Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 176/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 11.9.2020
  • Značka:
  • K068507
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Dušan Turan
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Slobody 1701 / 5, 94701 Hurbanovo
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 08.07.1942
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Fadi Fardous
Sídlo správcu: Štúrova 21, 949 01 Nitra
Kotakt na správcu : +421902707782, spravcovska@fardouspartners.com
Spisová značka správcovského spisu : 32OdK/3/2018 S1316
Spisová značka súdneho spisu : 32OdK/3/2018
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

JUDr. Fadi Fardous, so sídlom kancelárie Štúrova 21, 949 01 Nitra, zapísaný v Zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR, značka správcu: S1316, správca úpadcu: Dušan Turan, nar. 08.07.1942, bytom Slobody 5, 947 01 Hurbanovo  (ďalej len ,,úpadca”) týmto v súlade s ust. § 167p ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“) vyhlasuje

1. kolo ponukového konania na predaj majetku úpadcu podliehajúceho konkurzu

1. PREDMET PONUKOVÉHO KONANIA

Predmetom ponukového konania je výber nadobúdateľa s najvyššou ponukou kúpnej ceny, na ktorého bude zo strany správcu odplatne Kúpnou zmluvou prevedený majetok úpadcu zapísaný pod súpisovou zložkou č. 2-58 v súpisovej hodnote zverejnenej v Obchodnom vestníku č. 167/2020 zo dňa 28.08.2020 pod položkou K065501.

2. PODMIENKY ÚČASTI V PONUKOVOM KONANÍ

2.1 Do ponukového konania sa môže zapojiť každá slovenská alebo zahraničná fyzická osoba - podnikateľ, právnická osoba alebo iná osoba, ktorá má podľa rozhodného práva upravujúceho jej právnu subjektivitu spôsobilosť na práva a povinnosti, deliktuálnu spôsobilosť v rozsahu zodpovednosti za porušenie súkromnoprávnych (vrátane zmluvných) povinností a zároveň aj neobmedzenú spôsobilosť na právne úkony (ďalej len „záujemca“), ktorý kumulatívne spĺňa všetky nasledovné podmienky:

a) voči záujemcovi nebolo začaté konkurzné konanie podľa ZKR ani reštrukturalizačné konanie podľa ZKR, na majetok záujemcu nebol vyhlásený konkurz ani povolená reštrukturalizácia podľa ZKR, pričom majetok záujemcu nie je predmetom alebo záujemca nie je subjektom obdobného konania podľa zahraničného práva; to neplatí pre postavenie záujemcu ako veriteľa v takomto konaní

b) záujemca, ktorý je právnickou osobou nie je v likvidácii a nie je voči nemu vedené ani obdobné konanie podľa zahraničného práva

c) voči záujemcovi nebolo začaté exekučné konanie ani obdobné konanie podľa zahraničného práva

2.2 Záujemca sa môže prihlásiť do ponukového konania po splnení nasledovných podmienok:

a) záujemca je povinný predložiť ponuku písomne, osobne alebo doporučenou zásielku na adresu kancelárie správcu, v jednej neporušenej zalepenej obálke s výrazným označením „PONUKA - konkurz 32OdK/3/2018 - neotvárať“, a to tak, aby bola doručená najneskôr 10. deň do 14.00 hod. odo dňa zverejnenia tohto kola ponukového konania v Obchodnom vestníku. V prípade, že 10. deň pripadne na deň pracovného voľna za 10. deň sa považuje najbližší pracovný deň.

b) ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty podľa bodu 2.2 a) sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca tieto ponuky odmietne ako oneskorené, pri vyhodnotení ponukového konania sa na ne nebude brať zreteľ. 


c) každý záujemca môže do ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet predaja, inak sa na žiadnu z jeho podaných ponúk neberie zreteľ. Riadne doručená ponuka je pre záujemcu záväzná až do ukončenia ponukového konania oznámením výsledkov ponukového konania správcom alebo v prípade víťazného záujemcu uzatvorením Kúpnej zmluvy. Ponuku záujemca nemôže meniť, dopĺňať ani vziať späť.

2.3 Účasť na ponukovom konaní je podmienená zaplatením a pripísaním ponúknutej kúpnej ceny najneskôr v deň podania ponuky na účet správcu IBAN č.: SK18 1111 0000 0010 5869 3000 vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky. Podanie záujemcu označené ako Ponuka musí obsahovať nasledovné náležitosti:

a) presné označenie záujemcu (obchodné meno, IČO (ak bolo pridelené), miesto podnikania a označenie registra v ktorom sú zapísané v prípade fyzických osôb oprávnených podnikať; obchodné meno alebo názov, IČO (ak bolo pridelené), sídlo a označenie registra v ktorom sú zapísané v prípade právnických osôb) spolu s označením e-mailu pre elektronické doručovanie písomností

b) označenie predmetu kúpy (jednotlivé položky)


c) návrh kúpnej ceny v eurách za odkúpenie súpisovej zložky majetku (za každú položku zvlášt kúpna cena)

d) v prípade záujemcu, fyzickej osoby, kópia občianskeho preukazu či cestovného dokladu a u záujemcov, fyzickej osoby – podnikateľa a právnickej osoby, aktuálny výpis z príslušného registra podľa osobitného predpisu nie starší ako 3 mesiace v čase doručenia ponuky, predložené doklady musia byť originály, resp. úradne overené fotokópie 


e) doklad o poukázaní navrhovanej kúpnej ceny na č. účtu: SK18 1111 0000 0010 5869 3000 vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky

 

f) písomné vyhlásenie, že záujemca súhlasí s podmienkami ponukového konania

h) označenie bankového účtu, na ktorý správca v prípade neúspechu záujemcu poukáže záujemcom
uhradenú ponúkanú kúpnu cenu

2.4 V prípade, že záujemcom bude zahraničný subjekt, musia byť doklady podľa bodu 2.3 súdno-znalecky preložené do slovenského jazyka (s výnimkou dokladov vyhotovených v českom jazyku). V prípade zastúpenia záujemcu inou osobou na základe plnomocenstva, je nevyhnutné doložiť úradne overené plnomocenstvo. 


2.5 Na ponuku, ktorá nebude spĺňať všetky náležitosti uvedené v týchto podmienkach ponukového konania sa nebude brať zreteľ. 


3. VYHODNOTENIE PONUKOVÉHO KONANIA

3.1 Správca po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk, neporušené obálky s ponukami záujemcov doručené do dňa otvárania obálok, otvorí a preskúma všetky podané ponuky, či boli doručené včas a či spĺňajú podmienky určené v podmienkach ponukového konania. Ponuky doručené v lehote na podávanie ponúk a spĺňajúce všetky podmienky ponukového konania správca vyhodnotí, na ostatné nebude brať zreteľ a odmietne ich.

3.2 Víťazom ponukového konania sa stane záujemca spĺňajúci podmienky uvedené v záväzných podmienkach ponukového konania a ak súčasne ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Pri zhode ponúk správca žrebom vylosuje víťazného záujemcu.

3.3 Správca oznámi výsledok preskúmania a vyhodnotenia ponúk jednotlivým záujemcom v lehote do 10 dní od vyhodnotenia ponúk správcom. Víťaza ponukového konania správca zároveň e-mailom vyzve na uzatvorenie Kúpnej zmluvy za podmienok určených v ponuke víťazného záujemcu.

3.4 Neúspešným záujemcom správca vráti zložené finančné prostriedky najneskôr do 10 dní odo dňa oznámenia výsledku preskúmania a vyhodnotenia ponúk.

3.5 V prípade, že Víťazný záujemca odmietne uzatvoriť Kúpnu zmluvu v lehote určenej správcom, alebo kúpnu cenu neuhradí v plnom rozsahu včas podľa pokynu správcu, víťazom ponukového konania je ďalší záujemca, ktorý ponúkol najvyššiu kúpnu cenu.

3.6 Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené ponuky.

 

V Nitre, dňa 08.09.2020

JUDr. Fadi Fardous, správca