Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 162/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 21.8.2020
  • Značka:
  • K063856
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Ibolya Poórová
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Budovateľská 22/1413, 94501 Komárno
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 5.3.1966
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Jozef Majorán
Sídlo správcu: Ľudovíta Štúra 3, 93401 Levice
Kotakt na správcu : Tel.: +421 905 328 946, office@majoran.sk
Spisová značka správcovského spisu : 28OdK/6/2019 S423
Spisová značka súdneho spisu : 28OdK/6/2019
Druh podania : Oznam o zrušení konkurzu z dôvodu, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurzu

Na základe návrhu dlžníka vyhlásil Okresný súd v Nitre, uznesením zo dňa 31.1.2019, č.k. 28OdK/6/2019, konkurz na dlžníka Ibolya Poórová, nar. 05.03.1966, bytom Budovateľská 1413/22, 945 01 Komárno. Súčasne bol ustanovený správca JUDr. Jozef Majorán, kancelária správcu : Ul. Ľudovíta Štúra 3, 934 01 Levice. Uznesenie bolo zverejnené v Obchodnom vestníku dňa 6.2.2019, č. OV 26/2019, č. zverejnenia K010761. Konkurz bol vyhlásený podľa Štvrtej často zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii, v znení platnom po 1.3.2017. Dlžník bol súčasne zbavený všetkých dlhov, ktoré môžu byť uspokojené len v konkurze v rozsahu, v akom nebudú uspokojené v konkurze.

Konkurz bol vyhlásený podľa Štvrtej časti zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii, v znení platnom po 1.3.2017. Dlžník bol súčasne zbavený všetkých dlhov, ktoré môžu byť uspokojené len v konkurze v rozsahu, v akom nebudú uspokojené v konkurze.

Podľa ZKR platí :

§ 166d - Nepostihnuteľná hodnota obydlia dlžníka

(1) Nepostihnuteľnou hodnotou obydlia dlžníka je časť hodnoty jednej obývateľnej veci s príslušenstvom vrátane prípadného zastavaného a priľahlého pozemku, ktorú dlžník označil v zozname majetku ako svoje obydlie.

(2) Ak je obydlie dlžníka v podielovom spoluvlastníctve, nepostihnuteľnou hodnotou obydlia dlžníka je časť hodnoty spoluvlastníckeho podielu dlžníka k jeho obydliu. V prípade bezpodielového spoluvlastníctva má každý z bezpodielových spoluvlastníkov právo na nepostihnuteľnú hodnotu obydlia.

(3) Ak je obydlie dlžníka zaťažené zabezpečovacím právom, zabezpečovacie právo má prednosť pred nepostihnuteľnou hodnotou obydlia dlžníka.

(4) Výšku nepostihnuteľnej hodnoty obydlia dlžníka ustanoví vláda Slovenskej republiky nariadením.

§ 167b - Nakladanie s konkurznou podstatou

(1) Oprávnenie dlžníka nakladať s majetkom podliehajúcim konkurzu, ako aj konať vo veciach týkajúcich sa tohto majetku vyhlásením konkurzu prechádza na správcu; správca koná v mene a na účet dlžníka.

§ 167h - Konkurzná podstata

(1) Konkurzu podlieha majetok, ktorý patril dlžníkovi ku dňu vyhlásenia konkurzu. Konkurzu podlieha tiež výťažok získaný správou a speňažením takéhoto majetku.

(3) Majetok dlžníka, na ktorom viaznu zabezpečovacie práva podlieha konkurzu, ak to ustanovuje tento zákon (§ 167k). Majetok tretej osoby, na ktorom viaznu zabezpečovacie práva, konkurzu nepodlieha.

§ 167i - Bezpodielové spoluvlastníctvo manželov

(1) Vyhlásením konkurzu zaniká dlžníkovo bezpodielové spoluvlastníctvo manželov. Do konkurznej podstaty patrí všetok majetok v dlžníkovom bezpodielovom spoluvlastníctve manželov, ak ešte nedošlo k jeho vyporiadaniu. To neplatí, ak už tvorí konkurznú podstatu iného dlžníka. V prípade stretu viacerých konkurzov rozhoduje poradie podania návrhov na vyhlásenie konkurzu.

(3) Ak do konkurznej podstaty patrí obydlie dlžníka, ktoré je v dlžníkovom bezpodielovom spoluvlastníctve manželov, správca vydá nepostihnuteľnú hodnotu druhého bezpodielového spoluvlastníka druhému bezpodielovému spoluvlastníkovi. Ustanovenia § 167o ods. 3 až 5 sa použijú rovnako.

§ 167k -  Zabezpečený veriteľ

(6) Zaťažený majetok tvorí konkurznú podstatu aj vtedy, ak hodnota zaťaženého majetku prevyšuje ťarchy na majetku, do času, kým niektorý zo zabezpečených veriteľov nepristúpi k výkonu zabezpečovacieho práva. Hodnota zaťaženého majetku na účely posúdenia, či podlieha konkurzu, sa posúdi podľa znaleckého posudku, ktorého vypracovanie zabezpečí správca na náklady konkurzu. Do času, kým takýto znalecký posudok nie je vyhotovený, má sa za to, že zaťažený majetok nepodlieha konkurzu. Ak v konkurznej podstate nie sú peňažné prostriedky na vyhotovenie znaleckého posudku, správca zabezpečí jeho vyhotovenie, ak ktorýkoľvek veriteľ zloží preddavok na trovy znaleckého posudku.

7) Ak oprávnená osoba (§ 167r) so súhlasom dlžníka poskytne do konkurznej podstaty náhradu za hodnotu zaťaženého majetku, ktorá prevyšuje ťarchy na majetku, zaťažený majetok prestane podliehať konkurzu. Aká hodnota má byť poskytnutá do konkurznej podstaty, sa posúdi podľa znaleckého posudku, ktorého vypracovanie zabezpečí správca na podnet a náklady oprávnenej osoby (§ 167r). Ak už takýto znalecký posudok bol správcom vyhotovený, vychádza sa z takéhoto znaleckého posudku. Ak takúto hodnotu poskytla oprávnená osoba (§ 167r), správca bezodplatne prevedie zaťažený majetok na toho, kto takúto hodnotu poskytol. Náklady prevodu a odmeny správcu za prevod nesie nadobúdateľ zaťaženého majetku. Voči nadobúdateľovi zaťaženého majetku sa zabezpečený veriteľ môže domáhať len toho, čoho by sa mohol domáhať voči dlžníkovi.

§ 167l - Prihlasovanie a popieranie pohľadávok

(1) Veriteľ (§ 166a a 166c) má právo prihlásiť sa do konkurzu do času, kým správca neoznámi v Obchodnom vestníku, že ide zostaviť rozvrh. Ustanovenia § 29 ods. 124 až 68 až 10§ 3031 sa použijú primerane. Zabezpečený veriteľ úveru na bývanie25c) je oprávnený sa prihlásiť, iba ak je už pohľadávka z úveru na bývanie v celom rozsahu splatná, alebo ak sa prihlásil zabezpečený veriteľ, ktorého zabezpečovacie právo je skoršie v poradí, o čom správca bez zbytočného odkladu zabezpečeného veriteľa úveru na bývanie písomne upovedomí.

§ 167m - Zástupca veriteľov

(2) Ak schôdza veriteľov neustanoví iného zástupcu veriteľov, zástupcom veriteľov sa stáva veriteľ prihlásenej pohľadávky s najvyšším počtom hlasov, ktorý o to prejavil záujem u správcu. Ak taký nie je, v konkurze sa postupuje bez zástupcu veriteľov.

§ 167n - Speňaženie nehnuteľnosti

(1) Nehnuteľnosti podliehajúce konkurzu väčšej hodnoty správca speňaží dražbou za primeraného použitia osobitného predpisu.8) Nehnuteľnosti podliehajúce konkurzu menšej hodnoty správca speňaží ako hnuteľnú vec.

§ 167n - Speňaženie nehnuteľnosti

§ 167p - Speňaženie hnuteľných vecí

(1) Hnuteľné veci podliehajúce konkurzu správca speňaží ako jeden alebo viac súborov majetku v ponukovom konaní. Na tento účel správca zverejní v Obchodnom vestníku súbor majetku, ktorý ponúka na predaj a lehotu na predkladanie ponúk, ktorá nesmie byť kratšia ako desať kalendárnych dní od zverejnenia ponuky v Obchodnom vestníku. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.

(2) Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

§ 167q - Speňaženie pohľadávok a iných majetkových hodnôt

(1) Ak súčasťou konkurznej podstaty sú pohľadávky dlžníka, správca sa ich pokúsi vymôcť; žaloby o ich zaplatenie na súde alebo na inom príslušnom orgáne však nepodáva. Ak sa to správcovi nepodarí ani do šiestich mesiacov od vyhlásenia konkurzu, pohľadávky speňaží postúpením ako hnuteľné veci. Dojednaniami, ktoré zakazujú alebo obmedzujú postúpenie pohľadávky, správca nie je viazaný. Tieto obmedzenia postúpením pohľadávky zanikajú.

§ 167t - Náklady konkurzu

(1) Nákladmi konkurzu sú a uspokojujú sa z výťažku určeného na uspokojenie nezabezpečených veriteľov v tomto poradí:

a) odmena správcu a náklady speňaženia a rozvrhu výťažku,

b) nevyhnutné výdavky správcu spojené s vedením konkurzu,

c) náklady spojené so správou majetku podliehajúceho konkurzu,

§ 167v ZKR - Zrušenie konkurzu - Správca bez zbytočného odkladu, po splnení rozvrhu výťažku alebo po tom, čo zistí, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurzu, oznámi v Obchodnom vestníku, že konkurz sa končí. Oznámením v Obchodnom vestníku sa konkurz zrušuje.

Správca vychádzal z údajov uvedených dlžníkom v návrhu na vyhlásenie konkurzu, z údajov, ktoré dlžník uviedol po výzve správcu na súčinnosť, z údajov, ktoré zaslali oslovené inštitúcie, ktoré môžu evidovať majetok a z vlastných šetrení. Správca zistil majetok dlžníka nasledovne :

Správca zistil v majetku, ktorý uviedol dlžník – byt v bytovom dome v Komárne, Ul. Budovateľská 1413/22, vedené v katastrálnom území Komárno, na LV č. 9045, parcela č. 5164 o výmere 4356 m2, zastavané plochy a nádvoria, Pod B/47, vchod 22, 2.p. byt č. 56, podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach a pozemku 5815/354508, pod B47 v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov Poór Ján a dlžníčka, v časti „C“ ťarchu - záložné práva v prospech záložného veriteľa Tatra banka, a.s. pod V1684/2011. Preto záložného veriteľa tiež upozornil na vyhlásenie konkurzu a požiadal ho, aby v zmysle § 167k odsek 8 ZKR oznámil výšku zabezpečenej pohľadávky, ktorá môže byť uspokojená zo zaťaženého majetku. Zabezpečený veriteľ odpovedal listom zo dňa 18.2.2019 a oznámil, že celková výška zabezpečenej pohľadávky činí sumu 20.469,88 € a závisí od platobnej disciplíny a ostatných dotknutých okolností., najviac však do výšky 25.000,00 €. Správca zistil, že cena uvedeného bytu činila sumu 32.000,00 €. Cena za predmet prevodu bola stanovená znaleckým posudkom zo dňa 1.4.2019, č. 018/2019, znalca RNDr. Ing. Edity Felgerovej, zapísaného v zozname znalcov, ktorý vedie MS SR pre obor : Stavebníctvo a odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, pod ev. číslom 915469. Správca zapísal tento majetok do konkurznej podstaty a zápis zverejnil v Obchodnom vestníku dňa 24.4.2019, č. OV 79/2019, č. zverejnenia K034095. Na uvedený byt si dlžník uplatnil nepostihnuteľnú hodnotu obydlia.

Listom zo dňa 28.5.2019 si uplatnila oprávnená osoba – príbuzný v priamom rade - syn Dlžníčky a manžela – bezpodielového spoluvlastníka, právo vykúpiť majetok zapísaný do konkurznej podstaty podľa § 167r ZKR za podmienok, že sa zaviazal uhradiť cenu za majetok zapísaný do konkurznej podstaty na základe znaleckého posudku na sumu 32.000,00 €, pričom uvedenú sumu sa oprávnený zaviazal uhradiť na správcovský účet nasledovne : Výťažok zo speňaženie činil 32.000,00 € podľa znaleckého posudku. Po odpočítaní nákladov konkurzu podľa § 167t ZKR (odmena správcu podľa § 20 odsek 1, písm. d) vyhl. Č. 665/2005 Z.z. a náklady speňaženia a rozvrhu výťažku, nevyhnutné výdavky správcu spojené s vedením konkurzu, náklady spojené so správou majetku podliehajúceho konkurzu) sa od sumy ktorá zostala po odrátaní týchto nákladov odpočíta aj hodnota ťarchy záložného práva, ktorá činí na základe oznámenie záložného veriteľa sumu 20.439,53 €, nakoľko hodnotu zostávajúcej pohľadávky z hypotekárneho úveru už bola splácaná a do budúcna aj bude splácať oprávnená osoba pravidelne a preto si ani záložný veriteľ túto pohľadávku neuplatnil. Suma zostávajúca po odpočítaných položkách mala byť určená ako nepostihnuteľná hodnota obydlia bezpodielových spoluvlastníkov, ktorá bude započítaná v zmysle § 167r odsek 3. Vzhľadom na uvádzané skutočnosti správca vychádzal z § 167k odsek 7 ZKR, keďže nešlo o vykúpenie z podstaty, ale o zloženie hodnoty zaťaženého majetku do konkurznej podstaty so súhlasom dlžníka. Takto bola celá suma 32.000,00 € majetku, ktorým bola zabezpečená pohľadávka zabezpečeného veriteľa použitá na úhradu nákladov konkurzu, spojených so zabezpečeným majetkom, uspokojením zabezpečeného veriteľa a uspokojením nepostihnuteľnej hodnoty obydlia dlžníka a bývalého bezpodielového spoluvlastníka. Oprávnená osoba sa zaviazala prevziať vykúpený majetok s jestvujúcimi ťarchami a zaviazala sa uhradiť náklady prevodu. Dlžníčka s manželom – bývalým bezpodielovým spoluvlastníkom, s uvedeným postupom vyslovili súhlas, čo potvrdili svojim podpisom. Preto správca po tom, ako bola zložená suma ktorá prevyšovala ťarchy na majetku a majetok prestal v zmysle ZKR podliehať konkurzu, tento v zmysle ZKR previedol na oprávnenú osobu a to Zmluvou o prevode zo dňa 21.6.2019. Návrh na vklad podal dňa 21.6.2019. Vklad bol povolený Okresným úradom v Komárne, katastrálnym odborom dňa 15.7.2019 pod č. V 2771/2019. Z tohto majetku pre rozdelenie ostatným veriteľom nezostala žiadna suma.

Dňa 10.4.2019 správca spracoval súpis majetku a tento zverejnil v Registri úpadcov a v Obchodnom vestníku. Išlo o nasledovný majetok :

Pozemky v katastrálnom území Krásnohorská Dlhá Lúka, okres Rožňava : LV č. 1446, p.č. 1174 o výmere 1107 m2, TTP v extraviláne, pod B1 v podiele 1/1, LV č. 229, p.č. 230 o výmere 519 m2, záhrada v intraviláne, pod B9 v podiele 1/84, LV č.717, p.č. 50 o výmere 104 m2, záhrada v intraviláne, pod B4 v podiele 1/36, LV č. 844, p.č.250/1 o výmere 238 m2, orná pôda v extraviláne, p.č.485 o výmere 525 m2, orná pôda v extraviláne, p.č.1066 o výmere 513 m2, orná pôda v extraviláne, p.č.1350/1 o výmere 72 m2, orná pôda v extraviláne, to všetko pod B12 v podiele 1/36, LV č.1609, p.č. 797/11 o výmere 277 m2, lesný pozemok v intraviláne, pod B169 v podiele 2/1899, LV č.1632, p.č. 133/111 o výmere 65 m2, TTP v extraviláne, pod B10 v podiele 1/84, LV č.779, p.č. 151 o výmere 2713 m2, lesný pozemok v extraviláne, pod B184 v podiele 2/1899, LV č.716, p.č. 49 o výmere 725 m2, záhrada v intraviláne, pod B4 v podiele 55/432, LV č.743, p.č. 787/4 o výmere 160 m2, orná pôda v extraviláne, pod B10 v podiele 1/84.

Správca dňa 24.2.2020 zverejnil majetok v OV č. 37/2020, č. zverejnenia K017162 verejnú ponuku na odpredaj tohto majetku. V stanovenej lehote dňa 6.3.2020 bola doručená ponuka záujemcu EMEAN, s.r.o., Jurkovičova 31, Nitra, IČO: 45908702. Záujemca prejavil záujem o všetky ponúkané nehnuteľnosti. Tento záujemca ponúkol za všetky podiely na nehnuteľnostiach sumu 222,00 €. Dňa 6.3.2020 bola doručená ponuka záujemcu Marian Mikuš, Nešporova 1310/11, 03101 Liptovský Mikuláš. Záujemca prejavil záujem o  nehnuteľnosti na LV č. 3156 a 5375 a ponúkol sumu 31,00 €. Iná ponuka doručená nebola. Ponuku EMEAN s.r.o. správca vyhodnotil v zmysle ZKR ako ponuku, na ktorú sa prihliada a vzhľadom na to, že ponúkol najvyššiu cenu za pozemky, o ktoré mal záujem aj druhý záujemca a súčasne prejavil záujem o odkúpenie celého súboru podielov na pozemkoch, vyhodnotil ho ako záujemcu úspešného. Správca 17.3.2020 vyhodnotenie zverejnil v Obchodnom vestníku. Následne po poukázaní ceny prevodu a platby za návrh na zápis do katastra nehnuteľností, správca uzatvoril Zmluvu o prevode týchto nehnuteľností dňa 17.7.2020. Po platnou uzatvorení zmluvy podal správca dňa 17.7.2020 návrh na zápis do katastra nehnuteľností. Rozhodnutím Okresného úradu v Rožňave, katastrálneho odboru bol dňa 30.7.2020 povolený vklad pod č. 1367/2020.

Dňa 10.4.2019 správca spracoval súpis majetku a  zverejnil v Registri úpadcov a v Obchodnom vestníku dve pohľadávky dlžníka voči jednej fyzickej osobe v sume 5.048,94 € z titulu Zmluvy o úvere č. 3644962712 a v sume 2.574,72 € a z titulu Zmluvy o úvere č. 0188274612. Obe pôžičky si vzala dlžníčka od Poštovej banky, a.s. a použila ich ako výpomoc tretej – fyzickej osobe. Splátky splácala táto fyzická osoba, ktorá ich neskôr prestala splácať a úver zostal len na dlžníčke. Správca vyzval dlžníčku listom zo dňa 30.4.2019 na úhradu. Zásielka bola vrátená ako neprevzatá v odbernej lehote. Správca zistil z internetu, že uvedená osoba má zrušená trvalý pobyt. Vzhľadom na to, že sa správcovi pohľadávky nepodarilo vymôcť od dlžníčky, uplatnil postup v zmysle ň 167q a speňažoval ich ako hnuteľné veci. Prvé kolo vyhlásil v Obchodnom vestníku dňa 24.2.2020, č. OV 37/2020, č. zverejnenia K017164. Prvé kolo vyhodnotil ako neúspešné v Obchodnom vestníku dňa 11.3.2020, č. OV 49/2020, č. zverejnenia K022437. Druhé kolo vyhlásil v Obchodnom vestníku dňa 13.3.2020, č. OV 51/2020, č. zverejnenia K023278. Druhé kolo vyhodnotil ako neúspešné a súčasne vyhlásil tretie kolo v Obchodnom vestníku dňa 27.3.2020, č. OV 61/2020, č. zverejnenia K027414. Tretie kolo vyhodnotil ako neúspešné v Obchodnom vestníku dňa 13.5.2020, č. OV 90/2020, č. zverejnenia K037768. Majetok prestal podliehať konkurzu a súčasne ponúkol tento majetok veriteľom. V lehote žiaden veriteľ záujem o majetok neprejavil.

Celkovo bola speňažená suma 32.354,00 €, z toho reálne pripísaná suma na správcovský účet suma vo výške 4.455,30 €, ktorá pozostávala zo sumy 4.167,30 poukázanej ako reálna suma zo speňaženia bytu s pozemkom a zo sumy 288,00 € poukázanej za speňaženie podielov na nehnuteľnostiach v katastrálnom území Krásnohorská Dlhá Lúka.  

Speňaženie bytu s pozemkom bolo vykonané tak, že zo speňaženej sumy vo výške 32.000,00 € podľa znaleckého posudku, boli na speňaženia v zmysle ZKR započítané sumy nasledovne :

  • suma zabezpečenej pohľadávky veriteľa vo výške 20.439,53, z dôvodu, že nadobúdateľ hodnotu zostávajúcej pohľadávky z hypotekárneho úveru prevzal na seba v plnom rozsahu, pričom bola splácaná a preto si ani záložný veriteľ túto pohľadávku neprihlásil, pričom zabezpečené pohľadávka má prednosť pred nepostihnuteľnou hodnotou obydlia (§166d odsek 3 ZKR),
  • suma nepostihnuteľnej hodnoty obydlia bezpodielových spoluvlastníkov, započítaná v zmysle § 167r odsek 3, podľa požiadaviek nadobúdateľa, dlžníčky a manžela dlžníčky po odpočítaní sumy zabezpečenej pohľadávky, odmeny správcu zo speňaženia a správneho poplatku z návrhu na vklad do katastra zo sumy speňaženia.

Po započítaní uvedených súm bola poukázaná výsledná suma 4.167,30 €, z ktorej bola uhradená odmena správcu v časti, v akej bola pokrytá a nákup kolkov z návrhu na zápis do katastra nehnuteľností.

Speňaženie podielov na pozemkoch bolo vykonané tak, že na správcovský účet bola poukázaná suma 288,00 €. Z toho 222,00 € ako cena navrhnutá v ponukovom konaní a suma 66,00 € ako hodnote správneho poplatku z návrhu na zápis do katastra nehnuteľností.

Náklady konkurzu :

Odmena správcu zo speňaženia bytu v bytovom dome - 4.160,00 € podľa § 32 odsek 1 písm. d) vyhl. č. 655/2005 Z.z. v platnom znení (13 % zo sumy 32.000,00). Uspokojená suma 4.101,30 €.

Odmena správcu zo speňaženie podielov na pozemkoch – 31,08 € podľa § 32 odsek 1 písm. c) vyhl. č. 655/2005 Z.z. v platnom znení (14 % zo sumy 222,00). Uspokojená suma 31,08 €.

Suma 66,00 € v kolkoch, ako správny poplatok z návrhu na zápis do katastra nehnuteľností za prevod bytu v bytovom dome. Uspokojená suma 66,00 €.

Suma 66,00 € v kolkoch, ako správny poplatok z návrhu na zápis do katastra nehnuteľností za prevod podielov na pozemkoch. Uspokojená suma 66,00 €.

Poštovné celkom 47,65 €. Uspokojená suma 47,65 €.

Overenie podpisov na Zmluve o prevode bytu 17,22 €. Uspokojená suma 17,22 €.  

Overenie podpisov na Zmluve o podielov na pozemkoch 8,00 €. Uspokojená suma 8,00 €. 

Paušálna náhrada výdavkov od 7.2.2019 do 7.8.2020 podľa § 24b písm. e) vykonávacej vyhlášky - mesačne za užívanie priestorov kancelárie a personálne zabezpečenie vedenia podateľne á/30,00 €, spolu za - 18 mesiacov v sume 540,00 €. Uspokojená suma 118,05 €.

Celkom bola reálna suma speňaženia vo výške 4.455,30 €. Náklady konkurzu činili sumu 4.935,95 €. Uspokojené boli náklady v sume 4.455,30 €. Neuspokojené zostali náklady v sume 480,65 €. Z toho odmena správcu zo speňaženia osobitnej podstaty v sume 58,70 € a náklady na vedenie kancelárie v sume 421,95 €.

Správca teda došiel k záveru, že napriek speňaženiu majetku tak, ako je vyššie uvedené, konkurzná podstata nepokryje ani náklady konkurzu, ktoré boli vyššie ako samotná výška speňaženého majetku a to z dôvodu charakteru speňažovaného majetku a s tým súvisiaceho trvania speňažovania v konkurze a nákladov vzniknutých pri speňažovaní.

Z uvedeného dôvodu správca oznamuje, že konkurz sa končí. Publikovaním tohto oznámenie v obchodnom vestníku sa konkurz zrušuje.

Zrušením konkurzu zaniká funkcia správcu a zástupcu veriteľov. Zanikajú tiež účinky podľa § 167b ods. 1, § 167c ods. 2 a 3 a § 167d. Platnosť a účinnosť úkonov vykonávaných počas konkurzu tým nie je dotknutá. Ak má správca majetok alebo dokumentáciu patriacu dlžníkovi, po zrušení konkurzu ich bez zbytočného odkladu vráti dlžníkovi, prípadne niektorému z dedičov dlžníka. Ak bol konkurz zrušený, súd zastaví konanie o určenie popretej pohľadávky.

JUDr. Jozef Majorán, správca