Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 166/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 27.8.2020
  • Značka:
  • K065249
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Miko Marek
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Kyjov 236, 06548 Kyjov
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 01.01.1990
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Marta Prigancová
Sídlo správcu: Zámočnícka 165/3, 06801 Medzilaborce
Kotakt na správcu : marta.prigancova@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 5OdK/166/2020 S1442
Spisová značka súdneho spisu : 5OdK/166/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Ing. Marta Prigancová, správca konkurznej podstaty dlžníka: Marek Miko, nar. 01.01.1990, trvale bytom Kyjov 236, 065 48 Šarišské Jastrabie, podnikajúci pod obchodným menom Marek Miko, s miestom podnikania 065 48 Kyjov 236, IČO: 50 223 631, konkurz vedený Okresným súdom Prešov pod sp. zn. 5OdK/166/2020 týmto vyhlasuje v zmysle ustanovenia § 167p zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej aj „ZKR“) ponukové konanie na speňaženie majetku vo vlastníctve dlžníka. - zapísaného do súpisu všeobecnej podstaty, ktorý bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 103/2020 dňa 01.06.2020 pod podaním K042857.

Ponukové kolo:  tretie

Súpisová zložka poradové číslo: 2.

Druh majetku: Hnuteľná vec – Osobné vozidlo, značka ROVER, Typ: 45, 2.0 IDT, evidenčné číslo: SL945BU, rok výroby: 2005, počet najazdených km: 335 000 km, stav opotrebovanosti: používané.

Súpisová hodnota majetku: 1500,- Eur

Správca ponúkaný majetok ponúka za najvyššiu ponúknutú cenu záujemcom. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola zábezpeka na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu.

Číslo bankového účtu: vedený vo Všeobecnej úverovej banke, a.s., IBAN: SK51 0200 0000 0034 9018 4159, povinne uviesť: variabilný symbol: 51662020, do poznámky uviesť: „Ponukové konanie“, meno a priezvisko fyzickej osoby alebo názov právnickej osoby.

Lehota na predkladanie ponúk: 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky v Obchodnom vestníku. Ak koniec lehoty pripadne na štátny sviatok alebo deň pracovného pokoja, posledným dňom lehoty na predkladanie ponúk je najbližší pracovný deň.

1. Spôsob uplatnenia ponuky: Záväzná ponuka musí byť doručená správcovi poštou najneskôr v posledný

deň lehoty na predkladanie ponúk, obálka musí byť označená „5OdK/166/2020“ – záväzná ponuka“, inak sa na ňu neprihliada. Záväzná ponuka, ktorá nebude doručená do skončenia lehoty, sa nebude považovať za riadne doručenú, aj keď bola odoslaná pred uplynutím lehoty. Zmeškanie lehoty nemožno odpustiť. Záujemca je oprávnený do ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet ponukového konania, pričom raz predloženú ponuku nemožno viac meniť ani vziať späť. Záväzná ponuka musí byť písomná v slovenskom jazyku a musí obsahovať všetky náležitosti uvedené v podmienkach ponukového konania.

2. Náležitosti ponuky: Záväzná ponuka musí obsahovať úplnú špecifikáciu vymedzenia predmetu kúpy, ponúkanú kúpnu cenu v eurách, doklad preukazujúci totožnosť záujemcu fyzickej osoby, respektíve právnej subjektivity právnickej osoby, (meno, priezvisko, dátum narodenia, miesto trvalého pobytu, fotokópia občianskeho preukazu e-mailovú adresu záujemcu fyzickej osoby : obchodné meno, sídlo, IČO, DIČ, originál výpisu zo živnostenského alebo obchodného registra, nie starší ako 3. mesiace, podpis štatutárneho zástupcu.

3. Úspešný bude uchádzač ponukového konania, ktorý splní podmienky ponukového konania a súčasne ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnakú kúpnu cenu, rozhodne žreb správcu.

4. Spôsob oznámenia prijatia víťaznej ponuky: Úspešnému záujemcovi správca prijatie jeho víťaznej ponuky oznámi prostredníctvom e-mailovej pošty, alebo písomne prostredníctvom Slovenskej pošty, a.s. v prípade, ak záujemca nemá e-mailovú adresu.

5. Otváranie doručených obálok s predloženými ponukami sa uskutoční do 5 pracovných dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. Lehota na vyhodnotenie ponúk je do 5 pracovných dní od termínu otvárania doručených ponúk.

6. Podaním ponuky do ponukového konania záujemca súhlasí s podmienkami tohto ponukového konania,

súhlasí so zmluvnou pokutou a súhlasí s tým, aby zmluvná pokuta bola uhradená zo zloženej zálohy.

7. Víťaza ponukového konania správca vyzve na uzatvorenie kúpnej zmluvy za podmienok určených v

ponuke víťazného záujemcu. K uzavretiu zmluvy s víťazným záujemcom príslušný orgán nevydáva osobitný pokyn resp. súhlas.

8. Predmet kúpy sa predáva tak ako "stojí a leží", čiže kupujúci si nebude môcť v čase uzavretia kúpnej

zmluvy, ani nikdy v budúcnosti uplatňovať žiadne nároky proti správcovi, alebo proti konkurznej podstate. Všetky náklady spojené s uzavretím kúpnej zmluvy, s prepisom na príslušnom dopravnom inšpektoráte a s prevzatím predmetu kúpy. vypratanie predmetu ponukového konania. znáša úspešný záujemca zo svojho.

9. Úspešný záujemca je povinný predmet kúpy prevziať v deň uzavretia kúpnej zmluvy, ak sa nedohodne so správcom inak; miesto prevzatia predmetu kúpy sa dohodne s úspešným záujemcom. Nebezpečenstvo náhodnej skazy a náhodného zhoršenia predmetu kúpy prechádza na úspešného záujemcu súčasne s nadobudnutím vlastníctva.

10. V prípade, ak úspešný záujemca odmietne uzavrieť kúpnu zmluvu v lehote určenej správcom, ktorá nesmie byť kratšia ako sedem pracovných dní, je takýto záujemca povinný v prospech konkurznej podstaty uhradiť zmluvnú pokutu vo výške 20 % z ponúknutej kúpnej ceny. Správca v takom prípade vráti

zálohu po odpočítaní 20 % zmluvnej pokuty tomuto záujemcovi na ním označený bankový účet do 15 pracovných dní od uplynutia lehoty na uzavretie kúpnej zmluvy.

11. Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

12. Správca upozorňuje záujemcov o kúpu majetku na právo oprávnených osôb vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za podmienok ustanovených v ust. § 167r ods. 1 ZKR. Oprávnenou osobou podľa ust. § 167r ods. 4 na účely uplatnenia práva vykúpiť majetok z konkurznej podstaty sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť

nachádza. Ak oprávnená osoba uplatní písomne u správcu svoje právo podľa § 167r, ods. 2 ZKR, záloha bude úspešnému záujemcovi vrátená na jeho účet, ktorý uviedol v ponuke a to do 5 dní odo dňa vykúpenia predmetu speňažovania oprávnenou osobou.

13. Správca je oprávnený odmietnuť zjavne neprimeranú ponuku. Záväzné ponuky podané v rozpore s podmienkami tohto verejného ponukového konania budú vylúčené.

(Ing. Marta Prigancová, správca)