Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 183/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 23.9.2020
  • Značka:
  • K070756
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Stanislav Oláh
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Mlynská ulica 225/24, 98522 Cinobaňa
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 09.03.1959
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Ľubica Flíderová
Sídlo správcu: Trhová 1, 960 01 Zvolen
Kotakt na správcu : 0903 552 449, aklubicafliderova@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 5OdK/265/2020 S1334
Spisová značka súdneho spisu : 5OdK/265/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Ponuka na odpredaj majetku - 1. kolo ponukového konania

 

JUDr. Ľubica Flíderová, správca, so sídlom kancelárie Trhová č. 1, 960 01 Zvolen, zapísaná v zozname správcov vedenom MS SR pod číslom S 1334, ako správca konkurzu vyhláseného na majetok dlžníka:  Stanislav Oláh, nar. 09.03.1959, trvale bytom Mlynská ulica 225/24, 985 22 Cinobaňa,   v právnej veci konkurzu vedenom na Okresnom súde Banská Bystrica, sp. zn. 5OdK/265 /2020, (ďalej len Dlžník), v zmysle § 167q a § 167p Zákona č. 7/2005 Z. z. (ďalej len ZKR),

 

vyhlasuje 1. kolo ponukového konania na predaj majetku patriaceho do všeobecnej podstaty, teda ponukové konanie na podávanie návrhov na uzavretie Kúpnej zmluvy, ktorej predmetom  je majetok dlžníka,  zverejnený v Obchodnom vestníku 138 /2020 dňa 20. 07. 2020, pod K056056, v súpisovej hodnote 500 € :

 

 nehnuteľný majetok,  stavba  garáže,  v celosti, v 1/1- nine vo vlastníctve dlžníka

 

Zapísaná na Okresnom úrade Poltár, katastrálnom odbore, pre obec, kat. úz. Cinobaňa,  na LV č.  1195 :

 

 

Stavba, garáž, súpisné číslo 1340, postavená na parcele 476/16

 

Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 1340,  nie je evidovaný na liste vlastníctva

 

Stavba garáže je postavená na pozemku, ktorého vlastníkom je Urbárske spoločenstvo v Cinobani, garáž je situovaná na spoločnom dvore pri rodinných domoch. Stavba je postavená z nepálenej hliny, svojpomocne, so škridlovou strechou, plechovou bránou a zavedenou elektroinštaláciou.

 

(ďalej len Majetok

 

Podmienky 1. kola ponukového konania:

1. Predmetom ponukového konania je odplatný prevod vlastníckeho práva dlžníka k predmetu prevodu,  nehnuteľnosti, garáže, č. s. 1340, v celosti, v 1/1- nine, bez pozemku,  tak ako je to špecifikované vyššie. Všetky náklady spojené s uzavretím kúpnej zmluvy a s prevzatím predmetu prevodu znáša úspešný záujemca.

 

2. Záujemca doručí správcovi záväznú ponuku na odkúpenie majetku Dlžníka v zalepenej obálke s viditeľným označením: „Konkurz 5OdK/265 /2020, ZÁVÄZNÁ PONUKA -   NEOTVÁRAŤ“, na adresu správcu, JUDr. Ľubice Flíderovej, Trhová 1, 960 01 Zvolen, najneskôr do uplynutia lehoty na podávanie návrhov.

 

3. Lehota na podávanie návrhov: 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia oznámenia o ponukovom konaní v Obchodnom vestníku. Lehota na doručenie ponúk začína plynúť v deň nasledujúci po dni zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku. Za deň zverejnenia ponukového konania sa považuje deň, ktorý nasleduje po dni publikovania ponukového konania v Obchodnom vestníku. Ponuka musí byť doručená do kancelárie správcu najneskôr v posledný deň tejto lehoty do 15.00 hod..

 

4. Návrh na uzavretie Kúpnej zmluvy musí byť písomný a musí obsahovať:

4.1. Správne a úplné identifikačné údaje záujemcu, aktuálny výpis z obchodného alebo živnostenského registra, nie starší ako 30 dní a adresu elektronickej pošty, u záujemcu občana – nepodnikateľa, kópiu platného občianskeho preukazu a adresu elektronickej pošty

4.2. Vymedzenie predmetu návrhu na kúpu nehnuteľného majetku, ktorým je Majetok Dlžníka špecifikovaný v ponukovom konaní

4.3. Navrhovanú odplatu za prevod vlastníckeho práva k predmetu prevodu, ktorým je Majetok Dlžníka špecifikovaný v ponukovom konaní

4.4. Dátum a podpis záujemcu (osoba, ktorá koná za záujemcu predloží úradne osvedčené oprávnenie, resp. splnomocnenie konať v mene záujemcu)

4.5. Kópiu platného občianskeho preukazu fyzickej osoby, ktorá návrh podpisuje

4.6. Potvrdenie o zložení zálohy na bankový účet

4.7. Súhlas so spracovaním osobných údajov záujemcu - fyzickej osoby 

4.8. Záväznú ponuku na odkúpenie Majetku

 

5. Doručením ponuky záujemca bezvýhradne súhlasí s podmienkami tohto ponukového konania.

6. Záujemca je svojou ponukou viazaný.

 

7. Záujemca je oprávnený do ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet ponukového konania.

 

8. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde záujemca vopred zloží zálohu na kúpnu cenu, a to vo výške celej ponúknutej kúpnej ceny na bankový účet správcu, IBAN: SK14 0200 0000 0000 0984 1412, vedený vo VÚB, a. s., na meno správcu. Do správy pre prijímateľa záujemca uvedie: konkurz 5 OdK/265 /2020, záloha.

 

9. Záloha musí byť pripísaná v prospech bankového účtu najneskôr do 15.00 hod. dňa, v ktorom končí lehota na predkladanie ponúk. Potvrdenie o zložení zálohy na bankový účet bude súčasťou ponuky záujemcu. Úspešnému záujemcovi, sa zložená záloha započíta na kúpnu cenu v prípade uzavretia Kúpnej zmluvy.

 

10. Záloha zložená záujemcom, ktorý nebude úspešný v ponukovom konaní, bude správcom vrátená tomuto záujemcovi, a to bezhotovostným prevodom na bankový účet, z ktorého bude záloha zložená na bankový účet správcu, a to v prípade ak záujemca neoznačí účet, na ktorý žiada vrátiť zloženú zálohu.

 

11. Pokiaľ má záujemca nadobudnúť predmet ponukového konania do bezpodielového spoluvlastníctva manželov, záujemca priloží označenie a súhlas druhého manžela s kúpou predmetného Majetku.

 

12. Na ponuky, ktoré nebudú spĺňať podmienky tohto ponukového konania, sa neprihliada.

 

13. Víťazom – úspešným záujemcom ponukového konania sa stane záujemca, ktorý splní podmienky v zmysle ponukového konania a ktorý súčasne predloží najvyššiu ponuku na odkúpenie Majetku Dlžníka. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu.

 

14. Vyhodnotenie ponúk uskutoční správca v lehote 30 pracovných dní po uplynutí lehoty na podávanie ponúk. Správca upovedomuje len úspešného záujemcu ponukového konania.

 

15. Správca si vyhradzuje právo zmeniť zverejnené podmienky ponukového konania, alebo ponukové konanie kedykoľvek zrušiť, alebo neprijať zjavne nevýhodnú ponuku alebo odmietnuť všetky ponuky, a to aj bez uvedenia dôvodu. 

 

16. V zmysle § 167r ods. 2 ZKR má oprávnená osoba, ktorou sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel, alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza, právo vykúpiť so súhlasom dlžníka majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v ponukovom konaní, ak takúto cenu uhradí správcovi v lehote desať dní od skončenia ponukového konania. Ponukové konanie sa skončí uplynutím lehoty na predkladanie ponúk.

 

17. V prípade, že oprávnená osoba nevyužije právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty, správca vyzve úspešného záujemcu na uzavretie Kúpnej zmluvy, ktorý je povinný uzavrieť Kúpnu zmluvu v lehote určenej správcom.

 

18. Ak záujemca v lehote určenej správcom neuzavrie so správcom Kúpnu zmluvu, záujemcom zložená záloha prepadá v prospech konkurznej podstaty a považuje sa za výťažok zo speňaženia všeobecnej podstaty.

 

19. Informácie o predmete ponukového konania možno získať prostredníctvom elektronickej pošty na adrese: aklubicafliderova@gmail.com alebo telefonicky na č. t. 0903 552 449, a to v priebehu lehoty na predkladanie ponúk a počas úradných hodín správcu.

 

 

 Vo Zvolene, 7.9. 2020.                                                         JUDr. Ľubica Flíderová

                                                                                                          správca