Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 184/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 24.9.2020
  • Značka:
  • K071048
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Janšík Dušan
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Jiráskova 23/11 23/11, 96501 Žiar nad Hronom
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 19.05.1957
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Naďa Bôžiková
Sídlo správcu: Partizánska 15, 98511 Halič
Kotakt na správcu : lempochnerova@gmail.com, 0917 742 591
Spisová značka správcovského spisu : 5OdK/1028/2019 S1530
Spisová značka súdneho spisu : 5OdK/1028/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznam o vyhlásení verejného ponukového konania – III. kolo

Správca Ing. Naďa Bôžiková,  so sídlom kancelárie na adrese Partizánska 15, 985 11 Halič, IČO: 45533351 (ďalej len „Správca“), správca v konkurze vyhlásenom na majetok dlžníka  Dušan Janšík, nar. 19.05.1957, bytom Jiráskova 23/11, 965 01 Žiar nad Hronom, pôvodne podnikajúci pod obchodným menom Dušan Janšík - INTERTRANS, s miestom podnikania Hviezdoslavova 32/12, 965 01 Žiar nad Hronom, IČO: 33 320 152 (ďalej len „Dlžník“) uznesením Okresného súdu Banská Bystrica sp. zn. 5OdK/1028/2019  zverejneným v Obchodnom vestníku číslo 235/2019, časti Konkurzy a reštrukturalizácie, zo dňa 05.12.2019, v súlade s ust. § 167p zákona č.7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov(ďalej len „ZKR“) vyhlasuje verejné ponukové konanie na speňaženie nehnuteľnej veci nižšej hodnoty, podliehajúcej konkurzu na majetok Dlžníka, a to nasledujúcej súpisovej zložky majetku:

Vinica (2600m2), Záhrada (339m2) č. LV 893, k.ú. Trhyňa, ; súpisová hodnota majetku: 700,- EUR, spoluvlastnícky podiel 2/54 (ďalej len „nehnuteľnosť“), ktorej zapísanie do súpisu majetku konkurznej podstaty (všeobecnej podstaty) bolo zverejnené v Obchodnom vestníku č. 44/2020, časti Konkurzy a reštrukturalizácie, zo dňa 04.03.2020.

Podmienky ponukového konania:

1. Účastníkom ponukového konania (procesu smerujúceho k výberu kupujúceho Nehnuteľnosť) sa stane každý subjekt, ktorý najneskôr v lehote desiatich (10) dní odo dňa faktického zverejnenia tohto oznámenia v Obchodnom vestníku:

a) doručí na adresu sídla Správcu (Ing. Naďa Bôžiková, Partizánska 15, 985 11 Halič) písomnú ponuku na kúpu Nehnuteľnosti s náležitosťami podľa bodu 4. tohto oznámenia. Ponuku je potrebné doručiť v zalepenej obálke s označením „ponukové konanie Janšík III. kolo - Nehnuteľnosť - NEOTVÁRAŤ“; a

b) zloží zálohu vo výške celej ním ponúkanej kúpnej ceny na bankový účet vedený v Tatra banke, a.s.; číslo účtu (IBAN): SK8211000000002925854066, s variabilným symbolom 894 a správou pre prijímateľa „záloha PK Nehnutelnost“.

2. Záujemca, ktorý splnil podmienky účasti v ponukovom konaní podľa bodu 1. tohto oznámenia je svojou ponukou viazaný, táto je neodvolateľná, a pokiaľ bude určená za víťaznú (podľa bodu 7. tohto oznámenia), záujemca sa zaväzuje uzavrieť so Správcom kúpnu zmluvu, ktorej predmetom bude predaj Nehnuteľnosti za kúpnu cenu uvedenú v jeho víťaznej ponuke, podľa bodov 8. a 9. tohto oznámenia.

3. Na ponuky záujemcov, ktorí nesplnia podmienky uvedené v bode 1. tohto oznámenia sa pri výbere úspešného záujemcu o kúpu Nehnuteľnosti (vyhodnotení ponúk) neprihliada.

4. Ponuka musí obsahovať:

a) správne a úplné označenie záujemcu, a to pri (i) právnickej osobe jej názov alebo obchodné meno, adresu sídla a identifikačné čísla, ak je pridelené, a pri (ii) fyzickej osobe jej meno a priezvisko, adresu trvalého pobytu, dátum narodenia, ako aj kontaktné údaje záujemcu v podobe telefónneho čísla a adresy elektronickej pošty, ktorú používa a je mu na ňu možné doručovať písomnosti v súvislosti s ponukovým konaním;

b) slovné vyjadrenie záväzného záujmu o odplatné nadobudnutie (kúpu) Nehnuteľnosti spôsobom neumožňujúcim zámenu predmetu kúpy (napríklad „mám záujem o kúpu nehnuteľnosti, č. LV 893, k.ú. Trhyňa);

c) ponúkanú kúpnu cenu za Nehnuteľnosť v Eur (vyjadrenú číslom i slovom);

d) číslo bankového účtu v tvare IBAN, na ktorý sa má v prípade, že ponuka záujemcu nebude vyhodnotená ako úspešná, vrátiť záloha na kúpnu cenu zložená podľa bodu 1.(b) tohto oznámenia;

e) podpis (i) záujemcu, (ii) osoby, ktorou záujemca, ktorý je právnickou osobou v zmysle právnych predpisov koná, alebo (iii) osoby oprávnenej konať v mene záujemcu na základe splnomocnenia (v tomto prípade sa k záväznej ponuke ako jej prílohy priložia listiny preukazujúce takéto oprávnenie [napr. originál plnomocenstva]);

f) spolu s ponukou (ako jej prílohy) je záujemca povinný predložiť doklad preukazujúci: (i) totožnosť fyzickej osoby podpisujúcej ponuku, ktorým je fotokópia občianskeho preukazu alebo iného rovnocenného dokladu totožnosti; a (ii) zloženie zálohy na celú ponúknutú kúpnu cenu.

5. Záujemcovia o kúpu Nehnuteľnosti si pred skončením lehoty na predkladanie ponúk podľa bodu 1. tohto oznámenia môžu Nehnuteľnosť obhliadnuť, požiadavku na osobnú obhliadku, je potrebné zaslať Správcovi s dostatočným časovým predstihom na adresu elektronickej pošty správcu (bozikovaspravca@gmail.com) alebo oznámiť telefonicky (+421 (0)917 742 591) spolu s uvedením aspoň dvoch navrhovaných termínov (dňa a času) obhliadky.

6. Pri vyhodnotení ponúk rozhoduje (okrem splnenia podmienok účasti) najvyššia ponúknutá kúpna cena. Správca má právo odmietnuť všetky ponuky.

7. Správca do piatich (5) dní od uplynutia lehoty na podávanie ponúk podľa bodu 1. tohto oznámenia v sídle Správcu otvorí obálky obsahujúce záväzné ponuky záujemcov a na základe kritéria vyhodnotenia ponúk, ktorým je výška ponúknutej kúpnej ceny, vykoná vyhodnotenie podaných ponúk a určí víťaznú ponuku (ďalej len „Víťazná ponuka" a záujemca, ktorého ponuka bude určená za Víťaznú ponuku ďalej len „Úspešný záujemca“); o čom správca vyhotoví zápisnicu. Ak rovnakú najvyššiu ponuku (kúpnu cenu) ponúknu viacerí záujemcovia, o Úspešnom záujemcovi (kupujúcom) rozhodne žreb Správcu.

8. Úspešný záujemca stráca postavenie Úspešného záujemcu, a ponukové konanie sa zrušuje, ak nastane skutočnosť predvídaná ust. § 167r ods. 2 ZKR. V opačnom prípade Správca do pätnástich (15) dní po vykonaní vyhodnotenia podaných ponúk vyhotoví návrh kúpnej zmluvy s nasledovným podstatným obsahom:

a) zmluvné strany – (i) Dlžník ako predávajúci a (ii) Úspešný záujemca ako kupujúci;

b) predmet kúpy;

c) esenciálne záväzky zmluvných strán – (i) záväzok predávajúceho previesť vlastnícke právo k nehnuteľnosti na kupujúceho, a tomu zodpovedajúci (ii) záväzok kupujúceho zaplatiť kúpnu cenu vo výške podľa Víťaznej ponuky;

d) iné dojednania stanovujúce, že – (i) zložená zábezpeka kupujúceho sa v plnom rozsahu započítava s kúpnou cenu nehnuteľnosti, (ii) Nehnuteľnosť sa predáva v stave, v akom bola kupujúcemu umožnená v rámci ponukového konania obhliadnuť a v akom je v čase uzavretia kúpnej zmluvy a kupujúcemu nevznikajú ani nevzniknú ohľadne faktického stavu Nehnuteľnosti alebo akejkoľvek jeho časti voči predávajúcemu žiadne práva ani nároky, najmä, avšak nielen, práva z vád alebo zo zodpovednosti za škodu a ani právo od zmluvy odstúpiť (ďalej len „Zmluva“).

9. Vyhodnotenie určitej ponuky za Víťaznú ponuku oznámi Správca Úspešnému záujemcovi písomne (emailom na adresu elektronickej pošty uvedenú v ponuke) a súčasne ho vyzve, aby sa najneskôr v lehote desať (10) kalendárnych dní odo doručenia vyhodnotenia dostavil do kancelárie Správcu za účelom podpisu Zmluvy. Po podpise Zmluvy odovzdá Správca Úspešnému záujemcovi (a) jeden jej rovnopis Zmluvy na príslušnom katastrálnom úrade.

10. V prípade, že Úspešný záujemca nesplní svoju povinnosť podľa bodu 9. tohto oznámenia, Úspešný záujemca stráca právo na uzavretie Zmluvy podľa výsledkov daného kola ponukového konania a Správca na základe výsledkov ponukového konania buď (a) podľa kritérií obsiahnutých v bode 7. tohto oznámenia určí ďalšiu víťaznú ponuku a primerane zopakuje postup podľa bodu 8. a 9. alebo (b) ak nebude možné postupovať podľa predchádzajúceho písmena (a), pristúpi k realizácii ďalšieho kola ponukového konania.

11. Úspešný záujemca, ktorý porušil svoju povinnosť podľa bodu 9.tohto oznámenia je povinný zaplatiť Správcovi Dlžníka (v prospech konkurznej podstaty) zmluvnú pokutu vo výške 10% z ponúknutej kúpnej ceny uvedenej v jeho ponuke. Správca je oprávnený zmluvnú pokutu podľa predchádzajúcej započítať so zloženou zábezpekou na kúpnu cenu a postupom podľa nasledujúceho bodu (12 tohto oznámenia) vráti zloženú zábezpeku zníženú o zmluvnú pokutu.

12. Záujemcom (účastníkom ponukového konania), ktorých ponuky neboli pri vyhodnotení ponúk určené za víťazné, Správca výsledky ponukového konania neoznamuje, a bez ďalšieho im vráti zloženú zálohu na kúpnu cenu, a to do piatich (5) pracovných dní od dňa vyhodnotenia ponúk, bankovým prevodom na účet uvedený v ponuke; to platí primerane aj v prípade podľa prvej vety bodu 8. tohto oznámenia.

Ing. Naďa Bôžiková, správca