Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 185/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 25.9.2020
  • Značka:
  • X035646
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 800120
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát SR
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko PROSPECT, spol. s r. o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva J. Simora
b) Orientačné/súpisné číslo 5
c) Názov obce Nové Zámky d) PSČ 94001
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 34107100
C. Miesto konania dražby Hotel Hubert, Budovateľská 2, 940 01 Nové Zámky (konferenčná miestnosť - prízemie)
D. Dátum konania dražby 13. 10. 2020
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo
G. Predmet dražby

Číslo LV

Katastrálne územie

Okresný úrad, katastrálny odbor

9307

Nové Zámky

Nové Zámky

Pozemky parcely registra „C“:

Parc. č.

Druh pozemku

Výmera

Umiestnenie pozemku

2755

Zastavaná plocha a nádvorie

290 m2

1

2756

Zastavaná plocha a nádvorie

703 m2

1

2757

Záhrada

463 m2

1

Stavby na pozemkoch:

Súp. číslo

stavby

Postavená na parc. č.

Výmera

pozemku

Druh a popis stavby

1629

2756

703 m2

9 – bytový dom

Výška spoluvlastníckeho podielu:                                                         1/1

             

 

 

H. Opis predmetu dražby

PREVÁDZKOVÁ BUDOVA – súp. č. 1629/4 v k. ú. Nové Zámky, Okres Nové Zámky

Prevádzková budova - stavba - so súp. č. 1629 a orientačným č. 4 s príslušenstvom sa nachádza na ulici J. Simora,  v okresnom meste Nové Zámky, na pozemku s parc. č. 2756 v kat. ú. Nové Zámky, okres Nové Zámky.

Stavba so súp. č. 1629 na pozemku s parc. č. 2756 v kat. ú. Nové

Zámky pozostáva z dvoch stavebno-technicky odlišných častí.

DISPOZIČNÉ RIEŠENIE:

Jedná sa o budovu s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia, bez zabudovaného podkrovia, sedlovou strechou.

Prevádzková budova je objekt s dvorom a parkoviskom, priemerným dispozičným riešením. Nachádza sa medzi stavbami prevádzkových budov, obytných domov so štandardným vybavením ako i iných prevádzkových budov ( m.i. predajne, reštaurácia, kancelárske budovy a pod.) na jednej z hlavných ulíc mesta, v obytnej časti. Je prístupná z verejného priestranstva s parc. č. 2753 - pozemok je evidovaný na liste vlastníctva č. 1 Mesta Nové Zámky.

Prevládajúca zástavba v okolí je na obchod a bývanie - prevádzkové budovy a obytné domy, ako i iné prevádzkové budovy. Pred budovou je možnosť parkovania na okraji miestnej komunikácie, pričom parkovisko je vo dvore budovy (prístupom z prednej-uličnej časti).  

                                                               

Prevádzková budova so súp. č. 1629 s príslušenstvom sa užívala prevažne na účel archivovania, bol zmenený-prestavaný na daný účel. Svojim dispozičným riešením, veľkosťou podlahovej a zastavenej plochy, veľkosťou okolitého pozemku, ako aj účelom, pre ktorý sa užíva, je predurčený na celoročné využitie.

 

POPIS PODLAŽÍ

1. Nadzemné

Na 1.nadzemné podlažia prevádzkovej budovy dispozične pozostáva z piatich miestností archívov, chodieb, skladov, kuchyne a hygienických miestností. 

 

TECHNICKÝ POPIS:

Základy sú betónové monolitické s izoláciou proti vode a zemnej vlhkosti. Podmurovka je z monolitického betónu, s priemernou výškou 0,150 m. Obvodové murivo nadzemného podlažia murované z tehál plných pálených v skladobnej hrúbke 0,45 m s omietkou vápenno-cementovo; obklady nie sú vyhotovené. Vnútorné nosné steny sú murované hr. 0,45 m, nenosné priečky hr. 0,15 m, so vápennou hladkou omietkou. Strop nad prízemím je drevený, s rovným podhľadom. Strecha je sedlová, drevenou nosnou konštrukciou, stojatá stolica. Krytina strechy je z azbestocementových vlnoviek. Oplechovanie strechy je úplné z obojstranne pozinkovaného plechu, ostatné klampiarske konštrukcie (parapety a pod.) taktiež z poplastovaného hliníkového plechu. Výplne okenných otvorov sú prevážne nové plastové okná s dvojvrstvým zasklením. Vstupné dvere do budovy sú plastové, vnútorné interierové dvere drevené hladké plné alebo presklené (do oceľových zárubní). Podlahy podlažia sú prevažne veľkoplošné laminátové parkety, v hygienických miestnostiach keramické dlažby. Podlažie bolo vykurované konvekčným vykurovacím systémom, radiátory boli oceľové panelové; kotol ústredného kúrenia bol závesný turbo kotol na plyn značky Immergas (v čase obhliadky bolo vykurovaniedemontované). Elektroinštalácia je svetelná ako i motorická. Budova je napojená na verejný rozvod vody, kanalizačný systém mesta, STL plynu a elektro NN. Rozvod vody v budove teplej aj studenej je z Pe trubiek, zdroj teplej vody je kotol ÚK. Kanalizácia je z plastového potrubia. Vybavenie kuchyne: bežná linka, drez oceľový smaltovaný, kuchynská linka na báze dreva rozvinutej šírky 1,60 m´.  Vnútorné vybavenie podlažia: umývadlá. Vodovodné batérie boli v čase obhliadky demontované. Záchody sú umiestnené samostatne, splachovacie, s umývadlom. Vnútorné obklady stien sa nachádzajú v prevažnej časti hygienických miestností a v kuchyni. Elektrický rozvádzač je nový, s automatickým istením. Na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jej technickej hodnoty.

 

SKLAD so súp. č. 1629 na pozemku s parc. č. 2756 v kat. ú. Nové Zámky

Zadná časť budovy so súp. č. 1629 na pozemku s parc. č. 2756 v kat. ú. Nové Zámky, je klasifikovaná ako prevádzková budova - sklad.

Predmetná časť budovy sa nachádza na pozemku s parc. č. 2756 v kat. ú. Nové Zámky, medzi prevádzkovými budovami so štandardným vybavením (predajne, kancelárske budovy, škola, zubná ambulancia a pod), v obytnej časti mesta (na hranici so centrálnou mestskou zónou).

DISPOZIČNÉ RIEŠENIE:

Jedná sa o budovu s jedným nadzemným podlažím, čiastočným podpivničením, bez zabudovaného podkrovia, pultovou strechou.

 

POPIS PODLAŽÍ:

  • Podzemné:

Na 1. podzemné podlažia prevádzkovej budovy dispozične pozostáva z jednej miestnosti skladu. 

 

TECHNICKÝ POPIS:

Obvodové murivo podzemného podlažia je z monolitického betónu. Strop nad je z monolitického železobetónu, s rovným podhľadom. Schody sú betónové, s povrchom nástupníc z betónovej mazaniny. Okno je kovové, jednoduché, s jednovrstvovým zasklením. Podlaha podlažia je s povrchom z cementového poteru. Elektroinštalácia podlažia je len svetelná.  Na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jej technickej hodnoty.

 

  • 2. Nadzemné:

Na 2.nadzemné podlažia prevádzkovej budovy dispozične pozostáva zo skladu, kancelária.

 

TECHNICKÝ POPIS:

Základy sú betónové monolitické s izoláciou proti vode a zemnej vlhkosti. Obvodové murivo nadzemného podlažia murované z tehál plných pálených v skladobnej hrúbke 0,45 m s omietkou vápenno-cementovo; obklady nie sú vyhotovené. Strop nad prízemím je drevený trámový, s rovným podhľadom. Strecha je pultová, drevenou nosnou konštrukciou, stojatá stolica. Krytina strechy je z azbestocementových vlnoviek. Oplechovanie strechy je úplné z obojstranne pozinkovaného plechu, ostatné klampiarske konštrukcie (parapety a pod.) taktiež z poplastovaného hliníkového plechu. Je vyhotovený aj bleskozvod. Vráta sú kovové-plechové otváravé. Výplne okenných otvorov sú prevažne drevené zdvojené, s dvojvrstvým zasklením. Vstupné dvere do budovy sú drevené presklené. Podlahy podlažia sú prevažne s povrchom z cementového poteru, v kancelárii sú keramické dlažby. Podlažie nie je vykurované. Elektroinštalácia je svetelná ako i motorická.

Na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jej technickej hodnoty.

 

 

PRÍSLUŠENSTVO STAVBY tvorí:

PLOT ULIČNÝ na pozemku s parc. č. 2755 a parc. č. 2756 v kat. ú. Nové Zámky

Plot predný-uličný o celkovej dĺžke 13,78 m sa nachádza na hranici pozemkov s parc. č. 2755, parc. č. 2756 a parc. č. 2753 (verejné priestranstvo Ul. J. Simora). Teleso plotu je z rámového pletiva, s betónovým základom a s podmurovkou. Výška výplne plota je 1,42 m. Sú osadené aj plotové vráta a vrátka z kovových profilov, s pletivom.

VODOVODNÁ PRÍPOJKA na pozemku s parc. č. 2755 v kat. ú. Nové Zámky

Vodovodná prípojka bola realizovaná a je užívaná od roku 1970, vyhotovená z oceľových rúr DN 32. Zásobuje pitnou vodou budovu dom z verejného vodovodu. Meranie spotreby vody je zriadené vo vodomernej šachte umiestnenej vo dvore.

KANALIZAČNÁ PRÍPOJKA na pozemku s parc. č. 2755 v kat. ú. Nové Zámky

Kanalizačná prípojka - gravitačná - odvádza splaškové vody z budovy do kanalizačnej sústavy mesta. Bola postavená počas výstavby rodinného domu a je užívaná od roku 1970.

 

PLYNOVÁ PRÍPOJKA na pozemku s parc. č. 2755 v kat. ú. Nové Zámky

Plynová prípojka bola realizovaná a je užívaná od roku 1970, vyhotovená z oceľových rúr DN 25. Zásobuje zemným plynom rodinný dom z uličného rozvodu STL plynu. Meranie je vo výklenku obvodového muriva, umiestnenej na uličnom priečelí budovy, spolu s regulátorom tlaku.

SPEVNENÉ PLOCHY na pozemku s parc. č. 2755 v kat. ú. Nové Zámky

Spevnená plocha - odstavná plocha pred budovou, je vyhotovená z betónových dlažieb, kladených na podkladný betón,  z roku 2012.

SPEVNENÉ PLOCHY na pozemku s parc. č. 2756 v kat. ú. Nové Zámky

Spevnená plocha - prístup od ulice, dvor, plocha za skladom - je vyhotovená z monolitického betónu hr. 0,15 m. Bola vyhotovená v roku 2000.

VONKAJŠIE SCHODY na pozemku s parc. č. 2756 v kat. ú. Nové Zámky

Vonkajšie predložené schody sú vyhotovené ako betónové na terén, s povrchom z cementového poteru -  pri vstupe do zadnej časti, do kancelárie. Užívané sú od roku 1953, spolu s budovou.

ELEKTRICKÁ PRÍPOJKA na pozemku s parc. č. 2755 v kat. ú. Nové Zámky

Napojenie budovy na sekundárny NN elektrický rozvod je pomocou kábelovej prípojky od vonkajšieho pouličného NN rozvodu cez prípojkovú skriňu po elektromerový rozvádzač umiestnený. Hlavný rozvádzač je umiestnený pri vstupe. Je napojený z elektromerového rozvádzača podzemným káblom AlFe 4Bx25 mm2 celkovej dĺžky 28,00 m. Predmetná prípojka bola vybudovaná v roku 1970.

 

POZEMKY parcely registra „C“:

Pozemky parc. č. 2755, parc. č. 2756 a parc. č. 2757 v kat. ú. Nové Zámky, sú vedené na liste vlastníctva č. 9307, ako zastavané plochy a nádvoria resp. záhrady, vo výmere 290, 703 a 463 m2. Pozemky ležia v zastavanom území mesta Nové Zámky, ktoré má počet obyvateľov nad 5000, medzi obytnými domami so štandardným vybavením resp. prevádzkovo-obchodnými budovami, v obytnej časti mesta. Sú rovinatého charakteru, prístup na nich je po spevnenej komunikácii s možnosťou napojenia na všetky rozvody inžinierskych sietí. Na pozemku s parc. č. 2756 sa nachádza stavba (prevádzková budova) so súp. č. 1629. Vzhľadom na polohu pozemkov sa jedná o pozemky so zvýšeným záujmom o kúpu. Nie sú známe žiadne negatívne účinky okolia, ktoré by mohli upravovať všeobecnú cenu pozemkov. 

 

 

Parcela

Druh pozemku

Spolu výmera [m2]

Podiel

Výmera [m2]

2755

zastavané plochy a nádvoria

290,00

1/1

290,00

2756

zastavané plochy a nádvoria

703,00

1/1

703,00

2757

záhrada

  463,00

1/1

463,00

Spolu výmera:

1 456,00

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“. ▪ Porovnaním právnej a technickej dokumentácie so skutkovým stavom bolo zistené, že stavba je zapísaná na liste vlastníctva ako bytový dom, tzn. na účel ktorý boli nehnuteľnosti využívané doposiaľ bude potrebná zmena jej klasifikácie na sklad a archív. ▪ Stavby sú vypratané a pripravené na odovzdanie vydražiteľovi.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Bez tiarch
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
znaleckým posudkom č. 129/2020 zo dňa 21.06.2020, súdnym znalcom Ing. Otom Pisoňom, v hodnote 276.000,- €
K. Najnižšie podanie 234.600,- €
L. Minimálne prihodenie 5.000,- €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 40.000,- €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. bezhotovostný prevod na účet dražobníka najneskôr
do otvorenia dražby s preukázaním sa potvrdenia o úhrade zákonom povoleným spôsobom.

2. v hotovosti do pokladne dražobníka najneskôr do otvorenia dražby.
3. vo forme bankovej záruky v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom.
4. vo forme notárskej úschovy.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výškedražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka. 2. hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky. 3. originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Najneskôr do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Neúspešným účastníkom dražby, ktorí zložili dražobnú zábezpeku v hotovosti, bude dražobná zábezpeka vrátená hneď po skončení dražby. Neúspešným účastníkom dražby, ktorí zložili dražobnú zábezpeku bezhotovostným prevodom na účet dražobníka, bude dražobná zábezpeka vrátená bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet označený účastníkom dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením
v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom na účet dražobníka č. 2621858260/1100, vedený v Tatra banka a.s. (SWIFT TATRA banka, a.s.: TATR SK BX, IBAN: SK 1411 0000 0000 2621 8582 60) a to do 30 dní odo dňa skončenia dražby. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín: 23.09.2020 o 11:00 hod. 2. termín: 07.10.2020 o 11:00 hod
Miesto obhliadky katastrálne územie
Organizačné opatrenia -
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
V zmysle ustanovenia § 27 ods. 1 zákona č. 527/2002 Z. z.
o dobrovoľných dražbách ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu
dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice najneskôr do 5 dní. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku
dražby.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
a.) zaplatenie ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách,
b.) osvedčený odpis notárskej zápisnice osvedčujúcej priebeh dražby podľa § 29 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách.
- Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva
k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby.
- Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť je predchádzajúci vlastník povinný v zmysle ustanovenia § 29 ods. 2 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách, odovzdať vydražený predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov vydražiteľovi. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu
o odovzdaní predmetu dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe; o tom dražobník túto osobu poučí.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Andrea
c) priezvisko Barancová
d) sídlo Dr. Herza 374/12, 98401 Lučenec