Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 185/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 25.9.2020
  • Značka:
  • K071219
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Michaela Zelenáková
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Palkovičova 226/1, 82108 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 27.5.1980
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Anna Bružeňáková
Sídlo správcu: Jesenná 4, 82102 Bratislava
Kotakt na správcu : 0905434322, abruzenakova@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 8Odk/118/2019/S1450
Spisová značka súdneho spisu : 8Odk/118/2018
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Verejná ponuka na odpredaj podielu obchodnej spoločnosti v konkurze – Prvé kolo

Správca konkurznej podstaty v konkurze na majetok úpadcu Michaela Zelenáková, narod. 27.05.1980, trvale bytom Palkovičova 226/1, 821 08 Bratislava, občan SR  vyhlasuje I. kolo verejného ponukového konania na predaj inej majetkovej hodnoty - 25 % obchodný podiel v spoločnosti zapísanej v súpise všeobecnej podstaty majetku úpadcu zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 124//2018 zo dňa 28.06.2018 pod č. zápisu K045842 pod súpisovou položkou číslo 1. 

Správca v ďalšom dokladá, že v zmysle dlžníkom doručenej Spoločenskej zmluvy je prevod obchodného podielu dlžníka zablokovaný bez súhlasu Valného zhromaždenia. Podľa Článku 11.7. Spoločenskej zmluvy je Valné zhromaždenie uznášaniaschopné, ak sú prítomní spoločníci, ktorým patrí aspoň polovica všetkých hlasov. Podľa Článku 10 odsek 4 spoločenskej zmluvy prevod obchodného podielu na inú osobu než spoločníka možno urobiť len s predchádzajúcim súhlasom Valného zhromaždenia. Správca sa snažil osloviť ďalších troch spoločníkov, ktorý majú  každý po 25 % podiel na obchodnej spoločnosti a to písomne na adrese uvedenej v Obchodnom registri. Ani jeden zo spoločníkov neprejavil záujem o odkúpenie obchodného podielu dlžníka na spoločnosti. 

Preto táto ponuka je mierená hlavne pre spoločníkov, alebo pre osobu, ktoré je ochotná znášať riziko v prípade odkúpenia podielu za predpokladu, že spoločníci budú na ponuku vyhlásenú v Obchodnom vestníku reagovať.

Podľa § 167q ZKR - Speňaženie pohľadávok a iných majetkových hodnôt

 (3) Iné majetkové hodnoty správca speňaží obdobne ako hnuteľné veci alebo pohľadávky.

Podľa § 167p ZKR - Speňaženie hnuteľných vecí

1) Hnuteľné veci podliehajúce konkurzu správca speňaží ako jeden alebo viac súborov majetku v ponukovom konaní. Na tento účel správca zverejní v Obchodnom vestníku súbor majetku, ktorý ponúka na predaj a lehotu na predkladanie ponúk, ktorá nesmie byť kratšia ako desať kalendárnych dní od zverejnenia ponuky v Obchodnom vestníku. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.

(2) Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

(3) Na písomný pokyn zástupcu veriteľov alebo dotknutého zabezpečeného veriteľa správca speňaží hnuteľné veci aj iným spôsobom. Ak je dotknutých zabezpečených veriteľov viac, písomný pokyn je oprávnený uložiť ten, ktorého zabezpečovacie právo je v poradí najskoršie.

Správca týmto ponúka na odpredaj vyššie popísanú inú majetkovú hodnotu – obchodný podiel dlžníka.

Záujemca môže uplatniť svoj záujem nasledovne :

  • Ponuka sa zasiela do 10 dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky na odpredaj v Obchodnom vestníku.
  • Za prvý deň lehoty sa počíta deň, ktorý nasleduje po dni zverejnenia toho, ktorého kola ponukového konania v Obchodnom vestníku a posledný deň ponuky je desiaty deň vrátane.
  • Na ponuku doručenú po uplynutí lehoty sa prihliada tak, že sa započíta ako ponuka uplatnená v ďalšom kole ponukového konania.
  • Ponuku na odkúpenie obchodného podielu musí záujemca zaslať písomne na adresu správcu : Ing. Anna Bružeňáková, konkurzný správca, Jesenná 4, 821 09 Bratislava, inak sa na ponuku neprihliada. Ponuky je možné predkladať v zapečatenej obálke s označením "konkurz 8Odk/118/2018 - neotvárať- I.kolo VPK".
  • V ponuke musí byť uvedená identifikácia záujemcu tak, že u fyzickej osoby musí byť uvedené meno priezvisko alebo obchodné meno a IČO, bydlisko, alebo miesto podnikania a u právnickej osoby obchodné meno, sídlo a IČO. Inak sa na ponuku neprihliada.
  • Ponuka musí obsahovať cenovú ponuku, za akú mieni záujemca pohľadávku odkúpiť a to vo výške podľa vlastného uváženia, zaokrúhlenú na celé EURO.  Inak sa na ponuku neprihliada.
  • Ponuka musí obsahovať záväzok zložiť na účet správcu celú ponúkanú sumu ako zálohu, ešte pred uzatvorením Zmluvy o prevode obchodného podielu. Písomná ponuka musí obsahovať prehlásenie záujemcu, že sa zaväzuje znášať všetky náklady – súdne poplatky a ostatné náklady súvisiace s postúpením obchodného podielu.
  • Písomná ponuka musí obsahovať záväzok, že záujemca bez ďalšieho sa stotožňuje a berie na vedomie všetky súvisiace skutočnosti. Pod súvisiace skutočnosti patrí  :
    • dlhodobá nečinnosť spoločnosti, nedostatky vo vedení účtovníctva, 
    • správca neručí za to, že obchodná spoločnosť, ktorej podiel sa ponúka, nie je zadlžená a neručí za jej stav a bonitu,
    • správca nie je povinný uhradiť žiadne náklady súvisiace s prevodom obchodnej spoločnosti, všetky náklady hradí záujemca v plnom rozsahu (súdne poplatky, notárske poplatky a všetky ostatné náklady),
    • správca nie je povinný zadovážiť akékoľvek iné doklady k obchodnej spoločnosti, tieto si zadováži prípadný záujemca sám a na vlastné náklady,
    • správca v súvislosti s prevodom nemá okrem vypracovania Zmluvy o prevode obchodného podielu, zápisnice zo zasadnutia valného zhromaždenia, návrhu na zápis do Obchodného registra  a zadováženia zákonom predpokladaných súhlasov k prevodu žiadne iné povinnosti,
    •  v prípade, ak jeden zo spoločníkov prejaví záujem o odkúpenie ponúkaného podielu za cenu, ktorú ponúkne úspešný záujemca, správca oznámi túto skutočnosť záujemcovi a záujemca berie na vedomie, že sa následne bude považovať ponukové konanie za neúspešné a ak to bude potrebné, následne sa spíše dohoda o odstúpení od zmluvy o prevode obchodného podielu, prípadne platnosť a účinnosť tejto zmluvy skončí iným zákonným spôsobom,
    •  v prípade, ak sa činnosťou ďalšieho spoločníka zmarí prevod obchodného podielu iným spôsobom, alebo v prípade, ak odmietne vydať príslušný orgán doklad, ktorý zákon vyžaduje, prípadne nebude možné vykonať prevod z akýchkoľvek dôvodov, správca oznámi túto skutočnosť záujemcovi a záujemca berie na vedomie, že sa následne bude považovať ponukové konanie za neúspešné a ak to bude potrebné, následne sa spíše dohoda o odstúpení od zmluvy o prevode obchodného podielu, prípadne platnosť a účinnosť tejto zmluvy skončí iným zákonným spôsobom,
    • v prípade, ak nebude z akýchkoľvek dôvodov možné vykonať prevod obchodného podielu, správca vráti záujemcovi finančné sumy, ktoré záujemca zložil na správcovský účet bez zbytočného odkladu.
  • Ak vyššie nie je uvedené niečo iné, rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu, okrem prípadu, ak rovnakú cenu ponúkne ďalší spoločník. V takom prípade spoločník z dôvodu predkupného práva na kúpu obchodného podielu spoločníka- dlžníka má prednosť pre iným záujemcom. Správca po zistení najvyššej ponuky, alebo po vyžrebovaní úspešného záujemcu, oznámi záujemcovi, že uspel a oznámi mu bankové údaje na zloženie ponúkanej sumy ako zálohy.
  • Záujemca do 10 dní odo dňa oznámenia, že uspel a odo dňa oznámenia bankových údajov na zloženie zálohy, zloží celú ponúkanú cenu ako zálohu podľa oznámených bankových údajov. V opačnom prípade sa považuje ponuka za zmarenú a neprihliada sa na ňu.
  • Po úhrade zálohy v plnom rozsahu správca začne vykonávať úkony súvisiace s prevodom obchodného podielu, ktoré vyžaduje spoločenská zmluva a platný právny poriadok. Záujemca, ktorý bude úspešný, je povinný sa dostaviť do kancelárie správcu po vzájomnej dohode za účelom vykonania úkonov potrebných na úspešný prevod obchodného podielu. Ak záujemca nebude vykonávať súčinnosť a nedostaví sa ani v ďalšej lehote, považuje sa toto ponukové konanie za zmarené.
  • V prípade, ak nebude doručená ani jedna ponuka, alebo bude ponuka zmarená, správca bez meškania vyhlási ďalšie kolo ponukového konania, v ktorom platia tie isté podmienky, ako je vyššie uvedené.
  • Ak sa pohľadávku nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestáva podliehať konkurzu. Správca v ďalšom bude postupovať podľa ZKR.

Adresa vyhlasovateľovej správcovskej kancelárie je : Ing. Anna Bružeňáková, správca, Jesenná 4, 821 09 Bratislava . Číslo telefónu : 00917 771717. emailová adresa : abruzenakova@gmail.com

Ing. Anna Bružeňáková, správca