Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 131/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 9.7.2020
  • Značka:
  • X025750
DRAŽOBNÍK, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo Zn. 115/2019
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko DRAŽOBNÍK, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Hviezdoslavova604001 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Hviezdoslavova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 19669/V
IV. IČO/ dátum narodenia 36764281
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Spoločnosť DRAŽOBNÍK, s.r.o., dražobná miestnosť Hviezdoslavova 6, Košice, okres Košice I, Košický kraj
D. Dátum konania dražby 03. 07. 2020
E. Čas konania dražby o 10,00 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Byt č. 6 na 3. p. bytového domu – 6 bytová jednotka, so súp. č. 93, vchod 0 v obci Roštár, postavený na pozemku ako parcela registra „C“ evidovaný na katastrálnej mape, parc. č. 295, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 218 m2. Právny vzťah k parcele na ktorej leží stavba 93 nie je evidovaný na liste vlastníctva. Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na príslušenstve: 1667/10002.

Identifikovaná nehnuteľnosť je zapísaná na liste vlastníctva Okresného úradu Rožňava, katastrálny odbor, LV č. 1071, okres: Rožňava, obec: ROŠTÁR, katastrálne územie: Roštár.

H. Opis predmetu dražby

Popis bytového domu so súp. č. 93

Byt č. 6 sa nachádza na 3/3 poschodí nezatepleného nízkopodlažného murovaného obytného domu bez výťahu súp. č. 93 na parc. č. 295 na južnom okraji obce Roštár v okrese Rožňava. Bytovka bola postavená pravdepodobne pre bývalých členov blízkeho poľnohospodárskeho družstva. Dom je v horšom technickom stave vzhľadom na zanedbanú údržbu, zateká strecha, čím sú okrem horných bytov poškodené aj fasádne omietky, lokálne zavlhnuté a viditeľne poškodené je aj tehlové murivo podmurovky – hlavne v miestach dažďových zvodov s chýbajúcimi kolenami, v horšom stave sú aj otvorové výplne v spoločných priestoroch. Taktiež pre poškodenie vykurovacej sústavy došlo k znefunkčneniu spoločnej kotolne, užívané byty v dome si vykurovanie vyriešili lokálne – prevažne krbovými kachľami na drevo, ktoré uskladňujú na spodnom podlaží. Bytový dom má štyri nadzemné podlažia, je bodový s jedným vchodom, podľa čestného vyhlásenia vlastníka sa užíva od roku 1977. Na zvýšenom prízemí sa nachádza vstup po vonkajšom betónovom schodišti, spoločné priestory a nefunkčná kotolňa na tuhé palivo. Na poschodiach sú po dva byty, celkovo je v dome 6 bytov. Dom je zastrešený plochou dvojplášťovou strechou. Stropy železobetónové. Schodiskový modul je riešený železobetónovým schodiskom bez výťahu. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Byty majú predsadené lodžie na západnom priečelí. Vnútorné omietky hladké, fasádne omietky pôvodné brizolitové. Okná pôvodné drevené dvojité, v niektorých bytoch vymenené za plastové, dvere hladké plné i zasklené, vráta plechové, vchodové dvere do domu dvojkrídlové palubovkové s čiastočným poškodeným zasklením. Podlahy v spoločných priestoroch cementový poter so zvyškami PVC. Dom je napojený na vodovod, kanalizáciu, elektrinu, vykurovanie a teplú vodu si byty zabezpečujú samostatne vzhľadom na nefunkčnú spoločnú kotolňu, prevažne lokálne, čím došlo k zníženiu kategórie bytov. Dom je v horšom technickom stave, neudržiavaný. Zatriedenie podľa KS:1122. Základná životnosť je vzhľadom na horší technický stav a chýbajúcu údržbu znížená na 80 rokov, opotrebenie konštrukcií je stanovené lineárnou metódou.

Popis bytu č. 6

Celková podlahová plocha bytu je stanovená podľa zamerania vrátane komory na poschodí bytu (bez nezistenej pivnice) a má hodnotu 74,85 m2. Byt je trojizbový a pozostáva z haly so vstupom do ostatných miestností - troch izieb, kúpeľne, WC, komory, kuchyne. K bytu patrí aj komora na podlaží. Lodžia je prístupná z obývacej izby. Byt je neužívaný, v horšom technickom stave. Zaznamenané viaceré poruchy spôsobené zatekaním strechy – degradované omietky stropov, stien vrátane výskytu rias, plesní. Poškodené sú otvorové výplne, elektrorozvody sú bez zásuviek, vypínačov a ističov, keramické obklady poškodené, chýbajú niektoré zariaďovanie predmety, zdegradovaná je kuchynská linka, vstavaná skriňa, byt nemá zabezpečené vykurovanie. Pôvodné podlahy sú prevažne z PVC, v kúpeľni, WC a na lodžii maloplošná keramická dlažba, v komorách len cementový poter. Okná sú pôvodné drevené zdvojené, niekde so žalúziami, interiérové dvere sú hladké do kovových zárubní. Vstupné dvere zvonku čalúnené koženkou. V kuchyni bez keramických obkladov je situovaná dožitá, vlhkosťou deformovaná kuchynská linka so smaltovaným drezom bez batérie, na vedľajšej stene je stará batéria bez osadeného drezu. V kúpeľni sa nachádza smaltovaná vaňa a elektrický zásobníkový ohrievač, predtým tu bol osadený aj smaltovaný drez. WC kombi v samostatnej miestnosti bez obkladov. Vykurovanie bolo pôvodne zo spoločnej kotolne rebrovanými radiátormi, toho času je nefunkčné. V byte je odpojený a poškodený rozvod NN, vody, kanalizácie. Byt v súčasnom stave nie je užívania schopný, vyžaduje rozsiahlu rekonštrukciu viazanú aj na rekonštrukciu bytového domu – odstránenie porúch a zatekania strechy, doriešenie vykurovania. K bytu patrí aj podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, špecifikácia podľa zmluvy.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v technickom stave primeranom jeho veku a spôsobu užívania.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
ŤARCHY:
1, Vecné bremeno k pozemku p.č. 295 - právo stavby na pozemku v zmysle § 23 zák. č. 182/93 Z.z.
2, Vklad záložného práva č. V 1863/12 v prospech Slovenskej sporiteľne, a.s. so sídlom Tomášiková 48, 832 37 Bratislava, IČO : 00 151 653 na byt č. 6 , vchod 0, 3.p. nachádzajúci sa v bytovej jednotke so súp. č. 93 postavenom na parcele registra C KN č.295 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1667/10002 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu - 3/13
3, Exekútorský úrad Košice , súdny exekútor . JUDr.Mária Bíla -Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva 315 EX 277/19-24, Z 2033/19 -27/19 .
4, Exekútorský úrad Košice , súdny exekútor . JUDr.Mária Bíla -Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva 315EX 945/19, Z 288/20 - 4/20
POZNÁMKY:
1, Poznamenáva sa: Oznámenie o začatí výkonu záložného práva predajom Nehnuteľnosti na dobrovoľnej dražbe v zmysle zákona č. 527/2002 Z.z. Bankou ako záložným veriteľom - Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00151 653 na základe záložnej zmluvy V-1863/2012 číslo 0292/123294/2019 zo dňa 18.06.2019, P-226/2019 - 17/19
2, Poznamenáva sa: Oznámenie o dražbe zn :115/2019 na byt č. 6 na 3. p. bytového domu , so súp. č. 93 , vchod 0 na pozenku reg. C KN s parc. č. 295 , zastavaná plocha a nádvorie o výmere 218 m2 - Dražobník , s.r.o. Hviezdoslavova 6, 040 01 Košice , IČO: 00 151 653, P 215/20 - 21/20.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Nebolo urobené ani najnižšie podanie
K. Najnižšie podanie Nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko PhDr. Alexandra Pech
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Starozagorská
b) Orientačné/súpisné číslo 29
c) Názov obce Košice d) PSČ 04023
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 05.06.1985
V. Odhad ceny predmetu dražby 4.300,- €