Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 132/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 10.7.2020
  • Značka:
  • K053984
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Mišariko Emil
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Tvarožná 111, 05971 Tvarožná
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 04.03.1985
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Marta Prigancová
Sídlo správcu: Zámočnícka 165/3, 06801 Medzilaborce
Kotakt na správcu : marta.prigancova@gmail.com, 0908/551 188
Spisová značka správcovského spisu : 3OdK/90/2020 S1442
Spisová značka súdneho spisu : 3OdK/90/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Ing. Marta Prigancová, správca konkurznej podstaty dlžníka: Emil Mišariko, nar. 04.03.1985, Tvarožná 111, 059 71 Tvarožná, v minulosti podnikajúci pod obchodným menom Emil Mišariko, IČO: 51884879, s miestom podnikania 05971 Tvarožná 111, konkurz vedený Okresným súdom Prešov pod sp. zn. 3OdK/90/2020, týmto v zmysle ustanovenia § 167p zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej aj „ZKR“) vyhlasuje druhé kolo ponukového konania na speňaženie majetku všeobecnej podstaty, ktorý bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 115/2020 zo dňa 17.06.2020, podanie K047615.

Súpisová  zložka poradové číslo:  2

Druh majetku: Hnuteľná vec  

Predmet ponukového konania: Televízor, značka: SAMSUNG, model: UE32M5002AK, typ č. UE32M5002, Versia č. 1, DC 18 V, 50 W, uhlopriečka: 80 cm

Rok výroby: 2016

Súpisová hodnota majetku: 100,- Eur

Lehota na predkladanie ponúk: 10 dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky v Obchodnom vestníku, ak tento deň pripadne na sobotu, nedeľu alebo štátny sviatok, lehota končí hneď nasledujúci pracovný deň.

Spôsob uplatnenia ponuky: Záujemcovia doručia ponukový list v lehote 10 dní od zverejnenia tohto oznamu v Obchodnom vestníku na adresu kancelárie správcu konkurznej podstaty: Ing. Marta Prigancová, správca, Zámočnícka 165/3, 068 01  Medzilaborce v zalepených obálkach s označením:„PONUKA – 3OdK/90/2020“.

Obálka s ponukou musí obsahovať:

  • presné označenie záujemcu (meno, priezvisko, bydlisko, dátum narodenia a rodné číslo, ak je záujemcom, fyzická osoba; obchodné meno, miesto podnikania a IČO, ak je záujemcom fyzická osoba podnikateľ; názov, sídlo a IČO, ak je záujemcom právnická osoba),
  • špecifikácia majetku, o kúpu ktorého má záujemca záujem a výška ponúkanej kúpnej ceny v mene Euro,
  • doklad o zaplatení zálohy na ponúknutú kúpnu cenu,
  • číslo bankového účtu, na ktorý je správca povinný vrátiť zloženú zálohu na ponúknutú kúpnu cenu neúspešnému záujemcovi alebo na ktorý sa má záujemcovi vrátiť zložená záloha na ponúknutú kúpnu cenu v prípade zrušenia ponukového konania zo strany správcu.

Prílohami ponuky musia byť:

  • fotokópia dokladu totožnosti záujemcu, ak je záujemcom fyzická osoba alebo fyzická osoba podnikateľ,
  • originál alebo overená kópia výpisu z obchodného alebo z iného zákonného registra záujemcu nie starší ako 3 mesiace, ak je záujemcom fyzická osoba podnikateľ alebo právnická osoba,
  • čestné vyhlásenie záujemcu o tom, že nemá žiadne záväzky voči dlžníkovi.

Číslo bankového účtu: Záujemca je povinný uhradiť zálohu na celú ponúknutú kúpnu cenu na bankový účet správcu číslo IBAN SK51 0200 0000 0034 9018 4159, variabilný symbol: 3902020, do poznámky uveďte:  meno a priezvisko záujemcu fyzickej osoby alebo obchodné meno (názov) právnickej osoby a text. „ponukové konanie“.

Obhliadka: Obhliadku je potrebné vopred dohodnúť e-mailom na adrese: marta.prigancova@gmail.com alebo telefonicky na t.č. 0908551188.

Poučenie:

  1. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto predmet ponukového konania prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu.
  2. Nadobúdateľ predmetu ponukového konania je povinný uhradiť všetky náklady súvisiace s obhliadkou a premiestnením veci, ako aj všetky náklady súvisiace so zmenou vlastníka.
  3. Otváranie doručených ponúk s predloženými ponukami sa uskutoční do 5 pracovných dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. Lehota na vyhodnotenie ponúk je do 5 pracovných dní od termínu otvárania doručených ponúk.
  4. V prípade, ak úspešný záujemca odmietne uzavrieť kúpnu zmluvu v lehote určenej správcom, ktorá nesmie byť kratšia ako sedem pracovných dní, je takýto záujemca povinný v prospech konkurznej podstaty uhradiť zmluvnú pokutu vo výške 20 % z ponúknutej kúpnej ceny. Správca v takom prípade vráti zálohu po odpočítaní 20 % zmluvnej pokuty tomuto záujemcovi na ním označený bankový účet do 15 pracovných dní od uplynutia lehoty na uzavretie kúpnej zmluvy.
  5. Podaním ponuky do  ponukového konania záujemca súhlasí s podmienkami tohto ponukového konania, súhlasí so zmluvnou pokutou a súhlasí s tým aby zmluvná pokuta bola uhradená zo zloženej zálohy.
  6. Na ďalšie neskoršie ponuky toho istého záujemcu doručené správcovi do tohto kola ponukového konania sa neprihliada.
  7. Na ponuky doručené správcovi po lehote alebo ponuky, ktoré nebudú obsahovať všetky požadované náležitosti sa nebude prihliadať.
  8. Oprávnená osoba podľa § 167r ods. 4 ZKR so súhlasom dlžníka má právo kedykoľvek a ktorúkoľvek časť majetku vykúpiť z konkurznej podstaty za cenu stanovenú znaleckým posudkom. Ustanovenia o pravidlách speňažovania sa v tom prípade nepoužijú.
  9. Oprávnená osoba podľa § 167r ods. 4 ZKR so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v dražbe, v ponukovom konaní alebo za cenu ponúknutú veriteľom, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom. Podľa § 167r ods. 4 ZKR
  10. Oprávnenou osobou na účely uplatnenia práva vykúpiť majetok z konkurznej podstaty sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza.
  11. Správca si vyhradzuje právo kedykoľvek zrušiť ponukové konanie, a to aj bez uvedenia dôvodu.

 (Ing. Marta Prigancová, správca)