Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 167/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 28.8.2020
  • Značka:
  • K065463
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Jozef Fodor
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Pavlová 62, 943 59 Pavlová
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 27.11.1966
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Peter Bojda
Sídlo správcu: Topoľčianska 31/61, 94901 Nitra - Dražovce
Kotakt na správcu : judr.peterbojda@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 28OdK/66/2019S1828
Spisová značka súdneho spisu : 28OdK/66/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace s dražbou majetku podliehajúceho konkurzu

                                                                   Zápisnica o priebehu dražby

Miesto konania dražby: Advokátska kancelária JUDr.Mária Jakubíková, Fraňa Mojtu 43, 949 01 Nitra

Čas konania dražby: 24.08.2020 o 10:00 hod.

Označenie predmetu dražby: Predmetom dražby je nehnuteľnosť vedená na Okresnom úrade Nové Zámky, katastrálny odbor, obec Pavlová, kat.úz.Pavlová, zapísaná na LV č.129 ako parcela registra „C“ evidovaná na katastrálnej mape a to parc.č.170 – zastavaná plocha a nádvorie o výmere 340 m2 spolu so stavbou rodinný dom súpisné číslo 62, na parc.č.170 v celosti.

Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby

Na nehnuteľnostiach zapísaných na LV č.129 neviaznu žiadne ťarchy, vecné bremená a ani žiadne iné právne povinnosti. Exekučné záložné práva, ktoré sú uvedené na liste vlastníctva č.129 zanikli právoplatnosťou Uznesenia Okresného súdu Nitra sp.zn.28Odk/66/2019, zo dňa 23.05.2019, t.j.dňa 30.05.2019.

Opis stavu predmetu dražby

Rodinný dom je osadený v rovinatom až mierne svahovitom teréne v obci Pavlová v zástavbe IBV. Rodinný dom je prízemný, bez podpivničenia, zastrešený je manzardovou strechou. Základy sú pásové z monolitického betónu s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti, podmurovka je betónová, obvodové steny sú vymurované z tvárnic hrúbky 400 mm, fasádna omietka je hladká, z dvoch strán je sokel obložený kabrincom, vnútorné omietky sú vápenné hladké. Stropy sú drevené, trámové s rovným podhľadom, krov je pokrytý azbestocementovými šablónami, klampiarske konštrukcie strechy, žľaby, zvody a vonkajšie okenné parapety sú z pozinkovaného plechu. Elektroinštalácia je na 230 V s poistkami, v kuchyni a hygienických priestoroch sú vyhotovené rozvody teplej a studenej vody. Rodinný dom je pripojený na vzdušné vedenie NN, zásobovanie pitnou vodou je z vlastnej studne. V rodinnom dome sa nachádza veranda, izba, obývacia stena, kuchyňa, špajza a kúpeľňa. V kuchyni je podlaha z drevených dosák, sporák na pevné palivo, antikorový drez s otočnou batériou s rozvodom studenej vody, steny sú pri dreze obložené keramickým obkladom. V kúpeľni sú steny obložené keramickým obkladom do výšky 1,35 m, podlaha je betónová s povrchovou úpravou s cementového poteru s náterom, umývadlo s pákovou batériou, liatinová vaňa obložená keramickým obkladom s pákovou sprchovou batériou, elektrický bojler na TÚV 80 l. V obývacej izbe a izbe sú podlahy z drevených dosák, v špajzy je betónová podlaha s povrchovou úpravou s cementového poteru s náterom, vo verande je podlaha z terazzovej dlažby. V izbách sú okná drevené, dvojité, vo verande, kúpeľni a špajzy sú okná drevené jednoduché, interiérové dvere sú hladké, osadené v oceľových zárubniach, vstupné dvere sú presklené, osadené v drevenej zárubni.

Cena predmetu dražby bola zistená znaleckým posudkom č.25/2020 zo dňa 12.02.2020, vyhotoveným znalcom Ing.Adriánom Bachratým:

16.300,- EUR (slovom: šesťnásťtisíctristo eur)

Označenie organizátora a navrhovateľa dražby: JUDr.Peter Bojda, správca konkurznej podstaty dlžníka Jozef Fodor nar.27.11.1966, bytom 943 59 Pavlová 62, zapísaný v zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti pod č.S1828, so sídlom kancelárie Topoľčianska 31/61, 949 01 Nitra – Dražovce.

Označenie bývalého vlastníka predmetu dražby: Jozef Fodor nar.27.11.1966, bytom 943 59 Pavlová 62

Najnižšie podanie:

15.000,- EUR (slovom päťnásťtisíc eur)

Označenie dražobníka a licitátora: JUDr.Peter Bojda, správca konkurznej podstaty, zapísaný v zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR pod č.S1828, so sídlom kancelárie Topoľčianska 31/61, 949 01 Nitra – Dražovce.

Označenie vydražiteľa: nikto sa dražby nezúčastnil

Cena dosiahnutá vydražením: predmet dražby sa nepodarilo vydražiť.

Námietky proti predmetu dražby:

Poučenie: V prípade, ak sa spochybňuje platnosť záložnej zmluvy alebo boli porušené ustanovenia Zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu okrem prípadu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa osobitného predpisu (zákon 253/1998 Z. z.); v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty.

Osoba, ktorá na základe vyššie uvedeného podala na súde žalobu o neplatnosť dražby, je povinná oznámiť príslušnému okresnému úradu začatie súdneho konania. Účastníkmi súdneho konania o neplatnosť dražby sú navrhovateľ a organizátor dražby, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba.

Ak vydražiteľ zmaril dražbu alebo ak súd určil dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.

Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste a ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.

Všetky osoby, ktoré majú k predmetu dražby iné práva, ich musia preukázať najneskôr do termínu otvorenia dražby a uplatniť ich na dražbe ako dražitelia.

___________________                                                    

         Dražobník