ponukového konania a ponúkol ďalšiu najvyššiu kúpnu cenu; postup sa opakuje až dovtedy, kým nie je ponukové konanie skončené. O vyhodnotení ponukového konania správca spíše úradný záznam,  ktorý založí do správcovského spisu. Bezodkladne po skončení ponukového konania, budú zálohy vrátené ostatným účastníkom na bankové účty uvedené v záväzných ponukách.

  1. Skončenie ponukového konania

Každý z účastníkov znáša náklady na účasť v ponukovom konaní sám. Ponukové konanie sa končí ak nebola podaná ani jedna záväzná ponuka, alebo ak ani jednu podanú ponuku nemožno považovať za úplnú, alebo ak ani jeden úspešný účastník neuzavrel kúpnu zmluvu, a to ani po opätovnom vyhodnotení alebo ak správca odmietne všetky záväzné ponuky. Pokiaľ je prvé kolo ponukového konania skončené bez toho, že by došlo k speňaženiu predmetu ponukového konania, správca bezodkladne vyhlási druhé kolo ponukového konania za obdobných podmienok ako prvé kolo ponukového konania.

  1. Ostatné podmienky

Každý z účastníkov znáša náklady na účasť v ponukovom konaní sám. Správne poplatky (poplatok za vklad a notárske poplatky) hradí úspešný účastník sám. Správca je oprávnený odmietnuť všetky záväzné ponuky a samotné kolo ponukového konanie skončiť. Správca môže podmienky ponukového konania podrobnejšie upraviť, avšak tak, aby nebola sťažená účasť čo najširšieho okruhu účastníkov. Záväzný výklad podmienok ponukového konania určuje správca.

  1. Kontakty

Bližšie informácie možno získať po predchádzajúcom ohlásení elektronicky e-mailom na adrese: juraj.basnak@akbasnak.sk . Správca neposkytuje informácie o počte záujemcov ani doručených záväzných ponukách. Správca bude po skončení ponukového konania písomne informovať iba úspešného účastníka.

JUDr. Juraj Bašnák, správca