Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 185/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 25.9.2020
  • Značka:
  • X035653
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 177/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Palace Hotel Polom, P. O. Hviezdoslava 22, 010 01 Žilina, miestnosť" Biely salónik".
D. Dátum konania dražby 21. 09. 2020
E. Čas konania dražby 10:40 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 403, katastrálne územie Liptovský Peter, Okresný úrad Liptovský Mikuláš –  katastrálny odbor, obec  Liptovský Peter, okres Liptovský Mikuláš a to:

 

Pozemky, parcely registra „C“:

parcela č. 262, výmera: 119 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parcela č. 268, výmera: 101 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

 

Stavby:

súpisné č. 139, na par. č. 262, druh stavby: Rodinný dom, popis stavby: Rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: Garáž pre osobné motorové vozidlá na p.č. 268, prípojka vody, prípojka kanalizácie, vonkajšie spevnené plochy, vodomerná šachta, prípojka elektro.

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“. 

Predmet dražby sa draží v podiele: 1/1

H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je rodinný dom súp. č. 139, postavený na parc. č. 262 v obci Liptovský Peter v podtatranskej oblasti, je prístupná z verejnej spevnenej komunikácie. V okolí je vybudovaný verejný vodovod, kanalizácia, elektrické rozvody. Pozemky sú rovinaté v okolí prevláda zástavba bytovými domami, obec je napojená na vlakovú i autobusovú dopravu. Rodinný dom je v súlade so stavebným zákonom charakterizovaný ako prízemný čiastočne podpivničený rodinný dom z roku 1920 ktorý bol v roku 2010 rekonštruovaný stavebnými úpravami a nadstavaný podkrovím. Stavba je osadená do terénu v priemernej hĺbke do 2m. so zvislou izoláciou, základy sú betónové s vodorovnou izoláciou. Deliace priečky sú murované, vnútorné omietky sú vápenné, stropy sú železobetónové nad podkrovím sú stropy drevené trámové s podhľadom. strecha je vyhotovená sedlovým krovom, s plechovou  krytinou strechy. Fasádne omietky sú na báze umelých látok po zateplení. Schody sú drevené bez podstupníc s povrchom keramickej dlažby. Dvere sú drevené prevažne z tvrdého dreva, okná sú prevažne plastové. Podlahy obytných miestností sú prevažne laminátové a v ostatných miestnostiach sú prevažne z keramickej dlažby. Vykurovanie je ústredné s kotlom na elektrinu a radiátormi. Zdrojom teplej vody je  zásobníkový ohrievač, elektroinštalácia je svetelná aj motorická. V dome je rozvod studenej a teplej vody. Kuchyňa je vybavená elektrickým sporákom, umývačkou riadu, odsávačom, drezovým umývadlom a kuchynskou linkou na báze dreva dl. 3,80 m. Kuchyňa v podkroví je vybavená kuchynskou linkou a drezovým umývadlom. Kúpeľňa je vybavená rohovou plastovou vaňou a umývadlom, v podkroví je sprcha s umývadlom, WC je vybavené s klozetmi. Kúpeľňové vodovodné batérie sú pákové nerezové so sprchou, ostatné sú pákové nerezové. Keramické obklady stien sú v kúpeľniach v kuchyniach a na WC. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením. Balkón je výmery do 5 m2.

Garáž pre osobné autá na p.č. 268 - jedná sa o prefabrikovanú garáž na p.č. 268 v k.ú. Liptovský Peter, vo dvore v ktorom na uličnej strane je rodinný dom s.č. 139 na p.č. 262. Základ pod garážou je vytvorený monolitickou betónovou platňou hrúbky 10 cm na pod sypovom podklade. Steny a strop garáže sú monolitické betónové prefabrikované. Garážové vráta sú oceľové. Garáž je z roku 2010, s predpokladanou životnosťou 60 rokov

Prípojka vody: jedná sa o prípojku z roku 2010, s predpokladanou životnosťou 50 rokov, Prípojka kanalizácie: jedná sa o vývod kanalizácie z rod. domu z roku 2010, s predpokladanou životnosťou 50 rokov,

Vonkajšie spevnené plochy: jedná sa o betónové vonkajšie plochy z roku 2010, s predpokladanou životnosťou 50 rokov,

Vodomerná šachta: jedná sa o vodomernú šachtu z roku 2010, s predpokladanou životnosťou 50 rokov.

Prípojka elektro: jedná sa o zemnú káblovú prípojku z roku 2010, s predpokladanou životnosťou 50 rokov.

 

Pozemky sa nachádzajú v katastrálnom území obce Liptovský Peter, v podtatranskej oblasti je prístupná z verejnej spevnenej komunikácie, v okolí je vybudovaný verejný vodovod, kanalizácia,  elektrické rozvody, pozemky sú rovinaté ,v okolí prevláda zástavba bytovými domami, obec  je napojená na vlakovú i  autobusovú dopravu

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia nasledujúcimi záložnými právami:

Záložné právo na KN p.č.262, 268 a stavbu s.č. 139 na p.č. 262 v prospech záložného veriteľa: Prima banka Slovensko, a.s. (IČO: 31575951) na základe záložnej zmluvy č.485188 - V-714/2018 vklad povolený 21.3.2018.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie.
K. Najnižšie podanie 56500 EUR
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Nikola Lubyová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva x
b) Orientačné/súpisné číslo x
c) Názov obce x d) PSČ x
e) Štát x
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 12345678
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 36/2020, ktorý vypracoval znalec Ing. František Hlaváč, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod evidenčným číslom 911097. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 26.06.2020
56.500,00 EUR