Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 192/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 6.10.2020
  • Značka:
  • X036926
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 016/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby konferenčná miestnosť v suteréne hotela Bélier, Jarková č. 1, 080 01 Prešov
D. Dátum konania dražby 01. 10. 2020
E. Čas konania dražby 09:45 hod. – 09:50 hod.
F. Kolo dražby tretie
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Vranov nad Topľou, obec: Kladzany, katastrálne územie: Kladzany, zapísané v evidencii Okresného úradu Vranov nad Topľou, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 29, a to konkrétne:

  • dom so súpisným číslom 170 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 471 o výmere 896 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 471 o výmere 896 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 472 o výmere 932 m², druh pozemku: záhrada (ďalej lenpredmet 2. opakovanej dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 170, katastrálne územie Kladzany, okres Vranov nad Topľou

Predmet 2. opakovanej dražby je súčasťou zástavby rodinných domov. Dom je samostatne stojaca stavba, v súčasnosti využívaná na rodinné bývanie, primerane udržiavaná. Predmet 2. opakovanej dražby je čiastočne podpivničený a má jedno nadzemné podlažie. Rodinný dom bol daný do užívania v roku 1949 a v roku 1967 k nemu bola realizovaná prístavba. V roku 2005 bol rodinný dom modernizovaný. Orientácia obytných miestností je na východ a juh. Dom je napojený na miestny rozvod vody, kanalizácie a plynu.

 

Dispozičné riešenie:

V I. PP sa nachádza: pivnica.

Zastavaná plocha I. PP je o výmere 26,46 m2.

 

V I. NP sa nachádza: zádverie, chodba, obývacia izba, spálňa, chodba, kúpeľňa, sklad, izba, kuchyňa a tri sklady.

Zastavaná plocha I. NP je o výmere 201,92 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Založenie domu je na základových pásoch s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie v I. PP sú z monolitického betónu hr. 400 mm, v I. NP sú murované hr. 400 mm. Vnútorné priečky sú murované z plných pálených tehál hr. 250 mm. Stropné konštrukcie sú železobetónové, strecha je sedlová s nerovnakou výškou hrebeňa a s novou plechovou krytinou. Klampiarske konštrukcie - žľaby a zvody sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšie úpravy sú zo škrabaného brizolitu, vnútorné úpravy povrchov tvoria vápenné omietky stropov, stien - maľby, v sociálnom zariadení a okolo kuchynskej linky sú keramické obklady stien. Zariaďovacie predmety v dome sú štandardné, okná sú plastové. Dvere sú dyhované, položené v oceľových zárubniach. Podlahy sú v obytných miestnostiach plávajúce, ostatné podlahy sú keramické dlažby.

V kúpeľni je sprchovací kút, plastová rohová vaňa  a WC. Všetky vodovodné batérie v rodinnom dome sú pákové. V dome je kúrenie zabezpečené plynovým kotlom Protherm. Ohrev pitnej vody je zabezpečený elektrickým zásobníkovým ohrievačom vody. Kuchynská linka je z materiálov na báze dreva, s nerezovým drezom s odkvapkávačom. Sporák je plynový bez odsávača pár.

 

Príslušenstvo predmetu 2. opakovanej dražby tvorí najmä:

Letná kuchyňa

Jedná sa o samostatne stojaci prízemný objekt bez podpivničenia, ktorý je postavený na parcele č. 471. Letná kuchyňa nie je zapísaná na liste vlastníctva, ale je zakreslená v kópii z katastrálnej mapy. Letná kuchyňa nie je podpivničená a má jedno nadzemné podlažie. V I. NP sa nachádza zádverie, izba a kúpeľňa. Letná kuchyňa nie je podpivničená a má jedno nadzemné podlažie. Založenie objektu je na základových pásoch s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie v I. NP sú murované hr. 400 mm. Strecha je pultová s plechovou krytinou bez klampiarskych konštrukcií. Zariaďovacie predmety sú zdemontované, okná sú tu plastové. Dvere sú zvlakové v oceľových zárubniach. Podlaha v izbe je z PVC, podlaha v kúpeľni je keramická dlažba. Kúrenie je zabezpečené pieckou na tuhé palivo. Letná kuchyňa bola daná do užívania v roku 1949.

Zastavaná plocha letnej kuchyne je 30,35 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet 2. opakovanej dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa 2. opakovanej dražby, spoločnosti Tatra banka, a.s., so sídlom: Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, IČO: 00 686 930, podľa V 1769/2015.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 29.550,- EUR (slovom: dvadsaťdeväťtisícpäťstopäťdesiat EUR)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu 2. opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 37/2020 zo dňa 29.07.2020, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
37.600,- EUR (slovom: tridsaťsedemtisícšesťsto EURO)