Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 126/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 2.7.2020
  • Značka:
  • X024961
DUPOS dražobná, spol. s r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DU-POS DD 47-2020
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko DUPOS dražobná, spol. s r.o.
II. Sídlo/bydlisko Tamaškovičova1791701 Trnava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tamaškovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 17
c) Názov obce Trnava d) PSČ 91701
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Trnava , oddiel: Sro , vložka číslo: 11681/T
IV. IČO/ dátum narodenia 36233935
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Gizela Hajtmanová, rod. Nagyová Šarlota Perseiová, rod. Hajtmanov
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Iža
b) Orientačné/súpisné číslo 280
c) Názov obce Iža d) PSČ 946 39
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 24.04.1948
C. Miesto konania dražby MEDIAHAUS, s.r.o., Fraňa Mojtu 281/18, 949 01 Nitra, veľká zasadačka na 1. poschodí
D. Dátum konania dražby 31. 07. 2020
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

LV č.

Okresný úrad, katastrálny odbor

Katastrálne územie

Okres

Obec

607

Komárno

Iža

Komárno

Iža

Stavby

Súpisné číslo

Parcela

Druh stavby

563

5006/81

Rodinný dom

H. Opis predmetu dražby

Budova postavená na pozemku parc. "C" č. 5006/81 kat. územia Iža obce Iža je situovaná mimo centra a hlavných ulíc obce medzi budovami rodinných domov so štandardným vybavením v obytnej polohe. Z hľadiska účelu užívania, konštrukčného riešenia aj stupňa vybavenosti pozostáva z dvoch od seba výrazne odlišných častí: z obytnej časti - samotného rodinného domu a z hospodárskej časti - chlievu. Predmetné dve časti budovy nie sú ani konštrukčne ani prevádzkovo prepojené.

Rodinný dom - obytná časť

Jedná sa o prízemnú murovanú budovu bez podpivničenia a bez zabudovaného podkrovia v prevažujúcom množstve s manzardovou strechou. Budova je zásobená vodou z vlastnej studne, odkanalizovaná je do vlastnej žumpy, je napojená na uličné rozvody zemného plynu a na sekundárny rozvod elektriny (elektromer v hlavnom rozvádzači vo výklenku na fasáde budovy).Podlažie 1. NP obytnej časti budovy dispozične pozostáva zo zastrešeného závetria, chodby, štyroch izieb, kuchyne, kúpeľne, zadného vstupu a terasy. Základy budovy tvoria betónové základy s omietenou podmurovkou a bez izolácie pri vode. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované z plynosilikátových tvárnic. Deliace konštrukcie na podlaží sú murované tehlové. Vnútorné omietky podlažia sú vyhotovené ako vápenno-cementové hladké. Stropnú konštrukciu podlažia tvorí strop drevený trámový s rovným podhľadom. Manzardová strecha budovy je pokrytá dvojdrážkovými pálenými škridlami. Klampiarske konštrukcie na podlaží sú vyhotovené z pozinkovaného plechu (úplné strechy) a z betónu (parapety okien). Úpravu fasády podlažia tvorí škrabaná brizolitová omietka. Dvere na podlaží sú v prevažujúcom množstve vyhotovené ako drevené rámové s výplňou, okná ako drevené dvojité s doskovým ostením. Nášľapnú vrstvu podláh obytných miestností podlažia tvoria v prevažujúcom množstve drevené parkety, ostatných miestností v prevažujúcom množstve len cementový poter. Elektroinštalácia podlažia je svetelná a motorická. Budova je chránená bleskozvodom. Po podlaží existujú rozvody studenej a teplej vody plastovým potrubím a zemného plynu. Podlažie je odkanalizované PVC potrubím do vlastnej žumpy. Zdroj teplej vody a vykurovania na podlaží boli demontované. Kuchyňa na podlaží je vybavená drezom nerezovým s jednopákovou batériou a kuchynskou linkou vyhotovenou z materiálov na báze dreva. Vnútorné vybavenie podlažia tvorí vaňa plastová rohová bez batérie. Záchod na podlaží je splachovací so zabudovanou nádržkou v stene, umiestnený v kúpeľni. Vnútorné obklady stien sa na podlaží nachádzajú v prevažujúcej časti kúpeľne a pri vani. Terasa nachádzajúca sa pri zadnom vstupe do obytnej časti rodinného domu bola ohodnotená ako balkón. Na podlaží sa nachádza hlavný rozvádzač budovy istený poistkovými automatmi.

Rodinný dom - hospodárska časť

Jedná sa o prízemnú murovanú budovu bez podpivničenia a bez zabudovaného podkrovia so sedlovou strechou. Budova v čase vykonania znaleckého posudku nie je napojená na rozvody inžinierskych sietí. Podlažie 1. NP hospodárskej časti rodinného domu dispozične pozostáva zo skladov a chlievov. Základy budovy tvoria betónové základové pásy bez podmurovky. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované z plynosilikátových tvárnic. Strop podlažia nie je vyhotovený. Krytinu sedlovej strechy s hambálkovou konštrukciou tvoria azbezstocementové vlnovky. Klampiarske konštrukcie na podlaží nie sú vyhotovené. Vonkajšiu aj vnútornú úpravu povrchov podlažia tvorí vápenno - cementová hladká omietka. Schody na podlaží sa nenachádzajú. Dvere sú vyhotovené ako drevené zvlakové okno na podlaží sa nenachádza ( len otvor v stene chránený mrežami). Podlahu miestností podlažia tvorí hrubá betónová podlaha. Podlažie je bez vnútorného vybavenia a na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jeho východiskovej a technickej hodnoty.

Garáž so skladom na pozemku parc."C" č. 5006/81, k.ú. Iža

Budova je postavená pri rodinnom dome. Jedná sa o prízemnú murovanú budovu bez podpivničenia a bez zabudovaného podkrovia so sedlovou strechou. Budova nie je napojená na rozvody inžinierskych sietí. Podlažie 1. NP budovy dispozične pozostáva z garáže a skladu. Základy budovy tvoria betónové základové pásy bez podmurovky. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované z tehál pálených. Strop podlažia nie je vyhotovený. Krytinu sedlovej strechy s hambálkovou konštrukciou tvoria azbestocementové vlnovky. Klampiarske konštrukcie na podlaží nie sú vyhotovené. Vonkajšiu aj vnútornú úpravu povrchov podlažia tvorí vápenno-cementová hladká omietka. Schody na podlaží sa nenachádzajú. Dvere sú vyhotovené ako drevené rámové s výplňou, okno ako jednoduché oceľové, garážová brána je plechová otváravá. Podlahu miestností podlažia tvorí hrubá betónová podlaha. Podlažie je bez vnútorného vybavenia a na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku je východiskovej a technickej hodnoty.

Prístrešok nad terasou na pozemku parc."C" č. 5006/81, k.ú. Iža

Jedná sa o prízemnú budovu s kovovou konštrukciou, bez podpivničenia a bez zabudovaného podkrovia s pultovou strechou. Budova nie je napojená na rozvody inžinierskych sietí. Podlažie 1. NP budovy dispozične pozostáva z jednej miestnosti - prístrešku. Budova je bez základových konštrukcií, jej nosné kovové stĺpy sú kotvené do betónovej podlahy a podmurovky terasy rodinného domu. Zvislé konštrukcie podlažia tvoria kovové stĺpy bez výplne. Strop podlažia nie je vyhotovený. Krytinu pultovej strechy tvorí vlnitá akrylátová krytina. Klampiarske konštrukcie na podlaží nie sú vyhotovené. Vonkajšiu úpravu povrchov prístrešku tvorí náter kovových konštrukcií. Dvere a okná na budove sa nenachádzajú. Podlahu podlažia tvorí terasa rodinného domu.

Chliev na pozemku parc. "C" č. 5006/81, k.ú. Iža

Jedná sa o prízemnú budovu s drevenou konštrukciou, bez podpivničenia a bez zabudovaného podkrovia s pultovou strechou. Podlažie 1 NP budovy dispozične pozostáva z chlievov pre králiky. Základy budovy tvoria betónové základy zriadené pod nosnými stĺpmi budovy. Zvislé konštrukcie podlažia sú vyhotovené ako drevené stĺpikové jednostranne obité drevenými doskami. Strop podlažia nie je vyhotovený. Krytinu pultovej stechy tvoria azbestocementové vlnovky. Klampiarske konštrukcie na podlaží nie sú vyhotovené. Vonkajšiu aj vnútornú úpravu povrchov podlažia tvorí náter drevených konštrukcií. Dvere sú vyhotovené ako drevené zvlakové, okno na podlaží sa neachádza. Podlahu chlievu tvorí betónová podlaha. Podlažie je bez vnútorného vybavenia a na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie.

 

Predmet dražby as draží tak ako stojí a leží.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Budova postavená na pozemku parc. "C" č. 5006/81 kat. územia Iža obce Iža je situovaná mimo centra a hlavných ulíc obce medzi budovami rodinných domov so štandardným vybavením v obytnej polohe. Z hľadiska účelu užívania, konštrukčného riešenia aj stupňa vybavenosti pozostáva z dvoch od seba výrazne odlišných častí: z obytnej časti - samotného rodinného domu a z hospodárskej časti - chlievu. Predmetné dve časti budovy nie sú ani konštrukčne ani prevádzkovo prepojené.

Rodinný dom - obytná časť

Jedná sa o prízemnú murovanú budovu bez podpivničenia a bez zabudovaného podkrovia v prevažujúcom množstve s manzardovou strechou. Budova je zásobená vodou z vlastnej studne, odkanalizovaná je do vlastnej žumpy, je napojená na uličné rozvody zemného plynu a na sekundárny rozvod elektriny (elektromer v hlavnom rozvádzači vo výklenku na fasáde budovy).Podlažie 1. NP obytnej časti budovy dispozične pozostáva zo zastrešeného závetria, chodby, štyroch izieb, kuchyne, kúpeľne, zadného vstupu a terasy. Základy budovy tvoria betónové základy s omietenou podmurovkou a bez izolácie pri vode. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované z plynosilikátových tvárnic. Deliace konštrukcie na podlaží sú murované tehlové. Vnútorné omietky podlažia sú vyhotovené ako vápenno-cementové hladké. Stropnú konštrukciu podlažia tvorí strop drevený trámový s rovným podhľadom. Manzardová strecha budovy je pokrytá dvojdrážkovými pálenými škridlami. Klampiarske konštrukcie na podlaží sú vyhotovené z pozinkovaného plechu (úplné strechy) a z betónu (parapety okien). Úpravu fasády podlažia tvorí škrabaná brizolitová omietka. Dvere na podlaží sú v prevažujúcom množstve vyhotovené ako drevené rámové s výplňou, okná ako drevené dvojité s doskovým ostením. Nášľapnú vrstvu podláh obytných miestností podlažia tvoria v prevažujúcom množstve drevené parkety, ostatných miestností v prevažujúcom množstve len cementový poter. Elektroinštalácia podlažia je svetelná a motorická. Budova je chránená bleskozvodom. Po podlaží existujú rozvody studenej a teplej vody plastovým potrubím a zemného plynu. Podlažie je odkanalizované PVC potrubím do vlastnej žumpy. Zdroj teplej vody a vykurovania na podlaží boli demontované. Kuchyňa na podlaží je vybavená drezom nerezovým s jednopákovou batériou a kuchynskou linkou vyhotovenou z materiálov na báze dreva. Vnútorné vybavenie podlažia tvorí vaňa plastová rohová bez batérie. Záchod na podlaží je splachovací so zabudovanou nádržkou v stene, umiestnený v kúpeľni. Vnútorné obklady stien sa na podlaží nachádzajú v prevažujúcej časti kúpeľne a pri vani. Terasa nachádzajúca sa pri zadnom vstupe do obytnej časti rodinného domu bola ohodnotená ako balkón. Na podlaží sa nachádza hlavný rozvádzač budovy istený poistkovými automatmi.

Rodinný dom - hospodárska časť

Jedná sa o prízemnú murovanú budovu bez podpivničenia a bez zabudovaného podkrovia so sedlovou strechou. Budova v čase vykonania znaleckého posudku nie je napojená na rozvody inžinierskych sietí. Podlažie 1. NP hospodárskej časti rodinného domu dispozične pozostáva zo skladov a chlievov. Základy budovy tvoria betónové základové pásy bez podmurovky. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované z plynosilikátových tvárnic. Strop podlažia nie je vyhotovený. Krytinu sedlovej strechy s hambálkovou konštrukciou tvoria azbezstocementové vlnovky. Klampiarske konštrukcie na podlaží nie sú vyhotovené. Vonkajšiu aj vnútornú úpravu povrchov podlažia tvorí vápenno - cementová hladká omietka. Schody na podlaží sa nenachádzajú. Dvere sú vyhotovené ako drevené zvlakové okno na podlaží sa nenachádza ( len otvor v stene chránený mrežami). Podlahu miestností podlažia tvorí hrubá betónová podlaha. Podlažie je bez vnútorného vybavenia a na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jeho východiskovej a technickej hodnoty.

Garáž so skladom na pozemku parc."C" č. 5006/81, k.ú. Iža

Budova je postavená pri rodinnom dome. Jedná sa o prízemnú murovanú budovu bez podpivničenia a bez zabudovaného podkrovia so sedlovou strechou. Budova nie je napojená na rozvody inžinierskych sietí. Podlažie 1. NP budovy dispozične pozostáva z garáže a skladu. Základy budovy tvoria betónové základové pásy bez podmurovky. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované z tehál pálených. Strop podlažia nie je vyhotovený. Krytinu sedlovej strechy s hambálkovou konštrukciou tvoria azbestocementové vlnovky. Klampiarske konštrukcie na podlaží nie sú vyhotovené. Vonkajšiu aj vnútornú úpravu povrchov podlažia tvorí vápenno-cementová hladká omietka. Schody na podlaží sa nenachádzajú. Dvere sú vyhotovené ako drevené rámové s výplňou, okno ako jednoduché oceľové, garážová brána je plechová otváravá. Podlahu miestností podlažia tvorí hrubá betónová podlaha. Podlažie je bez vnútorného vybavenia a na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku je východiskovej a technickej hodnoty.

Prístrešok nad terasou na pozemku parc."C" č. 5006/81, k.ú. Iža

Jedná sa o prízemnú budovu s kovovou konštrukciou, bez podpivničenia a bez zabudovaného podkrovia s pultovou strechou. Budova nie je napojená na rozvody inžinierskych sietí. Podlažie 1. NP budovy dispozične pozostáva z jednej miestnosti - prístrešku. Budova je bez základových konštrukcií, jej nosné kovové stĺpy sú kotvené do betónovej podlahy a podmurovky terasy rodinného domu. Zvislé konštrukcie podlažia tvoria kovové stĺpy bez výplne. Strop podlažia nie je vyhotovený. Krytinu pultovej strechy tvorí vlnitá akrylátová krytina. Klampiarske konštrukcie na podlaží nie sú vyhotovené. Vonkajšiu úpravu povrchov prístrešku tvorí náter kovových konštrukcií. Dvere a okná na budove sa nenachádzajú. Podlahu podlažia tvorí terasa rodinného domu.

Chliev na pozemku parc. "C" č. 5006/81, k.ú. Iža

Jedná sa o prízemnú budovu s drevenou konštrukciou, bez podpivničenia a bez zabudovaného podkrovia s pultovou strechou. Podlažie 1 NP budovy dispozične pozostáva z chlievov pre králiky. Základy budovy tvoria betónové základy zriadené pod nosnými stĺpmi budovy. Zvislé konštrukcie podlažia sú vyhotovené ako drevené stĺpikové jednostranne obité drevenými doskami. Strop podlažia nie je vyhotovený. Krytinu pultovej stechy tvoria azbestocementové vlnovky. Klampiarske konštrukcie na podlaží nie sú vyhotovené. Vonkajšiu aj vnútornú úpravu povrchov podlažia tvorí náter drevených konštrukcií. Dvere sú vyhotovené ako drevené zvlakové, okno na podlaží sa neachádza. Podlahu chlievu tvorí betónová podlaha. Podlažie je bez vnútorného vybavenia a na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie.

 

Predmet dražby as draží tak ako stojí a leží.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
- Záložné právo V-1655/2019 v prospech Hajtmanová Gizela r. Nagyová, nar. 24.04.1962 bytom 946 39 Iža č. 280 v podiele 5/6 a v prospech Perseiová Šarolta r. Hajtmanová, nar. 21.04.1948 bytom 946 39 Iža č. 650 na podiel 1/6, na zabezpečenie pohľadávky s príslušenstvom na stavbu rodinný dom so súp. č. 563 na parc. č. 5006/81

Nie sú známe žiadne nájomné zmluvy týkajúce sa predmetu dražby.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby

Číslo znaleckého posudku: 45/2020
Meno znalca: Ing. Katarína Vyšehradská
Dátum vyhotovenia: 20.06.2020
Všeobecná cena odhadu: 19 600,00 €


K. Najnižšie podanie 19 600,- €
L. Minimálne prihodenie 400,- €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 4 000,- €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Prevodom na bankový účet dražobníka alebo v hotovosti u dražobníka najneskôr do zahájenia dražby s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom alebo vo forme bankovej záruky. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.

c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu, potvrdenie o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti, príjmový pokladničný doklad dražobníka, banková záruka.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo upustení od dražby, najneskôr však do 5 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
V zmysle ustanovenia § 26 ods. 3. až 5 zák. č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách sa dražobná zábezpeka započítava vydražiteľovi do ceny dosiahnutej vydražením. Zostávajúcu časť ceny, dosiahnutej vydražením je vydražiteľ povinný zaplatiť dražobníkovi do 15 dní od skončenia dražby, pokiaľ sa vydražiteľ nedohodne s navrhovateľom dražby inak, a to v hotovosti alebo bankovým prevodom na účet dražobníka, podľa vyššie uvedených bodov v časti Dražobná zábezpeka. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6 640 eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 13.07.2020 12:00 Obhliadka 2: 22.07.2020 10:00
Miesto obhliadky Iža 563, 946 39, Iža
Organizačné opatrenia Organizačné pokyny: Obhliadka sa uskutoční po predchádzajúcom telefonickom dohovore na tel. čísle 033 / 553 27 22, prípadne na mobilnom čísle 0911620317.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku dražby.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením. Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní. Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Peter
c) priezvisko Opatovský
d) sídlo M. Sch. Trnavského 6, 917 01 Trnava