Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 183/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 23.9.2020
  • Značka:
  • X035357
Platiť sa oplatí s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo PSO017/20
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Platiť sa oplatí s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Mostová2811 02 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mostová
b) Orientačné/súpisné číslo 2
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 811 02
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 66827/B
IV. IČO/ dátum narodenia 45684618
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Prvá stavebná sporiteľňa, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Bajkalská
b) Orientačné/súpisné číslo 30
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 829 48
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 31335004
C. Miesto konania dražby Seminárna miestnosť, Penzión na Sihoti, Jirásková 5, 911 01 Trenčín.
D. Dátum konania dražby 14. 10. 2020
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo
G. Predmet dražby

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

355

Bánovce nad Bebravou

Bánovce nad Bebravou

POCHABANY

Pochabany

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

182 / 12

Zastavaná plocha a nádvorie

85

182 / 20

Zastavaná plocha a nádvorie

262

182 / 21

Zastavaná plocha a nádvorie

20

Stavby:

Súpisné číslo

Parcelné číslo

Druh stavby                                                           

14

182 / 12

10 Rodinný dom

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné č. 14 v obci Pochabany. K domu prislúchajú pozemky parcelné č. 182/12, parcelné č. 182/20, parcelné č. 182/21 o celkovej výmere 367 m2

Vzhľadom na skutočnosť, že hodnotené nehnuteľnosti neboli sprístupnené, ohodnotenie predmetu dražby bolo vykonané v zmysle § 12 ods.3 zákona č.527/2002 o dobrovoľných dražbách, v znení neskorších predpisov ("ohodnotenie možno vykonať z dostupných údajov, ktoré má dražobník k dispozícii"). Z dôvodu neumožnenia vykonania obhliadky nie je možné určiť presné technické ani dispozičné riešenie ohodnocovaných nehnuteľností, rovnako ani ich užívaciu schopnosť.

Rodinný dom s.č.14 sa nachádza v intraviláne obce Pochabany, severovýchodne od centra obce, v zástavbe oddelene stojacich starších rodinných domov.  Vzdialenosť do centra obce je cca 300 m, vzdialenosť do okresného mesta Bánovce nad Bebravou je cca 10,0 km.

Vzhľadom na skutočnosť, že rodinný dom nebol znalcovi sprístupnený, uvažuje pre potreby vyčíslenia východiskovej hodnoty znalec vybavenie domu a dokončenosť jednotlivých konštrukcií a zariadení tak ako je uvedené v Znaleckom posudku č.42/2014 (Ing. Jozef PILÁT). Popis rodinného domu v zmysle Znaleckého posudku č.42/2014 (Ing. Jozef PILÁT).

Predmetom ohodnotenia je dvojpodlažný rodinný dom s podpivničením a budovaným obytným podkrovím s dreveným krovom, situovaný v intraviláne obce Pochabany, povedľa hlavnej cestnej komunikácie smerom Šišov - Zlatníky. Ohodnocovaný dom tvorí pravú časť rodinného dvojbytového domu č.14. Evidovaný je na liste vlastníctva č.355 pod s.č. 14 na pare.KN č.182/12. Rodinný dom spĺňa požiadavku § 43b, ods. 3 stavebného zákona, v zmysle ktorého rodinný dom je budova určená predovšetkým na rodinné bývanie so samostatným vstupom z verejnej komunikácie, ktorá má najviac tri byty, dve nadzemné podlažia a podkrovie. Podľa vyhlášky ust. §1 a, písm. b, sa zaraďuje oceňovaná stavba, v ktorej je viac ako polovica podlahovej plochy všetkým miestností určená na bývanie a s ·nie viac ako dvoma nadzemnými podlažiami, medzi rodinné domy. Hodnotený rodinný dom je súčasťou obytnej zástavby rodinných domov po vedľa hlavnej cesty. Pôvodný rodinný dom sa začal budovať na základe stavebného povolenia na stavbu rodinného domu, vydané ONV, odbor výstavby a ÚP v Topoľčanoch pod č.1277/79 zo dňa 12.4.1979. Užívať sa začal po vydaní kolaudačného rozhodnutia na stavbu rodinného dvoj domu, vydané ONV, odbor výstavby a ÚP v Topoľčanoch pod č.2404/81 zo dňa 03.júla 1981 . Pôvodný rodinný dvoj dom mal plochú strechu, ktorú vlastníci prebudovali na krov na základe stavebného povolenia na nadstavbu rodinného domu, vydané Okresným úradom v Bánovciach nad Bebravou - Odbor životného prostredia pod č. ŽP 320/1997 zo dňa 26.05.1997. V roku 2014 požiadali vlastníci o stavebné povolenie na prestavbu a prístavbu rodinného domu, vydané Obcou Pochabany pod č.42/2014 zo dňa 21.03.2014, právoplatnosť nadobudnutá 31 .03.2014, kde sa má zhotoviť obytné podkrovie pre druhú bytovú jednotku, samostatné schodisko do podkrovia, zatepliť fasádu, vymeniť okná a dvere. V čase ohodnotenia bola uvedená prestavba vlastníkmi rozostavaná v podkroví, kde boli vymurované priečky, vymenené okná, zateplený krov. Prístavba schodiska nebola ešte zahájená. Uvedené budované obytné podkrovie so samostatným schodiskom je v posudku ohodnotené percentom dokončenosti ku dňu ohodnotenia.

Dispozičné riešenie: Rodinný dom je osadený v mierne svahovitom teréne, preto je prístup do podzemného podlažia riešený zo zadnej strany dom s využitím svahu. Vstup je riešený do kotolne a garáže s letnou kuchyňou, odkiaľ je prístup aj ku vnútornému schodisku na prízemie, povedľa garáže je situované sociálne zariadenie, pri schodisku sklad. Na prvé nadzemné podlažie - na prízemie sa vstupuje prekrytým vonkajším schodiskom cez zádverie do chodby, po ľavej strane je situovaná obývacia izba s prednou aj zadnou loggiou, po pravej strane kuchyňa a špajza. Samostatné WC je zhotovené povedľa schodiska. Po pravej strane domu bude vybudované samostatné schodisko do obytného podkrovia. Na druhé nadzemné podlažie - poschodie sa vstupuje vnútorným betónovým schodiskom do chodby s ktorej je prístup po pravej strane do spálne, po ľavej strane do dvoch izieb s loggiami. Oproti chodby je situovaná kúpeľňa s WC. Podkrovie bolo pôvodne neobytné. V čase ohodnotenia začal vlastník jeho rekonštrukciu, kde plánuje prístup vonkajším samostatným schodiskom do zádveria, odtiaľ do chodby z ktorej bude prístup do troch izieb a kuchyne. Uvedená dispozícia rodinného domu aj s nameranými pôdorysnými rozmermi a overenou projektovou dokumentáciou budúceho stavu podkrovia a schodiska, sú zakreslené v prílohe posudku.

Technické vyhotovenie: Stavba je osadená na betónových základových pásoch s vodorovnou izoláciou, nosné murivo nadzemného podlažia je hr.30-40 cm z pórobetónových tvárnic zatiaľ bez zateplenia fasády (plánuje sa zhotoviť zateplenie po rekonštrukcií podkrovia a zhotovení schodiska), stropy železobetónové s rovným podhľadmi, krov drevený, strecha sedlová s vikiermi, so škridlovou krytinou, fasádne omietky brizolitové, klampiarske konštrukcie úplné z pozinkovaného plechu a nové z plastu, uzemnenie je zhotovené, dvere na prízemí drevené plné a čiastočne zasklené, na poschodí rámové s výplňou do drevených zárubní, okná drevené nové zdvojené s kovovými žalúziami, podlahy obytných miestností sú PVC pokryté kobercom, ostatné miestnosti keramická dlažba a PVC, vykurovanie a ohrev vody je ústredné kombinované kotlom na plyn a kotlom na pevné palivo, osadeným v pivnici, ohrev teplej vody kombinovaným zásobníkom v kotolni, radiátory oceľové články, vnútorné schody sú betónové s povrchovou úpravou PVC a kovové zábradlie, vstupné schodisko do domu je betónové z ker. dlažby, elektroinštalácia svetelná aj motorická s poistkovými automatmi, rozvod teplej aj studenej vody, vodovod z kopanej spoločnej studne, keramické obklady sú v kúpeľni, WC a kuchyni okolo linky a sporáka, zhotovené sú tiež drevené obklady stien v chodbe a zádverí z tatranského profilu do výšky 100 cm, WC je splachovacie samostatné typu kombi a tiež v kúpeľni, odpadové potrubie plastové zaústené do žumpy, zhotovený je aj rozvod plynu. Údržba objektu je primeraná veku s vykonávanou rekonštrukciou podkrovia. Stav prvkov dlhodobej životnosti primeraný veku. Obhliadkou neboli zistené na stavbe žiadne väčšie závady alebo statické poruchy. Pre výpočet veku pôvodnej nehnuteľnosti bol použitý údaj z "Kolaudačného rozhodnutia". Takto zistený vek ku dňu ohodnotenia pôvodného rodinného domu je 2014 - 1981 = 33 rokov. Predpokladaná životnosť murovanej stavby je v zmysle použitej metodiky 100 rokov. Vzhľadom na stav zistený pri obhliadke predpokladám 100 rokov. Opotrebenie som stanovil z dôvodu veku stavby a rekonštrukcie domu, analytickou metódou. 

Podzemné podlažie rodinného domu je prístupné z vonkajšej zadnej časti priamo z dvora. Pôvodne tu boli iba pivničné priestory s kotolňou, ktoré boli pri stavbe rodinného domu doplnené o garáž a letnú kuchyňu. Vybavenie podlažia:  sociálne priestory - 1 * oceľová smaltovaná vaňa s ker. obkladom, 1* umývadlo, 1 * WC s hornou nádržkou, steny obložené keramickým obkladom do výšky 150 cm, podlaha ker. dlažba kotolňa - 1* kotol ÚK na plyn, 1* kotol Úk na pevné palivo, 1* zásobník TÚV kombinovaný, 1* domáca vodáreň, vnútorné omietky stien vápenné hladké, elektroinštalácia svetelná aj motorická, podlaha betónová,  letná kuchyňa - kuchynská linka bežná dl. 1,80 m, 1 * sporák na pevné palivo, ker. obklad okolo sporáka, podlaha PVC, vykurovanie klasické teplovodné s vykurovacím oceľovým panelom, okno drevené zdvojené, dvere drevené plné, schodisko na prízemie - betónové monolitické s povrchovou úpravou PVC. garáž - vráta drevené latkové otváravé, podlaha betónová, elektroinštalácia svetelná aj motorická,

Prvé nadzemné podlažie rodinného domu je prístupné chodníkom priamo od ulice, hlavný vstup z čelnej pravej strany domu, vchodové dvere sú oceľovo hliníkové, presklené. Vybavenie podlažia: Kuchyňa  - 1* plynový sporák s elektrickou trúbou, kuchynská linka dl. 4,00 m na báze dreva, 1* drez nerezový, 1* vodovodná batéria, 1* digestor, podlaha PVC, ker. obklad okolo linky a sporáka,  obytné miestnosti  - podlahy PVC, radiátory oceľové články, okná drevené dvojité s kovovými žalúziami, dvere plné a čiastočne zasklené,  chodba a schodisko - podlaha PVC, drevený obklad stien - tatranský profil do výšky 100 cm,  WC - 1* WC typu kombi, 1* umývadlo, podlaha ker. dlažba, obklad stien je zhotovený do výšky 150 cm.

Druhé nadzemné podlažie rodinného domu je prístupné vnútorným betónovým schodiskom. Vybavenie podlažia: obytné miestnosti - podlahy PVC, radiátory oceľové sánky, okná drevené dvojité s kovovými  žalúziami, dvere plné a čiastočne zasklené rámové, chodba a schodisko - podlaha PVC, drevený obklad stien - tatranský profil do výšky 100 cm, kúpeľňa - 1* samostatný sprchovací kút, 1* umývadlo, podlaha ker. dlažba, obklad stien je zhotovený po celej výške stien,  

Podkrovné obytné podlažie rodinného domu bude prístupné samostatným vonkajším schodiskom, pristaveným po pravej strane domu. V čase ohodnotenia bolo podkrovie iba čiastočne rozostavané - zhotovené priečky z porfixu hr. 15 cm, tepelná izolácia strechy so záklopom, drevené okná. Stavba schodiska nebolo ešte zahájená. Vybavenie podlažia po ukončení: kuchyňa - 1* plynový sporák s elektrickou trúbou, kuchynská linka dl. 3,00 m na báze dreva, 1* drez nerezový 1* vodovodná batéria, 1* digestor, podlaha drevená parketová, ker. obklad okolo linky a sporáka, obytné miestnosti - podlahy drevené parkety, radiátory oceľové typu korád, okná drevené dvojité s kovovými žalúziami, dvere rámové s výplňou do drevených zárubní,  chodba a schodisko - podlaha ker. dlažba, drevený obklad stien - tatranský profil do výšky 100 cm

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave zodpovedajúcom údržbe a dobe jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
P 47/2020 - Oznámenie záložného veriteľa: Prvá stavebná sporiteľňa a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava (IČO: 31 335 004) zo dňa 14.02.2020 o začatí výkonu záložného práva predajom nehnuteľností formou dobrovoľnej dražby a to: poz. reg. C KN parc.č. 182/12, 182/20, 182/21, stavba (dom) s.č. 14 na poz. reg. C KN parc.č. 182/12, podiel 1/1, - 100/20;
P 278/2020 - Oznámenie DD PSO017/20 zo dňa 20.07.2020 o dobrovoľnej dražbe nehnuteľností: stavba (rodinný dom) s.č. 14 na poz. reg. CKN parc.č. 182/2, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1, dražobník - Platiť sa oplatí s.r.o., Mostová 2, 811 02 Bratislava - Staré mesto,- 137/20;
ČASŤ C: ŤARCHY:
Pod V 765/14 zo dňa 28.05.2014 sa zriaďuje záložné právo na nehnuteľnosti: poz. reg. CKN parc.č. 182/12, parc.č. 182/20, parc.č. 182/21, stavba s.č. 14 na poz. reg. CKN parc.č. 182/12, podiel 1/1 v prospech Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava (IČO: 31 335 004) - 32/14;
P 314/2018 - Rozhodnutie č. 101819574/2018 zo dňa 17.09.2018 na zriadenie daňového záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 14 na poz. reg. C KN 182/12, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1-ina, - Daňový úrad Trenčín, K dolnej stanici 22, 911 33 Trenčín. (Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane) - 80/18;
P 343/2018 - Rozhodnutie č. 102016819/2018 zo dňa 10.10.2018 na zriadenie daňového záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 14 na poz. reg. C KN 182/12, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1-ina, - Daňový úrad Trenčín, K dolnej stanici 22, 911 33 Trenčín. (Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane) - 92/18;
P 351/2018 - Rozhodnutie č. 102110887/2018 zo dňa 24.10.2018 na zriadenie daňového záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 14 na poz. reg. C KN 182/12, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1-ina, - Daňový úrad Trenčín, K dolnej stanici 22, 911 33 Trenčín. (Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane) - 95/18;
P 376/2018 - Rozhodnutie č. 102231934/2018 zo dňa 13.11.2018 na zriadenie daňového záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 14 na poz. reg. C KN 182/12, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1-ina, - Daňový úrad Trenčín, K dolnej stanici 22, 911 33 Trenčín. (Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane) - 101/18;
P 1/19 - Rozhodnutie č. 102524946/2018 zo dňa 10.12.2018 na zriadenie daňového záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 14 na poz. reg. C KN 182/12, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1-ina, - Daňový úrad Trenčín, K dolnej stanici 22, 911 33 Trenčín. (Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane) - 1/19;
P 18/2019 - Rozhodnutie č. 100029870/2019 zo dňa 04.01.2019 na zriadenie daňového záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 14 na poz. reg. C KN 182/12, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1-ina, - Daňový úrad Trenčín, K dolnej stanici 22, 911 33 Trenčín. (Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane) - 11/19;
P 54/2019 - Rozhodnutie č. 100393071/2019 zo dňa 07.02.2019 na zriadenie daňového záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 14 na poz. reg. C KN 182/12, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1-ina, - Daňový úrad Trenčín, K dolnej stanici 22, 911 33 Trenčín. (Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane) - 27/19;
Z 440/2019 - Exekučný príkaz 238EX19/19-23 zo dňa 29.03.2019 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: poz. reg. CKN parc.č. 182/12, 182/20, 182/21, stavba - dom s.č. 14 na poz. reg. CKN parc.č. 182/12, podiel 1/1-ina, JUDr. Ivona Babušková, súdny exekútor, Ex. úrad, Tehelná 86, 915 01 Nové Mesto nad Váhom (IČO: 36129895) - 35/19;
Z 775/2019 - Exekučný príkaz 238EX 20/19-26 zo dňa 11.04.2019 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: poz. reg. CKN parc.č.182/12, 182/20, 182/21, stavba - dom s.č. 14 na poz. reg. C KN parc.č. 182/12, podiel 1/1-ina, - JUDr. Ivona Babušková, súdny exekútor, Ex. úrad, Tehelná 86, 915 01 Nové Mesto nad Váhom (IČO: 36129895) - 101/19;
P 182/2019 - Rozhodnutie č. 101174234/2019 zo dňa 20.05.2019 na zriadenie daňového záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 14 na poz. reg. C KN 182/12, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1-ina, - Daňový úrad Trenčín, K dolnej stanici 22, 911 33 Trenčín. (Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane) - 136/19;
Z 1068/2019 - Exekučný príkaz 238EX 165/19-24 zo dňa 26.07.2019 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: poz. reg. CKN parc.č.182/12, 182/20, 182/21, stavba - dom s.č. 14 na poz. reg. C KN parc.č. 182/12, podiel 1/1-ina, - JUDr. Ivona Babušková, súdny exekútor, Ex. úrad, Tehelná 86, 915 01 Nové Mesto nad Váhom (IČO: 36129895) - 515/19;
Z 1124/2019 - Exekučný príkaz 238EX 235/19 z 12.08.2019 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: poz. reg. CKN parc.č.182/12, 182/20, 182/21, stavba - dom s.č. 14 na poz. reg. C KN parc.č. 182/12, podiel 1/1-ina, - JUDr. Ivona Babušková, súdny exekútor, Ex. úrad, Tehelná 86, 915 01 Nové Mesto nad Váhom (IČO: 36129895 ).- 517/19;
P 233/2019 - Rozhodnutie č. 101904536/2019 zo dňa 8. 8. 2019 na zriadenie daňového záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 14 na poz. reg. C KN 182/12, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1-ina, - Daňový úrad Trenčín, K dolnej stanici 22, 911 33 Trenčín. (Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane) - 518/19;
P 275/2019 - Rozhodnutie č. 102283978/2019 zo dňa 22.10.2019 na zriadenie daňového záložného práva na nehnuteľnosti: stavba s.č. 14 na poz. reg. C KN 182/12, pozemky reg. C KN parc. č. 182/12, 182/20, 182/21, podiel 1/1-ina, - Daňový úrad Trenčín, K dolnej stanici 22, 911 33 Trenčín. (Zákaz nakladať s predmetom záložného práva bez súhlasu správcu dane) - 524/19;
Z 54/2020 - Exekučný príkaz 238EX 436/19 zo dňa 07.01.2020 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: poz. reg. CKN parc.č.182/12, 182/20, 182/21, stavba - dom s.č. 14 na poz. reg. C KN parc.č. 182/12, podiel 1/1-ina, - JUDr. Ivona Babušková, súdny exekútor, Ex. úrad, Tehelná 86, 915 01 Nové Mesto nad Váhom (IČO: 36129895 ) - 1/20;
Z 206/2020 - Exekučný príkaz 238EX 111/19-38 zo dňa 05.02.2020 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: poz. reg. CKN parc.č.182/12, 182/20, 182/21, stavba - dom s.č. 14 na poz. reg. C KN parc.č. 182/12, podiel 1/1-ina, - JUDr. Ivona Babušková, súdny exekútor, Ex. úrad, Tehelná 86, 915 01 Nové Mesto nad Váhom (IČO: 36129895 ) - 44/20;
Z 207/2020 - Exekučný príkaz 238EX 448/19-18 zo dňa 05.02.2020 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: poz. reg. CKN parc.č.182/12, 182/20, 182/21, stavba - dom s.č. 14 na poz. reg. C KN parc.č. 182/12, podiel 1/1-ina, - JUDr. Ivona Babušková, súdny exekútor, Ex. úrad, Tehelná 86, 915 01 Nové Mesto nad Váhom (IČO: 36129895 ) - 45/20;
Z 493/2020 - Exekučný príkaz 238EX 87/20-21 zo dňa 25. 3. 2020 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: poz. reg. CKN parc.č.182/12, 182/20, 182/21, stavba - dom s.č. 14 na poz. reg. C KN parc.č. 182/12, podiel 1/1-ina, - JUDr. Ivona Babušková, súdny exekútor, Ex. úrad, Tehelná 86, 915 01 Nové Mesto nad Váhom (IČO: 36129895 ) - 117/20;
Z 706/2020 - Exekučný príkaz 238EX 112/20-18 zo dňa 14.05.2020 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: poz. reg. CKN parc.č.182/12, 182/20, 182/21, stavba - dom s.č. 14 na poz. reg. C KN parc.č. 182/12, podiel 1/1-ina, - JUDr. Ivona Babušková, súdny exekútor, Ex. úrad, Tehelná 86, 915 01 Nové Mesto nad Váhom (IČO: 36129895 ) - 124/20;
Iné údaje:
GP č.36321648-048/03 dľa V 250/03-15/03;
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 84/2020
Meno znalca: Sedláček Juraj Ing.
Dátum vyhotovenia: 17.06.2020
Všeobecná cena odhadu: 71 800,00 EUR
K. Najnižšie podanie 53 850,00 EUR
L. Minimálne prihodenie 600,00 EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10 000,00 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobnú zábezpeku dražobníkovi alebo do notárskej úschovy v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v stanovenej výške v prospech účtu dražobníka, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky v stanovenej výške na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka, zápisnica o notárskej úschove.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Lehota na zloženie dražobnej zábezpeky sa končí otvorením dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená. To platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražitel je povinný uhradit cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dna skoncenia dražby v hotovosti alebo na úcet dražobníka, císlo úctu: 5019559480/0900, IBAN: SK17 0900 0000 0050 1955 9480, SWIFT (BIC): GIBASKBX, vedený v SLSP, a.s., variabilný symbol (VS): 1720 (uvedie sa v referencii platiteľa).
Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutej vydražením hneď po skončení dražby. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 24.09.2020 o 10:00 hod. Obhliadka 2: 07.10.2020 o 10:00 hod.
Miesto obhliadky Pochabany 14, 956 38 Pochabany
Organizačné opatrenia Organizačné pokyny: stretnutie záujemcov o obhliadku sa uskutoční pred predmetom dražby: Pochabany 14, 956 38 Pochabany. Bližšie informácie a pokyny Martin Krajiček, kontakt: 0911 833 859, drazby@platitsaoplati.sk.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní. Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa. Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu. Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Jarmila
c) priezvisko Kováčová
d) sídlo Boženy Němcovej 13, 949 01 Nitra