Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 95/2020
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Oznámenie o uložení návrhu Zmluvy o cezhraničnom zlúčení/splynutí do Zbierky listín
  • Deň vydania:
  • 20.5.2020
  • Značka:
  • O000233
Obchodné meno: AKMG, s.r.o.
Sídlo: Dolná 6A, 97401 Banská Bystrica Slovenská republika
IČO: 36800589
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Banská Bystrica
Oddiel: Sro
Vložka: 13303/S

Spoločnosť AKMG, s.r.o., so sídlom Dolná 6A, Banská Bystrica 974 01, Slovenská republika, IČO: 36 800 589, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel Sro, vložka č.: 13303/S (ďalej len „AKMG, s.r.o.“) týmto oznamuje, že návrh zmluvy o cezhraničnom zlúčení spoločnosti AKMG, s.r.o. ako zanikajúcej spoločnosti a spoločnosti Advocatur Gémeš, Filipová & Partner AG, so sídlom Städtle 17, 9490 Vaduz, Lichtenštajnské kniežatstvo, reg.č.:  FL-0002.539.075-9, registrácia: Amt für Justiz Fürstentum Liechtenstein Handelsregister (ďalej len „Advocatur Gémeš, Filipová & Partner AG“) ako nástupníckej spoločnosti (ďalej ako „Návrh zmluvy“) bol v súlade s § 69aa ods. 3 a § 218a ods. 6 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník (ďalej ako „Obchodný zákonník“) uložený do zbierky listín.

 

V dôsledku cezhraničného zlúčenia sa spoločnosť AKMG, s.r.o. ako slovenská zanikajúca spoločnosť cezhranične zlúči so spoločnosťou Advocatur Gémeš, Filipová & Partner AG  ako zahraničnou nástupníckou spoločnosťou, pričom v dôsledku cezhraničného zlúčenia spoločnosť AKMG, s.r.o. zanikne a spoločnosť Advocatur Gémeš, Filipová & Partner AG ako nástupnícka spoločnosť sa stane jej univerzálnym právnym nástupcom (ďalej ako „Cezhraničné zlúčenie“).

 

V súlade s § 69aa ods. 3 Obchodného zákonníka v súvislosti s uložením Návrhu zmluvy do zbierky listín, spoločnosť AKMG, s.r.o. zverejňuje nasledujúce zákonom požadované údaje:

 

  • obchodné meno, právna forma a sídlo každej zúčastnenej spoločnosti (§ 69aa ods. 3 písm. a) Obchodného zákonníka)
  • názov obchodného registra alebo inej evidencie, do ktorej je každá zúčastnená spoločnosť zapísaná, a identifikačné číslo organizácie v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak jej toto bolo pridelené, alebo iné číslo zápisu v obchodnom registri alebo inej evidencii, ak právo štátu, ktorým sa zúčastnená spoločnosť spravuje, ukladá zúčastnenej spoločnosti povinnosť zápisu do obchodného registra alebo inej evidencie (§ 69aa ods. 3 písm. b) Obchodného zákonníka)

 

Zanikajúca spoločnosť

Obchodné meno:        AKMG, s.r.o.

Právna forma:             spoločnosť s ručením obmedzeným

Sídlo:                           Dolná 6A, Banská Bystrica 974 01, Slovenská republika

IČO:                             36 800 589

Registrácia:                Obchodný register Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel Sro, vložka číslo 13303/S

 

Nástupnícka spoločnosť

Obchodné meno:        Advocatur Gémeš, Filipová & Partner AG

Právna forma:             akciová spoločnosť

Sídlo:                           Städtle 17, 9490 Vaduz, Lichtenštajnské kniežatstvo

Reg.č.:                         FL-0002.539.075-9

Registrácia:                Amt für Justiz Fürstentum Liechtenstein Handelsregister

 

  • odkaz na opatrenia prijaté na zabezpečenie ochrany práv veriteľov a menšinových spoločníkov s uvedením poštovej adresy a adresy webového sídla, ak je zriadené, na ktorom možno bezplatne získať všetky uvedené informácie vrátane informácií uvedených v § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka (§ 69aa ods. 3 písm. c) Obchodného zákonníka)

 

Cezhraničné zlúčenie spoločnosti AKMG, s.r.o. a spoločnosti Advocatur Gémeš, Filipová & Partner AG nebude mať na veriteľov spoločnosti AKMG, s.r.o. negatívny dopad a žiadnym spôsobom neovplyvní vymožiteľnosť ich pohľadávok.

 

Podľa § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka, veritelia AKMG, s.r.o., ktorí budú mať ku dňu schválenia návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení, voči nej nesplatné pohľadávky, majú právo požadovať, aby splnenie ich neuhradených pohľadávok bolo primerane zabezpečené. Ak sa veritelia so spoločnosťou AKMG, s.r.o. nedohodnú, o primeranom zabezpečení rozhodne súd.

 

Návrh zmluvy obsahuje dohodu o právomoci súdu a o rozhodnom práve, na základe ktorej veritelia, ktorí budú mať voči AKMG, s.r.o. pred Cezhraničným zlúčením pohľadávky, budú môcť uplatniť svoje právo voči Advocatur Gémeš, Filipová & Partner AG na slovenskom súde a na základe slovenského práva.

 

V súlade s § 69aa ods. 7 Obchodného zákonníka, splnenie požiadaviek ustanovených pre cezhraničné zlúčenie pri spoločnosti AKMG, s.r.o. ako slovenskej zúčastnenej spoločnosti pred zápisom Cezhraničného zlúčenia do registra preskúma notár JUDr. Barbora Behýlová, notársky úrad, so sídlom Kapitulská 21, Banská Bystrica 974 01 a vydá o tom osvedčenie podľa osobitného predpisu vo forme notárskej zápisnice.

 

Vzhľadom k tomu, že v AKMG, s.r.o. nie sú menšinoví spoločníci Cezhraničné zlúčenie nemôže mať žiadny vplyv na menšinových spoločníkov, a preto nie je potrebné prijímať žiadne opatrenia na ochranu ich práv.

 

Vzhľadom k tomu, že AKMG, s.r.o. nevydala prioritné akcie, dlhopisy ani iné cenné papiere s osobitnými právami, neboli prijaté žiadne opatrenia ani poskytnuté žiadne práva, ktoré by mala spoločnosť Advocatur Gémeš, Filipová & Partner AG ako nástupnícka spoločnosť poskytnúť v prospech týchto osôb.

 

Všetky informácie ohľadom ochrany práv veriteľov pri Cezhraničnom zlúčení, vrátane informácií podľa § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka, je možné bezplatne získať v sídle spoločnosti AKMG, s.r.o., so sídlom Dolná 6A, Banská Bystrica 974 01,  Slovenská republika a na webovom sídle www.akmg.sk.