Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 132/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 10.7.2020
  • Značka:
  • K053986
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Sterančák Michal
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Švábska 6726/45, 08001 Prešov
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 16.04.1970
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Marta Prigancová
Sídlo správcu: Zámočnícka 165/3, 06801 Medzilaborce
Kotakt na správcu : marta.prigancova@gmail.com, 0908/551 188
Spisová značka správcovského spisu : 4OdK/220/2019 S1442
Spisová značka súdneho spisu : 4OdK/220/2019
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Ing. Marta Prigancová, správca majetku dlžníka (ďalej aj „správca“) Mgr. Michal Sterančák, nar. 16.04.1970, Švábska 6726/45, 080 01 Prešov, konkurz vedený Okresným súdom Prešov pod sp. zn. 4OdK/220/2019, v zmysle ustanovenia §167p ods. 1 v spojení s  § 167q zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej aj „ZKR“) týmto vyhlasuje ponukové konanie na speňaženie majetku vo vlastníctve dlžníka.

Poradie ponukového konania:  druhé

Typ súpisovej položky majetku: Iná majetková hodnota

Predmet ponukového konania: súpisová zložka majetku poradové číslo 2 – Obchodný podiel v spoločnosti ELStem s.r.o., Šoltésovej 26,  Košice – mestská časť Juh 040 01, IČO: 44 748 868, vedenej v Obchodnom registri Slovenskej republiky, Okresný súd Košice I, oddiel Sro,  vložka č. 44350/V, výška obchodného podielu 100 %, súpisová hodnota majetku 6 640,00 Eur,  výška vkladu: 6 640,00 Eur, splatené: 6 640,00 Eur, (ďalej len „predmet ponukového konania“).

Súpis majetku bol publikovaný v Obchodnom vestníku č. 50/2020 dňa 12.03.2020, pod podaním K023038 v spojení s OV č. 63/2020 zo dňa  31.03.2020 pod podaním K028318.

Lehota na predkladanie ponúk: 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky v Obchodnom vestníku. Ak koniec lehoty pripadne na štátny sviatok alebo deň pracovného pokoja, posledným dňom lehoty na predkladanie ponúk je najbližší pracovný deň. Za deň zverejnenia tohto oznámenia o ponukovom konaní sa považuje nasledujúci deň po jeho zverejnení v Obchodnom vestníku SR.

Číslo bankového účtu:  vedený vo Všeobecnej úverovej banke, a.s., IBAN: SK51 0200 0000 0034 9018 4159, povinne uviesť: variabilný symbol: 42202019, do poznámky uviesť: „Ponukové konanie“, meno a priezvisko fyzickej osoby alebo názov právnickej osoby.

Spôsob uplatnenia ponuky:

  1. Do ponukového konania sa môže zapojiť každá slovenská alebo zahraničná fyzická, právnická alebo iná osoba, ktorá má podľa rozhodného práva upravujúce jej právnu subjektivitu spôsobilosť na práva a povinnosti, a zároveň neobmedzenú spôsobilosť na právne úkony.
  2. Záujemca, ktorý je právnickou osobou, nesmie byť v čase od zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku Slovenskej republiky do vyhodnotenia ponúk správcom v likvidácii, v konkurze ani v obdobnom konaní podľa zahraničného práva.
  3. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde záväzná ponuka záujemcu obsahuje:
  1. záujemca fyzická osoba je povinná preukázať svoju totožnosť - presné označenie záujemcu o kúpu predmetu ponukového konania – pri fyzickej osobe nepodnikateľovi uviesť meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, pri fyzickej osobe podnikateľovi uviesť obchodné meno, miesto podnikania, IČO, výpis so živnostenského registra nie starší ako 30 dní,
  2. pri právnickej osobe uviesť obchodné meno, sídlo, IČO, výpis z obchodného registra alebo iného registra nie starší nie starší ako 30 dní,
  3. presnú výšku ponúkanej kúpnej ceny za predmet ponukového konania v eurách spolu s jej slovným vyjadrením,
  4. presné označenie ponukového konania a presné označenie predmetu ponukového konania,
  5. označenie bankového účtu na vrátenie zálohy na ponúknutú kúpnu cenu, prípadne na vrátenie zálohy na ponúknutú kúpnu cenu zníženú o 20% zmluvnú pokutu,
  6. ponuka záujemcu je vyhotovená v slovenskom jazyku, alebo obsahuje úradný preklad do slovenského jazyka.
  1. Záväznú ponuku doručenú správcovi nemožno meniť, dopĺňať, ani vziať späť.
  2. Úspešný bude ten uchádzač ponukového konania, ktorý splní podmienky ponukového konania a súčasne ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnakú kúpnu cenu, rozhodne žreb správcu.
  3. Ponuka musí byť doručená správcovi poštou najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie ponúk, obálka musí byť označená  „4OdK/220/2019  – záväzná ponuka“, inak sa na ňu neprihliada.
  4. Vypratanie predmetu ponukového konania je povinný zabezpečiť na vlastné náklady úspešný záujemca, s ktorým správca uzavrel kúpnu zmluvu.
  5. Otváranie doručených obálok s predloženými ponukami sa uskutoční do 5 pracovných dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. Lehota na vyhodnotenie ponúk je do 5 pracovných dní od termínu otvárania doručených ponúk.
  6. V prípade, ak úspešný záujemca odmietne uzavrieť kúpnu zmluvu v lehote určenej správcom, ktorá nesmie byť kratšia ako sedem pracovných dní, je takýto záujemca povinný v prospech konkurznej podstaty uhradiť zmluvnú pokutu vo výške 20 % z ponúknutej kúpnej ceny. Správca v takom prípade vráti zálohu po odpočítaní 20 % zmluvnej pokuty tomuto záujemcovi na ním označený bankový účet do 15 pracovných dní od uplynutia lehoty na uzavretie kúpnej zmluvy. Podaním ponuky do  ponukového konania záujemca súhlasí s podmienkami tohto ponukového konania, súhlasí so zmluvnou pokutou a súhlasí s tým aby zmluvná pokuta bola uhradená zo zloženej zálohy.
  7. Na ďalšie neskoršie ponuky toho istého záujemcu doručené správcovi do tohto kola ponukového konania sa neprihliada.
  8. Správca si vyhradzuje právo kedykoľvek zrušiť ponukové konanie, a to aj bez uvedenia dôvodu.

Poučenie:

Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu.

Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

Správca upozorňuje záujemcov o kúpu majetku na právo oprávnených osôb vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za podmienok ustanovených v ust. § 167r  ods. 1 ZKR.

Oprávnená osoba podľa ust. § 167r  ods. 4 ZKR so súhlasom dlžníka má právo kedykoľvek a ktorúkoľvek časť majetku vykúpiť z konkurznej podstaty za cenu stanovenú znaleckým posudkom.

Oprávnená osoba podľa ust. § 167r  ods. 4 ZKR súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v ponukovom konaní alebo za cenu ponúknutú veriteľom, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom.

Správca je povinný uzavrieť s oprávnenou osobou kúpnu zmluvu a odmietnuť ponuku úspešného záujemcu o kúpu majetku, ktorý je predmetom tohto ponukového konania

Oprávnenou osobou podľa ust. § 167r  ods. 4 ZKR na účely uplatnenia práva vykúpiť majetok z konkurznej podstaty sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza.

(Ing. Marta Prigancová, správca)