Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 129/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.7.2020
  • Značka:
  • X025427
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 134/2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel SPECTRUM, ul. Vladimíra Clementisa 13, 917 00 Trnava, miestnosť: "Veľká konferenčná miestnosť"
D. Dátum konania dražby 01. 07. 2020
E. Čas konania dražby 10:30 hod.
F. Kolo dražby druhé kolo dražby
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY A) - spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV: 145

Okres: Hlohovec

Obec: Horné Zelenice

Katastrálne územie: Horné Zelenice

Okresný úrad Hlohovec, katastrálny odbor

PARCELY registra „C“ evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

poznámky – charakteristika – príslušnosť k ZÚO –EL :

185/1

Zastavaná plocha a nádvorie

138

 

185/3

Zastavaná plocha a nádvorie

  61

 

185/4

Zastavaná plocha a nádvorie

450

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele číslo:

Popis stavby:

Druh stavby:

105

185/3

rodinný dom

10

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané do KN: prístrešok na parc.č.185/4 u čelného oplotenia,  prípojka vody so RD s.č.105, vodomerná šachta, plynová prípojka pre RD s.č.105, kanalizačná prípojka RD s.č.105, prípojka elektriny pre RD s.č.105, spevnené plochy zo zámkovej dlažby patriaca k RD so sč.105 a pod.

a

PREDMET DRAŽBY B) 

Základná špecifikácia:

Číslo LV: 792

Okres: Hlohovec

Obec: Horné Zelenice

Katastrálne územie: Horné Zelenice

Okresný úrad Hlohovec, katastrálny odbor

Stavby:  spoluvlastnícky podiel 1/1

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele číslo:

Popis stavby:

Druh stavby:

106

185/1

rodinný dom

10

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané do KN: stavba prístrešku na auto -parc.č.185/4, stavba terasy na parc.č.185/4, stavba skladu dreva na parc.č.185/4, plot od ulice v čele pozemku, plot odd. pozemok dookola u stavby RD so s.č.106, plotové vráta oddeľujúce dvor, prípojka vody do RD so s.č.106, plynová prípojka pre RD s.č.106, kanalizačná prípojka z RD s.č.106, ČOV, kanalizačná prípojka - zberné potrubie z ČOV, prípojka elektriny pre RD s.č.106, vonkajšie schody do domu, usadzovacia nádrž, spevnené plochy zo zámkovej dlažby patriaca k RD so sč.106, záhonový obrubník a pod.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby:

Predmetom dražby je samostatne stojaca stavba rodinného domu so s.č.105 na parc.č.185/1 nachádzajúca sa v k.ú Horné Zelenice, obce Horné Zelenice. Stavba je s prízemná s pôdorysom v tvare písmena "L" s rozčlenením na pôvodnú ako i dve prístavbové časti. Predmetom ocenenia je tiež samostatne stojaca stavba rodinného domu so s.č.106 na parc.KN č.185/1 nachádzajúca sa v k. ú Horne Zelenice, obce Horné Zelenice. Stavba je s obdĺžnikovým pôdorysom.

Dispozičné riešenie podlaží rodinného domu s.č. 105 je nasledovné:

Prístavba z rok 1950: 1. N.P-prízemie - pozostáva z kúpeľne a z kuchyne.

Prístavba z rok 2010: 1. N.P-prízemie - pozostáva z izby a kúpeľne.

Pôv.stavba z roku 1930: 1. N.P-prízemie - pozostáva z 2-och izieb.

 Vek - so začatím užívania jednotlivých častí stavby nebol predložený. Vek stavby znalec určuje na základe konštrukčného vyhotovenia ako i vyjadrenia vlastníka nehnuteľnosti a vek pôvodnej stavby spája s rokom 1930, vek prístavby realizovanej v 1.etape s rokom 1950 a vek stavby prístavby realizovanej v 2 etape spája s rokom 2010.

Počas životnosti v posledných rokoch a to v roku 2010 bola urobená totálna rekonštrukcia interiéru i s vnútorným vybavením.

Mimoriadne deštrukčne zmeny v nosných konštrukciách stavby nie sú viditeľné. Na základe technického stavu ako i konštrukčného vyhotovenia znalec uvažoval s predpokladanou životnosťou 115 rokov.

 POPIS PODLAŽÍ

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové - objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou. Podmúrovka - nepodpivničené - priem. výška do 50 cm - omietaná. Murivo - murované z iných materiálov do 50 cm- nameraná hrúbka 63 cm v pôvodnej časti v prístavbe i 36 cm ako i v prístavbe z roku 2010 je hrúbka 20 cm - drevostavba so zateplením. Deliace konštrukcie znalec uvažuje ako celkom tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy – znalec uvažuje drevené trámové s rovným podhľadom ako prevažujúce, v časti prístavby z roku 2010 je urobený  podhľad pultovej krovnej konštrukcie. Krov je sedlovej hambálkovej konštrukcie a potom v časti prístavieb sú pultové. Krytina strechy na krove je škridla ťahaná drážková ako prevažujúca, v časti prístavby z roku 2010 je plech pozinkovaný s poplástovaním. Klampiarske konštrukcie strechy sú žľaby zvody a záveterné lišty. Klampiarske konštrukcie ostatné sú parapety z hliníkového plechu.. Fasádne omietky  znalec uvažuje vápenné hladké, ktoré však v časti prístavby z roku 2010 chýbajú. Dvere sú dyhované. Okná sú osadené plástové. Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - veľkoplošné parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností sú keramické dlažby. Elektroinštalácia je urobená i na 380 V. Rozvod vody z plástového potrubia studenej i teplej vody. Kanalizácia do žumpy 1 x PVC potrubie. Inštalácia zemného plynu. Zdroj teplej vody - kotol ústredného vykurovania. Zdroj vykurovania - závesný plynový kotol ÚK.  Vybavenie kuchyne - drezové umývadlo je nerezové, kuchynská linka z materiálov na báze dreva s rozvinutou šírkou 1,95 m. Vnútorné vybavenie -  vaňa plástová rohová, umývadlo 2 ks. Vodovodné batérie - 2 x páková sprchová a 3 ks pákové nerezové. Záchod  je  osadený splachovací kombi a 1 ks chýba. Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpeľne nad 1,35 m 2 x a v kuchyni pri sporáku a dreze.

Dispozičné riešenie podlažia rodinného domu s. č. 106 je nasledovné:

1. N.P-prízemie: pozostáva z troch izieb + obývacej izby s kuchyňou, predsiene, spojovacej chodby, špajze s osadeným kotlom ÚK, kúpeľne a samostatného WC. Terasa s prekrytím je uvažovaná samostatne v drobných stavbách.

Vek predmetnej stavby je určený na základe predloženého kolaudačného rozhodnutia vydaného Spoločným obecným úradom v Hlohovci zo dňa 25.6.2014. Vek  stavby je potom k roku vypracovania zn.posudku 5 rokov.

Mimoriadne deštrukčne zmeny v nosných konštrukciách stavby nie sú viditeľné. Stavba je s primeranou údržbou. Na základe technického stavu ako i konštrukčného vyhotovenia uvažujem s predpokladanou životnosťou 100 rokov.

POPIS PODLAŽÍ

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové - objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou. Podmúrovka - nepodpivničené - priem. výška do 50 cm - omietaná. Murivo - murované z iných materiálov do 40 cm i so zateplením nameraná hrúbka muriva 41= Ytong + 10 cm zateplenie. Deliace konštrukcie sú tehlové alebo z Ytongu. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy znalec uvažuje drevené trámové s podhľadom sadrokartónové dosky. Krov je sedlovej konštrukcie. Krytina strechy na krovnej je plech pozinkovaný s poplástovaním Ranilla. Klampiarske konštrukcie strechy sú žľaby zvody a záveterné lišty. Klampiarske konštrukcie sú parapety z hliníkového plechu. Fasádne omietky  sú na báze umelých hmôt. Dvere sú dyhované s osadením do obíjaných zárubní. Okná sú osadené plástové. Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - veľkoplošné parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností - veľkoplošné keramické dlažby. Elektroinštalácia je urobená i na 380 V. Domáci telefón znalec uvažuje s rozvodom pod omietkou, je urobený internetový rozvod. Rozvod televízny je urobený pod omietkou.  Zabezpečovacie zariadenie  rozvod pod omietkou, avšak bez riadiacej jednotky a kamier. Bleskozvod je osadený. Rozvod vody z plástového potrubia studenej i teplej vody. Kanalizácia do ČOV 1 x PVC potrubie. Inštalácia zemného plynu. Zdroj teplej vody - kotol ÚK. Zdroj vykurovania - závesný plynový kotol ÚK.  Vybavenie kuchyne - sporák keramický s elektrickou rúrou, drezové umývadlo je nerezové, kuchynská linka z materiálov na báze dreva s rozvinutou šírkou 3,75 m. Vnútorné vybavenie -  vaňa plástová rohová, umývadlo 1 ks. Vodovodné batérie - 1 x páková sprchová a 2 ks pákové nerezové. Záchod  je  osadený geberit. Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpeľne nad 1,35 m ako i u vane a v kuchyni pri sporáku a dreze. U kozuba znalec uvažuje s vyhrievacou vložkou - nie je však osadený, sú urobené iba tepelné prieduchy do miestnosti. Vstavaná skrine 1 ks.  Elektrický rozvádzač je osadený s ističmi.

Príslušenstvo k RD s.č. 105:

Prístrešok na parc.č.185/4 u čelného oplotenia - stavba prístrešku slúžiaca ako besiedka. Základy - betónové i s podmúrovkou. Zvislé konštrukcie - iba drevené nosné stĺpy bez výplne stien, iba jedna bočná strana je zatvorená s OSB doskou. Krov je pultový. Krytiny strechy na krove je plech trapézový pozinkovaný. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava povrchov s napustením impregnáciou. Vnútorná úprava povrchov- napustenie impregnáciou. Podlaha je s povrchovou úpravou keramická dlažba. Elektroinštalácia na 220 V s ističmi.

Prípojka vody so RD s.č.105 - z verejného rozvodu s bodom napojenia so vzdialenosťou 4,0 m od čelného oplotenia  s následným prechodom cez VŠ do stavby RD so s.č.105

Vodomerná šachta - v časti dvora u stavby RD so s.č.105 s vypočítanou kubatúrou 4,04 m3.o.p.

Plynová prípojka pre RD s.č.105 - prípojka s bodom napojenia z verejného rozvodu so vzdialenosťou 2,50 m od hranice pozemku a s následným vedením v zemi poza dom so s.č.105.

Kanalizačná prípojka RD s.č.105 - s vyústením z kúpeľne vedúca dvorom so zaústením do ČOV.

Prípojka elektriny pre RD s.č.105 - vzdušná káblová prípojka elektriny na 380 V s odhadovanou dĺžkou 30 m vedúca z verejného rozvodu pred domom na nástrešák stavby RD so s.č.105.

Spevnené plochy zo zámkovej dlažby patriaca k RD so sč.105 - zo zámkovej dlažby s uložením do piesku o ploche 26,52 m2 s uložením v časti dvora.

Príslušenstvo k RD s.č. 106:

Stavba prístrešku na auto -parc.č.185/4 - drobná stavba prístrešku na auto postavená u stavby RD so s.č.106 Dispozične stavba pozostáva z jednej miestnosti. Základy - iba pätky pod stĺpami. Zvislé konštrukcie murované alebo z drevených nosných stĺpov. Krov je pultový. Krytiny strechy na krove je plech poplástovaný Rannila. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia omietka uvažujem s akrylátovou omietkou. Okno drevené zdvojené. Podlaha je betónová hrubá.  Elektroinštalácia je svetelná s poistkovými automatmi.

Stavba terasy na parc.č.185/4 - s napojením na zadné čelo domu so s.č.106. Základy - betónové i s podmúrovkou. Zvislé konštrukcie - iba stĺpiky z drevenej nosnej konštrukcie. Krovná konštrukcia je sedlová hambálková. Krytiny strechy na krove je plech pozinkovaný s poplástovaním Ranilla. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava povrchov je napustenie impregnáciou Vnútorná úprava povrchov- napustenie impregnáciou. Podlaha je s keramickou dlažbou i s vodorovnou izoláciou. Elektroinštalácia je svetelná a poistkovými ističmi.

Stavba skladu dreva na parc.č.185/4 - dispozične stavba pozostáva z dvoch miestností. Stavebnotechnický popis je bližšie uvedený v časti prízemia. Základy bez podmúrovky, iba základy pod stĺpikmi. Zvislé konštrukcie - jednostranne obité s latovaním a z dvora je potom obklad s polystyrénom a s povrchovou úpravou s omietkou na báze umelých hmôt. Krov je pultový. Krytiny strechy na krove je plech pozinkovaný. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Dvere sú osadené plástové. Podlahy sú hrubé betónové. Elektroinštalácia je svetelná na 220 V s ističmi.

Plot od ulice v čele pozemku - zhotovený na bet. základových konštrukciách bez podmúrovky s vrchnou murovanou konštrukciou plotu s hrúbkou do 30 cm o dĺžke 3,85 m.

Plot odd. pozemok dookola u stavby RD so s.č.106 - vyhotovený na bet. základoch a vrchnej konštrukcie zhotovenej z pálených tehál do 20 cm o dĺžke 55 m.

Plotové vráta oddeľujúce dvor - kovovej konštrukcie s plechovou výplňou s el. pohonom.

Prípojka vody do RD so s.č.106 - s napojením z VŠ v pokračovaní dvorom a následne vstupujúca z bočnej strany do stavby RD so s.č.106 s odhadovanou dĺžkou 14,0 m.

Plynová prípojka pre RD s.č.106 - s bodom napojenia z  rohu stavby RD so s.č.105 na už realizovaný rozvod vedúci do stavby RD so s.č. 105. Plynový rozvod je s následným pokračovaním dvorom a tak vstupujúc do stavby RD v časti kotolne s nameranou dĺžkou 28 m.

Kanalizačná prípojka z RD s.č.106 - s napojením na ČOV s nameranou dĺžkou 15 m.

ČOV - s umiestnením v časti dvora.

Kanalizačná prípojka - zberné potrubie z ČOV - zberne kanalizačné potrubie s priemerom 150 mm z PVC potrubia s nameranou dĺžkou 30 m.

Prípojka elektriny pre RD s.č.106 - zemná prípojka elektriny na 380 V s odhadovanou dĺžkou 15,50 m vedúca z RD s.č.105 do stavby RD so s.č. 106.

Vonkajšie schody do domu - betónové schody s uložením na teréne s chýbajúcou povrchovou úpravou z keramickej dlažby, schody vytvárajú tvar písmena "U" a majú celkovú dĺžku 3,52 m.

Usadzovacia nádrž - zberná nádrž na odpadovú vodu z ČOV s odhadovanou kubatúrou 2 m3.o.p.

Spevnené plochy zo zámkovej dlažby patriaca k RD so sč.106 - zo zámkovej dlažby s uložením do piesku o ploche 129,14 m2 s uložením v časti dvora.

Záhonový obrubník - záhonové obrubníky vytvárajúce lemy okolo zámkovej dlažby v časti dvora s nameranou dĺžkou 42 m.

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom veku a údržbe stavby.

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú v rovinatom teréne v intraviláne obce Horné Zelenice vo vyhovujúcej polohe vzhľadom k centru obce s miernym spádom v smere na pozemok od cesty V predmetnej lokalite je vybudovaná el. rozvodná sieť, plynovod, vodovod, avšak kanalizačný rozvod chýba

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 145
Záložné právo v prospech Slovenskej sporiteľne, a.s. Bratislava (IČO: 00 151 653) podľa Zmluvy o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam vklad č. V 32/14 zo dňa 03.02.2014, zriadené na pozemky parc.č. 185/1,185/3, 185/4 a rodinný dom s.č. 105 na parc.č. 185/3, v podiele 1/1 - č.z. 12/14;

LV č. 792
Záložné právo v prospech Slovenskej sporiteľne, a.s. Bratislava (IČO: 00 151 653) podľa Zmluvy o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam vklad č. V 32/14 zo dňa 03.02.2014, zriadené na rodinný dom s.č. 106 na parc.č. 185/1 - č.z. 12/14; č.z. 27/16;

Vyššieuvedené záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie, dražba je neúspešná.
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Stanislava Strelková
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxx
c) Názov obce xxx d) PSČ xxx
e) Štát xxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 90/2019 zo dňa 06.07.2019, ktorý vypracoval Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec zapísaný do zoznamu znalcov vedeným Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor stavebníctvo a odvetvie odhad hodnoty nehnuteľností. Cena podľa znaleckého posudku vo výške 130.000 EUR.