Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 100/2020
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 27.5.2020
  • Značka:
  • K041618
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Ján Földeši
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Tokajská 10/136, 94911 Nitra - Diely
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 6.9.1963
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Jozef Majorán
Sídlo správcu: Ľudovíta Štúra 3, 93401 Levice
Kotakt na správcu : Tel.: +421 905 328 946, office@majoran.sk
Spisová značka správcovského spisu : 31OdK/50/2020 S423
Spisová značka súdneho spisu : 31OdK/50/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Vyhodnotenie prvého kola ponukového konania  na odpredaj hnuteľného majetku – motorového vozidla

Vyhlásenie druhého kola verejnej ponuky na odpredaj hnuteľnej veci – osobného motorového vozidla

v konkurze, ktorý vyhlásil Okresný súd v Nitre uznesením zo dňa 18.2.2020, č.k. 31OdK/50/2020, konkurz na dlžníka - Ján Földeši, nar. 06.09.1963, bytom Tokajská 136/10, 949 11 Nitra – Diely, t.č. Kukučínova 38, 927 01 Šaľa, podnikajúci pod obchodným menom : Ján Földeši, s miestom podnikania Tokajská 136/10, 949 11 Nitra – Diely, IČO: 43 044 476, s ukončenou podnikateľskou činnosťou ku dňu 24.03.2011. Správca konkurznej podstaty úpadcu  zverejnil  v obchodnom vestníku dňa 30.4.2018, č. OV 83/2018, č. zverejnenia K035305  súpis majetku patriaceho do všeobecnej podstaty nasledovne  :

Názov

Súpisová hodnota

Stav opotrebovanosti

Rok výroby

Spoluvl. podiel dlžníka

Osobné motorové  vozidlo

ŠKODA Felicia

AA sedan 

EČ NR274KI

farba červená

250 €

Vozidlo je pojazdné. Je odstavené pred bytovkou na parkovisku. Batéria je v poriadku. Gumy sú pojazdné cca 4 ročné.

STK a EK končí v 6 a 7 mesiaci roku 2020.

Stav km je 237 tis.

Karoséria je hrdzavá.

Vysoko pravdepodobné problémy pri EK a STK.

Vyžaduje kompletnú opravu vrátane elektriky.

1996

1/1

Správca dňa 6.5.2020 zverejnil v Obchodnom vestníku vyhlásenie prvého kola verejného ponukového konania na odpredaj vyššie popísaného majetku, v č. OV 86/2020, č. zverejnenia K036246. Lehota na doručenie ponuky správcovi bola stanovená na 15 dní odo dňa zverejnenia ponuky na odpredaj v  Obchodnom vestníku. Za prvý deň lehoty sa počítal deň, ktorý nasledoval po dni zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku a posledný deň ponuky sa počítal pätnásty deň vrátane. Pokiaľ posledný deň mal pripadnúť na deň pracovného pokoja alebo deň pracovného voľna, posledným dňom bol nasledujúci pracovný deň.

V stanovenej lehote ktorá uplynula dňom 21.5.2020 nebola doručená ani jedna ponuka. Správca preto vyhlasuje prvé kolo odpredaja majetku za neúspešné a súčasne pristupuje k vyhláseniu druhého kola.

Druhé kolo verejnej ponuky na odpredaj hnuteľnej veci – osobného motorového vozidla

Podľa § 167p ZKR - Speňaženie hnuteľných vecí

1) Hnuteľné veci podliehajúce konkurzu správca speňaží ako jeden alebo viac súborov majetku v ponukovom konaní. Na tento účel správca zverejní v Obchodnom vestníku súbor majetku, ktorý ponúka na predaj a lehotu na predkladanie ponúk, ktorá nesmie byť kratšia ako desať kalendárnych dní od zverejnenia ponuky v Obchodnom vestníku. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.

(2) Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

(3) Na písomný pokyn zástupcu veriteľov alebo dotknutého zabezpečeného veriteľa správca speňaží hnuteľné veci aj iným spôsobom. Ak je dotknutých zabezpečených veriteľov viac, písomný pokyn je oprávnený uložiť ten, ktorého zabezpečovacie právo je v poradí najskoršie.

Údaje k vozidlu :

Správca týmto ponúka na odpredaj vyššie popísaný majetok za nasledovných podmienok :

  • Lehota na doručenie ponuky správcovi je do 10 dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky na odpredaj v  Obchodnom vestníku.
  • Za prvý deň lehoty sa počíta deň, ktorý nasleduje po dni zverejnenia toho ktorého kola ponukového konania v Obchodnom vestníku a posledným dňom lehoty je pätnásty deň vrátane. Pokiaľ posledný deň pripadne na deň pracovného pokoja alebo deň pracovného voľna, posledným dňom sa počíta nasledujúci pracovný deň (vrátane).
  • Na ponuku doručenú po uplynutí lehoty sa prihliada tak, že sa započíta ako ponuka uplatnená v ďalšom kole ponukového konania, ak s tým bude záujemca súhlasiť.
  • Ponuku na odkúpenie majetku musí záujemca zaslať písomne na adresu správcu : JUDr. Jozef Majorán, konkurzný správca, Ľudovíta Štúra 3, 934 01 Levice.
  • V ponuke musia byť uvedená nasledovné údaje :
    • Identifikácia záujemcu tak, že u fyzickej osoby musí byť uvedené meno priezvisko alebo obchodné meno,  dátum narodenia alebo IČO,  bydlisko alebo miesto podnikania. U právnickej osoby musí byť uvedené obchodné meno, sídlo a IČO. Správca odporúča v ponuke uviesť operatívny kontakt – telefónne číslo.
    • Cenová ponuka, za akú mieni záujemca majetok odkúpiť, zaokrúhlenú na celé EURO nahor. 
    •  Prehlásenie, že záujemca bez výhrad prijíma všetky podmienky ponukového konania tak, ako sú v obchodnom vestníku zverejnené.
  • Záujemca zloží na účet správcu celú ponúkanú sumu ako zálohu a to bez zbytočného odkladu po oznámení záujemcovi zo strany správcu, že je úspešným záujemcom. Bez zloženia zálohy v plnom rozsahu správca Zmluvu o prevode majetku neuzatvorí. Ak nebude zložená záloha na kúpnu cenu ani v ďalšej primeranej lehote poskytnutej správcom, alebo ak správca nebude vedieť kontaktovať záujemcu na adrese uvedenej v ponuke, považuje sa toto kolo za zmarené a správca pristúpi k vyhláseniu ďalšieho kola.
  • Záujemca sám vo vlastnej réžii a na vlastné náklady vykoná formálny prepis na príslušnom štátnom orgáne a ohlásenie u ostatných osôb, u ktorých ohlásenie prevodu motorových vozidiel vyžaduje platný právny poriadok. Správca poskytne len nevyhnutnú súčinnosť.
  • V prípade, že nebude vykonaný prepis motorového vozidla na záujemcu, alebo odhlásený z obehu a to ani v ďalšej primeranej lehote, ktorú určí správca, môže správca  už od uzavretej Zmluvy o prevode odstúpiť, alebo ukončiť konkurz bez odstúpenia od zmluvy s tým, že už súčinnosť ako správca pri prepise vozidla nemôže poskytnúť, keďže jeho funkcia ukončením konkurzu zanikne.
  • Spojazdnenie motorového vozidla, alebo jeho odvlečenie vykoná záujemca na vlastné náklady.
  • Správca neručí za to, že majetok nemá iné chyby a vady, ktoré sú skryté a nie je ich možné objaviť pri ohliadke vozidla. Záujemca vozidlo preberie ako stojí a leží a v momente prevodu jestvujúcom stave.
  • Po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk správca všetky ponuky naraz otvorí do 5 pracovných dní odo dňa uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.
  • Správca po zistení najvyššej ponuky, alebo po vyžrebovaní úspešného záujemcu, oznámi záujemcovi že uspel a oznámi mu bankové údaje na zloženie ponúkanej sumy ako zálohy.
  • V prípade, ak nebude doručená ani jedna ponuka, alebo bude ponuka zmarená, správca bez meškania vyhlási ďalšie kolo ponukového konania.
  • Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky ponuky a vyhlásiť ďalšie kolo ponukového konania.
  • Ohliadka motorového vozidla je možná po dohode s dlžníkom v mieste kde sa motorové vozidlo nachádza. Dohoda na ohliadku je možná po predchádzajúcej telefonickej dohode.

Adresa vyhlasovateľovej správcovskej kancelárie je : JUDr. Jozef Majorán, správca, Ul. Ľ. Štúra č. 3, 934 01 Levice. Číslo telefónu : 0905 328 946. Mailová adresa : office@majoran.sk

JUDr. Jozef Majorán, správca