Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 179/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 17.9.2020
  • Značka:
  • X034732
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 148/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby U9, a. s. , Zelinárska 6, 821 08 Bratislava
D. Dátum konania dražby 10. 09. 2020
E. Čas konania dražby 14:00 hod.
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 5285, katastrálne územie: Devínska Nová Ves, Okresný úrad Bratislava - katastrálny odbor, obec Bratislava – m. č. DEVÍNSKA NOVÁ VES, okres Bratislava IV a to:

Pozemky - parcely registra "C"

• parcelné číslo: 1083, výmera: 911 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

• parcelné číslo: 1094/17, výmera: 2284 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

• parcelné číslo: 1094/24, výmera: 337 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

Stavby:

• súpisné číslo: 6916, na parcele č. 1083, popis stavby: sklad obilia s príslušenstvom

• súpisné číslo: 7086, na parcele č. 1094/24, popis stavby: garáž

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na liste vlastníctva: plot – výplň plech, plot – strojové pletivo, vodovodná prípojka k stavbe so súp. č. 6916, kanalizačná prípojka k stavbe so súp. č. 6916, spevnené plochy – monolitický betón, vodovodná prípojka k stavbe so súp. č. 7086, kanalizačná prípojka k stavbe so súp. č. 7086, elektrická prípojka k stavbe so súp. č. 7086 a pod.

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele: 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Keďže predmet dražby nebol znalcovi Ing. Jurajovi Talianovi riadne sprístupnený na znaleckú obhliadku, Znalecký posudok č. 1/2020 bol vypracovaný v zmysle § 12 ods. 3 zákona 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách v znení neskorších predpisov z dostupných údajov o nehnuteľnosti.

 

BYTOVÉ A NEBYTOVÉ BUDOVY

Výrobná hala č. 1 na p. č. 1083

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

"Armovňa ‐ výrobná hala je určená užívaním a stavebno‐technickým riešením na výrobné účely ‐ ohýbanie stavebnej výstuže automatickou linkou, je napojená na elektrickú sieť, vodovod. Je umiestnená na pozemku parc.č. 1083 k.ú. Devínska Nová Ves. Hala je murovanej konštrukcie, je dvojpodlažná s dvoma nadzemnýni podlažiami. Je v užívaní od roku 1974 na základe Potvrdenia o veku stavby Družstvom podielnikov DEVÍN, Bratislava ‐Záhorská Bystrica zo dňa 31.1.2007. Údržba je priemerná. Na prvom nadzemnom podlaží je výrobná hala, na druhom nadzemnom podlaží administratíva strediska firmy Therimex Slovakia s.r.o. Životnosť sa predpokladá 80 rokov.

Na 1 NP sa nachádza murovaná výrobná hala, sociálne zariadenie pre pracovníkov výrobne. Budova je založená na železobetónových základových pásoch. Nosná konštrukcia je murovaná v skladobnej hrúbke do 45 cm. Stropy sú monolitické so

strateným debnením z vlnitého pozinkovaného plechu na oceľových nosníkoch, krov je sedlový, krytinou je pozinkovaný poplastovaný plech. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, jedno schodisko je vonkajšie a jedno je vnůtorné. Obe schodiská sú kovové oceľové bez povrchovej úpravy a bez podstupníc. Podlahy sú s povrchom cementový poter. Vnútorné omietky sil hladké vápenné, vonkajšie omietky sú hladké vápennocementové, vnútorné obklady stien sú keramické. Okná sú plastové s dvojvrstvovým zasklením. Dvere sú drevené hladké plné. Objekt má elektroinštaláciu je svetelnú i motorickú, bleskozvod nemá rozvod studenej i teplej vody je plastového potrubia z centrálneho zdroja, kanalizácia je z PVC, vnútorný plynovod, vykurovanie, kuchyňa nie je. Hygienické zariadenie pozostáva zo sprchovacieho kúta, keramických umývadiel, výťah nie je v objekte nie je."

Administratívna časť na p. č. 1083

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013

"Armovňa ‐ administratívna časť je určená užívaním a stavebno‐technickým riešením na kancelárie s príslušenstvom, je napojená na elektrickú sieť, vodovod. Je umiestnená na pozemku parc.č. 1083 kú. Devínska Nová Ves. Budova je murovanej konštrukcie, je dvojpodlažná s dvoma nadzemnými podlažiami. Je v užívaní od roku 1974 na základe Potvrdenia o veku stavby Družstvom podielnikov DEVÍN, Bratislava ‐ Záhorská Bystrica zo dňa 31.1.2007. Druhé nadzemné podlažie bolo zrealizované v roku 2006 ako vstavba. Na prvom nadzemnom podlaží je výrobná hala, na druhom nadzemnom podlaží administratíva strediska firmy Therimex Slovakia s.r.o. Životnosť je stanovená na 80 rokov. Na II.NP sa nachádzajú kancelárie, chodba, sociálne zariadenie. Budova je založená na železobetónovýoh základových pásoch. Nosná konštrukcia je murovaná v skladobnej hrúbke do 45 cm. Stropy nie sú, je len zateplený podhľad z kaziet zo sádrokartónu prichytených na oceľových väzníkoch, krov je sedlový z oceľových väzníkov, krytina je pozinkovaný poplastovaný plech. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, schodisko je oceľové bez povrchovej úpravy a bez podstupníc. Podlahy sú s povrchom prevažne laminátové parkety. Vnútorné omietky sú hladké, vonkajšie omietky sú hladké vápennocementové, vnútorné obklady stien sú keramické. Okná plastové s izolačným dvojsklom.Dvere sú drevené prevažne hladké dýhované. Elektroinštalácia je svetelná i motorická, bleskozvod je, rozvody studenej i teplej vody je z plastového potrubia z centrálneho zdroja, kanalizácia je z PVC, vnútorný plynovod nie je, vykurovanie je ústredné teplovodné s vykurovacími panelmi, kuchyňa je s kuchynskou linkou. Hygienické zariadenie pozostáva zo sprchovacieho kúta, splachovacieho záchodu, keramických umývadiel, výťah nie je."

Prístrešok na p. č. 1083

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

"Armovňa je umiestnený na pozemku parc. č. 1083 k. ú. Devínska Nová Ves . Prístrešok je oceľová konštrukcia, má jedno nadzemným podlažie. Je v užívaní od roku 1974 na základe Potvrdenia o veku stavby Družstvom podielnikov DEVÍN, Bratislava ‐ Záhorská Bystrica zo dňa 17.3.2005. Životnosť je stanovená na 50 rokov.

Budova je založená na železobetónových základových pätkách. Nosná konštrukcia je oceľová konštrukcie s plechovým opláštením. Stropy nie sú. Krov je pultový z oceľových väzníkov, krytina sú vlnité azbestocementové dosky. Klampiarske konštrukcie, schodisko nie je. Podlahy tvorí hrubý betón. Elektroinštalácia svetelná."

Výrobná hala č. 2 na p. č. 1083

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

"Armovňa—výrobná hala č.2 je objekt určený užívaním a stavebno‐technickým riešením na výrobné účely ‐ ohýbanie stavebnej výstuže automatickou linkou, je napojená na elektrickú siet,vodovod. Je umiestnená na pozemku parc.č.1083 k.ú.Devínska Nová Ves. Objekt je oceľová konštrukcia, má jedno nadzemné podlažie. Je V užívaní od roku 1974 na základe Potvrdenia o veku stavby.

Družstvom podielnikov DEVÍN,Bratislava ‐ Záhorská Bystrica zo dňa 17.3.2006. Životnosť je stanovená na 50 rokov. Budova je založená na železobetónových základových pätkách. Nosná konštrukcia je oceľová konštrukcia s dvoch strán s plechovým opláštením. Stropy nie sú. Krov je sedlový z oceľových väzníkov, krytina sú vlnité azbestocementové dosky. Podlahy sú s povrchom hrubý betón. Elektroinštalácia je svetelná i motorická."

Výrobná hala (garáž) na p. č . 1094/24

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

"Výrobná hala (na LV garaž) je určená užívaním a stavebno‐technickým riešením na výrobné účely. Je umiestnená na pozemku parc. č. 1094/24 k.ú. Devínska Nová Ves. Hala je nepodpivničená, má jedno nadzemné podlažie. Životnosť sa predpokladá 40 rokov.

Hala má betónové základy, nosná konštrukcia je oceľová, zastrešená sedlovou strechou. Opláštenie je sendvičovými panelmi. Strešnú krytinu tvoria strešné sendvičové panely. Okná plastové s izolačným dvojsklom. Hala je prístupná dvojkrídlovými otváravými plechovými vrátami. Podlahy sú betónové. Objekt má elektroinštaláciu je svetelnú i motorickú, Objekt je napojený na verejný rozvod vody a kanalizácie. Objekt je chránený bleskozvodom."

PRÍSLUŠENSTVO:

PLOTY

Plot – výplň plech

"Základy betónové okolo stĺpikov, bez podmurovky, výplň z trapézového plechu."

Plot‐ strojové pletivo

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

"Plot zo strojového pletiva, oceľové stĺpiky, základ okolo stĺpikov, bez podmurovky."

VONKAJŠIE ÚPRAVY

Vodovodná prípojka, stavba s. č. 6916

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

"Prípojka vody z verejnej siete, zásobovanie stavby súp.č. 6916."

Kanalizačná prípojka, stavba s. č. 6916

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

"Kanalizačná prípojka je vedená do verejnej žumpy na cudzom pozemku."

Spevnené plochy‐ monolitický betón

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

"Spevnené plochy z monolitického betónu slúžia ako manipulačné a parkovacie plochy."

Vodovodná prípojka, stavba s. č. 7086

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

"Prípojka vody z verejnej siete, zásobovanie stavby súp.č. 7086."

Kanalizačná prípojka, stavba s. č. 7086

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

"Kanalizačná prípojka je vedená do verejnej kanalizácie na cudzom pozemku. Napojený objekt súp.č. 7086."

Elektrická prípojka, stavba s. č. 7086

Popis prevzatý zo znaleckého posudku číslo 27/2013:

„Prípojka elektro je vedená z verejného rozvodu ako zemná.“

POZEMKY

Pozemky sú geometricky a polohovo určené, zobrazené v katastrálnej mape a označené parcelným číslom (parcela), vedené na liste vlastníctva ako zastavané plochy a nádvorie v zastavanom území obce Bratislava, m. č. Devínska Nová Ves. Parcely sú čiastočne zastavané stavbami a čiastočne betónovými spevnenými plochami. Na pozemok sú dovedené prípojky inžinierskych sietí - vodovod, kanalizácia, el. energia.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

viď. opis predmetu

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Dexia banka Slovensko, a.s., Hodžova 11, 010 11 Žilina, IČO 31575951 na stavbu na pozemku parc. č. 1083, sklad obilia s príslušenstvom, súp. č. 6916 a na pozemky parc. č. 1083, zast. pl. O výmere 911 m2, parc. č. 1094/17,24, zast. pl. o výmere 2621 m2 podľa V 7250/07 z 20.03.2007 a podľa GP č. 74/2010

Záložné právo v prospech Dexia banka Slovensko a.s. (IČO 31575951) na pozemky registra C KN parc.č. 1083, 1094/17, 1094/24 a na stavby sklad obilia s príslušenstvom s.č. 6916 na parc.č. 1083 a garáž s.č. 7086 na parc.č. 1094/24, podľa V-8430/11 zo dňa 13.04.2011
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie.
K. Najnižšie podanie 526.000,00 € (slovom: päťstodvadsaťšesťtisíc eur)
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Dušan Dičér
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxx
c) Názov obce xxx d) PSČ xxx
e) Štát xxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11111111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 9/2020, ktorý vypracoval Ing. Juraj Talian, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Odhad hodnoty nehnuteľností a Pozemné Stavby zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 914986. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 21.06.2020.
Suma ohodnotenia: 526.000,00 € (slovom: päťstodvadsaťšesťtisíc eur)