Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 184/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 24.9.2020
  • Značka:
  • X035531
Sollicite s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 1_19
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Sollicite s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Lazovná1891/5897401 Banská Bystrica
a) Názov ulice/verejného priestranstva Lazovná
b) Orientačné/súpisné číslo 1891/58
c) Názov obce Banská Bystrica d) PSČ 97401
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Banská Bystrica , oddiel: Sro , vložka číslo: 15060/S
IV. IČO/ dátum narodenia 44251513
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Stanislav Barkoci
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Hollého
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Nitra d) PSČ 949 01
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 42252725
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Ingrid Mazúrová Šoltésová Skuteckého 17 974 01 Banská Bystrica
D. Dátum konania dražby 26. 10. 2020
E. Čas konania dražby 09.00 hod.
F. Kolo dražby Prvé
G. Predmet dražby

Spoluvlastnícky podiel 1/2 k nehnuteľnostiam zapísaným na Liste vlastníctva č. 1423

Okres:                          Nové Zámky

Obec:                           Bruty

Katastrálne územie:     Bruty

 

PARCELY REGISTRA „C“ evidované na katastrálnej mape

Parcela č.         Výmera/m²        Druh pozemku

151                  1098                záhrada

152                  722                  zastavaná plocha a nádvorie

Stavby

Súpisné číslo     na parcele č.      Druh stavby      Popis stavby

24                    152                  10                    Rodinný dom

2          Aneta Hereng rod. Mocsiová, nar. 15.06.1976, 943 55, Bruty, SR

Spoluvlastnícky podiel: 1/2

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží vrátane príslušenstva.

H. Opis predmetu dražby

Predmet dražby sa nachádza v obci Bruty, okres Nové Zámky. Rodinný dom je osadený v rovinatom teréne na parc.č. 152, k.ú. Bruty. Situovaný je v strede obce, oproti obecnému úradu, v zástavbe obdobných rodinných domov. V danej lokalite je možnosť napojenia na elektrickú energiu, vodu a plyn, kanalizácia v obci nie je vybudovaná. Doklad o veku stavby poskytla obec Bruty. Na základe tohto výstavba rodinného domu bola realizovaná v roku 1960 a v roku 2008 bola vykonaná rekonštrukcia a prístavba. Ku dňu ohodnotenia predmetu dražby nebola rekonštrukcia domu a prístavba rodinného domu dokončená a skolaudovaná. Dom je riešený ako čiastočne podpivničený s jedným nadzemným podlažím bez obytného podkrovia. V prednej časti domu od ulice sú tri izby, z ktorých jedna pravdepodobne pôvodne slúžila ako kuchyňa. Za ňou nasleduje prístavba z roku 2008 tvorená kuchyňou s komorou a kúpeľňou a WC.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Technický popis: Základy betónové monolitické s podmurovkou z prostého betónu bez zvislej izolácie proti vode a zemnej vlhkosti len s vodorovnou izoláciou. Suterén domu z monolitického betónu bez zvislej a vodorovnej izolácie. Strop je železobetónový. Omietky hrubé vápenné. Dvere drevené zvlakové. Elektroinštalácia svetelná a motorická. V suteréne je domáca vodáreň. Obvodové murivo domu je z časti hr. 45 cm a z časti hr. 30 cm a nosné hr. 50 cm je z pálenej tehly a u prístavby z plynosilikátových tvárnic. Vnútorné priečky murované a z plynosilikátových tvárnic u prístavby s vápenno-cementovou hladkou omietkou. Strop nad suterénom je betónový, nad prízemím drevený trámový s rovným podhľadom a s izoláciou zo škváry. Schody zo suterénu na prízemie sú betónové,  na povalu sú drevené. Strecha domu je v prednej časti je stanová a smerom do dvora sedlová. Nosná konštrukcia strechy je z dreveného krovu s krytinou z betónovej škridle zrealizovaná v roku 2008. Oplechovanie strechy je úplné z pozinkovaného plechu, vrátane ostatných klampiarskych konštrukcií (parapety a pod.). Podlahy v pôvodných miestnostiach sú drevené palubky v prístavbe je podlahy keramická. Výplne okenných otvorov sú čiastočne drevené zdvojené a čiastočne plastové z izolačným dvosklom, v prednej časti domu z plastovými vonkajšími žalúziami. Vstupné dvere do domu sú plastové presklené, vnútorné interiérové dvere sú hladké plné s oceľovými zárubňami. Rozvod vody v dome teplej aj studenej, zdrojom teplej vody je elektrický bojler. Vykurovanie domu je riešené gamatamina zemný plyn (3ks). Elektroinštalácia je svetelná aj motorická, realizovaná v roku 2008. Odkanalizovanie domu je do žumpy. Dom je napojený na verejný rozvod zemného plynu a elektro NN. Prístavba z roku 2008: Prístavba k RD s.č. 24 bola daná do užívania v r. 2008.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na predmete dražby zapísanom na LV č. 1423 pre k.ú. Bruty podľa časti „C“ Listu vlastníctva „ŤARCHY“ vo vzťahu k spoluvlastníckemu podielu 1/2 podielového spoluvlastníka 2. Aneta Hereng, rod. Mocsiová, nar. 15.06.1976, 943 55 Bruty č. 25, SR neviaznu žiadne ťarchy.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 4/2020, ktorý vypracovala znalecká organizácia GUROPEA TRADING, spol. s r.o., IČO: 31 600 875, Ul. 17. novembra 37, 914 51 Trenčianske Teplice zapísaná v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedeným Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor Ekonomika a riadenie podnikov, odvetvie Oceňovanie a hodnotenie podnikov, evidenčné číslo znaleckej organizácie 900134.
K. Najnižšie podanie 15.060,00 EUR
L. Minimálne prihodenie 500,00 EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 4.500,00 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka
V hotovosti do pokladne dražobníka
Banková záruka
Notárska úschova
UPOZORNENIE Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka. Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. Originál alebo overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti, ak bola dražobná zábezpeka zložená v hotovosti v deň dražby. Dražobník zabezpečí vydanie dražobnej zábezpeky účastníkovi dražby, ktorý zložil dražobnú zábezpeku formou notárskej úschovy alebo vráti účastníkovi dražby, ktorý zložil dražobnú zábezpeku formou bankovej záruky, listiny preukazujúce zloženie bankovej záruky.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet SK66 1100 0000 0026 2222 0007, vedený v Tatra banke, a.s. pod VS: 1 19 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby, ak sa vydražiteľ s navrhovateľom dražby nedohodne inak. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením. Cenu dosiahnutú vydražením nie je možné zaplatiť započítaním. Platba zmenkou je neprípustná.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 25.09.2020 o 10.00 hod. 09.10.2020 o 10.00 hod.
Miesto obhliadky V mieste Predmetu dražby/Bruty č. 24, 943 55 Bruty.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň dva dni pred konaním obhliadky na t.č. 0915 982 200. Každému záujemcovi je na požiadanie možné zaslať znalecký posudok č. 4/2020 v elektronickej forme prípadne aj vyhotovenú fotodokumentáciu predmetu dražby.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu,17) ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku dražby.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.

Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.

Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Ingrid
c) priezvisko Mazúrová Šoltésová
d) sídlo Skuteckého 17, 974 01 Banská Bystrica