Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 157/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 14.8.2020
  • Značka:
  • X030871
Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo PDS č. 065/29-2019-JŠ
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Masarykova2104001 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Masarykova
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 15388/V
IV. IČO/ dátum narodenia 36583936
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Prvá stavebná sporiteľňa, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Bajkalská
b) Orientačné/súpisné číslo 30
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 829 48
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 31335004
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Yvety Alsterovej – notár, Nám. hrdinov č. 7-8 , 934 01 Levice
D. Dátum konania dražby 17. 09. 2020
E. Čas konania dražby 13.00 hod.
F. Kolo dražby 1.
G. Predmet dražby

Označenie predmetu dražby:

Predmetom dražby je súbor nehnuteľností zapísaný na LV č. 504, vedenom Levice, Katastrálny odbor, Okres: Levice, Obec: TEKOVSKÉ LUŽANY, Katastrálne územie: Tekovské Lužany,

  • stavba so súp. č. 441 na parcele registra „C“ č. 471, Druh stavby: Rodinný dom,
  • parcela registra „C“ č. 470 vo výmere 786 m2, druh pozemku: Záhrada,
  • parcela registra „C“ č. 471 vo výmere 1191 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie,

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: Plot od ulice, Kopaná studňa, Vodovodná prípojka od studne, Vodovodná prípojka od obecného vodovodu, Vodomerná šachta, Kanalizačná prípojka, Žumpa, Plynová prípojka, Prípojka NN, Spevnené plochy, Vonkajšie schody.

(ďalej len „predmet dražby“).

 

 

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele 1/1.

Predmet dražby sa draží ako stojí a leží v deň dražby.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby :

RODINNÉ DOMY

Rodinný dom s.č. 441

POPIS STAVBY

Jedná sa o čiastočne podpivničený rodinný dom nachádzajúci sa v centrálnej časti obce Tekovské Lužany. Rodinný dom bol postavený podľa dostupných údajov približne v roku 1930, v neskoršom čase bol priebežne modernizovaný. V súčasnosti nie je možné jeho časť riadne užívať vzhľadom na skutočnosť že niekoľko miestností má odstránené podlahy, omietky, nie je v nich vyhotovené kúrenie a podobne.

Z dispozičného hľadiska je na bývanie možné užívať vstupnú miestnosť, kuchyňu, dve izby a sociálne zariadenie. Ostatné miestnosti je možné využívať iba na skladovanie.

 

 

Základy rodinného domu sú riešené ako monolitické pričom podzemné podlažie sa nachádza iba v časti rodinného domu. Zvislé nosné konštrukcie sú v podzemnom podlaží vyhotovené z monolitického betónu, na prízemí sú murované z tehál v skladobnej hr. nad 50 do 60 cm, deliace konštrukcie sú na oboch podlažiach vyhotovené ako tehlové. Vodorovné nosné konštrukcie sú v suteréne vyhotovené s viditeľnými trámami železobetónové a na prízemí sú vyhotovené s rovným podhľadom drevené trámové. Schodisko do podstrešného priestoru je vyhotovené z mäkkého dreva s podstupnicami, do suterénu je monolitické. Strešnú konštrukciu tvorí drevený krovy, strešná krytina je vyhotovená ako pálená betónová. Klampiarske konštrukcie sú vyhotovené z pozinkovaného plechu len žľaby a zvody a záveterné lišty. Úpravy vonkajších povrchov sú z prednej strany objektu vyhotovené ako nová fasáda z omietok na báze umelých látok, ostatné sú štukové a vápenno-cementové hladké. Úpravy vnútorných povrchov sú vyhotovené ako vnútorné omietky vápenné štukové. Vyhotovené sú taktiež vnútorné obklady stien na prízemí a to v kúpeľni na celú výšku steny, vane a WC. Taktiež sú vyhotovené keramické obklady v kuchyni. Dvere sú prevažne vyhotovené ako rámové s výplňou, vo vstupnej chodbe posuvné, okná v suteréne sú  jednoduché, na prízemí sú novo vymenené plastové. V jednotlivých miestnostiach prízemia je vyhotovený kazetový stropný podhľad. Podlahy obytných miestností sú vyhotovené ako veľkoplošné laminátové, v kuchyni, kúpeľni a WC sú novo vyhotovené dlažby. V kuchyni sa nachádza elektrická rúra s keramickou platňou, osadený je aj digestor. Drezové umývadlo je nerezové s odkvapkávačom, kuchynská linka je vyhotovená z materiálov na báze dreva. V kúpeľní sa nachádza vaňa, umývadlo a vodovodné batérie - páková nerezová so sprchou na vani a páková nerezová na umývadle. WC misa je typ combi. V izbe sa nachádza krb s vyhrievacou vložkou. Vnútorné rozvody vody sú vyhotovené v suteréne z pozinkovaného potrubia len studenej vody, na prízemí je vyhotovený rozvod studenej aj teplej vody z centrálneho zdroja, ktorým je elektrický zásobníkový ohrievač. Vnútorné rozvody elektroinštalácie sú vyhotovené v suteréne 220V a na prízemí je rozvod svetelnej aj motorickej elektrickej energie. Vykurovanie prízemia je infražiaričmi pripojenými do obyčajne 220 V zásuvky ktoré sú demontovateľné a z tohto dôvodu nie sú predmetom ohodnotenia. Umývačka riadu je nezabudovaná do kuchynskej linky takže tiež nie je predmetom ohodnotenia.

Vzhľadom na vykonanú modernizáciu rodinného domu stanovené opotrebenie rodinného domu analytickou metódou a vzhľadom na jeho započatú rekonštrukciu ohodnotené ako rozostavaná stavba.

 

MERNÉ JEDNOTKY

Podlažie

Začiatok užívania

Výpočet zastavanej plochy

ZP [m2]

kZP

1. PP

1930

1,2*(2,57*12,0+0,81*1,25)

38,22

120/38,22=3,140

1. NP

1930

14,23*9,03+2,93*1,87+(10,82+3,24)*7,57+8,17*6,9

296,78

120/296,78=0,404

 

PRÍSLUŠENSTVO

Plot od ulice

Jedná sa o plot oddeľujúci nehnuteľnosti od verejného priestranstva od ulice. Plot pozostáva zo základov, betónovej podmurovky a výplň plota je z pletiva v ráme. V plote sa nachádza plotová brána a plotová bránička.

Kopaná studňa

Jedná sa o kopanú studňu o hĺbke 7 m na lokalizovanú na pozemku pri rodinnom dome.

Vodovodná prípojka od studne

Jedná sa o vodovodnú prípojku vedúcu zo studne k rodinnému domu.

Vodovodná prípojka od obecného vodovodu

Jedná sa o vodovodnú prípojku vedúcu od verejného rozvodu vody k rodinnému domu.

Vodomerná šachta

Kanalizačná prípojka

Jedná sa o kanalizačnú prípojku vedúcu od rodinnému domu do žumpy.

Žumpa

Plynová prípojka

Jedná sa o plynovú prípojku ktorá nie je pripojená na verejný rozvod plynu.

Prípojka NN

Jedná sa o prípojku NN vedúcu od verejného rozvodu elektrickej energie k rodinnému domu.

Spevnené plochy

Jedná sa o spevnené plochy z monolitického betónu pri rodinnom dome.

Vonkajšie schody

Jedná sa o vonkajšie schody na bočnej strane rodinného domu v jeho zadnej časti.

 

POZEMKY

METÓDA POLOHOVEJ DIFERENCIÁCIE

POPIS

Jedná sa o parcelu číslo 471 na ktorej je postavený rodinný dom a ktorá tvorí okolie rodinného domu a parcelu číslo 470 ktorá je využívaná ako záhrada pri rodinnom dome. Pozemok je rovinatého charakteru, je ho možné napojiť na rozvod vody, rozvod plynu a rozvod elektrickej energie. V okolí je výstavba rodinných domov so štandardným vybavením. Na použitie koeficientov povyšujúcich a redukujúcich faktorov nie je podľa môjho názoru dôvod.

 

Parcela

Druh pozemku

Spolu výmera [m2]

Spoluvlastnícky podiel

Výmera [m2]

470

záhrada

786,00

1/1

786,00

471

zastavaná plocha a nádvorie

1191,00

1/1

1191,00

Spolu výmera 

 

 

 

1 977,00

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Opis stavu predmetu dražby:

RODINNÉ DOMY

Rodinný dom s.č. 441

POPIS STAVBY

Jedná sa o čiastočne podpivničený rodinný dom nachádzajúci sa v centrálnej časti obce Tekovské Lužany. Rodinný dom bol postavený podľa dostupných údajov približne v roku 1930, v neskoršom čase bol priebežne modernizovaný. V súčasnosti nie je možné jeho časť riadne užívať vzhľadom na skutočnosť že niekoľko miestností má odstránené podlahy, omietky, nie je v nich vyhotovené kúrenie a podobne.

Z dispozičného hľadiska je na bývanie možné užívať vstupnú miestnosť, kuchyňu, dve izby a sociálne zariadenie. Ostatné miestnosti je možné využívať iba na skladovanie.

 

 

Základy rodinného domu sú riešené ako monolitické pričom podzemné podlažie sa nachádza iba v časti rodinného domu. Zvislé nosné konštrukcie sú v podzemnom podlaží vyhotovené z monolitického betónu, na prízemí sú murované z tehál v skladobnej hr. nad 50 do 60 cm, deliace konštrukcie sú na oboch podlažiach vyhotovené ako tehlové. Vodorovné nosné konštrukcie sú v suteréne vyhotovené s viditeľnými trámami železobetónové a na prízemí sú vyhotovené s rovným podhľadom drevené trámové. Schodisko do podstrešného priestoru je vyhotovené z mäkkého dreva s podstupnicami, do suterénu je monolitické. Strešnú konštrukciu tvorí drevený krovy, strešná krytina je vyhotovená ako pálená betónová. Klampiarske konštrukcie sú vyhotovené z pozinkovaného plechu len žľaby a zvody a záveterné lišty. Úpravy vonkajších povrchov sú z prednej strany objektu vyhotovené ako nová fasáda z omietok na báze umelých látok, ostatné sú štukové a vápenno-cementové hladké. Úpravy vnútorných povrchov sú vyhotovené ako vnútorné omietky vápenné štukové. Vyhotovené sú taktiež vnútorné obklady stien na prízemí a to v kúpeľni na celú výšku steny, vane a WC. Taktiež sú vyhotovené keramické obklady v kuchyni. Dvere sú prevažne vyhotovené ako rámové s výplňou, vo vstupnej chodbe posuvné, okná v suteréne sú  jednoduché, na prízemí sú novo vymenené plastové. V jednotlivých miestnostiach prízemia je vyhotovený kazetový stropný podhľad. Podlahy obytných miestností sú vyhotovené ako veľkoplošné laminátové, v kuchyni, kúpeľni a WC sú novo vyhotovené dlažby. V kuchyni sa nachádza elektrická rúra s keramickou platňou, osadený je aj digestor. Drezové umývadlo je nerezové s odkvapkávačom, kuchynská linka je vyhotovená z materiálov na báze dreva. V kúpeľní sa nachádza vaňa, umývadlo a vodovodné batérie - páková nerezová so sprchou na vani a páková nerezová na umývadle. WC misa je typ combi. V izbe sa nachádza krb s vyhrievacou vložkou. Vnútorné rozvody vody sú vyhotovené v suteréne z pozinkovaného potrubia len studenej vody, na prízemí je vyhotovený rozvod studenej aj teplej vody z centrálneho zdroja, ktorým je elektrický zásobníkový ohrievač. Vnútorné rozvody elektroinštalácie sú vyhotovené v suteréne 220V a na prízemí je rozvod svetelnej aj motorickej elektrickej energie. Vykurovanie prízemia je infražiaričmi pripojenými do obyčajne 220 V zásuvky ktoré sú demontovateľné a z tohto dôvodu nie sú predmetom ohodnotenia. Umývačka riadu je nezabudovaná do kuchynskej linky takže tiež nie je predmetom ohodnotenia.

Vzhľadom na vykonanú modernizáciu rodinného domu stanovené opotrebenie rodinného domu analytickou metódou a vzhľadom na jeho započatú rekonštrukciu ohodnotené ako rozostavaná stavba.

 

MERNÉ JEDNOTKY

Podlažie

Začiatok užívania

Výpočet zastavanej plochy

ZP [m2]

kZP

1. PP

1930

1,2*(2,57*12,0+0,81*1,25)

38,22

120/38,22=3,140

1. NP

1930

14,23*9,03+2,93*1,87+(10,82+3,24)*7,57+8,17*6,9

296,78

120/296,78=0,404

 

PRÍSLUŠENSTVO

Plot od ulice

Jedná sa o plot oddeľujúci nehnuteľnosti od verejného priestranstva od ulice. Plot pozostáva zo základov, betónovej podmurovky a výplň plota je z pletiva v ráme. V plote sa nachádza plotová brána a plotová bránička.

Kopaná studňa

Jedná sa o kopanú studňu o hĺbke 7 m na lokalizovanú na pozemku pri rodinnom dome.

Vodovodná prípojka od studne

Jedná sa o vodovodnú prípojku vedúcu zo studne k rodinnému domu.

Vodovodná prípojka od obecného vodovodu

Jedná sa o vodovodnú prípojku vedúcu od verejného rozvodu vody k rodinnému domu.

Vodomerná šachta

Kanalizačná prípojka

Jedná sa o kanalizačnú prípojku vedúcu od rodinnému domu do žumpy.

Žumpa

Plynová prípojka

Jedná sa o plynovú prípojku ktorá nie je pripojená na verejný rozvod plynu.

Prípojka NN

Jedná sa o prípojku NN vedúcu od verejného rozvodu elektrickej energie k rodinnému domu.

Spevnené plochy

Jedná sa o spevnené plochy z monolitického betónu pri rodinnom dome.

Vonkajšie schody

Jedná sa o vonkajšie schody na bočnej strane rodinného domu v jeho zadnej časti.

 

POZEMKY

METÓDA POLOHOVEJ DIFERENCIÁCIE

POPIS

Jedná sa o parcelu číslo 471 na ktorej je postavený rodinný dom a ktorá tvorí okolie rodinného domu a parcelu číslo 470 ktorá je využívaná ako záhrada pri rodinnom dome. Pozemok je rovinatého charakteru, je ho možné napojiť na rozvod vody, rozvod plynu a rozvod elektrickej energie. V okolí je výstavba rodinných domov so štandardným vybavením. Na použitie koeficientov povyšujúcich a redukujúcich faktorov nie je podľa môjho názoru dôvod.

 

Parcela

Druh pozemku

Spolu výmera [m2]

Spoluvlastnícky podiel

Výmera [m2]

470

záhrada

786,00

1/1

786,00

471

zastavaná plocha a nádvorie

1191,00

1/1

1191,00

Spolu výmera 

 

 

 

1 977,00

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Popis práv a záväzkov viaznucich k predmetu dražby:
LV č. 504, k.ú. Tekovské Lužany
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY
1
Poznámka: P-933/2016 zo dňa 8.12.2016 - Oznámenie o začatí výkonu záložného práva predajom nehnuteľností, záložný veriteľ Prvá stavebná sporiteľňa, a.s. Bratislava IČO 31335004, na pozemky C KN p.č.470, 471 a rodinný dom sč. 441 na C KN p.č.471 vo vlastníctve dlžníka Majorošová Lucia r. Maďarová Ing., PhD. nar. 18.3.1981 v 1/1,-vz.297/16.
Poznámka: P-372/2017 zo dňa 15.03.2017, Oznámenie o dobrovoľnej dražbe PDS č. 149/5-2016, dražobník Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o. Košice IČO:36583936, dátum konania dražby 20.04.2017, (1.dražba), predmet dražby: stavba rodinný dom s.č. 441 na CKN p.č. 471 a pozemky: CKN p.č. 470, 471 v 1/1. -70/17
Poznámka: P-559/2017 zo dňa 2.5.2017 - Oznámenie o konaní opakovanej dobrovoľnej dražby PDS č.149/11-2016 v zmysle zákona NR SR č. 527/2002 Z.z. a nasl., dražobník: Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o., IČO 36583936 Košice, dátum konania dražby: 18.5.2017, navrhovateľ dražby: Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., IČO 31335004 Bratislava, na pozemok reg. C parc.č.: 470, 471 a stavbu rodinného domu so súp.č.441 na parc.č. 471. - vz.111/17.
Poznámka: P-627/2017 zo dňa 15.05.2017 - Poznamenáva sa začatie súdneho konania na Okresnom súde Levice č. 12C/42/2017 zo dňa 15.05.2017 na vydanie neodkladného opatrenia nariaďujúceho odporcovi v 1.rade Prvá stavebná spoirteľňa, a.s., Bratislava, IČO: 31 335 004, odporcovi v 2.rade Profesionálna dražobná spoločnosť, a.s., Košice, IČO: 36 583 936, zdržať sa výkonu záložného práva k nehnuteľnostiam pozemky reg.C-KN parc.č. 470, 471 a stavba rodinný dom súp.č. 441 na parc.č. 471 do právoplatného skončenia súdneho konania vo veci samej. - vz. 130/2017
Poznámka: P-1307/2017 zo dňa 13.11.2017 - Oznámenie o konaní dobrovoľnej dražby, prvé kolo, v zmysle zákona NR SR č. 527/2002 Z.z. a nasl., JUDr. Ladislav Barát, správca dlžníka, dátum konania dražby: 20.12.2017, na pozemok reg. C parc.č.: 470, 471 a stavbu rodinného domu so súp.č.441 na parc.č. 471. - vz.264/17.
Poznámka: P-140/2018 zo dňa 1.2.2018, Oznámenie o konaní dobrovoľnej dražby podľa § 17 zákona č.527/2002 Z.z. - druhé kolo konané dňa 13.3.2018 - dražobník JUDr. Ladislav Barát, správca úpadcu, na pozemok reg. C parc.č.: 470, 471 a stavbu rodinného domu so súp.č.441 na parc.č. 471, vz.25/18.
Poznámka: P-856/2019 zo dňa 10.10.2019 - Oznámenie o konaní opakovanej dobrovoľnej dražby PDS č.065/7-2019-SJ v zmysle zákona NR SR č. 527/2002 Z.z. a nasl., dražobník: Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o., IČO 36583936 Košice, dátum konania dražby: 14.11.2019, navrhovateľ dražby: Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., IČO 31335004 Bratislava, na pozemok reg. C parc.č.: 470, 471 a stavbu rodinného domu so súp.č.441 na parc.č. 471, vz.200/19.
Poznámka: P-143/2020 zo dňa 06.02.2020 - Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe č. PDS č. 065/19-2019-JŠ, deň konania dražby 18.03.2020, dražobník Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o., IČO: 36 583 936, na pozemok registra C-KN parc. č. 470, 471 a na stavbu rodinný dom súp.č. 441 na parc.č. 471 vo vlastníctve Ing. Lucia Majorošová r. Maďarová PhD. (nar. 18.03.1981) v podiele 1/1. - vz. 40/2020 Kúpna zmluva č. V-3143/2012 zo dňa 18.07.2012, Rozhodnutie zo dňa 28.08.2012 - vz.156/12.
ČASŤ C: ŤARCHY
1 V-843/2014 - zmluva o zriadení záložného práva zo dňa 24.02.2014 v prospech Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., Bratislava, IČO 31335004 na pozemky: C KN parc.č. 470, 471 a stavbu: rodinný dom s.č. 441 na C KN parc.č. 471 - vz.96/14.
Iné údaje: Bez zápisu
Poznámka: Bez zápisu.

J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 43/2020
Meno znalca:Ing. Koloman Kovalík
Dátum vyhotovenia:03.07.2020
Všeobecná cena odhadu:42.500,00 €


K. Najnižšie podanie 42.500,00 €
L. Minimálne prihodenie 500,00 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10.000,00 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Spôsob zloženia dražobnej zábezpeky:
1. bezhotovostný prevod na účet dražobníka č. IBAN SK4831000000004350268216, VS: 652019, vedený v Prima banka Slovensko a.s..
2. v hotovosti, v eurách, do pokladne dražobníka na adrese Masarykova 21, Košice, alebo v deň konania dražby v mieste konania dražby do pokladne dražobníka,
3. banková záruka,
4. notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky: Originál výpisu z bankového účtu, potvrdenie o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti (účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka), príjmový pokladničný doklad dražobníka, banková záruka v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom, notárska úschova v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Spôsob vrátenia dražobnej zábezpeky: Dražobník bez zbytočného odkladu po skončení dražby vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, zloženú dražobnú zábezpeku alebo zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy. Listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky predloženú účastníkom dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobník bez zbytočného odkladu vráti účastníkovi dražby, najneskôr však do 5 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením: Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby na účet dražobníka č. IBAN SK4831000000004350268216, VS: 652019, vedený v Prima banka Slovensko a.s. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením.

O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 24.08.2020 o 12.00 hod. Obhliadka 2: 03.09.2020 o 16.00 hod.
Miesto obhliadky Stavba so súp. č. 441 na parcele registra „C“ č. 471, Druh stavby: Rodinný dom, ul. SNP 441/194, zapísaná na LV č. 504, vedenom Levice, Katastrálny odbor, Okres: Levice, Obec: TEKOVSKÉ LUŽANY, Katastrálne územie: Tekovské Lužany.
Organizačné opatrenia Organizačné opatrenia: Stretnutie záujemcov o obhliadku predmetu dražby sa uskutoční po predchádzajúcej dohode s dražobníkom, najmenej deň vopred. Bližšie informácie týkajúce sa obhliadky: 0903 420 800.

P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby: Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením v ustanovenej lehote. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.

R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Podmienky odovzdania predmetu dražby:
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí .
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby znáša vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Yveta
c) priezvisko Alsterová
d) sídlo Nám. hrdinov č. 7-8 , 934 01 Levice