Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 166/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 27.8.2020
  • Značka:
  • X032164
Platiť sa oplatí s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD PSO006/20
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Platiť sa oplatí s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Mostová2811 02 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mostová
b) Orientačné/súpisné číslo 2
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 811 02
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 66827/B
IV. IČO/ dátum narodenia 45684618
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Slovenská sporiteľňa, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tomášikova
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 832 37
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00151653
C. Miesto konania dražby Kongresová Sála I. DIXON Resort Congress Hotel & Aqualand, Švermova 32,974 04 Banská Bystrica, okres Banská Bystrica, Banskobystrický kraj.
D. Dátum konania dražby 25. 09. 2020
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

244

Lučenec

Lučenec

Divín

Divín

 

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

1294/1

Zastavaná plocha a nádvorie

754

1294/2

Zastavaná plocha a nádvorie

29

Stavby:

Súpisné číslo

Parcelné číslo

Druh stavby                                                           

614

1294/1

10 Rodinný dom

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Dražba rodinný dom Divín

Vzhľadom na skutočnosť, že predmetná nehnuteľnosť nebola sprístupnená, ohodnotenie predmetu dražby bolo vykonané v zmysle § 12 ods. 3 zákona č. 527/2002 o dobrovoľných dražbách, v znení neskorších predpisov („ohodnotenie možno vykonať z dostupných údajov, ktoré má dražobník k dispozícii“). Predmet dražby nebol sprístupnený. Nebolo možné preskúmať aktuálny stavebnotechnický a vizuálny stav, ako aj údržbu predmetu dražby. Z tohto dôvodu je popis a stav predmetu dražby uvádzaný ako predpokladaný. Technický stav predmetu dražby znalec určil na základe dostupných údajov.

 

Právna dokumentácia :

Stavba je zapísaná na LV 244 v katastrálnom území Divín ako rodinný dom súpisné číslo 614 na pozemku parcelné číslo CKN 1294/1 a je zobrazená na príslušnej aktuálnej katastrálnej mape v pôdorysnom tvare, ktorý je zhodný s pôdorysným tvarom stavby, ktorý som zistila pri obhliadke a zameraní. Prístavba rodinného domu je osadená na parc.č. CKN 1294/2.

Technická dokumentácia :

Projektová dokumentácia stavby, overená v stavebnom konaní stavebným úradom, mi nebola poskytnutá, nezachovala sa. Skutkový stav je zakreslený v prílohe k tomuto znaleckému posudku.

Je to samostatne stojaci stavebný objekt s dvomi podlažiami (1. nadzemným podlažím a 2. nadzemným podlažím), s dreveným valbovým krovom s krytinou z betónových škridiel BRAMAC. Kolaudačné rozhodnutie na pôvodnú stavbu sa nezachovalo, len informácia z predchádzajúcich znaleckých posudkov, že kolaudačné rozhodnutie bolo vydané pod č. Výst. 1142/77 Sch. zo dňa 15.05.1977, čo je uvedené v znaleckom posudku Ing. arch. Anny Václavíkovej č. 14/2009. Stavebným povolením č. 181/2007 zo dňa 25.04.2007, vydaného Obcou Divín, bola povolená stavba „Prístavba a prestavba rodinného domu“ v Divíne, na Ulici mlynskej č. 614, postavenej na pozemku parc.č. CKN 1294/1 a 1294/2. Stavba bola skolaudovaná rozhodnutím Obce Divín č. 64/2011 dňa 01.03.2011. V roku 1987 bol rodinný dom plynofikovaný, plynová prípojka je vedená dvorom pred garážou, plynomer je osadený v plynomernej skrinke v oplotení. Rodinný dom je zásobovaný vodou z verejného vodovodu, vodomer je osadený v kotolni rodinného domu, na verejný rozvod elektrickej energie je rodinný dom napojený zemnou káblovou prípojkou od stĺpového vedenia k hlavnej domovej poistkovej skrini, ktorá je umiestnená na vonkajšej stene rodinného domu. Kanalizácia je odvedená do verejnej kanalizácie obce. Prístup do domu je z priľahlej spevnenej miestnej komunikácii plotovými vrátami a vrátkami a tiež je možný cez záhradu z miestnej komunikácii plotovými vrátami.

1. podlažie rodinného domu má podľa STN 73 4301 Budovy na bývanie (z 06/1998), článok 4.1.6 charakter nadzemného podlažia, lebo je to podlažie, ktoré nemá úroveň podlahy alebo jej časti nižšie ako 800 mm pod najvyšším bodom priľahlého terénu v pásme širokom 5,00 m po obvode rodinného domu.

Pôvod stavby:

Vek stavby rodinného domu s.č. 614 je určený na základe zachovalej právnej dokumentácii stavby a konštrukčného vyhotovenia stavby na 37 rokov (1977), vek prístavby a stavebných úprav domu je 3 roky (2011).

Technický stav:

Údržba stavby je prispôsobená potrebám stavby, stavba je udržiavaná a kompletne zrekonštruovaná, nie sú vykazované znaky porúch prvkov dlhodobej životnosti ani prvkov krátkodobej životnosti. Niektoré prvky stavby nie sú ukončené (obklady a dlažby vo WC v prízemí, zábradlie terasy, balkóna i schodišťa, podlaha terasy, spevnená plocha pred vjazdom do garáže...). Stavba má vymenené rozvody inžinierskych sietí, nové EUROokná, nové stierkové omietky, nové rozvody ÚK s novými panelovými radiátormi a novým plynovým značkovým kotlom ÚK a elektrickým bojlerom na ohrev vody. Predpokladanú životnosť určujem s prihliadnutím na technický stav prvkov dlhodobej životnosti i krátkodobej životnosť stavby a na hrúbku obvodového muriva (tehlové murivo hrúbky 40 cm so zateplením) na 120 rokov.

 

1.  NADZEMNÉ  PODLAŽIE

1. nadzemné podlažie rodinného domu má zastavanú plochu 142,01 m2, z toho je 106,81 m2 pôvodná zastavaná plocha z roku 1977 a 35,20 m2 prístavba z roku 2011. Základy sú betónové bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou. Obvodové zvislé nosné tehlové múry majú hrúbku 0,40 m, deliace konštrukcie sú tiež tehlové murované. Podmurovka je do výšky 0,50 m omietaná a obložená kabrincami. Strop je s rovným omietaným podhľadom železobetónový monolitický. Sú v ňom umiestnené: vstup, chodba so schodiskom, kuchyňa s jedálňou a obývacou izbou, WC, garáž a kotolňa. Tehlové obvodové steny sú zvonku zateplené a upravené stierkami na báze umelých hmôt. Tým je obvodové murivo sendvičové. Vnútorné omietky sú vápenno-cementové hladké a stierkové, obklady nie sú, dvere sú drevené z tvrdého dreva, obložkové, okná sú nové EURO-okná s dvojvrstvovým vákuovaným zasklením a s kovovými žalúziami. Prevládajúce podlahy obytných miestností sú plávajúce podlahy a ostatných miestností sú keramické dlažby (vstup, garáž, kuchyňa, kotolňa). Vykurovanie je ústredné plynové teplovodné radiátorové s novými panelovými radiátormi kombinované so stenovým vykurovaním. Schodisko je železobetónové s drevenými nášľapnými konštrukciami z tvrdého dreva. Vchodové dvere i zadné vchodové dvere do garáže sú nové drevené z tvrdého dreva, garážové vráta sú s diaľkovým ovládaním. Elektroinštalácia je svetelná a motorická, v podlaží sú nové rozvody elektroinštalácie. Zdrojom pitnej vody je verejný vodovod, v podlaží sú nové plastové rozvody studenej i teplej vody a nový plastový rozvod kanalizácie. Na vodovodné rozvody je v 1. nadzemnom podlaží napojený plynový kotol ÚK, elektrický ohrievač vody v kotolni, drezové umývadlo v garáži, splachovací záchod vo WC, kuchyňa s kameninovým drezom a s páčkovou vodovodnou batériou. Kuchyňa má kuchynskú linku na báze dreva dĺžky 8,5 m, kameninový kuchynský drez s páčkovou batériou, vstavanú umývačku riadu, odsávač pár, elektrická vstavaný šporák so sklokeramickou platňou a s elektrickou rúrou. V obývacej izbe je kozub s uzatvoreným ohniskom a s teplovzdušnými rozvodmi po rodinnom dome. Strechu tvorí drevený valbový krov s novou škridlovou krytinou BRAMAC, klampiarske konštrukcie a aj ostatné klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením, meranie spotreby elektriny je v elektromernej skrinke pri vchode do rodinného domu. Meranie spotreby vody a aj plynomer sú v kotolni.

2.  NADZEMNÉ  PODLAŽIE

2. nadzemné podlažie rodinného domu má zastavanú plochu 142,01 m2, z toho je 106,81 m2 pôvodná zastavaná plocha z roku 1977 a 35,20 m2 prístavba z roku 2011. Obvodové zvislé nosné tehlové múry majú hrúbku 0,40 m, deliace konštrukcie sú tiež tehlové murované. Obvodové steny sú zvonku zateplené a upravené stierkami na báze umelých hmôt, čím sú sendvičové. Strop je s rovným omietaným podhľadom železobetónový monolitický. Sú v ňom umiestnené: chodba so schodiskom, kúpeľňa, samostatné WC, 3 izby a terasa. Vnútorné omietky sú vápenno-cementové hladké a stierkové, obklady sú v kúpeľni výšky nad 1,35 m s obkladom vane a sprchovacieho kúta, dvere sú hladké plné a zasklené z tvrdého dreva obložkové, okná sú nové EURO-okná s kovovými žalúziami a dvojvrstvovým vákuovaným zasklením. Prevládajúce podlahy obytných miestností sú plávajúce podlahy a v ostatných miestnostiach sú keramické dlažby (kúpeľňa, WC, chodba). Vykurovanie je ústredné plynové teplovodné radiátorové s novými panelovými radiátormi. V podlaží sú rozvody studenej a teplej vody z plastového potrubia, plastové rozvody kanalizácie, rozvody svetelnej a motorickej elektrickej energie a nové rozvody ÚK s novými panelovými radiátormi. Vnútorné vybavenie kúpeľne je plastovou rohovou vaňou s páčkovou sprchovacou batériou, 2 x umývadlo s páčkovou vodovodnou batériou, sprchovacím kútom s páčkovou sprchovacou batériou a vykurovacím rebríkom. Ostatné klampiarske konštrukcie sú tiež z pozinkovaného plechu.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave zodpovedajúcom údržbe a dobe jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
POZNÁMKY:
Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 181EX 209/18 - 12 z 25.08.2018 (Ex. úrad Veľký Krtíš, JUDr. Iveta Tóthová) v prospech: AutoFinance, a.s., Okružná 18, Poprad, IČO. 36810894, na pozemky registra C KN parc.č. 1294/1, 1294/2 a stavbu s.č. 614 na pozemku registra C KN parc.č. 1294/1, P-562/2018, zapísané 27.08.2018-
326/18

Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 181EX 160/19- 3 z 20.05.2019 (Ex. úrad Veľký Krtíš, JUDr. Iveta Tóthová) v prospech: Slovenský plynárenský priemysel, a.s. Mlynské nivy 44/a, 825 11 Bratislave, IČO : 35 815 256, na C KN p.č. 1294/1, 1294/2 a stavbu s.č. 614 na C KN p.č. 1294/1, P-406/2019, zapísané 03.06.2019 - 174/19

Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 181EX 432/19 - 4 z 28.08.2019, (Ex. úrad Veľký Krtíš, JUDr. Iveta Tóthová), v prospech: SPP - distribúcia, a.s., Mlynské nivy 44/b, Bratislava, IČO : 35 910 739, na pozemky registra C KN par.č. 1294/1, 1294/2 a stavbu rodinný dom s.č. 614 na pozemku registra C KN par.č. 1294/1, P- 650/2019, zapísané 02.09.2019 - 335/19

Oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech Slovenská sporiteľna, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653, na pozemky registra C KN parc.č. 1294/1, 1294/2 a stavbu s.č. 614 rodinný dom na pozemku registra CKN parc.č. 1294/1, zapísané 18.10.2019, P-762/2019 - 810/19

Oznámenie o konaní dobrovoľnej dražby DD PSO006/20 z 30.06.2020 dražobníkom: Platiť sa oplatí s.r.o., Mostová 2, 811 02 Bratislava - Staré Mesto, IČO 45 684 618, na pozemky registra C KN parc.č. 1294/1, 1294/2 a stavbu s.č. 614 rodinný dom na pozemku registra CKN parc.č. 1294/1, zapísané 06.07.2020, P-320/2020 - 126/20

ČASŤ C: ŤARCHY:
Záložné právo v prospech Slovenskej sporiteľne, a.s.,Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653, č. V 2673/14 z 15.10.2014, na pozemky registra CKN parc.č. 1294/1, 1294/2 a stavbu s.č. 614 rodinný dom na
pozemku registra CKN parc.č. 1294/1 - 795/14

Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 181EX 209/18 - 20 z 18.09.2018 (Ex. úrad Veľký Krtíš, JUDr. Iveta Tóthová) v prospech: AutoFinance, a.s., Okružná 18, Poprad, IČO.
36810894, na pozemky registra C KN parc.č. 1294/1, 1294/2 a stavbu s.č. 614 na pozemku registra C KN parc.č. 1294/1, Z-3414/2018, zapísané 20.09.2018 - 362/18

Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 313EX 33003/19 z 18.10.2019 od exekučného úradu Bratislava, JUDr. Rudolf Krutý, PhD., v prospech oprávnenému: Ing. Pavel Brusnický, Ľ. Podjavorinskej
4206/49, 98401 Lučenec,nar. 17.06.1985, na pozemky CKN parc.č. 1294/1, 1294/2 a rodinný dom so s.č. 614 na pozemku CKN parc.č. 1294/1, zapísané 23.10.2019, Z- 3621/2019 - vz. 812/19

Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 313EX 79362/19 z 29.05.2020 (Ex. úrad Bratislava, JUDr. Rudolf Krutý, PhD.) v prospech: PATRIOT GROUP, s.r.o., Legionárska 7158/5, 911 01 Trenčín, IČO 45407657, na pozemky registra C KN parc.č. 1294/1, 1294/2 a stavbu s.č. 614 na pozemku registra C KN parc.č. 1294/1, zapísané 03.06.2020, Z-1548/2020 - 96/20

INÉ ÚDAJE
Bez zápisu.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok č. 23/2020 zo dňa 28.02.2020, Makóni Peter Ing., VŠH: 104 000,00 EUR
K. Najnižšie podanie 93 600,00 EUR
L. Minimálne prihodenie 300,00 EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 15 000,00 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobnú zábezpeku dražobníkovi alebo do notárskej úschovy v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v stanovenej výške v prospech účtu dražobníka, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky v stanovenej výške na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka, zápisnica o notárskej úschove.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Lehota na zloženie dražobnej zábezpeky sa končí otvorením dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená. To platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražitel je povinný uhradit cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dna skoncenia dražby v hotovosti alebo na úcet dražobníka, císlo úctu: 5019559480/0900, IBAN: SK17 0900 0000 0050 1955 9480, SWIFT (BIC): GIBASKBX, vedený v SLSP, a.s., variabilný symbol (VS): 620 (uvedie sa v referencii platiteľa).
Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutej vydražením hneď po skončení dražby. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 03.09.2020 o 10:30 hod. Obhliadka 2: 17.09.2020 o 10:30 hod.
Miesto obhliadky stretnutie záujemcov o obhliadku sa uskutoční pred predmetom dražby: Mlýnska 614/11, 985 52 Divín.
Organizačné opatrenia Bližšie informácie a pokyny Krajiček Martin kontakt: 0911 833 859, 0911 833 859, krajicek@platitsaoplati.sk.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní. Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa. Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu. Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Katarína
c) priezvisko Valová
d) sídlo Pribinova 10, 811 09 Bratislava