Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 102/2020
  • Kapitola:
  • Špecifikácia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov
  • Podanie:
  • Zverejnenie špecifikácie použitia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
  • Deň vydania:
  • 29.5.2020
  • Značka:
  • S002394
Prijímateľ podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb:
Nadácia
Názov: Nadácia Allianz
Sídlo: Dostojevského rad 4, 81574 Bratislava
IČO: 42134064
SID:
zverejňuje podľa § 50 ods. 13 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov tieto údaje o špecifikácii použitia podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
za rok: 2017
prijate v roku: 2018
Účel použitia podielu zaplatenej dane Výška použitého podielu zaplatenej dane na tento účel (EUR) Spôsob použitia podielu zaplatenej dane
1 e) podpora vzdelávania 2000 Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska: Deň bielej palice je dopravno-výchovná akcia, ktorej cieľom je upozorniť vodičov na skupinu chodcov so zrakovým postihnutím, zvlášť tých, ktorí pri svojej mobilite používajú bielu palicu.
2 e) podpora vzdelávania 2000 Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska: Deň bielej palice je dopravno-výchovná akcia, ktorej cieľom je upozorniť vodičov na skupinu chodcov so zrakovým postihnutím, zvlášť tých, ktorí pri svojej mobilite používajú bielu palicu.
3 e) podpora vzdelávania 5000 Cech predajcov a autoservisov SR: Cech predajcov a autoservisov SR vyhlásil pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR súťaž AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2019. Bol to 20. ročník súťaže, ktorá ponúka príležitosť žiakom stredných odborných škôl zmerať si svoje sily s budúcimi kolegami a zabojovať o titul najlepšieho autoopravára juniora na Slovensku.
4 e) podpora vzdelávania 1300 Základná škola, Na bielenisku 2, Pezinok : Škola zakúpila drevenú stavebnicu MOY TOY. Deti tak majú možnosť precvičiť si manuálnu, motorickú zručnosť na hodinách pracovného vyučovania a techniky a pri výučbe dopravnej výchovy. Súčasne stavebnica obohacuje komunikačné a sociálne zručnosti, prispieva k rozvoju priestorovej predstavivosti.
5 e) podpora vzdelávania 1000 Horses Heal o.z.: Workshop s tematikou bezpečnosti na cestách. Inovatívnou a zážitkovou formou deťom predostreli rôzne situácie, v ktorých sa ako účastníci cestnej premávky môžu ocitnúť.
6 e) podpora vzdelávania 1280 OZ Nie sme sami: Obstaranie dopravných prostriedkov a značiek na dopravnú výchovu.
7 e) podpora vzdelávania 2540,16 Asociácia pre mládež, vedu a techniku - AMAVET: Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET) zorganizovala počas Týždňa vedy a techniky na Slovensku už 22. ročník atraktívnej celoštátnej súťaže a zároveň prehliadky vedecko-technických projektov žiakov základných a stredných škôl Festival vedy a techniky AMAVET.
8 e) podpora vzdelávania 1000 ZŠ Holubyho, Piešťany: V ZŠ vytvorili miestnosť pre interaktívne vzdelávanie žiakov v oblasti dopravnej výchovy s pomocou Moy Toy skladačky.
9 e) podpora vzdelávania 1000 SRRZ – Rodičovské združenie pri Materskej škole Šustekova 33, Bratislava: Cieľom projektu bolo revitalizovať detské dopravné ihrisko v areáli materskej školy, aby poskytovalo bezpečný priestor pre rozvoj pohybových a dopravných zručnosti detí navštevujúcich danú materskú školu a deti z blízkeho okolia
10 e) podpora vzdelávania 1500 Materská škola ul. Jána Švermu 8 Michalovce: Dobudovanie detského dopravného ihriska a zakúpenie edukačného materiálu na dopravnú výchovu.
11 e) podpora vzdelávania 1000 MŠ Nové Sady: Didaktické pomôcky a hračky s tematikou dopravnej výchovy.
12 e) podpora vzdelávania 1000 Občianske združenie Rakárenček, Malacky: Dostavba detského dopravného ihriska.
13 e) podpora vzdelávania 2000 Občianske združenie - Detské dopravné ihrisko Sobrance: Výstavba svetelnej križovatky s vodorovným dopravným značením na detskom dopravnom ihrisku v Sobranciach.
14 e) podpora vzdelávania 4000 Asociácia pre mládež, vedu a techniku - AMAVET: Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET) zorganizovala počas Týždňa vedy a techniky na Slovensku už 21. ročník atraktívnej celoštátnej súťaže a zároveň prehliadky vedecko-technických projektov žiakov základných a stredných škôl Festival vedy a techniky AMAVET.
15 c) poskytovanie sociálnej pomoci 5000 Centrum pre deti a rodiny Ilava – Klobušice: Letný tábor pre deti z DeD Klobušice v ŠRZ Drienok. Cieľom tohto projektu bolo deťom spríjemniť letné prázdniny, nakoľko ich nemohli stráviť so svojimi blízkymi v rodinnom prostredí.
16 c) poskytovanie sociálnej pomoci 10000 Centrum pre deti a rodiny Ilava – Klobušice: Vďaka podpore bola uskutočnená rekonštrukcia a vybavenie izieb detí, aby sa cítili príjemnejšie v priestoroch CDaR Ilava - Klobušice.
17 c) poskytovanie sociálnej pomoci 400 Ján K.: Obdarovaný sa nachádzal v sociálnej núdzi a potreboval finančnú výpomoc na úhradu nákladov spojených s opravou motorového vozidla, ktoré ako fyzická osoba s ťažkým zdravotným postihnutím využíva na individuálnu prepravu.
18 c) poskytovanie sociálnej pomoci 353 František P.: Obdarovaný sa nachádzal v sociálnej núdzi a potreboval finančnú výpomoc na úhradu nákladov spojených s kúpou akumulátora do elektrického invalidného vozíka.
19 c) poskytovanie sociálnej pomoci 500 Iveta F.: Obdarovaná sa nachádzala v sociálnej núdzi a potrebovala finančnú výpomoc na úhradu nákladov spojených s kúpeľnou liečbou pre jej dcéru.
20 c) poskytovanie sociálnej pomoci 500 Katarína Š.: Obdarovaná sa nachádzala vo finančnej núdzi a potrebovala pomoc na výstavbu izby pre deti nakoľko sa jedná o štvorčlennú rodinu zo sociálne slabších pomerov.
21 c) poskytovanie sociálnej pomoci 10000 Úsmev ako dar: Vianočný benefičný koncert je najväčší a najstarší benefičný koncert nielen na Slovensku, ale aj v celej strednej Európe, ktorý poukazuje na problematiku detí vyrastajúcich v detských domovoch a ukazuje laickej i odbornej verejnosti, ako môžu týmto deťom reálne pomôcť.
22 c) poskytovanie sociálnej pomoci 1000 Ladislav S.: Obdarovaný sa nachádzal v sociálnej núdzi a potreboval finančnú výpomoc na úhradu nákladov spojených s kúpou zdravotných pomôcok a liekov pre jeho telesne postihnutú neter, ktorú má v opatere.
23 c) poskytovanie sociálnej pomoci 200 František P.: Obdarovaný potreboval finančnú výpomoc na úhradu nákladov spojených s kúpou plášťov na elektrický invalidný vozík.
24 c) poskytovanie sociálnej pomoci 1500 Antónia P.: Obdarovaná potrebovala finančnú výpomoc na úhradu nákladov spojených s kúpou E-Fix pohonu na invalidný vozík pre jej dcéru.
25 c) poskytovanie sociálnej pomoci 3490 Jana L.: Obdarovaná sa nachádzala v sociálnej núdzi a potrebovala finančnú výpomoc na úhradu nákladov spojených s kúpou Elektro handbike-u pre jej telesne postihnutého syna.
26 c) poskytovanie sociálnej pomoci 1000 Peter S.: Obdarovaný sa nachádzal v sociálnej núdzi a potreboval finančnú výpomoc na úhradu nákladov spojených s kúpou otočnej autosedačky pre jeho telesne postihnutého syna.
27 c) poskytovanie sociálnej pomoci 2000 Komunitná nadácia Liptov: Vďaka podpore bol zakúpený mobilný bazénový zdvihák. Pre niekoho je vstup do bazéna úplne jednoduchá záležitosť. No pre ľudí na invalidnom vozíku či barliach je to obmedzujúce. Voda v bazéne v Máji v Liptovskom Jáne je známa aj svojimi minerálmi a liečivými účinkami. Preto ju navštevujú viacerí hendikepovaní. Vďaka zdviháku sa stali druhým miestom v rámci Slovenskej republiky, kde búrajú bariéry, skvalitňujú a zjednodušujú život ľuďom s hendikepom.
28 b) podpora a rozvoj športu 10000 Špeciálne olympiády Slovensko: Organizačné zabezpečenie Majstrovstiev Slovenska športovcov s mentálnym postihnutím v športoch: tenis, jazdectvo, gymnastika, cyklistika.
29 b) podpora a rozvoj športu 150000 Slovenský paralympijský výbor: Cesta za snami zabezpečuje podporu projektov: Zlatý odznak Radovana Kaufmana (celoslovenská súťaž športovej všestrannosti v pohybových disciplínach), Paráda (bezbariérový festival paralympijských športov), Slovakia open tenis na vozíku, Hľadáme talenty, Medzinárodný športový kemp v zjazdovom lyžovaní (kemp je zameraný na tréning, diagnostiku a preteky v slalome a v obrovskom slalome).
30 b) podpora a rozvoj športu 5000 The RUN, spol s r.o.: Pokrytie nákladov súvisiacich s bezpečnosťou bežcov na trase z Košíc cez Tepličku nad Váhom až do Bratislavy. A zabezpečenie zdravotnej starostlivosti prostredníctvom motorizovaných zdravotných posádok pozdĺž celej bežeckej trasy.
31 b) podpora a rozvoj športu 800 ZŠ s MŠ Brehy: Žiaci sa zapojili do projektu s názvom „Do školy na bicykli“. Škole však chýbal stojan s prístreškom na bicykle. Vďaka podpore, tak budú bicykle svojich majiteľov čakať v suchu a v bezpečí po skončení vyučovania.
32 b) podpora a rozvoj športu 300 Samuel K.: Obdarovaný použil finančné prostriedky na náklady spojené s účasťou na Majstrovstvách Európy v Armwrestlingu.
33 b) podpora a rozvoj športu 5000 NAŠA ATLETIKA o.z: Podpora činnosti športovej akadémie. Zaobstaranie športového náradia a náčinia nutného pre základny?, špeciálny a vrcholovy? tréning jednotlivy?ch disciplín.
34 b) podpora a rozvoj športu 16000 Nadácia TV JOJ: LIGA MAJSTROV je súťažou projektu floorball SK LIGA pre najlepších 8 tímov chlapcov a 8 tímov dievčat z celého Slovenska. V školskom roku 2018/19 sa do projektu súťažne zapojilo približne 25-tisíc žiakov základných a stredných škôl. Cieľom bol rozvoj a sprístupnenie športových aktivít pre deti.
35 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 20000 Nadácia Kvapka Nádeje: Nadácia Kvapka nádeje: Prístrojové vybavenie zabezpečuje aseptickú 24 hodinovú prípravu infúznej výživy pre pacientov po transplantácii krvotvorných buniek a pre onkologických pacientov.
36 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2000 Obec Veľká Lúka: Obec Veľká Lúka: Obstaranie a inštalácia dvoch meračov rýchlosti.
37 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1500 Obec Bučany: Merač rýchlosti bol osadený v blízkosti školy a tak sa zvýšila bezpečnosť detí prichádzajúcich do školy.
38 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3000 Obec Skalité: Merače rýchlosti snímajú rýchlosť prichádzajúcich vozidiel a v prípade prekročenia povolenej rýchlosti začne na svetelnej tabuli svietiť číselný údaj o okamžitej rýchlosti, pod ktorou je nápis spomaľ, čo má silný psychologický efekt. Osadením meračov rýchlostí došlo k lepšiemu dodržiavaniu predpísanej rýchlosti motorových vozidiel a k zvýšeniu ochrany najmä chodcov a cyklistov.
39 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1500 Mesto Banská Štiavnica: Hlavným cieľom projektu bolo osadenie signalizačnej LED značky s maximálnou povolenou rýchlosťou 30 km/h na ulici Dolná. Zariadenie je určené pre prevenciu v dopravnej situácii a na upozornenie vodičov na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti v mestskej zóne.
40 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2000 Obec Svätý Anton: Cez obec vedie vo vysokej miere frekventovaná cesta 1. triedy v súvislosti s tým mala obec dlhodobo problém so zvýšenou hustotou premávky a najmä s nedodržiavaním maximálnej povolenej rýchlosti v obci. Vďaka projektu sa zvýšila bezpečnosť obyvateľov v obci a vozidlá začali dodržiavať maximálnu povolenú rýchlosť.
41 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2000 Obec Dolná Ždaňa: Projekt pomohol zlepšiť bezpečnostnú situáciu cestnej premávky v obci.
42 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2000 Obec Boľkovce: Merače rýchlosti boli umiestnené pri vstupoch do obci na základe projektu dopravného značenia odsúhlaseného Okresným riaditeľstvom Policajného zboru v Lučenci. Na základe informácií od občanov bol účel projektu úspešný a do značnej miery prispel k zníženiu rýchlosti vozidiel.
43 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2000 Obec Zvolenská Slatina: Obcou Zvolenská Slatina prechádzajú cesty II. a III. triedy, kde vodiči nedodržujú maximálnu povolenú rýchlosť. Na problémových úsekoch boli nainštalované merače rýchlosti, aby bola zvýšená bezpečnosť obyvateľov obce a cestnej premávky.
44 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1500 Obec Lenartov: Merač rýchlosti
45 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1500 Mesto Bojnice: Merač rýchlosti
46 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1500 Obec Prietrž: Osadením merača rýchlosti vodiči spozorneli a znížili rýchlosť vozidla pri vjazde do obce. Uvedený úsek cesty III. triedy je pre vodičov motorových vozidiel lákavý na vyššiu rýchlosť. Na danom úseku však nie sú chodníky a chodci sú nútení sa pohybovať po komunikácii. Vďaka projektu sa zvýšila bezpečnosť obyvateľov obce.
47 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2000 Mesto Vráble: Pozitívny efekt zaznamenali hneď po osadení meračov, na ktoré v zápätí začali vodiči reagovať.
48 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2000 Obec Veľká Ves nad Ipľom: Dva merače rýchlosti osadené v oboch smeroch do obce. Vozidlá po zaregistrovaní skutočnej, prekročenej, rýchlosti spomaľujú a tým zvyšujú bezpečnosť cestnej premávky v obci.
49 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1990 Obec Banská Belá: Osadené 2 merače rýchlosti upozorňujú vodičov, ktorí prekročia povolenú 50tku nápisom SPOMAĽ. Ide o psychologické a zároveň i preventívne opatrenie a návyky či sebakontrolu účastníkov cestnej premávky, čoho výsledkom je zabezpečenie základného efektu pre zníženie nehodovosti a tým ohrozenia života a zdravia.
50 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2000 Obec Hradište: Obstaranie a inštalácia dvoch meračov rýchlosti.
51 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1200 Obec Pravotice: Vďaka umiestneniu AED na budove Obecného úradu môže v prípade náhleho zlyhania srdca výrazne zvýšiť šancu postihnutého na prežitie. Cieľom projektu je poskytnúť prvú pomoc občanom, návštevníkom obce a jej okolia. Pri ohrození života často rozhodujú minúty a záchranou môže byť práve defibrilátor, ktorý použije aj laik. V mnohých prípadoch môže byť defibrilátor najbližšou a najrýchlejšou pomocou, ktorá prispeje k záchrane života.
52 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 800 Obec Oravský Podzámok: Obstaranie a inštalácia merača rýchlosti.
53 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1600 Obec Kalinkovo: Obstaranie a inštalácia dvoch meračov rýchlosti.
54 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1000 Mesto Štúrovo: Obstaranie a inštalácia merača rýchlosti.
55 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 800 Obec Kosihy nad Ipľom: Obstaranie a inštalácia merača rýchlosti.
56 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1500 Mesto Levice: Doprava na niektorých úsekoch ciest mesta Levice sa v posledných mesiacoch zintenzívnila plánovanou rekonštrukciou cestného nadjazdu a počty áut prechádzajúcich cez mesto rapídne vzrástli. Z tohto dôvodu bol prostredníctvom projektu osadený merač rýchlosti so solárnym setom na najvyťaženejšom úseku - na jedinom možnom vjazde do mesta.
57 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1600 ŽHK 2000 ŠARIŠANKA Prešov, o.z. – odv. zložka EMERGENCY: Projekt Nie je nám to jedno – Obstaranie AED a jeho umiestnenie na verejnom mieste.
58 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1500 Obec Sedliacka Dubová: Bezpečnosť na prvom mieste – merač rýchlosti. Vďaka jeho umiestneniu je viditeľný pokles rýchlej jazdy v obci.
59 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1500 Obec Oravský Podzámok: Merač bol umiestnený pred autobusovú zastávku a zároveň pred vstupom do základnej a materskej školy. Výsledky projektu sú pozitívne. Umiestnenie merača a následné monitorovanie rýchlosti motorových vozidiel zabezpečilo prevenciu pred rýchlou jazdou a taktiež prispelo k bezpečnejšiemu prostrediu pre občanov a návštevníkov obce.
60 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1500 Obec Veličná: Obstaranie a inštalácia merača rýchlosti.
61 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5000 REGION LIPTOV, oblastná organizácia CR: Za siedmimi horami - Festival detských snov, rozprávok a smiechu. Vďaka podpore bola zabezpečená prezentácia a výučba zameraná na záchranu života a poskytnutie prvej pomoci prostredníctvom spolupráce s profesionálnym záchranárskym tímom.
62 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2299 Združenie kynológov záchranárov Slovenskej republiky: Zakúpením termokamery sa zvýšila pravdepodobnosť pozitívneho výsledku pri pátraní nezvestných osôb.
63 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1000 Obec Gerlachov: Obstaranie a inštalácia merača rýchlosti.
64 e) podpora vzdelávania 1500 Centrum pre deti a rodiny Slovenské Nové Mesto: Bezpečne na cestách - vybavenie dopravného ihriska
65 e) podpora vzdelávania 2000 Mesto Revúca: obnova dopravného ihriska
66 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2000 Obec Mošovce: merače rýchlosti
Spolu: 324952.16