Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 189/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 1.10.2020
  • Značka:
  • K072392
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Robert Barok
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Hroznová 2594/6, 90201 Pezinok
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 10.06.1977
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Ing. Edita Lukáčiková
Sídlo správcu: Tomášikova 3/a, 82101 Bratislava
Kotakt na správcu : lukacikova@telecomalarm.sk, 0905 510 777
Spisová značka správcovského spisu : 32OdK/183/2020 S1786
Spisová značka súdneho spisu : 32OdK/183/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Uznesením Okresného súdu Bratislava I, pod č. k. 32OdK/183/2020 zo dňa 22.06.2020 bol vyhlásený konkurz na majetok dlžníka: Robert Barok, nar.: 10.06.1977, bytom Hroznová 2594/6, 902 01 Pezinok. Citované uznesenie bolo uverejnené v Obchodnom vestníku č. 131/2020 dňa 09.07.2020 a právoplatnosť nadobudlo dňa 10.07.2020 (ďalej aj ako „Uznesenie“).

JUDr. Ing. Edita Lukáčiková, správca, so sídlom kancelárie: Tomášikova 3/A, 821 01 Bratislava, SR, značka správcu S 1786 (ďalej aj ako „Správca“), v konkurznom konaní na majetok úpadcu:  Robert Barok, nar.: 10.06.1977, bytom Hroznová 2594/6, 902 01 Pezinok, týmto vyhlasuje v zmysle ustanovenia § 167n v spojení s § 167p zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších právnych predpisov ponukové konanie na speňaženie majetku vo vlastníctve úpadcu.

1. kolo ponukového konania na predaj majetku úpadcu podliehajúceho konkurzu

PREDMET PONUKOVÉHO KONANIA

Predmetom ponukového konania je výber nadobúdateľa s najvyššou ponukou kúpnej ceny, na ktorého bude zo strany správcu odplatne Kúpnou zmluvou prevedený majetok úpadcu. Speňažovaný majetok úpadcu tvorí súbor nehnuteľných vecí zapísaný pod súpisovou zložkou č. 1 až 2 v súpisovej hodnote zverejnenej v Obchodnom vestníku č. 173/2020 zo dňa 08.09.2020 pod položkou K067501.

PODMIENKY ÚČASTI V PONUKOVOM KONANÍ

  1. Majetok úpadcu zapísaný pod súpisovou zložkou č. 1 až 2, pričom súpis majetku oddelenej podstaty bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 173/2020 zo dňa 08.09.2020 pod položkou K067501, sa speňažuje ako súbor nehnuteľných vecí.
  2. Do ponukového konania sa môže zapojiť každá slovenská alebo zahraničná fyzická osoba - podnikateľ, právnická osoba alebo iná osoba, ktorá má podľa rozhodného práva upravujúceho jej právnu subjektivitu spôsobilosť na práva a povinnosti, deliktuálnu spôsobilosť v rozsahu zodpovednosti za porušenie súkromnoprávnych (vrátane zmluvných) povinností a zároveň aj neobmedzenú spôsobilosť na právne úkony (ďalej len „záujemca“).
  3. Záujemca sa môže prihlásiť do ponukového konania po splnení nasledovných podmienok:
  • Záujemca je povinný predložiť ponuku písomne, osobne alebo doporučenou zásielku na adresu sídla správcu Tomášikova 3a/, 821 01 Bratislava, v jednej neporušenej zalepenej obálke s výrazným označením „PONUKA - konkurz 32OdK/183/2020 - neotvárať“, a to tak, aby bola doručená najneskôr 10. deň do 14.00 hod. odo dňa zverejnenia tohto kola ponukového konania v Obchodnom vestníku. V prípade, že 10. deň pripadne na deň pracovného voľna, za 10. deň sa považuje najbližší pracovný deň.
  • Ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty podľa predchádzajúceho bodu sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca tieto ponuky odmietne ako oneskorené, pri vyhodnotení ponukového konania sa na ne nebude prihliadať. Zmeškanie lehoty nemožno odpustiť.
  • Každý záujemca môže do ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet predaja, inak sa na žiadnu z jeho podaných ponúk neberie zreteľ. Riadne doručená ponuka je pre záujemcu záväzná až do ukončenia ponukového konania oznámením výsledkov ponukového konania správcom alebo v prípade víťazného záujemcu uzatvorením Kúpnej zmluvy. Ponuku záujemca nemôže meniť, dopĺňať ani vziať späť.
  1. Účasť na ponukovom konaní je podmienená zaplatením a pripísaním ponúknutej kúpnej ceny najneskôr v deň podania ponuky na účet správcu IBAN: SK02 8330 0000 0027 0133 4336 vedený vo FIO banke, a.s., pobočka zahraničnej banky, s uvedením variabilného symbolu: 321832020. Iný spôsob zloženia finančnej zábezpeky ako bezhotovostným prevodom na účet Správcu bude znamenať vylúčenie tohto záujemcu z príslušného kola verejného ponukového konania. Vylúčený bude aj záujemca, ktorého finančná zábezpeka alebo jej časť bude na účet Správcu pripísaná až po skončení lehoty na predkladanie ponúk.
  2. Podanie záujemcu označené ako „Ponuka“ musí obsahovať nasledovné náležitosti:
  • presné označenie záujemcu - obchodné meno, IČO (ak bolo pridelené), miesto podnikania a označenie registra, v ktorom je zapísaná v prípade fyzických osôb oprávnených podnikať; obchodné meno alebo názov, IČO (ak bolo pridelené), sídlo a označenie registra, v ktorom je zapísaná v prípade právnických osôb, spolu s označením e- mailu pre elektronické doručovanie písomností,
  • v prípade záujemcu, fyzickej osoby, meno a priezvisko, adresu trvalého pobytu, korešpondenčnú adresu (v prípade, ak nie je totožná s adresou trvalého pobytu),
  • v prípade záujemcu - fyzickej osoby, kópia občianskeho preukazu či cestovného dokladu a u záujemcov, fyzickej osoby - podnikateľa a právnickej osoby, aktuálny výpis z príslušného registra podľa osobitného predpisu nie starší ako 3 mesiace v čase doručenia ponuky, predložené doklady musia byť originály, resp. úradne overené fotokópie,
  • označenie predmetu kúpy,
  • návrh kúpnej ceny v eurách za odkúpenie súpisovej zložky majetku,
  • doklad o poukázaní navrhovanej kúpnej ceny na č. účtu: SK02 8330 0000 0027 0133 4336 vedený vo FIO banke, a.s.,  pobočka zahraničnej banky
  • písomné vyhlásenie, že záujemca súhlasí so spracovaním jeho osobných údajov, s podmienkami ponukového konania bez výhrad a v plnom rozsahu a s tým, že si nebude nárokovať na akékoľvek úroky alebo iné príslušenstvo zo zloženej zábezpeky počas trvania ponukového konania až do jej vrátenia prípadne započítania do kúpnej ceny,
  • čestné prehlásenie záujemcu, že má vysporiadané všetky záväzky voči dlžníkovi, resp. že voči dlžníkovi nemá žiadne záväzky,
  • označenie bankového účtu, na ktorý Správca v prípade neúspechu záujemcu poukáže záujemcom uhradenú ponúkanú kúpnu cenu.
  1. Na ponuku, ktorá nebude spĺňať všetky náležitosti uvedené v týchto podmienkach ponukového konania sa nebude prihliadať.
     

VYHODNOTENIE PONUKOVÉHO KONANIA

  1. Ponukové konanie bude pokladané za neúspešné:
  • ak žiadny záujemca nepredloží v stanovenej lehote ponuku spĺňajúcu predpísané podmienky alebo
  • ak záujemca, ktorý v ponukovom konaní predložil víťaznú ponuku spĺňajúcu predpísané podmienky, zmarí toto ponukové konanie, alebo
  • ak Správca zruší príslušné kolo ponukového konania alebo odmietne všetky predložené ponuky,
  • a to podľa toho, ktorá z týchto podmienok bude splnená skôr.
  1. Správca po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk, neporušené obálky s ponukami záujemcov doručené do dňa otvárania obálok, otvorí a preskúma všetky podané ponuky, či boli doručené včas a  či spĺňajú podmienky určené v podmienkach ponukového konania. Ponuky doručené v lehote na podávanie ponúk a spĺňajúce všetky podmienky ponukového konania správca vyhodnotí, na ostatné nebude prihliadať a odmietne ich.
  2. Správca si vyhradzuje právo toto verejné ponukové konanie kedykoľvek až do jeho skončenia zrušiť, alebo odmietnuť všetky predložené ponuky, a to aj bez uvedenia dôvodu. Zrušením tohto verejného ponukového konania sa považujú predložené ponuky za odmietnuté.
  3. V prípade, ak Správca zruší toto verejné ponukové konanie, alebo ak Správca odmietne všetky ponuky, alebo ak Správca odmietne ponuku záujemcu, nemá záujemca, ktorý sa tohto verejného ponukového konania zúčastnil právo na náhradu škody ako ani nákladov, ktoré vynaložil v súvislosti s jeho participáciou na tomto konaní.
  4. Správca oznámi výsledok preskúmania a vyhodnotenia ponúk jednotlivým záujemcom v lehote do 10 dní od vyhodnotenia ponúk správcom. Víťaza ponukového konania Správca zároveň e-mailom vyzve na uzatvorenie Kúpnej zmluvy za podmienok určených v ponuke víťazného záujemcu.
  5. Víťazom ponukového konania sa stane záujemca spĺňajúci podmienky uvedené v záväzných podmienkach ponukového konania a ak súčasne ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu.
  6. Víťazný záujemca je povinný uzatvoriť kúpnu zmluvu v lehote 20 dní od oznámenia víťaznej ponuky v Obchodnom vestníku, okrem prípadu, kedy oprávnená osoba využije svoje právo  vykúpiť majetok z konkurznej podstaty podľa § 167r ZKR. V tom prípade Správca odmietne aj ponuku víťazného záujemcu, ktorý nemá právo na náhradu škody ako ani nákladov, ktoré vynaložil v súvislosti s jeho participáciou na tomto konaní.
  7. V prípade, že víťazný záujemca v lehote 20 dní od oznámenia víťaznej ponuky v Obchodnom vestníku neuzatvorí kúpnu zmluvu, má sa za to, že od ponuky odstúpil a zmaril príslušné kolo ponukového konania. Finančná zábezpeka v plnom rozsahu v takom prípade prepadá v prospech príslušnej podstaty. To neplatí, ak oprávnená osoba využije svoje právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty podľa § 167r ZKR. V tom prípade Správca vráti zloženú finančnú zábezpeku víťaznému záujemcovi v lehote 20 dní od oznámenia výsledku verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku.
  8. Prevod vlastníctva Súboru nehnuteľných vecí na víťazného záujemcu sa uskutoční na základe kúpnej zmluvy, pričom kupujúci nadobudne Nehnuteľnosť „ako stojí a leží“. Všetky náklady s prevodom hradí víťazný záujemca.
  9. Správca nezodpovedá za stav predmetu predaja a neposkytuje garanciu. Záujemca svojou účasťou v ponukovom konaní ako i svojim podpisom v Kúpnej zmluve výslovne potvrdí, že bol zo strany správcu na tieto skutočnosti upozornený a o všetkých možných následkoch bol riadne poučený a s týmto vedomím sa slobodne zúčastňuje ponukového konania a slobodne uzatvára kúpnu zmluvu. Záujemca nie je z vyššie uvedeného oprávnený od kúpnej zmluvy odstúpiť ani požadovať prípadnú náhradu akejkoľvek škody.
  10. Neúspešným záujemcom Správca vráti zložené finančné prostriedky najneskôr do 10 dní odo dňa oznámenia výsledku preskúmania a vyhodnotenia ponúk.

V Bratislave, dňa 25.09.2020


JUDr. Ing. Edita Lukáčiková, správca