Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 185/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 25.9.2020
  • Značka:
  • K071318
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: František Freisler
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Kosorín 48, 96624 Kosorín
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 10.03.1971
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Jaroslav Bako
Sídlo správcu: J. Kozáčeka 13, 96001 Zvolen
Kotakt na správcu : bako@bjl-advokati.eu, 0915 331 855
Spisová značka správcovského spisu : 2OdK/1252/2019 S1647
Spisová značka súdneho spisu : 2OdK/1252/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

JUDr. Jaroslav Bako, so sídlom J. Kozáčeka 13, 960 01 Zvolen správca úpadcu František Freisler, nar. 10.03.1971, trvale bytom Kosorín 48, 966 24 Kosorín, v konkurznom konaní vedenom na Okresnom súde v Banskej Bystrici, spis. zn. 2OdK/1252/2019,

týmto vyhlasuje v zmysle ustanovenia § 167p zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej aj „ZKR“) ponukové konanie na speňaženie časti majetku vo vlastníctve dlžníka.

 

3. kolo

 

Predmetom speňaženia v ponukovom konaní je majetok zverejnený v Obchodnom vestníku č. OV 46/2020 dňa 06.03.2020 pod K021337.

 

Predmet ponukového konania:

Predmetom ponukového konania je predaj majetku dlžníka tvoreného nižšie uvedenými súpisovými zložkami majetku (ďalej len ako „predmet speňažovania“)

 

Popis:

Por. č. 1

 

Hnuteľná vec- motorové vozidlo

 

Volkswagen Passat 3B, kombi, osobné vozidlo, ev. č. ZH 943 BG, r.v. 2000, dátum prvej evidencie v SR: 21.9.2010, VIN: WVWZZZ3BZYE512267, kategória M1, počet km: 501.400km, ojazdené, opotrebované, čiastočne prehrdzavené, dočasne pokazené, umiestnenie: u dlžníka

 

Lehota na predkladanie ponúk:

Lehota na predkladanie ponúk sa určuje na 10 (desať) kalendárnych dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky v Obchodnom vestníku. Lehota začína plynúť nasledujúcim dňom odo dňa zverejnenia jednotlivého ponukového konania a končí jej desiatym kalendárnym dňom o 16.00 hod.; v prípade, že koniec lehoty pripadne na deň pracovného pokoja alebo sviatku, predĺži sa koniec lehoty na najbližší pracovný deň o 16.00 hod.

 

Označenie záujemcov, spôsob a podmienky uplatnenia ponuky:

1. Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku, t.j. za celý súbor nehnuteľností - predmet speňažovania. V prípade predloženia viacerých ponúk toho istého záujemcu, správca prihliada iba na ponuku, ktorá bola doručená do kancelárie správcu ako posledná, pričom, na predošlé ponuky toho istého záujemcu sa neprihliada. Ponuka musí byť písomná, nesmie obsahovať podmienky, výhrady alebo akékoľvek iné ustanovenia, ktoré odporujú podmienkam ponukového konania a musí byť doručená v určenej lehote na adresu kancelárie správcu: JUDr. Jaroslav Bako, so sídlom J. Kozáčeka 13, 960 01 Zvolen, a to v zalepenej obálke s označením „PONUKA konkurz: 2OdK/1252/2019.

 

Úhrada zálohy na ponúknutú kúpnu cenu musí byť uskutočnená (pripísaná) na bankový účet č.ú. IBAN: SK48 1100 0000 0026 2603 6602, BIC (SWIFT): TATRSKBX, pod VS: 212522019, najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie ponúk, kde je potrebné uviesť do poznámky pre príjemcu meno a priezvisko záujemcu fyzickej osoby alebo obchodné meno (názov) právnickej osoby.

 

2. Záväzná ponuka na kúpu predmetu speňažovania musí obsahovať:

a.) označenie záujemcu (obchodné meno, sídlo, IČO, zápis v registri, pri fyzickej osobe meno priezvisko, miesto podnikania/bydlisko, rodné číslo/IČO, zápis v registri, telefonický a mailový kontakt)

b.) označenie každej jednotlivej súpisovej zložky majetku (predmet speňažovania), o ktorú záujemca prejavil záujem a s uvedením výšky ponúkanej kúpnej ceny

c.) číslo účtu záujemcu, na ktorý mu bude vrátená zložená záloha v prípade neúspechu v ponukovom konaní

d.) súhlas so spracovaním osobných údajov pre účely ponukového konania

e.) dátum a podpis záujemcu

 

3. Ponuky, ktoré nebudú mať vyššie uvedené náležitosti; ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty na predkladanie ponúk; ponuky, ktoré sa budú týkať iba časti Predmetu speňažovania (t.j. iba niektorej nehnuteľnosti/ niektorých nehnuteľností - súpisovej zložky / súpisových zložiek majetku - samostatne a nie súboru nehnuteľností ako celku); neúplné alebo neurčité ponuky, resp. ponuky, vo vzťahu ku ktorým nebola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu zložená v celom rozsahu, riadne a včas na účet určený správcom, je správca oprávnený vyradiť z hodnotenia.

 

4. Správca týmto rovnako upozorňuje záujemcov o kúpu majetku v ponukovom konaní, na právo oprávnených osôb vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za podmienok ustanovených v §167r ZKR.

 

Rozhodujúce kritériá ponukového konania: Jediným rozhodujúcim kritériom úspešnosti v ponukovom konaní, je najvyššia ponúknutá kúpna cena. Správca spomedzi ponúk, na ktoré sa prihliada a ktoré neboli vyradené z hodnotenia, vyberie ponuku toho záujemcu, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu za jednotlivý predmet speňažovania. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnakú ponuku kúpnej ceny, rozhodne žreb správcu.

 

Ohliadka:

Vzhľadom na stav predmetu speňažovania je ohliadka možná na mieste jeho umiestnenia.

 

Podmienky speňaženia : Predmet ponukového konania sa bude speňažovať v stave, v akom sa bude nachádzať v čase uzatvorenia kúpnej zmluvy, tak „ako stojí a leží“. Správne poplatky spojené so zápisom zmeny vlastníka predmetu speňaženia v evidencii pred príslušným orgánom, ako aj všetky poplatky spojené s osvedčením podpisov na vyhotoveniach kúpnych zmlúv, hradí víťaz ponukového konania ako kupujúci.

 

Vyhodnotenie ponúk, vrátenie zálohy kúpnej ceny:

Otváranie jednotlivých ponúk správca uskutoční po uplynutí lehoty na ich predkladania a tieto vyhodnotí v súlade s týmto ponukovým konaním ako aj so ZKR, pričom s poukazom na právo oprávnených osôb vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za podmienok uvedených v §167r ods. 2 ZKR, správca doručené ponuky vyhodnotí až po uplynutí tejto lehoty, najneskôr však do 15 pracovných dní od skončenia ponukového konania. Záujemcu, ktorý bude vyhodnotený v zmysle podmienok ponukového konania ako úspešný, správca vyzve na uzatvorenie kúpnej zmluvy k predmetu speňažovania s tým, že mu zároveň zašle návrh kúpnej zmluvy. Neúspešným záujemcom bude záloha na ponúknutú kúpnu cenu vrátená prevodom na záujemcom označený účet a to v lehote do 5 dní od vyhodnotenia ponúk podľa predchádzajúcej vety..

 

Všeobecné poučenia:

Podľa ust. § 167p ods. 2 ZKR ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

 

JUDr. Jaroslav Bako, správca