Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 162/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 21.8.2020
  • Značka:
  • K063852
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: AGS spol. s r.o. v reštrukturalizácii
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Priemyselná 14 / 0, 97101 Prievidza
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 31618375
Obchodné meno správcu: I&R KONKURZY A REŠTRUKTURALIZÁCIE,k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Šoltésovej 2, 81108 Bratislava
Kotakt na správcu : +421908989977, bratislava@irkr.sk
Spisová značka správcovského spisu : 38R/4/2019 S1436
Spisová značka súdneho spisu : 38R/4/2019
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

Zápisnica z 2. zasadnutia veriteľského výboru konaného dňa 11.08.2020

Dlžník:                               

AGS spol. s r.o. v reštrukturalizácii, so sídlom Priemyselná 14, 971 01 Prievidza, IČO: 31 618 375 (ďalej aj „Dlžník“),

Súd vedúci konanie:                

Okresný súd Trenčín, sp. zn.: 38R/4/2019

Správca Dlžníka:

I & R KONKURZY A REŠTRUKTURALIZÁCIE, k. s. so sídlom: Šoltésovej 2, 811 08 Bratislava, IČO: 36 865 265 (ďalej aj „Správca“)

Miesto zasadnutia:                  Mostná 62, 949 01 Nitra

Dátum a čas zasadnutia:          11.08.2020 o 14:00 hod.

Zoznam prítomných veriteľov:

Všeobecná úverová banka, a.s.

TEXO group s.r.o.

COLAS Slovakia, a.s. (CESTY NITRA, a.s.; ďalej aj „Predseda veriteľského výboru“)

Zoznam iných prítomných:      Dlžník

Program zasadnutia:               

1. Otvorenie zasadnutia veriteľského výboru

2. Rozhodovanie v zmysle ustanovenia § 144 ZKR o schválení alebo zamietnutí predloženého návrhu reštrukturalizačného plánu alebo o jeho vrátení na prepracovanie

3. Záver

1. Otvorenie zasadnutia veriteľského výboru

V súlade s ust. § 128 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej aj len ako „ZKR“): „Prvé zasadnutie veriteľského výboru zvoláva správca tak, aby sa konalo do troch dní od jeho zvolenia. Ďalšie zasadnutie veriteľského výboru zvoláva podľa potreby člen veriteľského výboru alebo správca.

Zasadnutie veriteľského výboru otvoril o 14.00 hod. Predseda veriteľského výboru. Predseda veriteľského výboru privítal prítomných členov veriteľského výboru a Dlžníka a skonštatoval že reštrukturalizačný plán bol predložený v zákonnej lehote a zasadnutie Veriteľského výboru bolo zvolané v súlade so zákonom.

V súlade s ust. § 128 ods. 2 ZKR: „Veriteľský výbor je uznášaniaschopný, ak je prítomná väčšina jeho členov. Každý člen veriteľského výboru má jeden hlas. Na prijatie uznesenia veriteľského výboru je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných členov veriteľského výboru. V prípade rovnosti hlasov sa hlasy členov veriteľského výboru prepočítajú podľa zistenej sumy ich zistených pohľadávok.

Predseda veriteľského výboru skonštatoval, že na základe prítomnosti 3 členov z celkového počtu 3 členov veriteľského výboru je veriteľský výbor uznášaniaschopný.

V súlade s ust. § 144 ods. 1 ZKR: „O schválení alebo zamietnutí predloženého návrhu plánu rozhodne veriteľský výbor do 15 dní od jeho predloženia. Ak má veriteľský výbor k návrhu plánu výhrady, môže určiť predkladateľovi plánu lehotu nie dlhšiu ako 15 dní na jeho prepracovanie. O schválení alebo zamietnutí plánu v tomto prípade veriteľský výbor rozhodne do 15 dní od predloženia prepracovaného plánu.

V súlade s ust. § 144 ods. 2 ZKR: „Ak veriteľský výbor predložený návrh plánu zamietne alebo predložený návrh plánu v zákonných lehotách neschváli, správca bezodkladne požiada súd o vyhlásenie konkurzu.

V súlade s ust. § 144 ods. 3 ZKR: „Ak veriteľský výbor predložený návrh plánu schváli, bezodkladne požiada správcu o zvolanie schvaľovacej schôdze.

V súlade s ust. § 144 ods. 4 ZKR: „Po schválení plánu veriteľským výborom možno v pláne z podnetu predkladateľa plánu opraviť len zjavné chyby v písaní alebo počítaní alebo iné zrejmé nesprávnosti. Iné zmeny plánu z podnetu predkladateľa plánu sú zakázané.

Zasadnutie veriteľského výboru bolo zvolané Predsedom veriteľského výboru, v súlade s § 128 ods. 1 a § 144 ZKR, a to v nadväznosti na predloženie záverečného návrhu reštrukturalizačného plánu Dlžníkom ako predkladateľom na schválenie, vrátenie alebo zamietnutie plánu veriteľským výborom v zmysle § 144 ZKR.

2. Rozhodovanie v zmysle ustanovenia § 144 ZKR o schválení alebo zamietnutí predloženého návrhu reštrukturalizačného plánu alebo o jeho vrátení na prepracovanie

Na to bolo pristúpené k rozprave k predloženému plánu pričom veriteľ Všeobecná úverová banka, a.s. a TEXO group s.r.o. vzniesli k predloženému plánu pripomienky na zmeny a doplnenie. S ohľadom na uvedené dal Predseda veriteľského výboru hlasovať o vrátení plánu na prepracovanie o čom prítomní členovia veriteľského výboru hlasovali nasledovne:

Za:                      3

Proti:                   0

Zdržal sa:            0

UZNESENIE č.1

Na základe výsledkov hlasovania Predseda veriteľského výboru konštatoval, že za vrátenie návrhu plánu na prepracovanie Dlžníkovi hlasovali všetci prítomní členovia veriteľského výboru, v dôsledku čoho veriteľský výbor vracia Dlžníkom predložený plán na prepracovanie.

3. Záver

Na záver zasadnutia veriteľského výboru Predseda veriteľského výboru vyzval prítomných členov veriteľského výboru, aby vzniesli prípadné pripomienky, návrhy alebo žiadosti týkajúce sa priebehu zasadnutia veriteľského výboru. Nakoľko žiaden z prítomných členov veriteľského výboru nevzniesol žiadne pripomienky, návrhy alebo žiadosti, predseda veriteľského výboru sa prítomným členom veriteľského výboru poďakoval za ich účasť na zasadnutí veriteľského výboru a následne zasadnutie veriteľského výboru o 14:45 hod. ukončil.

COLAS Slovakia, a.s. (pôvodne CESTY NITRA, a.s.)

Predseda veriteľského výboru

V zast. JUDr. Drahoslav Copko