Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 126/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 2.7.2020
  • Značka:
  • K051460
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: BODNÁR plus, s.r.o. v konkurze
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Priemyselná 7 / 0, 97101 Prievidza
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36305278
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Xénia Hofierková
Sídlo správcu: Mierové námestie 37, 91101 Trenčín
Kotakt na správcu : hofierkovaxenia@gmail.com, 0903 776 399
Spisová značka správcovského spisu : 38K/5/2018 S1531
Spisová značka súdneho spisu : 38K/5/2018
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenie o vyhlásení verejného ponukového konania na predaj podniku Úpadcu

Mgr. Xénia Hofierková, správca úpadcu: BODNÁR plus, s.r.o. v konkurze, so sídlom Priemyselná 7, 971 01  Prievidza, IČO: 36 305 278, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, Oddiel: Sro, Vložka č.: 11199/R (ďalej len „Úpadca“), podľa záväzného pokynu zabezpečeného veriteľa, Slovenská republika - Daňový úrad Trenčín, zast. spoločnosťou Slovenská konsolidačná, a.s., Cintorínska 21, 814 99 Bratislava, IČO: 35776005, a súčasne podľa záväzného pokynu veriteľského výboru, 

vyhlasujem V. kolo verejného ponukového konania na speňaženie podniku Úpadcu za nasledovných podmienok:

PREDMET PONUKOVÉHO KONANIA:

Predmetom ponukového konania je podnik Úpadcu. Vyhlasovateľ ponukového konania poskytne záujemcom k nahliadnutiu podklady o podniku Úpadcu.

Podnik Úpadcu je tvorený majetkovými zložkami zapísanými do súpisu všeobecnej podstaty Úpadcu, zverejnenými v Obchodnom vestníku SR č. 123/2018 zo dňa 27.06.2018: 

https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web/pages/obchodnyVestnik/detailOV.xhtml?vestnikPodanieId=343432

a majetkovými zložkami zapísanými do súpisu oddelenej podstaty úpadcu, zverejnenými v Obchodnom vestníku č. 123/2018 zo dňa 27.06.2019, a to:

https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web/pages/obchodnyVestnik/detailOV.xhtml?vestnikPodanieId=343431

okrem nasledovných súpisových zložiek:

100

Pohľadávka z účtu

Tatra banka, a.s., Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, IČO: 00 686 930
SK24 1100 0000
0026 2354 1515 EUR 66,00
EUR bežný účet 66,00 EUR

                       66,00   

101

Pohľadávka z účtu

Fio banka, a. s., pobočka zahraničnej banky , Nám. SNP 21, 811 01 Bratislava, IČO: 36 869 376 SK33 8330 0000, 0026 0131 1452 EUR 0,00 EUR bežný účet 0,00 EUR

                            -     

102

Iné majetkové právo

Hotovosť v pokladni - prostriedky EUR 47,42
EUR 47,42 EUR 47,42 EUR Priemyselná 7, 971 01 Prievidza -
kancelária dlžníka

                       47,42   

103

Iné majetkové právo

Hotovosť v pokladni - valutové prostriedky
v mene CZK
16,00
CZK 0,68 EUR 0,68 EUR Priemyselná 7, 971 01 Prievidza -
kancelária dlžníka

                         0,68   

PREDKLADANIE PONÚK:

Lehota na podávanie ponúk je 10 dní odo dňa zverejnenia oznámenia o vyhlásení ponukového konania v Obchodnom vestníku SR. Oznámenie o vyhlásení ponukového konania sa v zmysle § 199 ods. 9 Zákona považuje za zverejnené nasledujúci deň po jeho faktickom zverejnení v Obchodnom vestníku. Účastníci doručia svoje ponuky osobne do kancelárie správcu alebo poštou na adresu správcu: Mgr. Xénia  Hofierková,  správca, Mierové námestie 37, 911 01 Trenčín, v zalepenej obálke s výrazným označením "ZÁVÄZNÁ PONUKA – 38K/5/2018 - NEOTVÁRAŤ". Za deň doručenia ponuky sa považuje deň, kedy bude zásielka doručená do kancelárie správcu.

Ponuka musí mať písomnú formu, musí byť v slovenskom jazyku a musí obsahovať:

  1. názov alebo obchodné meno, sídlo alebo miesto podnikania a identifikačné číslo účastníka, ak je pridelené, telefónne číslo a e-mail účastníka,
  2. označenie predmetu ponukového konania,
  3. navrhovanú celkovú kúpnu cenu za predmet ponukového konania v eurách (ponuka musí byť určitá a zrozumiteľná a musí v nej byť  riadne  prejavená  vôľa  účastníka  urobiť záväznú ponuku na predmet ponukového konania),
  4. dátum ponuky a vlastnoručný podpis osoby oprávnenej konať za účastníka. V  prípade zastúpenia záujemcu inou osobou na základe plnomocenstva, je nevyhnutné doložiť toto plnomocenstvo s úradne overenou pravosťou podpisu účastníka, ako nedeliteľnú súčasť cenovej ponuky.

Vyhlasovateľ ponukového konania otvorí riadne doručené ponuky do 3 pracovných dní od skončenia lehoty na doručovanie ponúk, pričom  vopred informuje príslušný orgán o termíne   a mieste otvárania obálok s  ponukami.  Zápisnicu  z  otvárania  obálok  s  ponukami  vyhlasovateľ ponukového konania bezodkladne zašle príslušnému orgánu.

NAJNIŽŠIE PODANIE:

Neurčuje sa.

 ZÁBEZPEKA:

Účastník, ktorý v ponukovom konaní predloží ponuku, je povinný do uplynutia lehoty na podávanie ponúk zložiť zábezpeku, inak sa na jeho ponuku v ponukovom konaní neprihliada.

Výška zábezpeky sa určuje na sumu 3.000,- € (slovom: tritisíc eur).

Zábezpeku je možné zložiť prevodom na bankový účet úpadcu zriadený správcom na účely konkurzu, vedený vo VÚB, a.s., IBAN: SK74 0200 0000 0040 7282 3557, variabilný symbol: identifikačné číslo, pod ktorým je účastník ponukového konania vedený v príslušnom národnom registri; fyzická osoba môže namiesto toho uviesť dátum svojho narodenia; správa: „ZÁBEZPEKA"; suma: 3.000,- €.

Zábezpeku je možné zložiť najneskôr do posledného dňa lehoty určenej  na  predkladanie  ponúk, pričom zábezpeka sa považuje za zloženú včas, ak je riadne  pripísaná na účet určený   pre zloženie zábezpeky najneskôr v  tento  deň.  Účastník,  ktorý  zložil  zábezpeku,  je  povinný do  dvoch   pracovných  dní  od  zloženia  zábezpeky  (pripísania  zábezpeky   na  účet)   uzavrieť s vyhlasovateľom ponukového konania osobitnú zmluvu, v ktorej upraví podmienky prepadnutia zábezpeky pre prípad zmarenia ponukového konania zo strany účastníka ponukového konania, inak  má  vyhlasovateľ  ponukového  konania  právo  rozhodnúť  o vylúčení ponuky z ponukového konania. Na takúto ponuku sa po jej vylúčení v ponukovom konaní neprihliada. Zmarením ponukového konania sa rozumie prípad,  ak  účastník ponukového konania s víťaznou ponukou neuzavrie zmluvu o predaji podniku  s  vyhlasovateľom ponukového konania v lehote, ktorú na to vyhlasovateľ ponukového konania určil v oznámení o prijatí vybranej  ponuky,  alebo  ak  účastník  ponukového  konania  s víťaznou ponukou nezaplatí kúpnu cenu za predmet ponukového konania riadne  a  v  stanovenej lehote.

Účastníkovi ponukového konania, ktorý v ponukovom konaní neuspel,  vyhlasovateľ ponukového konania poukáže zloženú zábezpeku bankovým prevodom  na  účet,  z  ktorého  bola zábezpeka prijatá, a to do 2 pracovných dní od  určenia  víťaznej  ponuky,  alebo odmietnutia všetkých ponúk v ponukovom konaní.

PODMIENKY PONUKOVÉHO KONANIA:

Účastník môže podať ponuku iba do jedného kola ponukového konania. Zo všetkých ďalších kôl je účastník vylúčený. Ak podá tento účastník ponuku do ďalšieho kola ponukového konania, na jeho ponuku sa neprihliada.

Každý účastník môže predložiť v ponukovom konaní iba jednu ponuku. Po doručení ponuky je účastník touto ponukou viazaný. Na ponuky doručené vyhlasovateľovi ponukového konania po uplynutí lehoty určenej na predkladanie ponúk sa v ponukovom konaní neprihliada.

Vyhlasovateľ ponukového konania si  vyhradzuje  právo  neprijať  žiadnu  z  predložených ponúk, ako aj právo kedykoľvek zrušiť ponukové konanie. Oznámenie o  prijatí  vybranej  ponuky vyhlasovateľ ponukového konania odošle iba víťaznému účastníkovi.

Víťazný účastník sa zaväzuje uzatvoriť s vyhlasovateľom ponukového konania zmluvu o predaji podniku v lehote stanovenej vyhlasovateľom ponukového konania v písomnom oznámení podľa predchádzajúcej vety. Náklady spojené s prípravou a predložením ponuky znáša účastník ponukového konania. Kritériom pre určenie najlepšej ponuky v ponukovom konaní je najvyššia ponúknutá kúpna cena za predmet ponukového konania.

Najlepšia ponuka podlieha schváleniu príslušného orgánu v konkurze. Ak príslušný orgán najlepšiu ponuku neschváli, vyhlasovateľ ponukového konania nemôže túto ponuku určiť ako víťaznú. Ak je na účely schválenia potrebný súhlas viacerých príslušných orgánov v konkurze, potom je potrebné, aby súhlas udelili všetky príslušné orgány, inak sa ponuka považuje za neschválenú.

Lehota na oznámenie o určení víťaznej ponuky je 10 dní po schválení ponuky príslušným orgánom/orgánmi. Vyhlasovateľ ponukového konania oznámi prijatie víťaznej ponuky vybranému účastníkovi  písomne  alebo  iným  preukázateľným  spôsobom.  Vybraný  účastník  je povinný uzavrieť zmluvu o predaji podniku s vyhlasovateľom v lehote určenej vyhlasovateľom v oznámení o prijatí vybraného návrhu.

V prípade, ak správca zruší vyhlásené verejné ponukové konanie, alebo ak správca odmietne všetky cenové ponuky alebo ak správca odmietne cenovú ponuku záujemcu, alebo ak príslušný orgán/príslušné orgány v konkurze neschvália cenovú ponuku záujemcu, nemá záujemca, ktorý sa do verejného ponukového konania zapojil, právo na náhradu škody ako ani nákladov, ktoré vynaložil v súvislosti s jeho participáciou na danom konaní.

PODMIENKY ZMLUVY O PREDAJI PODNIKU:

Zmluva o predaji podniku bude obsahovať nasledujúce podmienky:

  1. predmet ponukového konania bude kupujúcemu prenechaný tak ako stojí a leží,
  2. kupujúci je povinný predmet ponukového konania prevziať v lehote najviac päť pracovných dní po podpise zmluvy o predaji podniku,
  3. náklady, spojené s prevzatím predmetu ponukového konania, ako aj všetky správne  a iné poplatky spojené so zápisom zmeny vlastníka predmetu ponukového konania znáša kupujúci,
  4. kupujúci je povinný zaplatiť rozdiel medzi kúpnou cenou a ním zloženou zábezpekou bankovým prevodom na účet určený vyhlasovateľom ponukového konania, a  to  v  lehote stanovenej vyhlasovateľom v oznámení o prijatí vybranej ponuky. Zábezpeka zložená vybraným účastníkom bude vybranému účastníkovi započítaná  do  kúpnej  ceny. Zmluvu o predaji podniku vyhlasovateľ  ponukového  konania  uzavrie  s  vybraným účastníkom až po úplnom zaplatení rozdielu medzi zloženou zábezpekou a navrhovanou kúpnou cenou;
  5. je vylúčený akýkoľvek  iný zápočet  pohľadávok  kupujúceho  voči  Úpadcovi  voči pohľadávke Úpadcu na zaplatenie celej kúpnej ceny za podnik Úpadcu.

Verejné ponukové konanie nie je verejným návrhom na uzavretie zmluvy § 276 a nasl. ObZ, ani obchodnou verejnou súťažou podľa § 281 a nasl. ObZ.

Termín obhliadky predmetu ponukového konania možno dohodnúť so správcom telefonicky na tel. č. 0903/776399 alebo e-mailom: hofierkovaxenia@gmail.com.

V Trenčíne, dňa 29.06.2020

Mgr. Xénia Hofierková, správca úpadcu

BODNÁR plus, s.r.o. v konkurze