Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 173/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 8.9.2020
  • Značka:
  • X033322
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 083/2018
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby salón President na 3. posch. v Hoteli Elizabeth Trenčín, ul. gen. M. R. Štefánika 2, 911 01 Trenčín
D. Dátum konania dražby 04. 09. 2020
E. Čas konania dražby 09:45 hod. – 09:54 hod.
F. Kolo dražby tretie
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Prievidza, obec: Oslany, katastrálne územie: Osľany, zapísané v evidencii Okresného úradu Prievidza, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 2498, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 65 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 165/3 o výmere 242 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • bazén a šport. objekt so súpisným číslom 65 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 165/2 o výmere 371 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • záhradný dom so súpisným číslom 65 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 165/6 o výmere 85 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • prístrešok bez súpisného čísla s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 165/5 o výmere 63 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 165/1 o výmere 1685 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 165/2 o výmere 371 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 165/3 o výmere 242 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 165/5 o výmere 63 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 165/6 o výmere 85 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.
H. Opis predmetu dražby

1. Rodinný dom súpisné číslo 65, katastrálne územie Osľany

Ide o samostatne stojaci, čiastočne podpivničený rodinný dom s dvoma nadzemnými podlažiami. Pôvodná časť rodinného domu bola daná do užívania v roku 1986. V rokoch 2001 až 2004 boli na dome vykonané stavebné úpravy, a to nadstavba a prístavba pôvodného rodinného domu.

Dispozičné riešenie:

I. podzemné podlažie tvorí: schodisko a technická miestnosť.

Zastavaná plocha I. podzemného podlažia je 30,6 m2.

I. nadzemné podlažie tvorí: zádverie, chodba, kuchyňa, obývacia izba s krbom, šatník, práčovňa, kúpeľňa, WC, izba a sklad.

Zastavaná plocha I. nadzemného podlažia je 233,76 m2.

II. nadzemné podlažie tvorí: chodba, kúpeľňa, WC, pracovňa, obývacia izba s kuchyňou a 2 izby so šatníkom.

Zastavaná plocha II. nadzemného podlažia je 306,51 m2.

Technicko – konštrukčné riešenie:

Základy sú betónové s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú z monolitického betónu na prvom podzemnom podlaží, na prvom nadzemnom podlaží sú murované zo siporexu v skladobnej hrúbke nad 40 do 50 cm a na druhom nadzemnom podlaží sú montované z prefabrikovaných betónových dielcov. Deliace konštrukcie sú murované tehlové. Stropné konštrukcie sú betónové monolitické s rovným podhľadom a na druhom nadzemnom podlaží sú drevené trámové s rovným podhľadom. Schodisko z prvého podzemného podlažia na prvé nadzemné podlažie je železobetónové s povrchom z keramickej dlažby. Z prvého podlažia na druhé nadzemné podlažie je železobetónové monolitické schodisko so stupňami z tvrdého dreva. Strešná konštrukcia je väzníková valbová, krytinu tvoria lepenkové šindle. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu úplné (žľaby, zvody, komíny, prieniky a snehové zachytávače). Úpravu vonkajších povrchov tvorí omietka na báze umelých látok, vnútorné omietky sú vápenné štukové na prvom podzemnom podlaží a striekané hrubozrnné na prvom a druhom nadzemnom podlaží. V

kúpeľniach, práčovni, WC a v kuchyni pri sporáku a dreze sú keramické obklady. Okná sú plastové s izolačným trojsklom. Dvere sú plné hladké v obložkových zárubniach. Podlahy obytných miestností tvoria veľkoplošné drevené parkety. V ostatných miestnostiach sú keramické dlažby. V dome sa nachádzajú dve kuchyne, jedna na prvom nadzemnom podlaží a druhá na druhom nadzemnom podlaží. Na prvom nadzemnom podlaží sa nachádza elektrický sporák s elektrickou rúrou a keramickou platňou, dva plynové sporáky s horákovou varnou jednotkou, plynový sporák, umývačka riadu, chladnička a mraznička, odsávač pár a nerezové drezové umývadlá. Kuchyňa na prvom nadzemnom podlaží je nerezová profesionálna. Kuchyňa na druhom nadzemnom podlaží je drevená z prírodného dreva a sú v nej zabudované spotrebiče, a to sporák s elektrickou rúrou a keramickou varnou doskou, umývačka riadu, chladnička s mrazničkou, odsávač pár a nerezové drezové umývadlo. V dome sa nachádza viacero kúpeľní, ako na prvom nadzemnom podlaží, tak na druhom nadzemnom podlaží a v nich sa nachádza oceľová smaltovaná vaňa, vaňa plastová rohová, keramické umývadlo, samostatná sprcha, batérie sú pákové nerezové so sprchou alebo pákové nerezové. Vo WC je keramická WC misa s podomietkovým splachovacím systémom, v jednom WC je aj umývadielko. Celkovo sa v dome nachádza šesť toaliet. Na prvom nadzemnom podlaží sa nachádza kozub s uzatvoreným ohniskom a kozub s vyhrievacou vložkou. Vykurovanie v dome je ústredné podlahové teplovodné, zdrojom vykurovania je kotol ústredného vykurovania značky Buderus umiestnený na prvom podzemnom podlaží. Na druhom nadzemnom podlaží je kúrenie lokálne, zabezpečené elektrickými konvektormi. Vnútorné rozvody teplej a studenej vody sú z centrálneho zdroja, vyhotovené sú z pozinkovaného potrubia. Vnútorné rozvody kanalizácie sú plastové. Rozvody elektroinštalácie sú s automatickým istením. V dome je rozvod zemného plynu.

2. Záhradný dom súpisné číslo 65, katastrálne územie Osľany

Ide o samostatne stojaci záhradný dom s jedným nadzemným podlažím bez podpivničenia. Do užívania bol daný v roku 2006.

Zastavaná plocha záhradného domu je 84,97 m2.

Technicko – konštrukčné riešenie:

Pozostáva z betónových základov s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú montované z prefabrikovaných dielcov na báze dreva. Deliace konštrukcie sú tehlové. Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom. Strecha je pultová s krytinou z medi. Klampiarske konštrukcie strechy sú taktiež z medeného plechu - úplné. Úpravu vonkajších povrchov tvorí omietka na báze umelých látok. Vnútorné omietky sú sadrové striekané. V kúpeľni a práčovni sú keramické obklady. Dvere sú drevené rámové. Okná sú drevené s kovovými okennými žalúziami a vonkajšími hliníkovými roletami. Podlahy v celom dome tvorí keramická dlažba. V kuchyni je vstavaná kuchynská linka z prírodného dreva so zabudovanými spotrebičmi, a to elektrickým sporákom s elektrickou rúrou, umývačkou riadu, odsávačom pár a nerezovým drezom. V kúpeľni je samostatná sprcha, dve umývadlá, umývadlo na nohy a WC s podomietkovým splachovacím systémom. Vykurovanie je ústredné teplovodné podlahové, kombinované s lokálnym elektrickými konvektormi. Vnútorné rozvody vody sú z plastového potrubia. Zdrojom teplej vody je zásobníkový plynový ohrievač. Rozvody kanalizácie sú plastové. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s automatickým istením.

3. Bazén a športový objekt súpisné číslo 65, katastrálne územie Osľany

Ide o prístavbu rodinného domu, v ktorej sa nachádza bazén so zázemím a športové priestory. Do užívania bola daná v roku 2004.

Dispozičné riešenie:

I. nadzemné podlažie tvorí: bazén so zázemím, miestnosť pre stolný tenis, hygienické zariadenia, kotolňa, sprchy, skladové priestory a multifunkčný kurt.

Zastavaná plocha I. nadzemného podlažia je 378,75 m2.

Technicko – konštrukčné riešenie:

Základy sú betónové. Zvislé nosné konštrukcie sú murované zo siporexu v skladobnej hrúbke nad 40 do 50 cm. Deliace konštrukcie sú murované tehlové. Stropné konštrukcie sú betónové monolitické drevené trámové s rovným podhľadom. Krytinu strešnej konštrukcie tvoria lepenkové šindle. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu úplné (žľaby, zvody, komíny, prieniky a snehové zachytávače). Úpravu vonkajších povrchov tvorí omietka na báze umelých látok. Vnútorné omietky sú striekané hrubozrnné so soklom z keramickej dlažby. Podlahu tvorí keramická dlažba. Okná sú plastové s izolačným trojsklom. V hygienickom zázemí bazénu a športovej miestnosti je sprchový kút, keramické umývadlo a keramická WC kombi misa. Na stenách je keramický obklad.

4. Prístrešok pre autá

Do užívania bol daný v roku 2004. Pozostáva zo základov bez podmurovky tvorených iba základmi pod stĺpikmi. Zvislé nosné konštrukcie sú tvorené kovovými stĺpikmi. Strechu tvorí oceľová konštrukcia s krytinou z polykarbonátu (LEXAN). Úpravu vonkajších povrchov tvorí náter. Podlahu tvorí zámková dlažba.

Zastavaná plocha prístrešku pre autá je 57,14 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 6499/07.
b) Zmluva o nájme nehnuteľností v prospech nájomcu KRYŠTÁL SLOVENSKO o.z. zo dňa 09.12.2013 uzatvorená na dobu určitú od 09.12.2013 do 09.12.2028.
c) Dodatok č. 1 k Zmluve o nájme nehnuteľností v prospech nájomcu KRYŠTÁL SLOVENSKO o.z. zo dňa 09.12.2013 uzatvorený dňa 28.09.2018, ktorým sa mení doba nájmu od 09.12.2013 do 09.12.2048.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 297.000,- EUR (slovom: dvestodeväťdesiatsedemtisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 125/2019 zo dňa 20.11.2019, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Luciou Magulovou:
396.000,- EUR (slovom: tristodeväťdesiatšesťtisíc EURO)