Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 157/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 14.8.2020
  • Značka:
  • X030878
Blackside, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo BS20-03111
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Plynárenská7/A82109 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 6167/B
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Plynárenská
b) Orientačné/súpisné číslo 7/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
C. Miesto konania dražby Dražobná miestnosť č. 518, na 4. poschodí, v budove Business Center Bratislava, a.s., Mlynské Nivy 4959/48, 821 09 Bratislava
D. Dátum konania dražby 28. 08. 2020
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 2.kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

542

Dunajská Streda

Dunajská Streda

VEĽKÁ PAKA

Čukárska Paka

 

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

101/1

Zastavaná plocha a nádvorie

735

101/3

Zastavaná plocha a nádvorie

182

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

 

 

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

178

Dunajská Streda

Dunajská Streda

VEĽKÁ PAKA

Čukárska Paka

 

Stavby:

Súpisné číslo

Na parcele číslo

Druh a popis stavby

48

101/3

10 – rodinný dom

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

 

Predmet dražby okrem vyššie uvedeného tvoria aj ďalšie stavby a úpravy, ktoré nie sú evidované na LV, ale tvoria príslušenstvo alebo súčasť veci: uličný plot na parc.č. 101/1 a 101/3, studňa na parc.č. 101/1, prípojka vody na parc.č. 101/1, vodomerná šachta na parc.č. 101/1, žumpa na parc.č. 101/1, prípojka kanalizácie na parc.č. 101/1, prípojka NN na parc.č. 101/1, 3x spevnená plocha na parc.č. 101/1, podzemná pivnica na parc.č. 101/1.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom, súp. č. 48, parc. č. 101/3,  k.ú. Čukárska Paka

 

Rodinný dom súp. č. 48 je postavený pozemku parc. č. 101/3 v k.ú. Čukárska Paka, obec Veľká Paka, okres Dunajská streda. Vzhľadom k tomu, že znalcovi nebolo možné vykonať obhliadku a zameranie rodinného domu, je stavebnotechnický popis prevzatý z predloženého znaleckého posudku č. 54/2017, zo dňa 04.04.2017, ktorý vypracoval

Znalec Ing. Imrich Mészáros.

 

Stavba rodinného domu sa nachádza na pozemku s pare. č. 101/3 v katastrálnom území Čukárska Paka, v zastavanom území, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, mimo obchodného centra obce, v obytnej časti. Jedná sa o samostatne stojacu budovu, murovanú, s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia, s polovalbovou strechou, zabudovaným podkrovím. Nehnuteľnosť je možné v súčasnosti napojiť na verejné rozvody elektriny, obecný vodovod, kanalizáciu a plynovod.

 

Vek budovy je stanovený z výsledkov miestnej obhliadky a odborného odhadu znalca. Budova bola postavená koncom 70-ych rokov 20. storočia a je užívaná od roku 1980. Na rodinnom dome bola počas jeho užívania vykonávaná potrebná pravidelná údržba. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je tiež zabezpečovaná. Prístavba bola realizovaná v roku 2005. Čiastočná rekonštrukcia bola realizovaná v roku 1997 a 2010, boli vymenené vnútorné vybavenia hygienickej miestnosti, vybavenie kuchyne, povrchy podláh, vnútorné vedenia vody a kanalizácie, keramické obklady. Rodinný dom je realizovaný z murovacích prvkov a technológií bežne používaných v čase výstavby, s ekologickými a energeticky efektívnymi parametrami, ktoré v plnej miere zodpovedajú predpísaným technickým požiadavkám v čase výstavby. Stavebné práce sú vyhotovené v dobrej kvalite a plne zodpovedajúce pre účely využitia. Súčasné vybavenie je štandardné - vnútorné aj technické, s reálne štandardným komfortom užívania - bývania. Predpokladaná životnosť je určená odborným odhadom znalca na 100 rokov.

 

1. Nadzemné podlažie

Prvé nadzemné podlažie dispozičné pozostáva z dvoch obytných miestností, dvoch izieb, haly so schodiskom, dvoch kúpeľní, samostatného záchodu, dvoch kuchýň, komory a kotolne.

 

TECHNICKÝ POPIS VYHOTOVENIA:

Základy rodinného domu tvoria monolitické železobetónové základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je vyhotovená z monolitického betónu s priemernou výškou 0,25 m. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevažnej časti z plynosilikátových tvárnic v prevažujúcej hrúbke 0,35 m, deliace priečky sú tehlové. Vnútorné omietky na podlaží sú vápenné štukové. Stropná konštrukcia podlažia je s rovným podhľadom monolitická železobetónová. Polovalbová strecha je pokrytá betónovými škridlami jednodrážkovkami zn. Bramac. Klampiarske konštrukcie strechy sú vyhotovené z obojstranne pozinkovaného plechu - úplné strechy. Klampiarske konštrukcie ostatné (okenné parapety, atď.) sú vyhotovené prevažne z poplastovaného hliníkového plechu. Fasádne omietky sú nad 2/3 omietanej steny zdrsnené, obklady sú vyhotovené do 1/3 prevažne keramické (z časti aj z klinger tehál). Schody do podkrovia sú vyhotovené ako železobetónové s povrchom nástupníc z tvrdého dreva s podstupnicami. Dvere na podlaží sú drevené dyhované hladké plné alebo zasklené; okná sú plastové s izolačným dvojsklom, opatrené vnútornými kovovými žalúziami. Podlahy v obytných miestnostiach sú prevažne drevené parkety vlysy, pričom v ostatných miestnostiach je podlaha pokrytá keramickou dlažbou. Podlažie je vykurované konvekčným ústredným kúrením, radiátormi oceľovými panelovými. Elektroinštalácia podlažia je svetelná ako i motorická. Je vyhotovený aj rozvod TV signálu pod omietkou. Rozvod vody je vyhotovený z Pe potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. V rodinnom dome je realizovaný rozvod plynu. Kanalizácia do žumpy je z plastového potrubia. Zdrojom teplej vody je elektrický zásobníkový ohrievač vody umiestnený v kotolni. Zdrojom vykurovanie je stacionárny kotol na tuhé palivá, ako i elektrický kotol. Vnútorné vybavenie podlažia: vaňa oceľová smaltovaná jednoduchá, umývadlo, samostatná sprcha. Vodovodné batérie sú pákové nerezové so sprchou 1 kus a ostatné 4 kusy. Záchod je umiestnený samostatne - je splachovací, bez umývadla. Vnútorné obklady stien na podlaží sa nachádzajú v prevažnej časti kúpeľne nad výšky 1,35 m, obloženie vane, samostatnej sprchy, kuchyne pri dreze a záchodu. V obývacej izbe sa nachádza krb s otvoreným ohniskom. Na tomto podlaží je umiestnený elektrický rozvádzač s automatickým istením.

 

Prístavba z roku 2005

Prístavba k rodinnému domu má obdobné stavebno-technické vyhotovenie, ako pôvodná časť. Užívaná je od roku 2005.

 

1. Podkrovie

Podkrovie dispozičné pozostáva z troch obytných miestností, haly so schodiskom, samostatného záchodu, kuchyne, povalového priestoru.

 

TECHNICKÝ POPIS VYHOTOVENIA V ČASE OBHLIADKY :

Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevažnej časti z plynosilikátových tvárnic v prevažujúcej hrúbke 0,35 m, deliace priečky sú tehlové. Vnútorné omietky na podlaží sú vápenné štukové. Stropná konštrukcia podlažia je s rovným podhľadom - podbytie krovu. Klampiarske konštrukcie ostatné (okenné parapety, atď.) sú vyhotovené prevažne z poplastovaného hliníkového plechu. Fasádne omietky sú na celej omietanej ploche steny zdrsnené, obklady nie sú vyhotovené. Dvere na podlaží sú drevené dyhované hladké plné alebo zasklené; okná sú plastové s izolačným dvojsklom, opatrené vnútornými kovovými žalúziami. Podlahy v obytných miestnostiach sú veľkoplošné laminátové parkety, pričom v ostatných miestnostiach je podlaha pokrytá  keramickou dlažbou. Podlažie je vykurované konvekčným ústredným kúrením, radiátormi oceľovými panelovými. Elektroinštalácia podlažia je len svetelná. Je vyhotovený aj rozvod TV signálu pod omietkou. Rozvod vody je vyhotovené z Pe potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Vybavenie kuchyne pozostáva: drezové umývadlo oceľové nerezové, kuchynská linka je na báze dreva rozvinutej šírky 3,20 m. Vodovodné batérie sú pákové nerezové 2 kusy. Záchod je umiestnený samostatne - je splachovací, s umývadlom. Vnútorné obklady stien na podlaží sa nachádzajú v kuchyne pri dreze a i obloženie záchodu.

 

Uličný plot, parc. č. 101/1, 101/3, k. ú. Čukárska Paka

Plot uličný v celkovej dĺžke 21,50 m bol postavený v roku 2005 - podľa vyjadrenia vlastníka stavby. Nachádza sa na hranici pozemkov s parc. č. 101/1, :/3 a s parc. č. 143/3 (verejné priestranstvo). Betónový základ je vyhotovený po celej dĺžke, podmurovka je murovaná z tehál. Vlastné teleso plota pozostáva z oceľových profilov. Výška výplne plota je 1,60 m. V tomto oplotení sú osadené aj plotové vráta a vrátka z kovových profilov.

 

Studňa, parc. č. 101/1, k.ú. Čukárska Paka

Studňa narážaná sa nachádza vo dvore s domácou vodárňou, s elektrickým čerpadlom. Má hĺbku 12 m, s priemerom 800 mm. Užívaná je od roku 1978.

 

Prípojka vody, parc. č. 101/1, k.ú. Čukárska Paka

Vodovodná prípojka PE DN 32 bola realizovaná a užíva sa od roku 2005. Zásobuje pitnou vodou rodinný dom z verejného vodovodu. Meranie spotreby vody je zriadené vo vodomernej šachte vo dvore rodinného domu.

 

Vodomerná šachta, parc. č. 101/1, k.ú. Čukárska Paka

Vodomerná šachta betónová s liatinovým poklopom je umiestnená na pozemku s pare. č. 101/1. Bola postavená spolu vodovodnou prípojkou a je užívaná od roku 2005. Slúži na meranie vody z verejného vodovodu, spolu s výbavou.

 

Žumpa, parc. č. 101/1, k.ú. Čukárska Paka

Odkanalizovanie rodinného domu je do žumpy, ktorá bola vybudovaná v roku 2005.

 

Prípojka kanalizácie, parc. č. 101/1, k.ú. Čukárska Paka

Kanalizačná prípojka je od rodinného domu do žumpy.

 

Prípojka NN, parc. č. 101/1, k.ú. Čukárska Paka

Napojenie rodinného domu na sekundárny NN elektrický rozvod je pomocou káblovej prípojky od vonkajšieho pouličného NN rozvodu cez prípojkovú skriňu po elektromerový rozvádzač umiestnený v telese uličného oplotenia. Hlavný rozvádzač rodinného domu je umiestnený v predsieni. Je napojený z elektromerového rozvádzača zemným káblom CYKY 5Cx16 celkovej dĺžky 15,00 m. Predmetná prípojka bola vybudovaná a užívaná od roku 2005.

 

Spevnené plochy, parc. č. 101/1, k.ú. Čukárska Paka

Spevnené plochy sú vyhotovené z monolitického betónu. Užívané sú od roku 1980. Spevnené plochy pri vstupe, odkvapové chodníky.

 

Spevnené plochy, parc. č. 101/1, k.ú. Čukárska Paka

Spevnená plocha je vyhotovená z kamenných dlaždíc kladených do malty na podkladný betón. Užívané sú od roku 1980. Sú ním spevnené plochy pri vstupe.

 

Spevnené plochy, parc. č. 101/1, k.ú. Čukárska Paka

Spevnená plocha je vyhotovená z keramických dlaždíc kladených do malty na podkladný betón. Užívané sú od roku 2005. Sú ním spevnené plochy pri vstupe do rodinného domu (terasa).

 

Podzemná pivnica, parc. č. 101/1, k.ú. Čukárska Paka

Podzemná pivnica je murovaná z tehál plných pálených, s rovným železobetónovým stropom, podlaha je z dusanej zeminy. Vnútorné elektrické vedenie je len svetelné. Užívaná je od roku 1980.

 

Analýza polohy nehnuteľností:

Rodinný dom sa nachádza v zastavanom území obce Veľká Paka, v katastrálnom území Čukárska Paka, okres Dunajská Streda (vzdialenosť od okresného mesta Dunajská Streda je cca 21 km, od hlavného mesta Bratislava je na 33 km, od centra Veľkej Paky 1,8 km). Obec má vybudovanú základnú obchodnú sieť, nachádza sa tu Obecný úrad, materská škola, základná škola, pošta, kultúrny dom, športový areál, reštauračné zariadenia.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV 542, k.ú. Čukárska Paka

Poznámka:
Poznamenáva sa návrh na nariadenie neodkladného opatrenia na Okresnom súde Bratislava I. sp. zn. 9Csp/84/2017 na zdržanie sa výkonu záložného práva a nenakladania s predmetom dražby vyhláseným pod č. DU-POS DD 216/a/2016 žalobcov: 1. Daniel Neilinger, nar. 03.03.1980; 2. Oľga Neilingerová, rod. Ravaszová, nar. 16.10.1956, žalovaných: 2. DUPOS dražobná, s.r.o., Tamaškovičova 17, 917 01 Trnava, IČO: 36233935. P-1143/17-č.z.64/17 ( čiastočne zrušené na základe uznesenia Okresného súdu Dunajská Streda so sp. zn.8Csp/53/2017 - 213 právopl.dňa 6.10.2018, P-7/20 - č.z.22/20)

Poznamenáva sa začatie súdneho konania na Okresnom súde Bratislava I. sp. zn. 25Csp/69/2017 podaného dňa 12.10.2017 na určenie neplatnosti dobrovoľnej dražby žalobcov: 1. Daniel Neilinger, nar. 03.03.1980; 2. Oľga Neilingerová, rod. Ravaszová, nar. 16.10.1956, žalovaných: 1. Slovenská Sporiteľňa a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00151653, 2. DUPOS dražobná, s.r.o., Tamaškovičova 17, 917 01 Trnava, IČO: 36233935. P-1182/17-č.z.67/17

Uznesenie Okresného súdu Dunajská Streda č.k. 8Csp/53/2017 - 27 zo dňa 03.11.2017 - súd nariaďuje neodkladné opatrenie : Žalovaní 2/ (DUPOS dražobná, s.r.o., IČO: 36233935) sú povinní zdržať sa výkonu záložného práva zriadeného na zabezpečenie Zmluvy o splátkovom úvere č. 5026124549 zo dňa 14.03.2012 k nehnuteľnostiam zapísaným v KN na LV č. 542 pre kat.úz.Čukárska Paka, ako pozemky C-KN parc.č. 101/1 o výmere 735m2- zastavané plochy a nádvoria, parc.č. 101/2 o výmere 655m2 - záhrady, parc.č. 101/3 o výmere 182m2- zastavané plochy a nádvoria, parc. č. 103/2 o výmere 235m2 - záhrady. P- 1286/2017-č.z.70/17 ( čiastočne zrušené na základe uznesenia Okresného súdu Dunajská Streda so sp. zn.8Csp/53/2017 - 213 právopl.dňa 6.10.2018, P-7/20 - č.z.22/20)

Oznámenie o začatí výkonu záložného práva záložným veriteľom: Blackside, a.s., IČO:48 191 515, Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava formou dobrovoľnej dražby, ( na C KN parc.č. 101/1,101/3) P-24/2020- č.z.5/20

Upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľnosti 148EX 53/20 zo dňa 20.02.2020, Exekútorský úrad Piešťany, Mgr.Ing.Stanislav Sklenář - udny exekútor. Zakazuje povinnému, aby nehnuteľnosť predal, previedol na niekoho iného, alebo ju zaťažil P-139/2020-č.z.16/20

Oznámenie o prebiehajúcej dobrovoľnej dražbe BS20-03111, dražobníka: Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO:48 191 515 a navrhovateľ dražby: Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO:48 191 515 ( na C KN parc.č.101/1, 101/3) P- 511/2020-č.z.31/20

Časť „C“ ŤARCHY:
Záložné právo v prospech Blackside, a.s., so sídlom Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48191515, V 1229/12 -21/12, -č.z.46/19

Exekučné záložné právo na zabezpečenie pohľadávky opráv.: UNION zdravotná poisťovňa, a.s., Bajkalská 29/A, Bratislava IČO: 36 284 831na základe exekučného príkazu na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 5082/2014 zo dňa 29.10.2015, EÚ Bratislava, Mgr. Vladimír Cipár, Z 8408/15 - č.z.91/15

Iné údaje: bez zápisu

LV 178, k.ú. Čukárska Paka

Poznámka:
Poznamenáva sa návrh na nariadenie neodkladného opatrenia na Okresnom súde Bratislava I. sp. zn. 9Csp/84/2017 na zdržanie sa výkonu záložného práva a nenakladania s predmetom dražby vyhláseným pod č. DU-POS DD 216a/2016 žalobcov: 1. Daniel Neilinger, nar. 03.03.1980; 2. Oľga Neilingerová, rod. Ravaszová, nar. 16.10.1956, žalovaných: 2. DUPOS dražobná, s.r.o., Tamaškovičova 17, 917 01 Trnava, IČO: 36233935. P-1143/17-č.z.64/17 ( čiastočne zrušené na základe uznesenia Okresného súdu Dunajská Streda so sp. zn.8Csp/53/2017 - 213 právopl.dňa 6.10.2018, P-7/20 - č.z.22/20)

Poznamenáva sa začatie súdneho konania na Okresnom súde Bratislava I. sp. zn. 25Csp/69/2017 podaného dňa 12.10.2017 na určenie neplatnosti dobrovoľnej dražby žalobcov: 1. Daniel Neilinger, nar. 03.03.1980; 2. Oľga Neilingerová, rod. Ravaszová, nar. 16.10.1956, žalovaných: 1. Slovenská Sporiteľňa a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00151653, 2. DUPOS dražobná, s.r.o., Tamaškovičova 17, 917 01 Trnava, IČO: 36233935. P-1182/17-č.z.67/17

Uznesenie Okresného súdu Dunajská Streda č.k. 8Csp/53/2017 - 27 zo dňa 03.11.2017 - súd nariaďuje neodkladné opatrenie : Žalovaní 2/ (DUPOS dražobná, s.r.o., IČO: 36233935) sú povinní zdržať sa výkonu záložného práva zriadeného na zabezpečenie Zmluvy o splátkovom úvere č. 5026124549 zo dňa 14.03.2012 k nehnuteľnostiam zapísaným v KN na LV č. 178 pre kat.úz.Čukárska Paka, ako rodinný dom, súp.č.48 postavený na parc. č. CKN 101/3. P-1286/2017-č.z.70/17 ( čiastočne zrušené na základe uznesenia Okresného súdu Dunajská Streda so sp. zn.8Csp/53/2017 - 213 právopl.dňa 6.10.2018, P-7/20 - č.z.22/20)

Oznámenie o začatí výkonu záložného práva záložným veriteľom: Blackside, a.s., IČO:48 191 515, Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava formou dobrovoľnej dražby, ( na rodinný dom so s.č.48 na C KN parc.č. 101/3) P-24/2020- č.z.5/20

Oznámenie o prebiehajúcej dobrovoľnej dražbe BS20-03111, dražobníka: Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO:48 191 515 a navrhovateľ dražby: Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO:48 191 515 ( na rodinný dom so s.č.48 na C KN parc.č.101/3) P-511/2020 -č.z.31/20

Časť „C“ ŤARCHY:
Záložné právo v prospech Blackside, a.s., so sídlom Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48191515, V 1229/12 - 21/12, -č.z.46/19

Iné údaje: bez zápisu
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku: 39/2020, Názov znaleckej organizácie: Stavebná a znalecká organizácia, s.r.o., Dátum vyhotovenia:29.06.2020, Všeobecná cena odhadu [EUR]:
138 000,00 EUR
K. Najnižšie podanie 104000,- EUR
L. Minimálne prihodenie 1000,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobníkovi alebo do notárskej úschovy dražobnú zábezpeku v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v prospech účtu dražobníka, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka, zápisnica o notárskej úschove.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku možno zložiť do otvorenia dražby u dražobníka.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby; t.z. vydražiteľ neuhradí v stanovenej lehote cenu, dosiahnutú vydražením, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená; to platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka, IBAN: SK52 0900 0000 0051 1069 2581, SWIFT (BIC): GIBASKBX, vedený v Slovenská sporiteľňa, a.s., variabilný symbol (VS): 2003111 (uvedenie sa v referencii platiteľa).
Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky
.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 20.08.2020 o 10:00 hod. Obhliadka 2: 26.08.2020 o 10:00 hod.
Miesto obhliadky stretnutie záujemcov o obhliadku predmetu dražby sa uskutoční pred rodinným domom s.č. 48, obec Veľká Paka – časť Čukárska Paka, okr. Dunajská Streda. Lokalizácia predmetu dražby cez GPS: 48°02'01.4"N 17°23'18.0"E.
Organizačné opatrenia Bližšie informácie a pokyny na tel.: 0917 958 655, prípadne na email: vasko@blackside.sk.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením. Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa.
Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí.
Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu.
Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Erika
c) priezvisko Szórádová
d) sídlo Seberíniho 1, 82103 Bratislava